Bildirim
Küçük odaya LCD TV
Only & Sons ONSMELVIN LIFE HOOD PUFFER JACKET OTW VD Dış Giyim Erkek : Amazon.com.tr: Moda
https://www.amazon.com.tr/dp/B0CCVN4KWF
9 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
66 ekran plazma bulamazsın zaten. Hatta 32" bile zor. Tek tük model kaldı. 40" yani 102 ekran büyük olur diyorsun aslında olmaz ama en azından 32" (82 ekran) bir lcd almanı tavsiye ederim. -
- Plasma mı LCD mi almalıyım?
- Ekstra uyarılarınız var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pichoscosama -- 18 Ekim 2009; 23:43:35 > - Plasma mı LCD mi almalıyım?
-
quote:
Orijinalden alıntı: pichoscosama
- Ekstra uyarılarınız var mı?
Dediğim gibi plazma bulman 66 ekranda sanıyorum hiç yok. 82 ekranda ise aklımda yanlış kalmadıysa Crea'nın ve Panasonic'in bir modeli vardı. Onlar olabilir. Ama bulması zordur. Bulduğunu kabul edersek...
İzleme kaynakların önem arz eder. Plazmaların çözünürlüğü 1024*768 ile sınırlı kalacaktır. Eğer PC bağlamak veya oyun konsolu ile oyun oynamak gibi niyetlerin varsa LCD daha uygun olur.
Yok sadece TV yayınları seyretmek gibi bir amacın varsa belki bir adım plazmalar öne çıkar. Ama yine de LCD'ler artık SD yayın dahi olsa yeterli performans sunuyor. Hele de 82 ekran ebatında çoğu görüntü kusuru yok olacağından sadece SD yayın izlenimlerinde de LCD alınabilir olarak görüyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE
Yok sadece TV yayınları seyretmek gibi bir amacın varsa belki bir adım plazmalar öne çıkar. Ama yine de LCD'ler artık SD yayın dahi olsa yeterli performans sunuyor. Hele de 82 ekran ebatında çoğu görüntü kusuru yok olacağından sadece SD yayın izlenimlerinde de LCD alınabilir olarak görüyorum.
SD yayın nedir? -
SD yayın: Standart definition'ın kısaltılmışı. Yani standart çözünürlükte yayın. Buna DVD, VCD, Divx ve bilimum HD olmayan TV yayınları girer. Uydu, kablo, digitürk, d-smart vs. -
quote:
SD yayın: Standart definition'ın kısaltılmışı. Yani standart çözünürlükte yayın. Buna DVD, VCD, Divx ve bilimum HD olmayan TV yayınları girer. Uydu, kablo, digitürk, d-smart vs.
Hah işte bu bilgi iyi oldu çünkü kuzenim annesinin evine yeni 105 ekran lcd aldı. Digitürk scarttan bağlı ve 3 metreden yakında karlı gösteriyormuş. Benim evde kablo tv var ve karlı izlemekten korkuyorum. Bu konuda bilgi verir misiniz? -
Vereyim. Karlı daha genel anlamda kötü görüntü almasının bir kaç sebebi var.
1-Digitürk'ün yayın kalitesi ortalama normal uydu yayınlarından daha aşağıda.
2-Scart bağlantıda oluşan kayıplar.
3-Doğru ayarlanmamış tv ayarları
4-Bu tip HD tv'ler aslında HD yayın izlemek için yapılmış cihazlar ve asıl performansını bu tip yayınlarda gösterebiliyorlar. Nasılki düşük çöznürlüklü bir resme zoom yaptığında görüntüde bozulmalar belirginleşiyorsa aynı mantıkla düşük çözünürlükü digitürk benzeri yayınlar tv'nin doğal çözünürlüğüne yükseltildiğinde bozulmalar oluyor.
Kablolu yayına gelirsek...
Normal analog kablolu yayınlar digitürk'ten de beter yayın kalitesine sahip. Dolayısıyla plazma da olsa HD bir tv'yi bu yayın için pek tavsiye etmem. Amma velakin kablolu yayının Teledünya adlı bir yayın sistemi var ki belkide sende vardır o, işte o varsa rahatlıkla HD TV alabilirsin. Çünkü yayın kalitesi digitürkten belirgin ölçüde iyi. Ama tabi HD yayın gibide olması imkansız.
-
Öncelikle şimdiye kadarki bilgiler için sağol. Sen kaçmadan bir teşekkür edeyim dedim.
Hala buralardaysan sorularım;
Bildiğin gibi Full HD'ler "Bindokuzyüz küsüre x 1000 küsür" çözünürlükte. HD Ready ise 1366x768. Acaba düşük çözünürlüklü HD Readyler kablo tv'me daha mı uygun olur? (Teledünya'm yok) Yoksa 32 inçlerde 105 ekran kadar belli olmaz mı? -
quote:
Öncelikle şimdiye kadarki bilgiler için sağol. Sen kaçmadan bir teşekkür edeyim dedim.
Bildiğin gibi Full HD'ler "Bindokuzyüz küsüre x 1000 küsür" çözünürlükte. HD Ready ise 1366x768. Acaba düşük çözünürlüklü HD Readyler kablo tv'me daha mı uygun olur? (Teledünya'm yok) Yoksa 32 inçlerde 105 ekran kadar belli olmaz mı?
Mantıken ve forumda oluşan genel kanı hd-ready bir tv SD yayın çözünürlüğüne daha yakın olduğundan bozulma daha az olacaktır şeklinde. Ama ben çok farketmiyeceğini düşünüyorum. Çünkü 1920*1080 yani fullhd diye geçen modellerde de genelde daha iyi işlemci, daha iyi kontrast vs. oluyor. Bu da oluşabilecek eksi yönü kapatıyor diye düşünüyorum.
Ama kablolu olacak illa diyorsan işin zor dostum. Memnun kalmama ihtimalin yüksek. Ya 3-5 TL. daha ver teledünya'ya geç. Ya da biraz zorlayıp o dediğim plazmaları bulmaya çalış. Bir nebze daha iyi olur.
-
quote:
quote:
Bildiğin gibi Full HD'ler "Bindokuzyüz küsüre x 1000 küsür" çözünürlükte. HD Ready ise 1366x768. Acaba düşük çözünürlüklü HD Readyler kablo tv'me daha mı uygun olur? (Teledünya'm yok) Yoksa 32 inçlerde 105 ekran kadar belli olmaz mı?
Mantıken ve forumda oluşan genel kanı hd-ready bir tv SD yayın çözünürlüğüne daha yakın olduğundan bozulma daha az olacaktır şeklinde. Ama ben çok farketmiyeceğini düşünüyorum. Çünkü 1920*1080 yani fullhd diye geçen modellerde de genelde daha iyi işlemci, daha iyi kontrast vs. oluyor. Bu da oluşabilecek eksi yönü kapatıyor diye düşünüyorum.
Ama kablolu olacak illa diyorsan işin zor dostum. Memnun kalmama ihtimalin yüksek. Ya 3-5 TL. daha ver teledünya'ya geç. Ya da biraz zorlayıp o dediğim plazmaları bulmaya çalış. Bir nebze daha iyi olur.
Plazmalar da çok enerji harcıyor diye çizmiştim üstünü. Yoksa çizmemeli miydim?
-
Toplamda hele de 32" gibi küçük ebatlarda bahse değecek bir sarfiyat farkı olacağını sanmıyorum. Aslına bakarsan senin için en mantıklısı teledünya olacaktır. Ondan sonra ne alırsan al. Benim bulunduğum bölgede kablolu olsa iki dakka durmam. -
Tamam, mesajı aldım.
3x3,5 metrelik bir odada teledünya, hdmi çıkışlı bir laptop ve ps3 kullanılacak.
Marka, model, boyut tavsiyen nedir. -
Teledunya abonesiyim ve yayınlar gercektende super ötesi kalite 106 plazma var bahsettigin karlı gorterme olayı buyuk ıhtımal kablolardandır cunki normal kablo tv izlerkende goruntuden memnundum!!!Kendi odamda 32 inc lcd var izleme mesafem en fazla 130 cm !!!Kaba tabirle inc olark degılde senin bildigin tam 70 ekran crt yani tüplü ekranı göz öznüne getir yani 40 cm X 72-78 aralıklarında bir net ekran olur.32 inc sana 70 crt yani tüplü tvnin buyuklugnde bir görüntü verecektir biraz genisi elbetteki...Teledunya yayınlarında görüntü supper kalite 5 tanede hd yayın yapan kanalı şuan mevcut alacagın tv ne olursa olsun hd yayın destekleyenı al sonradan uzulme cunki hd yayınlar harika görüntü sunuyorlar.
Saygılar -
arkadasım 66cm cok model bulamazsın.bulduklarında sana cazip gelmez. oyüzden maddi olaark sıkıntı olmazsa sony bravia 32 alırsın.
eger yok o kadar vermem diosan samsung dan asla vazgecme.ben 1 aydır tv alacagım die arastırma yaptım.en iyisi suan samsung 32 incolanlar.yüksek kontrast olayı süper.cok fark ediyo.sana önerim samsung le32b450 yada samsung le32b350 aralarında sadece ^^pıp^^ farkı var.ben b450 modelini alıcaktım bulamadım.b350 aldım tv cok güzel.ilk gördüğüm anda bayıldım.bence sende b350 al 100-150 lira fazla verme sadece ^^pıp^^özelliği için
ben sadece ps3 bagladım.tv yayınları hakkında bişi diyemem.senin aldıgın tv yayın kalitesine baglı o.tv ile alakası yok.yayın iyi ise tv farketmez
sana simdiden hayırlı olsun -
Samsung alacağım ama verdiğin 2 örnek de HD ready.
Samsung Full HD tavsiyeleri alayım lütfen.
Not: HiGHWAYMOUSE'a yardımları için teşekkürler.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X