Şimdi Ara

KRONİK ABS SORUNU BENDEDE VAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
1.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 3 hafta önceuzun arastırmalar sonucunda 2003 model marea liberty aldım arabanın gidişi çekişi yakıtı parça fiyatları ve donanımı beni memnun ediyor fakat benim aracımdada sonradan marealarda kronıkleşen bir sorun varmış aldıgım arkadas bu şekilde muayeneden geçtiğini ve bir sorun yaratmadıgını söyledi fakat benım içime bi kurt düştü ki hemde nasıl dün akşamdan beri bu konuyu araştırıyorum aracı ilk çalıştırdıgımda normal ışıklar yanıp sönüyor ve bazen 100 metre sonra bazende 1 2 km sonra abs ve elfeneri ışığı yanıyor bazen stop etmedende sönüyor bazen hiç sönmüyor kontağı kapatıp acıncada gıtmedıgı oluyor forumda abs beyni sökme ve o lehim olan parcaların tekrar lehimlenmesi şeklinde bilgiler paylaşılmış fakat ben buna cesaret edemiyorum bunun başka yerden çözme imkanımız var mı yada bu arızanın başka parçalardan kaynaklanması mümkün müdür sizlerin yardımını bekliyrum teşekkürler şimdiden
     KRONİK ABS SORUNU BENDEDE VAR

• OrHaN038 O kullanıcısına yanıt
    hocam hayırlı olsun marealarda abs sorunu var dıye bılgı geldı bu gün kulagıma ama bılmıyom servıse göstermedınız mı arabayı alırken

@OrHaN038
  • OrHaN038 O kullanıcısına yanıt
    hocam hayırlı olsun marealarda abs sorunu var dıye bılgı geldı bu gün kulagıma ama bılmıyom servıse göstermedınız mı arabayı alırken
  • quote:

Orijinalden alıntı: helyhansen

araç hayırlı olsun bende yeni aldım sanırım bu kronik sorunlar hepsinde var benim araçtada bazen abs ışığı yanıyor ve abs devre dışı kalıyor önce sanırım bilgisayara bağlatıp sorunu araştırmak gerekiyor sonra lehim çatlaklarını tamire yönelmemiz gerekiyor. Belki bir sensörde arızalı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalefe

araç hayırlı olsun bende yeni aldım sanırım bu kronik sorunlar hepsinde var benim araçtada bazen abs ışığı yanıyor ve abs devre dışı kalıyor önce sanırım bilgisayara bağlatıp sorunu araştırmak gerekiyor sonra lehim çatlaklarını tamire yönelmemiz gerekiyor. Belki bir sensörde arızalı olabilir.

Alıntıları Göster
    Öncelikle arıza tesbiti yaptırmanız daha sonra çözüm yoluna gitmeniz daha mantıklı olacaktır direk beyni söküp için açmak yerine tekerlerdeki sensörlerden başlayarak diğer bütün aksamları kontrol ediniz geçen burada(forumda) debriyaj balatasını değiştiren ustanın yanlışlıkla ABS sensörünü koparttığını ve bu nedenle ABS ışığının yandığını okumuştum.Bu işten anlayan bir yere aracı inceletmenizi tavsiye ederim.Bütün marealarda böyle bir sorun yok çoğunlukla işçilik hatasıyla zarar veriliyor sökme takma esnasında lehim çatlakları da olabiliyor.ABS beyni bosch üretimi ve bütün otomobil üreticilerine bosch tarafından verilmektedir yani fiatla alakası yok.Renodaki forddaki vs.markalardaki ABS beyni bosch üretimidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Adalet mülkün temeli

Öncelikle arıza tesbiti yaptırmanız daha sonra çözüm yoluna gitmeniz daha mantıklı olacaktır direk beyni söküp için açmak yerine tekerlerdeki sensörlerden başlayarak diğer bütün aksamları kontrol ediniz geçen burada(forumda) debriyaj balatasını değiştiren ustanın yanlışlıkla ABS sensörünü koparttığını ve bu nedenle ABS ışığının yandığını okumuştum.Bu işten anlayan bir yere aracı inceletmenizi tavsiye ederim.Bütün marealarda böyle bir sorun yok çoğunlukla işçilik hatasıyla zarar veriliyor sökme takma esnasında lehim çatlakları da olabiliyor.ABS beyni bosch üretimi ve bütün otomobil üreticilerine bosch tarafından verilmektedir yani fiatla alakası yok.Renodaki forddaki vs.markalardaki ABS beyni bosch üretimidir.

Alıntıları Göster
    Bir küçük tavsiye de bulunmak istiyorum aracınızı yıkatırken tekerlerin iç kısmına aşırı basınçlı suyu tutturmayın sensörlere zarar verebilir.

• helyhansen kullanıcısına yanıt
    saolun teşekkürler servise götürmedim açıkçası ama expert e götürdüm ve orda baktırdım aracı alırken orda herhangi bi sorun cıkmadı benim içinde sorun yoktu aslında ama aklıma takıldı nıye yanıyo bu diye forumlara baktım kronik bi sorun olduğunu öğrendim aldığım arkadaş da kendisine bisorun yaratmadığını 1 seneye yakın bi süredir bu şekilde kullandığını söyleyince bende inandımmı diyim artık kandımmı bilemiyom ama aldım işte ama sorunu çözdüm gibi ankarada hakan ustaya bugün abs beynini yolladım inş hayırlı haberleri burdan paylaşırım :)
  • Adalet mülkün temeli kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam yazdım bunu bi kenara teker içlerine su yok bundan sonra
  • kemalefe K kullanıcısına yanıt
    saolun teşekkür ederim hocam ben önce abs beyninin üzerindeki devreye baktım sonra ankaradaki hakan ustayı aradım saolsun dinledi kendisi beyni söküp kendisine göndermeemi söyledi ve bugun onun direktifleri doğrultusunda söktüm ve kargoya verdim parçayı inşallah sağ salim gelir
  • Adalet mülkün temeli kullanıcısına yanıt
    verdiğiniz öneri ve bilgiler için teşekkür ederim hocam ama biraz acele ettim ben hakan ustayı aradım ve anlattım derdimi sıkıntımı oda parçayı söküp göndermemei istedi bende söktüm verdim kargoya hayırlısıyla geldiğinde takar olup olmadığını sizi burdan heber veriri bilgilendiririm inşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrHaN038

verdiğiniz öneri ve bilgiler için teşekkür ederim hocam ama biraz acele ettim ben hakan ustayı aradım ve anlattım derdimi sıkıntımı oda parçayı söküp göndermemei istedi bende söktüm verdim kargoya hayırlısıyla geldiğinde takar olup olmadığını sizi burdan heber veriri bilgilendiririm inşallah
    o lamba yandığı sürece abs sistemi çalışmaz, elektronikten anlayan birisi 15 dakikada tamir eder, ancak usta eline düşerseniz 200 ile 500 arasında para alırlar, içerisindeki lehimlerin yenilenmesi gerekiyor sadece, tüm sorun bu beyindeki
  • quote:

bu abs beyni arabanın neresin de acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: boodi

quote:

bu abs beyni arabanın neresin de acaba

Alıntıları Göster
    fren hidrolik kutusunun altında

• quote:

Orijinalden alıntı: VisionTech

söktüm gönderdim tamir oldu geri geldi hocam saolun yinede :)
  • quote:

quote:

söktüm gönderdim tamir oldu geri geldi hocam saolun yinede :)

Alıntıları Göster
    ne kadar ödedniz
  • quote:

o lamba yandığı sürece abs sistemi çalışmaz, elektronikten anlayan birisi 15 dakikada tamir eder, ancak usta eline düşerseniz 200 ile 500 arasında para alırlar, içerisindeki lehimlerin yenilenmesi gerekiyor sadece, tüm sorun bu beyindeki

ben cesaret edemedim söküp içini açmaya ama parcayı söktüm ankara ivedik san. sitesinde hakan ustaya gönderdim oda saolsun onarıp yolladı yarın taktırcam tekrar inşallah ama dediğiniz gibi genel sorun bu karttaki lehimlerde oluyormuş uzun internet araştırmamdan bu sonuca vardım ama onu yapacak biri lazımdı oda hakanusta oldu saolsun
  • quote:

ne kadar ödedniz

mesaj anlaşılmadı hocam
  • quote:

quote:

ne kadar ödedniz

mesaj anlaşılmadı hocam

Alıntıları Göster
    ne kadar ödediniz
  • quote:

ne kadar ödediniz

hakan ustaya 200 lira ödedim
  • bi sekilde koskodan komple beyin degistirdim 800 kusurdu sanirim fakat gene duzelmedi. araci alirken adam noterde soyledi boyle sorun vardi unuttum diye ama almis olduk
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.