Üstadların konudaki paylaşımları için teşekkürler, bende ilk evim kampanyası ile konut kredisi çekmek istiyorum ama son zamanlardaki banka ödemelerimi ihtiyaç olmaz düşüncesiyle biraz sallayınca puanım 1018'e kadar düşmüş, acil yükseltme için konudan faydalanıyorum ve yorumlarınıza açığım arkadaşlar. Herkesin eline sağlık. Edit: Saiph üstad whatsappdan yardımcı oldu kendisine çok teşekkür ederim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatmucu -- 23 Temmuz 2024; 11:10:3 > |
Kredi notu nasıl yükseltilir. Kredi/Kartı nasıl alınır. Detaylı Findeks inceleme ve deneyimler. (35. sayfa)
-
-
klasik olanı alın , her yıl yenilerim
-
Arkadaşlar mesela x bankada 2022 tarihinde alınmış kredi kartı var 2023 yılında da yine aynı bankadan aidatsız kart alındı diyelim eski olan ilk kartı kapattık aidatsız kart duruyor kredi kartı açılış tarihini değiştirmez değil mi sonuçta ben o bankadan ilk 2022 yılında kredili ürün yani kredi kartı açmışım aidatsız kartım olduğu içinde o limit duruyor gitmedi sonuçta bu konu önemli findeks notunu etkiliyor bu durum çünkü eski tarihli kartı kapattım diye kart kapatmadan dolayı puan düşüremezler sanırım çünkü aidatsız karttan dolayı o bankadaki limitim duruyor ve kredi kartı limiti açılış tarihi 2022 bu konuda bilgisi olan aydınlatabilir mi?
Yani yeni kartlarda limitin %33 den fazlasını geçince puan düşüyor ya burada yeni karttan kasıt kredi kartı ilk açılış tarihi değil mi yoksa ben limitim dururken misal 2018 tarihli bir kartı kapatıp 2024 tarihli kart alırsam mantıken açılış tarihi 2024 olmaz yine 2018 olur limitin %33 ünü geçince yeni kart gibi algılayıp puan düşürmez doğru mu çünkü eski kartı kapatıp yeni kart alsam da findeks de benim o bankadan aldığım ilk Kredi kartı limitinin tarihini gösteriyor doğrusu da bu.
Yani biz ona yeni kart değil de o bankadan alınmış kredi kartı limit tarihi demeliyiz bankadan ilk kredi kartı limiti açılış tarihini baz almamız lazım doğru mu düşünüyorum.
Yine misal benim kredi kartı ilk limit açılış tarihim 2018 ama ben 2024 yılında aidatsız kart alıp 2018 tarihli aidatlı kartı kapattım diyelim bu yeni aldığım kartı yeni kart gibi görüp Kart limiti oranı %33 geçince puan düşürmez değil mi temel öğrenmek istediğim bu yada ben 2018 tarihli kartı kapattım diye eski tarihli kartı kapattım diye notum düşmez değil mi sonuçta Aidatsız kart aldığım için Kredi kartı açılış tarihim 2018 olarak durmuş olacak findeksde eski tarihliyi kapatsam da.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktay1910 -- 24 Temmuz 2024; 15:16:30 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
puan yükseltmek için bir sorum var,
2 tane yapılandırmada kredi kartım var. zamanında taksitler aylık olarak az olsun diye 36 taksit yapmıştım. şuan 8-10 taksitleri kaldı bunların ve rakamlar cidden küçük.
bunları şimdiden bitirmek iş yapar mı yoksa 8-10 taksit daha normal zamanında ödemeye devam edeyim mi?
-
2 sorum olacaktı,
1- A bankasına yapılan kart başvurusunu B bankası görebilir mi?
1- A bankasının kart başvurusunu reddettiğini B bankası kart başvurusu sırasında görebilir mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Süresi bitene kadar ödemek puan açısından ve kredi derinliği açısından daha iyi diye biliyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bildiğim kadarıyla evet.
şöyle söyleyeyim, bir bankadan kredi istemiştim şubede baktılar, son dönemde bilmem kaç tane red yiyen başvurunuz var malesef veremiyoruz bu nedenle. 3-6 ay başvuru yapmayın sonra hallederiz dediler.
-
Arkadaşlar kredi kartları için sürekli limit artırım talebinde bulunmak ölümsüz etki yaratır mı puan düşürmüyor ama bankalar görebiliyormuş sanırım sürekli kredi kartı limit artırım taleplerini peki o limit artırım talebinde bulunduğumuz bankamı görür yoksa diğer x bankada görebilir mi limit artırım taleplerinin reddedildiğini ben sürekli limit artırım talebinde bulunuyorum kartlardan ara ara deniyorum olumsuz etkisi varsa ileride kredi durumunda vs sürekli denemeyeceğim
-
Borcun toplam limite orani azaldikca puan yukselecektir yavas yavas
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backspace7 -- 5 Ağustos 2024; 22:1:52 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Maaşla gelirle ve herhangi bankayla yatmasıyla alakalı durum değil hocam. Hiç maaşım yok limitim ve puanım senden yüksek.
Kredi kartlarını her birini %50 borcun altına indirdiğinde ve gereksiz açılan ürünlerin varsa kapatırsan yükselir. 3000 tl kmh neye yarar 1500 tl kullandığında puanını aşağı çekecektir kapatırsan biraz yükselir.
Borcun azaldıkça, kredilerin kapandıkça puanın artacaktır. 11 kredili ürün fazla hocam.
Yıllanmış 3 adet kredi kartı, yıllanmış yüksek limitli 1 kmh yeterli olacaktır. Birde 2 kredi kullandığını düşünürsek 6 olur. Birde Eski kartlarını kapatman puanını aşağı çekecektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 5 Ağustos 2024; 22:58:2 > -
3 kredi kullanmak zorunda kaldım 1 tanesini erken kapattım işler güçler yeni toparlanıyoruz.
Akbank bireysel / ticari kredi kartı 179300 TL kaldı. İlerlemiyor.
İşbank ticari kredi kartı yeni aldım 100.000 TL limitle onayladı bireysel alamadım.
Denizbank bireysel kredi kartı 438300 TL kaldı kullanmayı sevmiyorum. Ticari alamadım.
Finansbank aldı başını gidiyor. 756.000 TL oldu. Kredim referans ürün sayarsa kredi kartımı kapatmayı düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 5 Ağustos 2024; 23:7:50 >
-
Merhaba . Tüm Bankalar LKS ( Limit Kontrol Sistemi ) üzerinden değerlendirme yapıyorlar . O yüzden yapmış olduğunuz tüm işlemler kayıtlıdır . Size tavsiyem kredi kartlarınıza otomatik limit artırım tanımlayın .
-
Hocam merhaba, 3 adet kredi kartım var 99k 30k ve 1.5k limitli ve birbirine bağlı kartlar. 1.5k limitli olan birbirine bağlı olanlar işbankası öğrencilik zamanından kalanlar limit artırmıyorlardı kapatma limitin düşer dediler duruyor 6-7 senelik. 99k olan maaş bankamdan yeni kart harcamalarım ordan oluyor. 30k ise ziraat kyk hesabının oradan harcama yapmıyorum. Hepsiburada üzerinden meraktan kredi teklifi aldım findeks notum 1644den 1418e düşmüş 8 ay içinde. Geç ödeme asgari ödeme vs de yok, kredili ürün de yok. Toplam borç %30 da. Neden düşmüş olabilir, nasıl yükseltebilirin bu notu?
Finansbank 3 kredi kullanmam birini kapatmam ile beraber denizbank kredimi kapattığımda findeks notum 1596 dan 1539 lu rakamlara inmişti. Aynı dönem işbank ticari kredi kartı almıştım..
Kredilerimi ödemeye başlayınca düşüş başlamıştı. Hiç cirom olmayan sahış şirketimle Axess Business ticari kredi kartımın limiti 150.000 TL den 550.000 TL yükseldi. Ayrıca aynı gün ticari kredi kullandım bireysel kredilerimi erken kapattım işime geldi.
Sonuç olarak
Finansbank biretsel kredi kartı756.400 TL
Akbank bireysel kredi kartı 179.300 TL
Denizbank bireysel 438300 TL KK
Akbank bireysel 100.000 KMH
İşbank ticari kredi kartı 100.000 TL
Akbank Ticari Kredi kartı 550.000 TL + Ticari kredi gibi ürünlerim oldu. Bireysel kredileri kapatınca findeks notum nasıl etkilenecek bakacağım.
En çok taksit seçeneği sunan akbank kredi kartımın kullanamıyor ürün almakta zorluk çekiyordum. Mükemmel oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 9 Ağustos 2024; 22:50:2 >
-
@saiph
Hocam selamlar. Bir yorumunuza ihtiyacım var
2 tane yapılandırmada kredi kartım var. 36 taksit seçmiştim bunları rahat etmek için. Şuan ikisininde 8-9 ar taksit borcu kaldı ve aylık ödemeler gayet uygun miktarda kaldı
Sizce bunları tekte kapatmam mı daha iyi olur yoksa günü geldikçe devam etmem mi
Teşekkürler yorum için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 10 Ağustos 2024; 18:46:5 >
hocam özelden bana findeks notunu pdf olarak gönderir misin bakalım. Kart borcunu hemen kapatman daha mantıklı olur yine de bakalım.
-
İlginiz için öncelikle teşekkürler
Yanlış anlamazsanız ad soyad tc vs bilgiler oldugu için önce biraz düzenleme yapmam gerekiyor. Bu konuda da hiç bilgili değilim çözebilirsem bunu göndereyim. Sağolun hocam tekrar
Her mesajda aynı şeyi yazacağım.
Borç limit oran % 50 altına tutun. Eski kredi kartlarınızı kullanmıyorsanız ücretsiz olana çevirip limit düşürerek rafa kaldırın. Referans ürün krediniz varsa kapatabilirsiniz.
Eski kapattığınız kredi kartınız varsa açın banka eski tarihli açtıysa findeks notunuz artar. Yeni tarihli açarsa düşer sonrasında kapatın eski haline gelir.
Bireysel kredilerim erken kapandı yaklaşık olarak 1630 lu seviyelerde kalması gereken findeks notum daha da yukarı çıktı.
Neden mi ? iş bankası 0 TL kredi kartı açtı. İş bankası bankaya müşteri olduğunuz tarihi kredi kartını o tarihte almışsınız gibi açıyor buda kredibiliteye olumlu etkisi oluyor. Findeks notum daha da artış gösterdi.
Yeni ürün aldık risk dedik hemde 0 TL puan düşürmeye gerek yok diyerek kredi kartını kapattım. Nerden bileyim 2015 yılında açacağını. Tekrar başvurdum bekliyor onay vermiyor kapattığımı da banka açmıyor. Ürün kapanacak findeks notum biraz aşağı inebilir.
Belki bir kaç kuruş onaylar diye finansbank kredi kartım 200.000 TL düşürdüm. Halen bekliyor pusstt
-
Usta selam. Ben bu klasik olan paketten almistim 12 adet risk raporu icerenden ama suan yeni raporu almak istedigimde uygun paket bulunamadi diyor. Rapor normalde otomatik gelmesi gerekmiyor mu? Biz manuel alacaksak neden paket bulanamdi der bi fikriniz var mi?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X