Şimdi Ara

Küçük bir Lityum pilden powerbank çalışmam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bugün canım sıkıldı ve elimdeki küçük bir lityum pilden powerbank denemesi yaptım.

Bunu yazmam ne kadar doğru bilmiyorum ama bu bir puff pili. puff dediğim şey ise kullan at şeklinde satılan elektronik nargile ... pili tp4056 ile 250mA akım ile şarj ettim. tp4056 orjinalinde 1A akım ile şarj etmekte bu yüzden program direncini 5k ile değiştirdim. pil şarj olduktan sonra 1 gece dinlendi. Ertesi gün testlere başladım.

Aslında çoğu bilgiyi fotoğraflarda paylaştım. Extra sormak istediğiniz şeyler olursa cevaplarım.

Fotoğraflar :

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• size yakışır forum ruhuna yakışır detaylı konu teşekkürler @dfk24

• Elinize sağlık

• Sağolun

Bunun yerine evdeki Varta Aa 2600 Mah Şarjlı Kalem Pili kullanabiliyor muyuz?

Neden herkes laptoptan çıkan pilleri kullanıyor?

• baser kullanıcısına yanıt
    Aslında cevap soruda gizli. Adı üstünde laptop bataryası. Laptop bataryalarını değerlendirmek geri dönüşüm gibi bişey.

Laptop bataryalarındaki bms devreleri çok cins oluyor . Batarya laptobu çalıştırmıyor olsa bile bu pilin öldüğü anlamına gelmiyor. Elbette evdeki şarjlı piller ile de yapılabilir ama bulunabilmesi açısından laptop bataryaları daha mantıklı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kalem pilden powerbank elde edilebilir mi? 4'lü pil yuvasına aa pillerden 4 tane takıp yapmak istiyorum ama hiçbir kaynak yok. Hazır satılan bir powerbank da yok.

• Devresi de küçük olsaydı dünyanın en küçük powerbank'i olabilirdi :)

Elinize sağlık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şarjlı pil ve voltaj
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • piladam kullanıcısına yanıt

Bilinen en küçük hangisi?

• karafetva K kullanıcısına yanıt

Şahsi olarak kullandığım enküçük şarjlı pilin kapasitesi 3.4 mAh ve sadece 0,17 gram;

Küçük bir Lityum pilden powerbank çalışmambirikim pilleri batarya sanayi tic.ltd.şti.
    Seiko MS614SE-FL28E Lithium ion Şarjlı Pil / 3.0V 3.4 Mah
    https://birikimpilleri.net/endustriyel-piller/lithium-ion-buton/614/prd-seiko-ms614-fl28e-pinli-lithium-pil

Daha küçüğü varsa da ben kullanmadım. Özellikle medikal uygulamalarda var diye biliyorum.

Şöyle haberler varsa da ticari olarak üretilip elimize geçecek mi bilmiyorum;

https://electronics360.globalspec.com/article/17791/microscopic-might-the-world-s-smallest-battery#:~:text=The%20on-chip%20battery%20—%20the,hours%20(μWh)%2Fcm2.

• Şunlar da var gözden kaçırmamak gerek, kutudaki değil kulaklıktaki :)

Küçük bir Lityum pilden powerbank çalışmam9to5mac
    Apple AirPods teardown reveals tiny circuitry and 93 milliwatt battery, 0/10 repairability score
    https://9to5mac.com/2016/12/20/apple-airpods-teardown-reveals-tiny-circuitry-and-93-milliwatt-battery-010-repairability-score/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.