< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Kredi notu nasıl yükseltilir. Kredi/Kartı nasıl alınır. Detaylı Findeks inceleme ve deneyimler. (9. sayfa)
-
-
Sende 1 tane gözükür.quote:
Orijinalden alıntı: N3F3S
Tek kredi kartı olduğu için böyle toplam limit olarak gözükmüyor hocam.
Serbest meslek yazayım diye baktım ama orda da meslek yazmışlar hangi mesleği seçeceğimi bilemedim.
Hayalindeki mesleği yaz sende bunun önemi yok. AAA ŞİRKETİ yazarsın yazmana bakmazlar o şirketten para yatarsa gelir görür limit artar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Peki öğrenciyi değistirmeyip aylık net geliri arttırsam olmaz mı hocam?
Çalışır şirket para yatırırsa aylık artar. Ama öğrenci kartın varken 2000 TL kalabilirquote:
Peki öğrenciyi değistirmeyip aylık net geliri arttırsam olmaz mı hocam?
Ben bu şekilde deneyim hocam eko kart için çünkü geçen müşteri temsilcisi ben demeden kendisi demişti eko kart verelim diye belki yine sunarlar.
Eğer ki verirlerse kartı aldıktan sonra Play kartımı kapatırım.
Kesinlikle verecekler.quote:
Ben bu şekilde deneyim hocam eko kart için çünkü geçen müşteri temsilcisi ben demeden kendisi demişti eko kart verelim diye belki yine sunarlar.
Eğer ki verirlerse kartı aldıktan sonra Play kartımı kapatırım.
Play'i Eko'ya çeviremeyiz dediler önce Play kartı World karta sonra da o World kartı Eko'ya çevirebiliyorlarmış.
Ama geçenki müşteri temsilcisinin eminim Play'i Eko'ya çevirelim dediğini bu yüzden bugün de başka bir müşteri temsilcisine tekrar soracağım yoksa önce Play'den Word sonra Word'den Eko sonra belki isteğe bağlı Eko'ya bağlı ek bir Word çok karışık ve teferruatlı bir sistem.
-
Ürünlerin geçmişine ve kredibilite ye göre değişir.quote:
Orijinalden alıntı: Deepinlove
Bu mesaj silindi.
Bana özelden almış olduğun son raporu gönderir misin.
Sicili temiz kişilerin ürün açılış çok az düşürebilir. Ben gibi kredi alıpta 2 puan düşürebilir. Hocam sende durum farklı. Raporunu incelemiz lazım
-
Geçmişte sorun yaşadığın bankadan kredili ürün alıp düzenli ödeyince, puanının daha fazla arttığını okumuştum.
TEB kartım 2000 limitliydi. Şimdi 15000 oldu.
Garanti'de eskiden iptal ettiğim kredi kartını ipotekli tekrar çıkardım.
Son 3 ayda 200 ve üzeri puan arttı her ay notum.
Üstelik teknik takip var kredi geçmişimde.
Benzer sorun yaşadığım İşbank vardı. Bu ay oradan tekrar hesap açıp, kart başvurusu yapmayı düşünüyorum. Sonra tekrar takip edip bakacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jinduw -- 6 Temmuz 2023; 8:44:14 >
Arkadaşlar geç güncelleme için özür dilerim. Şimdi raporları paylaşarak soruma cevap bekleyeceğim.
Bu rapor alındığı gün son icralık borcumu ödememin üstünden 1 yıl geçti ve karalisteden çıktım. Tekrar puanımın oluşmasını sağlayan şey karalistedeyken bile icralık olmadığım tek kart olan akbank kredi kartım. Limiti sadece 750 TL ve son 18 ayda hiçbir gecikme yok. Hiç borcum yokken 1320 puanım var. (Raporu buraya atmasamda birkaç gün sonra bu karta tamamen borçluykende denedim ve limitin tamamını kullanmak puanımı 1170'e düşürdü.)
Bu rapor 03.07.2023 tarihinde alındı. 1320 puanım varken onaylanan 20.000 TLlik garanti bankası kartı ve 10.000 vakıfbank kartım geldi ve tüm limitleri doldurdum. Bu arada mayıs ve haziran aylarında ödemeyi tamamen yapıp kartı kullanmaya devam ettim ve limitleri doldurdum.
Aldığım son rapor yani bugün tüm borçlarımı ödedim. Yeni ürünler sadece 2 aylık ve ödemelerde hiçbir gecikme yok. Son raporda gördüğünüz gibi 3 kart için 30.750 TL olan tüm borcu ödedim.
Şimdi soruma geçiyorum.
2 ay önce sadece akbank kredi kartıma sahipken ve hiç borcum yokken puanım 1320. Şimdi 3 kredi kartına sahipken ve hiç borcum yokken puanım 1177. Sizlerinde söylediği gibi yeni ürünlere sahip olmak puanımı yaklaşık 143 puan düşürmüş. (2 aydır yapılan gecikmesiz ve tam ödemelerden puan geldi mi bilmiyorum) Kaçıncı aydan sonra yeni ürünlerin düşürdüğü puanın geri geleceğini düşünüyorsunuz ? Kullanıp ödeme yapmam ne zaman + puan olarak yansıyacak ? Şimdiden görüşlerini ileten herkese teşekkür ediyorum.
-
Hocam merhaba mesajını okudum.quote:
Orijinalden alıntı: DeepinloveArkadaşlar geç güncelleme için özür dilerim. Şimdi raporları paylaşarak soruma cevap bekleyeceğim.
Bu rapor alındığı gün son icralık borcumu ödememin üstünden 1 yıl geçti ve karalisteden çıktım. Tekrar puanımın oluşmasını sağlayan şey karalistedeyken bile icralık olmadığım tek kart olan akbank kredi kartım. Limiti sadece 750 TL ve son 18 ayda hiçbir gecikme yok. Hiç borcum yokken 1320 puanım var. (Raporu buraya atmasamda birkaç gün sonra bu karta tamamen borçluykende denedim ve limitin tamamını kullanmak puanımı 1170'e düşürdü.)
Bu rapor 03.07.2023 tarihinde alındı. 1320 puanım varken onaylanan 20.000 TLlik garanti bankası kartı ve 10.000 vakıfbank kartım geldi ve tüm limitleri doldurdum. Bu arada mayıs ve haziran aylarında ödemeyi tamamen yapıp kartı kullanmaya devam ettim ve limitleri doldurdum.
Aldığım son rapor yani bugün tüm borçlarımı ödedim. Yeni ürünler sadece 2 aylık ve ödemelerde hiçbir gecikme yok. Son raporda gördüğünüz gibi 3 kart için 30.750 TL olan tüm borcu ödedim.
Şimdi soruma geçiyorum.
2 ay önce sadece akbank kredi kartıma sahipken ve hiç borcum yokken puanım 1320. Şimdi 3 kredi kartına sahipken ve hiç borcum yokken puanım 1177. Sizlerinde söylediği gibi yeni ürünlere sahip olmak puanımı yaklaşık 143 puan düşürmüş. (2 aydır yapılan gecikmesiz ve tam ödemelerden puan geldi mi bilmiyorum) Kaçıncı aydan sonra yeni ürünlerin düşürdüğü puanın geri geleceğini düşünüyorsunuz ? Kullanıp ödeme yapmam ne zaman + puan olarak yansıyacak ? Şimdiden görüşlerini ileten herkese teşekkür ediyorum.
Öncelikle yeni ürün açılışı kredibiltie ve ürün geçmişine göre değişiklik gösterir.
Teknik olarak 1320 puan iken iki ürün açtığın için %10 düşerek 1200 puana veya yakın rakama düşecektir.
750 TL olan kartını işe yarayamayacağı için çok az kullanman ve asla kapatmaman gerekiyor. Desen ki 3 kilo çerez alınmıyor 700 TL kullanayım ne olacak tecrübe ile düştüğü görmüşsün. Kapatırsan eski olduğu için findeks kesinlikle düşecektir. Düşer, düşebilir demiyorum. Yıllanmış kartı kapatırsan kesinlikle düşer. İmkan varsa limit arttır.
Yeni olan kartlarına gelelim. Risk 6 ile 9 ayda kalkıyor. Benim kart açılışlarımın riski 6. Ayda kalmış notum yükselmişti. Buda ürün geçmişine göre değişiklik gösterir. İcralık olduğun için sendeki risk olarak gördüğü süre uzayabilir.
Yeni kartları risk kalkana kadar %10 - 30 geçmeyecek şekilde kullanman daha iyi olacaktır. Findeks danışman yani kartlar için yüksek borçlar yıllanmışlara göre daha da riskli ve daha kolay puan düşürdüğünü söyledi. Yine ürün geçmişine göre değişiklik gösterir. Benim sicilde gecikme yokken yeni kartı %50 borçlandırdım düşme olmadı.
Eski axes kredi kartın 400 TL üzeri risk
Yeni katların geçmişine göre değişiklik göstersede %30 üzeri risk olarak sınırlaman gerekiyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam detaylı açıklama ve vaktiniz için çok teşekkür ediyorum.
Arkadaşımız sayesinde 1217 puana yükseldim
-
Yaklaşık 10-15 gün önce bir bankadan kredi kartı alıp hesap açarken müşteri temsilcisi araya 3000TLlik KMH sıkıştırmış :) (İki farklı bankadan hali hazırda KK var) Şimdi bu KMH limiti açık durursa ve kullanılmazsa mı puanım yükselir yoksa kapatırsam mı puanım yükselir?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İki ürün açtığı için puanın düşmüştür. Kmh kapatırsan biraz yükselebilir yada aynı kalabilir. Kapatınca anlaşılır.quote:
Orijinalden alıntı: hamkaya
Yaklaşık 10-15 gün önce bir bankadan kredi kartı alıp hesap açarken müşteri temsilcisi araya 3000TLlik KMH sıkıştırmış :) (İki farklı bankadan hali hazırda KK var) Şimdi bu KMH limiti açık durursa ve kullanılmazsa mı puanım yükselir yoksa kapatırsam mı puanım yükselir?
Hazırda kmh yoksa açık durmasında limitininde yüksek olması genel borç oranı korur bu yüzden risk açısından faydası olacaktır. Az az kullanı ödeyebilirsin. Hiç kullanmasan da hiç bir sorun teşkil etmez.
Hazırda başka KMH yok. İki bankada toplam 130.000 (95+35) limitli kartım varken bu bankaya belki bi 30.000 limit verir diye şubede gelir olarak yuvarlak 50.000 gelir var dedim. Sistem kafadan 60.000lik KK ve 3.000lik KMH tanımladı. 3. Karttaki amacım borç limit oranını düşük tutmaya devam etmek. Bir de 35liğin limitini yükseltmem lazım ama son ekstreleri ödeyip başvurunca sadece 3000TL limit artışı yaptı. Findeks puanım da 1710
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamkaya -- 8 Temmuz 2023; 19:13:40 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gelire 50 bin değilde 100 yazsan iyi olurdu bazı bankalar ilk kart başvurusuna yazanı dikkate alabiliyor.quote:
Orijinalden alıntı: hamkayaHazırda başka KMH yok. İki bankada toplam 130.000 (95+35) limitli kartım varken bu bankaya belki bi 30.000 limit verir diye şubede gelir olarak yuvarlak 50.000 gelir var dedim. Sistem kafadan 60.000lik KK ve 3.000lik KMH tanımladı. 3. Karttaki amacım borç limit oranını düşük tutmaya devam etmek. Bir de 35liğin limitini yükseltmem lazım ama son ekstreleri ödeyip başvurunca sadece 3000TL limit artışı yaptı. Findeks puanım da 1710
Diğer bankalarda ki kartların yükselmesine sebep olabiliyor.
Banka lks takılıyorsa yükselmeyebilir. Yükseltmek istediğin banka hangisi.
Kmh açılmış artık elinde 1 tane olsun hocam.
-
Merhaba hocam 28 Haziran'da Axess başvuru yapmıştım o onaylanınca toplam limit 85.250 oldu ondan önce Mart'ta world kart açılmıştı. Diğer iki ürün eski tarihli. Benim sormak istediğim borç / limit oranı minimuma düştüğünde ortalama gördüğünüz findeks puanı kaç olur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi libronegroblanco -- 8 Temmuz 2023; 20:40:41 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X