Şimdi Ara

Küçük Şehirde Üniversite Okuma Hatasına Düşmeyin!!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
6
Favori
14.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
113 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sosyal bağlantı kuramayacaksanız okumayın.Üniversiteler ülkelerin ya da büyük burjuvazinin kendilerine elit askerler yetiştirmek amacıyla kurduğu yapılardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Long Nightt

Üniversite sınavına hazırlanan ve gelecekte üniversite tercihi yapacak arkadaşlara tavsiyem kesinlikle küçük şehirlerdeki üniversiteleri 'tercih etmeyin' olurdu.Hatta listenize dahi almayın.Ben büyük şehirde ve köklü bir üniversitede okuma şansına sahip oldum.Büyük şehirde okumayan ve küçük şehirlere giden arkadaşlarımın neredeyse tamamı bu konu sahibinin şikayet ettiği noktalara değinirlerdi.Lakin ben bunları çok önceden tecrübe ettiğim için hiç şaşırmadım.Demek ki hala değişen hiçbir şey olmamış.

Nereden tecrübe ettiğimi merak ediyorsanız hemen açıklayayım.Ailem memur olduğu için çocukluğum ve ergenliğim bir kısmı Anadolu'nun küçük bir ilinde geçti.Küçük şehir insanı dışarıdan gelenleri asla kabullenmez.Hem gelenlere hem de çocuklarına mesafeli olurlar.Oranın çocukları bile sizi tam olarak aralarına kabul etmez.Aileniz memur ise sizi sadece 'sağılacak bir inek' olarak görürler.Zira o İl'e para getiren tek kaynak siz ve sizin gibi memurlardır.Bu nedenle yerel halka on liraya sattıkları birşeyi size otuz liraya satmaya kalkarlar.Yerel halka misal 500 liraya verdikleri bir daireyi size 1000-1500 liraya vermeye çalışırlar.Okulda proje ödevlerinde bile yerel yöreden arkadaşlarınız 'Sizin aileniz memur tüm proje masrafını siz ödemelisiniz' diye baskı kurmaya çalışırlar.Kısacası yabancı olduğunuzu ve oraya ait olmadığınızı iliklerinize kadar hissettirirler.

Ben çok şükür 14 yaşındayken bu yerlerden kurtuldum.Bu nedenle her zaman küçük şehirlere ve insanlarına mesafeli olmuşumdur.Bu tür yerlere üniversiteye giden arkadaşlarımı görünce onlar içinde üzülmüştüm.Zaten daha bir yıl dolmadan hepsi şikayetçi olmaya başlamışlardı.Konu sahibi arkadaşın dediği gibi erkekleri serseri/sağılacak inek olarak görmüşler kızları ise O.pu olarak değerlendirmişlerdi.

Kısacası 'Bu sene evde boş boş oturmayayım.Küçükte olsa gidip okuyayım' mantığıyla sakın ola bu tür küçük yerleri yazmayın ve gitmeyin.Özellikle İstanbul,Ankara,İzmir gibi büyük şehirlerde doğup büyüyüp küçük yerlere üniversite okumaya gidenler çok büyük hayal kırıklılığı yaşıyorlar.Sakın ola yazmayın.Gerekirse bir yıl daha çalışın.İnanın evde boş boş oturmak gidip orada paranızı kaptırmaktan ya da o.pu damgası yemekten bin kat daha iyidir.
    Hocam dediklerine kesinlikle hak veriyroum bende 2000 li yıllarda ortaokul ve liseyi böyle bir şehirde okudum.

Çok fazla boş beleş cahil tip var,iyi kaliteli isim yapmış bir lise birçok üniversitenden daha iyidir.

Küçük yer insanın hepsini zan altında bırakmak istemiyorum ama çoğunluğu geri kafalılar,özellikle üniversite yeni açılmışsa

Yerel halkın genç erkekleri kendi çevrelerinde kız olmadığı için yada rahat davranamaycakları için bastırılmış yapıdalar.

Çoğu üniversitedeki kızları yatağa atılacak kız gibi görüyor birazda giyim kuşam olarak rahat olan kızları da görünce bak işte bu aranıyor düşüncesine giriyorlar.

Erkeklere ise kıskançlık duyuyorlar,kendileri üniversiteye giremedikleri için kızlarla ortam bulmakta zorlandıkları için bak bu züppeler götürüyor karıları görüyormusun diye bir kafaya sahipler

Sorun o kızlara yerli halktan esnaf ıvırı zvırı bir sürü adam kendilerinden 20 yaşta büyük olsa 100 tane arkadaşlık isteği vardır.

• Edirne bu kapsamda olmaması gerken küçük şehir bence.

Bir daha okusan nerede olmak istersin deseler Edirne derdim

Karışan görüşen yok herkes çok rahat ortam var cafe .vs desen var insanları hoş görülü.
    Bu dediklerim merkez için geçerli yoksa kalkıp Uzunköprü ye gidip isyan etmeyin bu nasıl yer diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmetay74 A kullanıcısına yanıt
    Ne mezunusunuz hocam ben de kbü mezunuyum eğitim ve okul bana göre iyi sayılırdı. şehir hariç.

• quote:

Orijinalden alıntı: Shiro Battousai

küçük şehir değil, ankara ve istanbul hariç bir şehirde okuyorsanız zaten boşa okuyorsunuz, açıktan okuyun çok daha iyi.
    Dediğin iyi oldu kardeşim ablama diyim okulu bıraksın.Doktor olup ne yapacak alemlere aksın.iibf okuyup gününü gün etmek varken.

• Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde eğitim aldım. İlk geldiğim aylar alışamadım, burası nasıl bir yer böyle dedim ancak çok da yadırgamadım kendim de küçük bir ilçeden gelmiştim. Sene sonuna doğru arkadaşlıklar sıkılaşınca artık keyif almaya başladım. İlk mesajda yazılan kriterlerin bazılarına Afyon uyuyor ama Afyon'da veya Bursa'da okuyan arkadaşlarım bilirler üniversite çevresinde öğrencilerin yoğunlukla yaşadığı bölgeler vardır aynı Görükle gibi. Afyon'da da Erenler adında öğrencilerin yoğun olduğu bir yerleşke var. Bu bölgede hiç şehre inmeye gerek kalmadan yaşamınızı on bine yakın öğrenciyle birlikte güzel bir şekilde devam ettirebilirsiniz. Kafe isteyenler için onlarca mekân, yemek isterseniz yine onlarca öğrenci işi yemek dükkanları, kalacak apartlar, özel yurtlar, yabancı dil okulları, ehliyet okulları, dershaneler saymakla bitmeyecek imkan mevcut bir yer. Bu yüzden küçük şehirde okumak sosyal imkanların az olması gözünüzü korkutmasın bazı yerler böyle ters köşe yaptırabiliyor. Gün geldiği zaman yaşadığınız yere alıştıktan sonra inanın bana kendi evinize dönmek istemeyeceksiniz. Hatta büyük özlemle o günleri arayacaksınız ancak şuna katılıyorum eğitim kalitesi üniversiteden üniversiteye değişir. Kampüs kalitesi de aynı şekilde. Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin kampüsü imkan açısından oldukça zayıftı. İçerisinde fakülte kafesinde oturmak, Vadi Kafe'de oturup yemek yemek, bilardo, PlayStation, langırt vb. oyunlar oynamak veya kütüphaneye gitmek, fakülteden ücretsiz bisiklet alıp turlamak dışında yapacak pek bir şey yoktu. Zaten Erenler varken de kampüste takılacağınızı sanmam biz dersten sonra direkt oraya geçiyorduk. Hemen üniversitenin karşısında bu yer çok yakın Afyon-Eskişehir yolundan karşıdan karşıya geçiyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanuc -- 12 Mayıs 2020; 3:13:33 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Niğde'de okuyorum çok doğru. Sadece şehirde pek yapılacak bir şey olmamasından dolayı kendini ders konusunda geliştirme ihtimalin daha yüksek

• Aslında üniversitelerin çoğalması iyi bir proje idi. Fakat el attıkları her konu gibi politikacılar bunun da b.kunu çıkardılar.
    Bir üniversitenin gerçek bir üniversite olması için 30-40 yıl geçmesi lazım.
    Bugün Türkiye'de ihtiyacın iki katı üniversite var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alphace A kullanıcısına yanıt
    92’de kurulanlardan sonra kurulmamalıydı yeterdi. 90lardan itibaren ağır ve baskıcı nüfus planlaması yapılmalıydı en fazla 1 çocuk, Çindeki gibi. Sorun çözülürdü.

• Sanki bilmiyoruz küçük şehirde okuyanların neden okuduğunu. Hepiniz ailenize ben üni kazandım demek için gidip dandik dandik üniversitelerde okuyorsunuz. Ondan sonra çıkıp yea ben üni okudum iş bulamıyorum böhö böhö deyip duruyorsunuz. Okuduğunuz ünilerin çoğu lise seviyesinde bile eğitim vermiyor. Birde çan eğrisi diye bir şey yapmışlar. Adam tüm sene yatıyor hasbelkader 1 tane soru yapıyor 10 alıyor sınıf geçiyor. Okuduğu okul zaten okul değil. Birde o okuldan da bomboş çıkıyor.

Üniversiteye gidenlerin eskiden bir kalitesi olurdu. Şimdi herkes gidiyor. Üniversiteye giden demek belli bir hayat görüşüne, bilgi birikimine sahip birisi demektir. Adam 4 sene üni okuyor kendine kültürel olarak kattığı hiçbir şey yok.

Büyük üniversite mezunlarının işe alınma sebebi sadece iyi eğitimleri değil. Adamlar belli bir kültürel birikimi ediniyorlar ister istemez. Çünkü sürekli maruz kalıyorsun çevreden. Senin 40 50 sene de hayat okulundan çıkardığın dersi adam bir kaç ayda okuyarak düşünürek elde ediyor.

• Arkadaşlar

siz üniversiteye gidip adam akıllı bişiler mi öğrenmek istiyorsunuz=?
    Yoksa iyi bir bölüm okuyup iyi bir iş sahibi olmayı mı?

A= amaç iş sahibi olmaksa 2 yıllık ısıtma veya inşaat okuyun hemen iş hazır
    B= amaç iyi bir memur olmaksa tıp,hukuk okuyun hemen atanın
    C= amaç memur olmaksa herhangi bir üniversitede öğretmenlik okuyun kpss çalışın atanın
    D= amaç kendi işini yapmaksa ; ilgini çeken bölümü oku buna göre kendi iş planını kur
    E= amaç karı kız kesmek gezmek tozmak ise. izmir istanbul antalya mersin gibi denize kıyısı olan yerlerde oku gez toz

Siz üniversite ile amacınızı eşitlemeyin.
    Her üniversitenin iyi kötü bölümü vardır.

Tabiki genelde iyi bölümler iyi üniversitelerde çıkar ama küçük şehirde üniversite okuyup kpss ile öğretmen olabilirsiniz.
    üniversite amaç değil araçtır varsın 4 seneniniz yozgatta geçsin yeterki ADAM Olun

• Kucuk sehir felan degil olay siralamada 20 bin e giremiyorsaniz universite felan okumayin.

• quote:

Orijinalden alıntı: E.R.W.

Kucuk sehir felan degil olay siralamada 20 bin e giremiyorsaniz universite felan okumayin.
    Biraz abartı olmamış mı
    Orta-alt sınıf meslekler gayet 100k’ya kadar alabilir bence
    Daha aşağısı boş, katılıyorum

• Bağğzıları Anadolu'da okumak hatadır falan demişşş bu kişi acebaa Eskişehir'e gelip kalmış mıdır?
    Kafalarda sadece İstanbul ve izmir figürü olanlara asla Anadolu'yu anlatamazsın. Onlar oralarda çürümeye mahkumdur.
    Eskişehir candır okumak isteyen koşa koşa gelsin. Her türlü imkanınız vardır m

• quote:

Orijinalden alıntı: obrigado06

Dediğin iyi oldu kardeşim ablama diyim okulu bıraksın.Doktor olup ne yapacak alemlere aksın.iibf okuyup gününü gün etmek varken.

Alıntıları Göster
    iyi olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alphace A kullanıcısına yanıt
    iki katı çok iyimser olmuş bence yıllık maximum üniversite öğrencisi 40-50 bin olmalı bizim büyüklükteki bir ülke için.
  • Ben Aydın 'da okudum. Şu an o yaşlarıma dönsem tekrar okumak isterdim ah ah
  • cosef kullanıcısına yanıt
    ahhahaha ne 2 yıllık inşaat mı

Beyler öncelikle hayatınızla ilgili önemli fikirler forumlarda aramayın bu bir

İkincisi zaten ibf gibi ne okuyana ne okutana yararı olan saçma sapan fakültelerdeki bölümlerden okumadıgınızı varsayarsak

Zaten şehir güzel olsa da aktvite yapamıyorsun yukarıda bir arkadaş yamaçparaşütü falan demiş

Elektrik makinaları dersinde ses kaydı alıp evde onu dinleyip çalışan adamım ben

Evdi yemekti bulaşıktı temizlikti dersti zaten vaktiniz anca yetiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeyeranEngineerR -- 12 Mayıs 2020; 13:53:7 >

• E.R.W. kullanıcısına yanıt
    Buna tamamiyle kargalar güler.Etiket önemlidir elbette ama etiketin sizi taşıyacağı ilk 3 yıldır.

Zaten etiketiniz olsa da olmasa da 3 yılın sonunda kendinizi geliştirip pazarlayabilmeniz gerekir yoksa ilk 1k mezunu olun bir şey değişmez

Özel sektörde çalışıcaksınız çoğunuz kazandırdıgınız kadar kazanıcaksınız

Allahım nasıl bir konuya geldim ya bomboş yorumlar çıldırcam
  • Erzurum'da 4 yılımı yaktım.Üniversiteye ülkücü olarak gittim.Orada ki ülkcülerin sadece karı,kız ve hava atma hevesinde olmaları,kantinden para koparmalarını gördükçe soğudum.Mezun olduğumda solcuydum.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.