|
Kritik an geldi çattı: Intel, 18A üretim sürecinin hazır olduğunu duyurdu

-
-
Sırf hisse değerini düşürüp yatırımcıları korkutup alttan mal almak için karaladilar intel i bence seneye bambaşka haberler gelecek intel tmsc gecti 1 numara vs. Çark böyle dönüyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aradığım yorum hocam. Bunu kaç aydır yakın çevreme diyorum. Kesinlikle öyle. Trump Intel diyor başka bir şey demiyor.intelin onumzdeki 2 yıla çok başka bir yere ulaşacağını düşünüyorum. 10 k dolar yatırım yapayım diyorum bu nedenle.
Intelin sorunu üretim teknolojisinden ziyade yeni işlemci tasarımı gerekiyor. 3nm üretilen intel işlemciler amd nin 5nm işlemcilerinden daha fazla tüketiyor. 3d yeni tasarım yaparsa amd için işler tersine döner.
-
nanometrede yakaladı ama tasarımda geri kaldı. en son tsmc 3nm de döktürdüğü core ultra serisi işlemciler kendi 10nm işlemcilerinden bile kötü performans verdi.
amd devam..
-
intel üretim firması tasarım firması değil. tasarım özürlü hatta. kendi tasarımımız diye p4 yaptı adamlar sonra iki p4 çekirdeğini yan yana koyup pentium dual dediler o yani becerileri tasarım konusunda. ekran kartını bile amd'den adam aldılar da yaptılar. 2009'da amd ile çapraz lisans anlaşması yapıp soyup soğana çevirdiler. 2011 öncesi intel kullananlar bilir ram kontrolcüsü anakart üzerindeydi. 2000 serisinden sonra 15. seride bile amd tasarımları var HT'yi bıraktılar sadece. o anlaşma 10 senelikti 2019'da bitti o yüzden yeni bir şeyi bırak amd'den de alamıyorlar. ryzen 5000 serisi 2020'de çıktı yani bu tesadüf değil beklemiştir kesin amd intel almasın diye. x3d 2022'de çıktı yani zor intel uğraşıp da x3d falan yapıp masaüstü işlemcilere koyacak. geçen açıklama yaptılar biz de istiyoruz x3d teknolojisi bak istiyoruz ama server işlemcilere koymak için yani ellerine geçse bile masaüstü işlemcilere koymayacaklar çünkü server işlemcilerde amd'ye kaptırdılar piyasayı o daha önemli. masaüstünde 350 milyon amerikalı olsa yeter adamlar amd'yi tayvan firması zannediyor. nm yaparlar üretim yaparlar hatta yapamadılar 3nm yaptırdılar da ne oldu? desteksiz kendi tasarımı dersen orada bi dur yani levis'ten buji beklemek gibi bir şey senin dediğin.
-
@Boşnak Ağa Nerelerdesin abi, Intel yine yeni yine yeni yeniden geliyor.
-
Rekabetin sürmesi adına dişe dokunur bir iş çıkarmışlardır umarım.
-
rekabetin sürmesi için via'yı salsa intel bize yeter aslında. adamlar ne zaman masaüstü işlemci pazarına dönmek istese intel firmayı satın alıyor. yapamıyorsun bari engel olma. amerika için nasılsa satıyor mantıkları bize fayda sağlamıyor. 9800x3d çok pahalı 22 bin alınmaz dediler ama 285 ultra 27 küsürden çıktı kim verir oyunlarda 14'ten kötü işlemciye o parayı? ha 22 de çok oyun için git 11 küsüre tray 9700x al ondan iyi ama iş de yapıyorsundur o zaman verirsin. işte süper ama performans tasarruf çekirdekleri anlaşamadığı için oyunda kötü olursa ve biosla çözecem deyip işlemcinin sürücüsü biosta çünkü amd agesa diyip duruyor ya ama bios yap %20 daha kötü olsun bazı oyunlarda kötü yönetim işte bunlar hep bence. birinin eline çekiç verirsen her şeyi çivi olarak görürmüş ben de işletme mezunu mali müşavir olunca şirket yönetim üretim gibi şeylere bakıyorum yoksa 285 aldım da işimi görmedi demiyorum. oyun için iyi değil diyor bütün inceleme siteleri. sebep olarak TSMC'ye topu atan olabilir ya da yazılımcısındır dersin bu zor bir iş ama bana göre kötü yönetim. duran adamı da kovdular şimdi iki geçici ceo ile iş yapmaya çalışıyorlar.
-
AMD üstünlüğü çok bariz:
Intel Temsili:
-
Aynen, son 20-25 senede intel rakiplerini ve olası rakiplerini her yolla baskıladı, kendi gelişmediği gibi başkalarının da gelişimini engelledi veya yavaşlattı. Intel'de her şeyden önce zihniyet değişimi lazım, CEO'yu kovdular yeniden bir yapılanma var, hükümet de destek veriyor bakalım neler yapabilecekler.
-
geçmiş karnesi kötü olunca yani iddia değil herkes biliyor yaptıklarını ve yapmadıklarını şimdi kimse birlikte çalışmak istemiyor intelle. hükümet de olmasa yok yani yanlarında kimse. iyi yönetici de zor bulunan bir şey gelen gideni aratabilir. steve jobs gitti hala daha iyisini bırak benzerini bulamıyorlar. hala adamın mirasını yiyorlar. intel anca amd'den adam araklar. ekran kartı için raja yanına jim keller'i aldılar ryzen'i ve öncesi de var yapan adam ama adam istifa etti kısa bir süre sonra kesin o raja denen adam yüzünden. 2018-2020 arasıysa kesin 12-13-14-15'deki muhtar kalemi çekirdekleri işi kesin onundur çünkü yenilik yani intel'in trilyonla yapamayacağı bir şey. sıfır ar-ge bütçede ryzen mimari yapan adama imkan verselerdi şu anda chatgpt diye bir şey olmaz herkes pc'sini siri gibi kullanırdı o kadar güzel bir şey yapabilirdi bence bu adam. athlon 64 yaptı ilk x64 işlemci 2003'te intel p4 yaparken. sonra gerçek çift çekirdek athlonlar da bu mimari yani ne yapıldıysa modern masaüstü işlemci konusunda bu adam yaptı. 99'da k7 athlon yapmış ben bulup da alamamıştım konya'da. iki tane asus amd kart gelmiş toplam yani intel öyle böyle engellemiyordu zamanında.
In April 2018, Keller joined Intel, where he served as Senior Vice President. He resigned from Intel in June 2020, officially citing personal reasons, though a later report said his departure was catalyzed by a dispute about whether the company should outsource more of its production.
https://en.wikipedia.org/wiki/Jim_Keller_%28engineer%29
wccftech
Exclusive: Internal Memo Shows Murthy's Remarks Over Jim Keller's Departure, Details About New Structuring, Raja Koduri To Head Architectural Roadmaphttps://wccftech.com/exclusive-intel-internal-memo-jim-keller-departure-new-structure/öyle hintli doldurmakla olmuyor bu iş.
-
Samsung da yıllardır çöp üretmeye (ya da üretememeye) devam ediyor.
valla 3d cache eklemezlerse oyun piyasasını domine etmeyi beklemesinler, şimdiden söyleyeyim..
-
Ryzen2lerden yani 2018den beridir inteldeki paso vuku bulan kritik anlar gösteriyor ki evet intel gerçekten karı gibi kırıtıyor
-
3D cache denilen teknoloji, işlemci zarındaki L3 cache bölümünün üzerine/altına, TSV yöntemiyle bir L3 cache katmanının dikey olarak bağlanması esasına dayanıyor. Avantajı, büyük monolitik bir işlemci zarı üretmek yerine, daha küçük bir önbellek barındıran zar üreterek maliyetin düşürülmesidir. Ek L3 katmanı ise sonradan işlemciye entegre edilebilir. Böylece, yüksek önbellek erişim oranına ihtiyaç duymayan uygulamalar dolayısıyla müşteriler için standart tasarım korunurken, önbellek bağımlı iş yükleri için aynı işlemci kalıbı üzerine ek önbellek sunulabiliyor.
Intel açısından bakarsak, tasarımlarındaki önbellek ihtiyacı, işlemci kalıplarının serilere göre kullanım senaryoları, node teknolojisi, hata/maliyet gibi faktörler doğrultusunda ek önbellek katmanı kullanılıp kullanılmayacağı belirlenecektir. Bunun yanı sıra, Intel'in EMIB teknolojisi ile zarları (tile'ları) üst üste veya alt alta değil, yatay olarak yan yana bağlayarak tek bir paket içerisinde birleştiren bir yöntem kullanıyor.
Kısacası, bu ek cache zarları performansı artırmak için değil, daha esnek ve düşük maliyetli bir tasarım sunabilmek amacıyla tercih ediliyor.
-
son cümle yanlış, amd tarafında aynı model x3d ve normal işlemcilerin performans farkını görebilirsin.
-
Çipler entegreler çok ucuza çin de üretilirken bile 200dolar maaliyetle hala rakipleri ile rekabet halinde olan Intel tsmc ve Trump ile full Amerika'da üretime geçerse 200 dolardan işlemcinin boyasini üretemez. O yüzden intelin ruhuna Fatiha okunuyor şuan öte yandan amd ise yok olmaktan kurtaran ticari zekasını şimdi uçuşa geçmekte kullanıyor. Evet konsollara gpu üretmekten sonra şimdide steamdeck rog ally gibi el PC leri için gpu üretmeye başladı ve gümbür gümbür geliyor. Fiyatı performansı da gayet iyi.
-
Size tavsiyem, daha çok okuma yapmanız yönündedir. Zira mesajı anlaşılır bir dille, imla kurallarına uygun şekilde yazdım.
En Beğenilen Yanıtlar

Sırf hisse değerini düşürüp yatırımcıları korkutup alttan mal almak için karaladilar intel i bence seneye bambaşka haberler gelecek intel tmsc gecti 1 numara vs. Çark böyle dönüyor.
|
@Boşnak Ağa Nerelerdesin abi, Intel yine yeni yine yeni yeniden geliyor. |
Benzer içerikler
- squid game 3. sezon ne zaman
- instagram arama geçmişi
- numara sorgulama
- mırıldanarak şarkı bulma
- youtube arka planda oynatma iphone
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X