Şimdi Ara

Kredi notu nasıl yükseltilir. Kredi/Kartı nasıl alınır. Detaylı Findeks inceleme ve deneyimler. (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
910
Cevap
78
Favori
80.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
41. Sırada  bugün en iyi #15
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam merhaba, klasik paketi 12 aylık aldıysanız her ay aldığınız tarihte size aylık olarak yenilenen paketinizi e-mail ve telefon üzerinden sms olarak gönderiyorlar. Mesela 15 Ağustos'ta aldınız 15 Eylül'de raporu size bildiriyorlar. Bir de findeks uygulamasını indirirseniz ordan günlük olarak findeks puanınızı, borç limit oranınızı güncel olarak takip edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LongDark26 -- 16 Ağustos 2024; 20:36:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LongDark26 L kullanıcısına yanıt
    Evet puan değişimi olunca gorulebiliyor ama hergun değişim olmuyor bende sizde durum nasil bilemiyorum. 23 agustosta almistim paketi 2 kez sadece degisim oldu. Dun hic birsey goruntulenemiyordu o yuzden bi terslik mi var acaba siz bu paketi kullandiginiz icin size bir sorayim dedim ama gece bilgilerin oldugu kisimlarda kisa sure icinde bilgileriniz guncellenecek ve goruntuleyebileceksiniz tarzinda yazi vardi bugun normale donmus goruntulenme. Tesekkur ederim bilgilendirmeniz icin ayrica.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • fatmucu kullanıcısına yanıt

Nasıl yaptınız

• Findeks raporundan az riskli görünmemize rağmen bankalar kredi onayı vermiyor, sebebi ne olabilri

• Saiph kullanıcısına yanıt
    400 bin tl olan qnb Finansbank - enpara ortak limitim kredi kartlarımın limitini 100 bin tl ye düşürdüm.

Sebebi enpara ile sadece faturalar ödeniyor. Qnb kredi kartımı hiç kullanmıyorum. Kampanyası yok.

Geçen garanti bankası kredi kartımı tekrar açtım. Eski tarihli ve 0 limit olarak açtılar, bana dedikleri 250 bin tl limit veriyoruz ama limit boşluğu yok deyip 0 limitle kredi kartımı açtılar. Diğer banka da bulunan kredi kartı limitlerini düşür dediler bende qnb Finansbank limitini düşürmekte buldum.

İş bankası da 0 limitli kredi kartı açtığı ve eski tarihli olduğu için (2015) duruyor ama iş bankasından limit almak istiyorum nasıl alacağız hiç fikrim yok.

Bu 400 bin tl den 100 bin tl düşürdüğüm qnb kredi kartımın limiti, garanti bankasına ne zaman işler? Garanti bankasına ne zaman limit artışı yapsam acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: kıng365

400 bin tl olan qnb Finansbank - enpara ortak limitim kredi kartlarımın limitini 100 bin tl ye düşürdüm.

Sebebi enpara ile sadece faturalar ödeniyor. Qnb kredi kartımı hiç kullanmıyorum. Kampanyası yok.

Geçen garanti bankası kredi kartımı tekrar açtım. Eski tarihli ve 0 limit olarak açtılar, bana dedikleri 250 bin tl limit veriyoruz ama limit boşluğu yok deyip 0 limitle kredi kartımı açtılar. Diğer banka da bulunan kredi kartı limitlerini düşür dediler bende qnb Finansbank limitini düşürmekte buldum.

İş bankası da 0 limitli kredi kartı açtığı ve eski tarihli olduğu için (2015) duruyor ama iş bankasından limit almak istiyorum nasıl alacağız hiç fikrim yok.

Bu 400 bin tl den 100 bin tl düşürdüğüm qnb kredi kartımın limiti, garanti bankasına ne zaman işler? Garanti bankasına ne zaman limit artışı yapsam acaba?
    Hocam hesaplarında yüklü miktar para bulundursan belki artabilir.
    Şuan limit kaybetmiş bile olabilirsin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

hocam size bir özel mesaj göndermiştim bakabilir misiniz acaba

• bilmiyorum belki tesadüftür ama özellikle qnb ve enpara, limit verirken nakit birikime baya dikkat ediyor.

yıllar önce , asla kart vermeyen enpara, araç satın alımı için hesabıma giren parayı görünce anında kart vermişti.

• Merhaba benim maaş bankam garanti ama tüm her şeyi yapı krediden kullanıyorum. kredi notum mayıs 2024'ten beri 1540'ta takılı kaldı. Kredi kartını sürekli kullanıyorum, 2 ay sonra bitecek kredim var, bugüne kadar hep kartı %100 ödedim ve hiç bir kredili ürünümde gecikmeye düşmedim. Sebebi ne olabilir? Ek olarak kredi kartı limiti yükseltmek veya yeni kredi çekmek istediğimde yapı kredi red veriyor ancak garanti kredi veriyor

• furkanorta00 kullanıcısına yanıt

Findeksin kredi notu algoritmasının nasıl hesaplandığını, KKB'nin yazılım ekibi dışında bilen olmadığını düşünüyorum. Uzman ile 30 dakika görüşme yapsanız bile genel-geçer etmenleri paylaşıyorlar. Görüşme bitiminde simülasyon adı verdikleri, geleceğe dair bir not hesabı yapılıyor (tüketici kredi alışkanlıklarınıza göre). Bu programın çalışma yapısı ile notun hesaplanması aynı algoritmadan geçiyordur ama buna da vakıf değiller. Temelinde sistem sizin kredi alışkanlarınızın yıllanmasını istiyor. Yıllanmış krediler, yıllanmış kredi kartları, yıllanmış kmh vs. Son zamanlarda yeni bir kredili ürün açılışınız oldu mu ? Veya herhangi bir kredi kartınızdaki borç/limit oranı %60'ın üzerinde mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GCProc -- 18 Ağustos 2024; 16:28:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GCProc

Findeksin kredi notu algoritmasının nasıl hesaplandığını, KKB'nin yazılım ekibi dışında bilen olmadığını düşünüyorum. Uzman ile 30 dakika görüşme yapsanız bile genel-geçer etmenleri paylaşıyorlar. Görüşme bitiminde simülasyon adı verdikleri, geleceğe dair bir not hesabı yapılıyor (tüketici kredi alışkanlıklarınıza göre). Bu programın çalışma yapısı ile notun hesaplanması aynı algoritmadan geçiyordur ama buna da vakıf değiller. Temelinde sistem sizin kredi alışkanlarınızın yıllanmasını istiyor. Yıllanmış krediler, yıllanmış kredi kartları, yıllanmış kmh vs. Son zamanlarda yeni bir kredili ürün açılışınız oldu mu ? Veya herhangi bir kredi kartınızdaki borç/limit oranı %60'ın üzerinde mi ?

Danışman yeni ürün açarsan %5 düşer diyor. Küçük miktarlı kredi alıyorum düşmüyor ödemeye başlayınca 2 puan düşüyor.
    Kesin sonuç söylememekle beraber yaklaşık tahmin edebiliyorlar.
    Dediğin gibi hocam yıllanmış ürünleriniz olsun diyorlar. Borç limit oranı diyorlar. Eski ürünleri kapatmayın diyorlar.

Benim açtığım konuda deneyimlerime göre neler oldu bunlardan bahsettim.

Üstad dediğin gibi herkese benzer bilgilendirme yapılıyor. Çalışma hayatıma ilk başladığım dönemde ne kredi kartı ne de kredi geçmişim olduğundan; ilk etapta kredi notunun düşük olmasına takılmıştım. Sonrasında birden fazla bankayla çalışınca, kredi notundan bağımsız bir müşteri profilin oluşuyor. Tabii bu da belirli bir süre alıyor ama o noktadan sonra açıkcası kredi notunun önemsizleştiğini gördüm (ilk müşteriye özel kredi, nakit avans kampanyaları vs. dışında). Geçen sene yeni bir kredi kartı alıp, aynı dönem yıllanmamış 7-8 aylık kredi kartımı kapattığımda; notum dengesiz bir şekilde yükseldi :) Yukarıda belirttiğim sebeplerden ötürü çok da takılmıyorum artık ama yine de dikkat edilen bir kriter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GCProc -- 18 Ağustos 2024; 21:27:5 >
  • GCProc kullanıcısına yanıt
    Hocam sahip olduğum birkaç kredili ürünü belirteyim hepsi yapı kredi üzerinde:

Kredi kartı limit 280.000 tl şubat 2019'da açıldı
    kullanılan limit 80-100 bin tl arasını geçmiyor genelde

Esnek hesap 60 bin tl

23 bin tl ihtiyaç kredisi

10 bin tl taksitli nakit avans

• furkanorta00 kullanıcısına yanıt

Anladığım kadarıyla borç/limit oranı düşük. KMH, ihtiyaç kredisi ve nakit avans açılış tarihleri ne zamandı ? Bu ürün açılışları da yeni değilse ve ödemelerde gecikme olmadıysa, dediğim gibi yıllanmışlığı beklemek gerekiyor. İhtiyaç kredisi ve taksitli nakit avans da kapanınca, anlık puan artışı da gelecek.

• Arkadaşlar kredi kartı limitim 50'den 133'e çıkmış. Kartı 1 aydır kullanmıyordum ve bugün adres iletişim bilgilerim güncel mi diye sordu uygulama. Bende güncel dedim. Bununla alakası olabilir mi? Geri 50'ye düşüreyim mi yoksa kalsın mı sizce? Aylık kullanırsam maksimum 10k küsür kullanıyorum hep. Ayrıca bunun kredi notuma artısı var mı?( Kartı şubat ayından beri kullanıyorum ve ilk kredi kartım) Banka Yapı Kredi.

• mtnei kullanıcısına yanıt

Sıkıntı olmaz. Bankalar bilgilerinizin güncel olmasını istiyorlar o sebeple sormuşlardır.

• metin0 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.

• Bankaya gitmiştim.mus temsilcisine notuma bakmasını istedim tam 1900 puan gorunuyormus.kadin bu puanın oldukça yüksek olduğunu soyledi Benim merak ettiğim kredi not puanının en yüksek degeri nedir ?

• muhammet atış M kullanıcısına yanıt
    1900 en yükseği daha yukarısı yok nirvanaya ulaşmışsınız.

• Backspace7 kullanıcısına yanıt

Valla hocam paketi alınca uygulamada zaten tarih tarih hangi kredili üründe ne kadar harcanıldı hangi üründe ne kadarlık ödeme yapıldı ve buna bağlı kredili ürününde borcunun ne kadar artıp azaldığı gösteriliyor. Bir de bunların yanında hangi bankaya hangi ürün için başvurdun hangi bankada yeni bir ürün açıldı veya var olan ürünün kapatıldı bunlar yer alıyor. Tabi senin hareketlerine göre oluyor bunlar. Atıyorum bir haftadır hiç kredili ürün kullanmadıysan, kredili ürün açtırmadıysan puanın da doğal olarak sabit duruyor. Güncellenme olayı ben de hiç olmadı ona bişey diyemem hocam.

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.