Şimdi Ara

(Kritik Güncelleme!)SAMSUNG 840 EVO SSD İNCELEMESİ + ANA KONU ! (120-250) (89. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.809
Cevap
26
Favori
80.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ama nedir bu firmware ne işe yarar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeSRiSeL

ama nedir bu firmware ne işe yarar ?

Ek bilgim yok araştırmadım yaptım ben şuan kısa sürüyor zaten, ek bilgi için google'a bakabilirsiniz performans iyileştirmesi için yapılıyor bunlar.
  • Hocam bu Over Provisioning'i aktif ettim %5 olarak ayarladım. Tanım olarak okudum over provisioning'i ssdnin ömrünü uzatıp, performans optimizasyonu yapıyormuş. Siz önerir misiniz bunu ben ssdyi ilk taktığımdan beri bu özelliği aktif etmemiştim, şimdi kurcalarken yapmak istedim, gerçekten önemli midir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanhasan -- 20 Ocak 2016; 22:58:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakanhasan

Hocam bu Over Provisioning'i aktif ettim %5 olarak ayarladım. Tanım olarak okudum over provisioning'i ssdnin ömrünü uzatıp, performans optimizasyonu yapıyormuş. Siz önerir misiniz bunu ben ssdyi ilk taktığımdan beri bu özelliği aktif etmemiştim, şimdi kurcalarken yapmak istedim, gerçekten önemli midir ?

Bilgim yok extra ve yapmadım.
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim :)
  • 3-4 yıldır ssd kullanıcısıyım ancak ben bile grafik fotoğraf işleriyle uğraştığım halde kullanıma bu kadar takmıyorum. Neden takıyorsunuz bu kullanıma bu kadar anlam veremiyorum. (SSD'nin ömrünün bilmem kaç TB olduğunu biliyorum.) Günlük kullanımlar ile o kapasiteyi zaten dolduramazsınız. Boşverin ssdnizin keyfini çıkartın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

3-4 yıldır ssd kullanıcısıyım ancak ben bile grafik fotoğraf işleriyle uğraştığım halde kullanıma bu kadar takmıyorum. Neden takıyorsunuz bu kullanıma bu kadar anlam veremiyorum. (SSD'nin ömrünün bilmem kaç TB olduğunu biliyorum.) Günlük kullanımlar ile o kapasiteyi zaten dolduramazsınız. Boşverin ssdnizin keyfini çıkartın

Aynen öyle.
  • Merhaba arkadaşlar, ssd yi bugün vatan aracılığı ile servise gönderdim. Üründe hız düşüklüğü ve ses yapma söz konusuydu. Yani normalde ssd nasıl ses yapar anlayamıyorum ama şuanda eski harddiskimi takmama rağmen ses yok. Yani sorun kesinlikle ssd ile ilgili bir durumdu. Hız konusuda şöyle denemek için üç test yaptım. İki test 4-5 dk arayla yapıldı. Diğer son test 1-2 saat sonra yapıldı. Sata 2 ile kullanıyorum, yazılımı en son sürüm. Magician yine öyle.

İlk testte okuma 156 yazma 151 random read 50000 write 37500
    İkinci testte okuma 278 yazma 258 random read 44000 write 29500(optimizasyon yaptırdım programa sonra denedim bunu 5 dk süre farkı var ilk test ile)
    Son test ise 1-2 saat sonra yapıldı hiçbir işlem yok okuma 174 yazma 165 random read 50500 write 38000

Sizce bu diskin neticesi ne olur? Bu sonuçların ekran görüntülerinide gönderdim beraberinde. Samsung ssd yönünden nasıl yaklaşıyor daha önce gönderen var mı?

• Benide ekle çok güzel bir inceleme konusu olmuş.
  • Merhabalar,
    Bende uzun bir sure sonra ssd alacağım(amazondan almayı planlıyorum Black Friday-galiba adı buydu- etkinliğini bekliyorum yada bu etkinlikteki gibi ucuz olacak başka bir etkinlik olacaksa soyleyin lutfen).
    250 gb alacağım
    Sorum ise windows 10 kurulum dosyalarımı nasıl ssd ye aktarırım yada baştan kurmam daha faydalı mı olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: monarch25

Merhabalar,
    Bende uzun bir sure sonra ssd alacağım(amazondan almayı planlıyorum Black Friday-galiba adı buydu- etkinliğini bekliyorum yada bu etkinlikteki gibi ucuz olacak başka bir etkinlik olacaksa soyleyin lutfen).
    250 gb alacağım
    Sorum ise windows 10 kurulum dosyalarımı nasıl ssd ye aktarırım yada baştan kurmam daha faydalı mı olur?

Herşeyin yenisi en iyisidir. Çakarsın yeni işletim sistemini kafan rahat olur :)

Şuanda bu ürün indirimde 250GB

www.amazon.com
    Amazon.com: Samsung 850 EVO 250GB 2.5-Inch SATA III Internal SSD (MZ-75E250B/AM): Computers & Accessories
    http://www.amazon.com/Samsung-2-5-Inch-Internal-MZ-75E250B-AM/dp/B00OAJ412U/ref=sr_1_1?s=pc&ie=UTF8&qid=1454501636&sr=1-1&keywords=ssd

• Bugün samsung 850 evo aldım 120gb. 1tb wd blue hdd var şimdi ben bilgisayara temiz kurulum yapmak istiyorum nasıl yapabilirim?

• 1seneyi gecik 840evo kullaniyorum daha bugun test yaptm hala sonuclari mukemmel degerlerde

• quote:

Orijinalden alıntı: kutluay1

Bugün samsung 850 evo aldım 120gb. 1tb wd blue hdd var şimdi ben bilgisayara temiz kurulum yapmak istiyorum nasıl yapabilirim?

İmzamdaki W10 Ana konumda 3.mesaja bakman lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanlevent

1seneyi gecik 840evo kullaniyorum daha bugun test yaptm hala sonuclari mukemmel degerlerde

30 40 lira için başka SSD alanlar/aldıranlar şuan ne durumda bakabilirsiniz, stabilite böyle birşey iki serisinide kullandım zerre sorun yaşamadım.
  • Arkadaşlar sizce 120 lik ssd ye win10+office ve diğer programlar+gta 5 yüklesem ssd ye zararı olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

quote:

Orijinalden alıntı: hakanlevent

1seneyi gecik 840evo kullaniyorum daha bugun test yaptm hala sonuclari mukemmel degerlerde

30 40 lira için başka SSD alanlar/aldıranlar şuan ne durumda bakabilirsiniz, stabilite böyle birşey iki serisinide kullandım zerre sorun yaşamadım.

valla aynı zamanda kingston v300 ssd de kullanıyorum o notebookumda berbat degerleri var aldıgım günden beri iadede edemedim elde patladı öle tmm çalıısyorda evonun 5 te 1 i

• quote:

Orijinalden alıntı: _AveNTuriN_

Arkadaşlar sizce 120 lik ssd ye win10+office ve diğer programlar+gta 5 yüklesem ssd ye zararı olur mu?

Hayır kardeşim böyle yüklemelerle hemen zarar görecekse işimiz var, özellikle Samsung'ta en az günde 3TB ömür veriyor diye biliyorum yani kolay kolay başaramazsınız bunu, bazıları "yav bunun ömrü az yaaaaaaav" diye yırtıyordu kendini ama normal kullanım süresi sunuyor gene en az 3 sene gideri olduğunu düşünüyorum o da yoğun kullanımda.
  • Temizkurulumu yaptım ama şuanlık ssd ile hdd nin farkına varamadım pek fark yaratmadı açıkcası benim için.

• MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Ben fazla doldurmanın zararını kastediyorum. Yani bunları yapınca 20 gb ya kalacak ya kalmayacak. Yoksa 200 tb civarı ömür veriyorlar.

• 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.