Bildirim
Krediyle alınmış araçta rehini kaldırmadık bir problem olurmu?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Bankadan rehin kaldırma yazısını alın hem sonradan uğraşması zor olur hem de noter fiyatlarına zam da gelir, ruhsatı değiştirmeseniz de olur arabayı satarken zaten ruhsat değişiyor -
Araç zaten kullanan kişinin üzerine değil başkasının üzerine kendi üzerine aldığı zaman kaldırmayı düşünüyordu. O zaman bankaya gidelim rehin kaldırma yazısını alalım ruhsatı değiştirmeyelim -
aracımı krediyle aldım, borcumu erken kapattım... 1 senedir ruhsatte rehinli diye yazıyor,bir problem olmaz... internetten araç sorgulamada ise ''rehinli'' ibaresi yok...ayrıca borcu kapattı iseniz, zaten banka ilgili trafik şubesine rehin kaldırma yazısını gönderiyor...sadece size kalan eski ruhsatı götürürp,yenisi ile değiştirmek...
noter olayı; eğer siz yazıyı elden götüreceksiniz gereklidir...noter masrafı da cabası...
en iyisi kredi kullanılan banka ile görüşün ve onlar rehin kaldırma yazısını göndersinler(bu bir ay kadar sürüyor)... -
internetten aracı sorguladım ancak hala hak mahrumiyeti var diye yazıyor. Kredi biteli baya uzun zaman oluyor ama kaldırmamışlar. Banka ile görüşsem onlar halledermi? -
5 sene rehinli kaldı. Şimdi yeni araç alıyorum. Bir sorun yok. Bankadan yazı alacağım, onlar halledecek. Boşuna ruhsat yenileme masrafı yapmayın -
bankanın halletmesi lazım...rehin kaldırma yazısının gönderilmesini isteyeceksiniz...
quote:
Orjinalden alıntı: kürsad
internetten aracı sorguladım ancak hala hak mahrumiyeti var diye yazıyor. Kredi biteli baya uzun zaman oluyor ama kaldırmamışlar. Banka ile görüşsem onlar halledermi?
-
quote:
Orjinalden alıntı: Drizzt_tr
5 sene rehinli kaldı. Şimdi yeni araç alıyorum. Bir sorun yok. Bankadan yazı alacağım, onlar halledecek. Boşuna ruhsat yenileme masrafı yapmayın
Benim eski arabam 8 sene rehinli kaldı , geçen sene satarken bankadan aldığım rehin yoktur yazısını sattığım kişiye verdim.O zaten ruhsatı değştirdi. -
Bende aracımın kredisini geçen aylarda erken kapattım. Bankadan noter onaylı Rehin Kaldırma Yazısını aldım. Ancak trafik.gov.tr'den aracımı sorguladığımda hala rehinli görünüyor. Sanırım her banka rehin kadırma yazısını ilgili trafik şubeye göndermiyor.
-
Rehin kaldırma yazısını banka göndermek zorunda veya siz noterden alıp götüreceksiniz...
ama banka zorunda...göndermediyse, uyarın... -
Cvp için teşekkür ederim yarın bir bankayı arayıp sorayım bakalım, ne cevap verecekler.
quote:
Orjinalden alıntı: soldier_of_fortune
Rehin kaldırma yazısını banka göndermek zorunda veya siz noterden alıp götüreceksiniz...
ama banka zorunda...göndermediyse, uyarın...
-
Cevaplar için bende teşekkür ederim -
quote:
Orjinalden alıntı: kürsad
internetten aracı sorguladım ancak hala hak mahrumiyeti var diye yazıyor. Kredi biteli baya uzun zaman oluyor ama kaldırmamışlar. Banka ile görüşsem onlar halledermi?
banka size adece rehin kalmadığına dair yazı verir ve anlaşmalı noterlerinden tastikletmenizi ister.
oysa sorgulanan site egm değilmi, dolayısıyla aracınızın egm sorgulamasında rehinin kalkması için bankadan aldığınız evrakı trafik şubesine ibra etmeniz lazım. ama onuda ibra ettiğinizde ruhsatı yenilemek zorunda kalırsınız oda masraf çıkarır size. Bu durumda en doğru yapılması gereken aracınıza bir dosya oluşturun bandroller vs. gibi evraklarıın yanındas saklayın. aracınızı sattığınız zaman buna ihtiyacınız olacak kaybetmeyin yeter, sizin elinizde kalktı yazısı nasıl olsa var egm den görmüş olmanız sizi tedirgin etmesin. bunun nedeni az önce belirttiğim gibi trafik şubenizin bundan bilgisinin olmamasıdır. Banka bu yazıyı sadece size vermekle yükümlüdür. Trafik şubesine göndermezler. (% 99.9 u)
-
Bende banka ile görüştüm rehin kaldırma yazısını ilgili tarfik şubeye değil sadece araç sahibine gönderdiklerini söylediler. -
yapı kredi rehin kaldırma yazısını, trafik şubeme kendisi gönderdi...ben noter -trafik şubesi uğraşmadım...
quote:
Orjinalden alıntı: DEMTAŞ
banka size adece rehin kalmadığına dair yazı verir ve anlaşmalı noterlerinden tastikletmenizi ister.
oysa sorgulanan site egm değilmi, dolayısıyla aracınızın egm sorgulamasında rehinin kalkması için bankadan aldığınız evrakı trafik şubesine ibra etmeniz lazım. ama onuda ibra ettiğinizde ruhsatı yenilemek zorunda kalırsınız oda masraf çıkarır size. Bu durumda en doğru yapılması gereken aracınıza bir dosya oluşturun bandroller vs. gibi evraklarıın yanındas saklayın. aracınızı sattığınız zaman buna ihtiyacınız olacak kaybetmeyin yeter, sizin elinizde kalktı yazısı nasıl olsa var egm den görmüş olmanız sizi tedirgin etmesin. bunun nedeni az önce belirttiğim gibi trafik şubenizin bundan bilgisinin olmamasıdır. Banka bu yazıyı sadece size vermekle yükümlüdür. Trafik şubesine göndermezler. (% 99.9 u)
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X