Şimdi Ara

Küçük Şehirde Üniversite Okuma Hatasına Düşmeyin!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
6
Favori
14.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
113 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Küçük üniversitelerde ne eğitim var ne ortam var ne sosyal hayat var.

Zaten bu üniversiteler şehirlerin ekonomisini canlandırsın ve herkes üni okudum desin diye açılıyor.

Küçük üniversiteye giderseniz ne eğitim kadrosu oturmuş olur.

Ne kampüs oturmuş olur.Daha yeni yeni kendini bulmaya çalışan yarısı inşaat bir üniye gitmiş olursunuz.

Sosyal hayatınız iibf fakültesi kantininde plastik sandalyelerde oturarak 3ü 1 arada eşliğinde sigara içip kız kesmekten ibaret olur.

Ne bir düzgün öğrenci klubü bulabilirsiniz ne de düzgün bir aktivite bulurusnuz

Bu tarz ünilere gelen tiplerde genelde üniversite yaşantısının farkında olmayan laf olsun diye gelen tiplerdir.

Bu şekilde çok fazla örnek gördüm.

Mesela adam diyor ki birkaç tane marketimiz var durumumuz iyi su ürünleri fakültesi yazdım sırf üni ortamı göreyim diye ileride çocuklarımı anlatırım kızlar falanda var takılırız diyor.

Ayrıca şehirde berbattır,yerli halk üniversite okuyan erkekleri serseri,züppe olarak görür kızlarıda afedersiniz o. olarak görürler.

Yerli halkın arasına karışırsanız sürekli üniversitedeki kızların verdiğiyle alakalı iğrenç hikayeler döner.

Hepsinin hayali ünili bir kızla takılıp yatıp kalkmaktır çünkü onların gözünde hepsi buraya ona buna vermeye gelmiş arsız kızlardır ve

korunmasız ailesinden uzak maddi manevi kolay av olabilecek kızlar olarak düşünür bu şerefsizler üniversite okuyan kızları

Şehirde 3-5 tane kıytırık cafe hariç sosyal aktivivte bulamazsınız.Genelde düzgün alkollü mekan yoktur.

Kafanıza göre giyinemezsiniz,değişik bir tarzınız varsa yadırganırsınız.

ŞEhir halkı ve esnafı tarafından para sağma makinesi olarak görülürsünüz.

Ev sahibi kazıklamaya çalışır esnaf kazıklmaya çalışır

YEni üniversiteye gidecek bir kardeşlerime bir abiniz olarak küçük şehirde üniversite okumayın diyorum.

Kafanıza göre birkaç arkadaşta bulamazsanız bilgisayar başında 4 yılı bitirirsiniz

Benden size söylemesi

EDİT:Arkadaşlar birçok yorum yazılmış ilginiz için teşekkür ederim.

Eklemek ve düzeltmek istediğim birkaç nokta var.

Bu konu üzerinde çok fazla şey konuşulur 1-2 paragrafla bitecek bir konu değil

Zaten hali hazırda üniversteş okuyan ve mezun olan arkadaşlar için iş işten geçmiştir üniversite sonrası gelişime odaklanılmalı

Tercih döneminde olan genç kardeşlerimiz için birşeyler söylemek istedim.

Bu gözlemlerimi iki orta büyüklükte şehirde üniversite okumuş ve birkaç küöük şehirde yaşamış biri olarak yazdım.

Tabii ki farklılıklar istisnalar vardır,küçük sayılabilecek bir şehirdir ama üniversite gelişmiştir öğrencilerin yoğunlukta olduğu bölgesi vardır.

Yada tıp,eczacılık,diş,hemşirelik,öğretmenlik okuyacaksınızdır,atanma garantiniz vardır veya kpss'ye hazırlanıp devlette çalışma düşünceniz vardır tabii gidin okuyun

Ama genelleme yaparsak küçük şehirlerin %90'ı bu tanımlara uyar.

Yanlış anlamayaın bölge genellemiyorum ama ege ve akdenizdeki küçük şehirler genelde doğu,iç anadolu ve karadenize göre daha rahat ve sosyal olur.

Mesela muğlada okuyan konyada okuyan birine göre daha iyi bir öğrencilik geçirebilir.

Ha şu da var büyük ve köklü üniversiteler,büyük şehirlerin puanı doğal olarak yüksek oluyor.Herkes yüksek puan alamıyor fakat yine de tercih yaparken aklınızda bu yazdıklarım bulunsun.

Yada bir fazla daha çalışın 5-10 soru daha fazla doğru yapın hayatınızın 4-5 yılını çok daha farklı bir yerde geçirin.

Ben şu anki aklım olsa biraz daha fazla çalışıp izmir,antalya,eskişehirde öğrenci olmak isterdim.Bu şehirlerin hepsinde bulundum çok farklı yerler sonuçta üniversite sadece size diploma veren yer değildir.

Hayatınızın en verimli en enerjik yeni şeyler öğrenmeye en açık döneminizi 18-25 yaşınızı geçirdiğiniz yer olacak,çok farklı bir üniversite size tüm hayatınızı etkileyecek şeyler katabilir.

Özellikle çok küçük şehir ve yeni kurulan üniversitelere puanınız yetiyorsa çalışacağınıza inanıyorsanız mezuna da kalabilirsiniz iyi değerlendirirseniz 1 yıl size kaybettirmez kazandırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scr4m92 -- 12 Mayıs 2020; 15:56:57 >

• Aynen hocam düşünsene Yozgat'ta üni okuyorsun insan hayattan soğur , yeni nesil anladı artık boş palavradan bıktı insanlar herkes özgürdür ve saygısızlık yapmadığı sürece istediği faaliyeti yapabilir , küçük şehirde saç uzatsan tuhaf tuhaf bakarlar , kız tayt giyer sanki UFO görmüş gibi bakarlar yobaz kafa değişmeyecek hiçbir zaman
  • Aynen hocam düşünsene Yozgat'ta üni okuyorsun insan hayattan soğur , yeni nesil anladı artık boş palavradan bıktı insanlar herkes özgürdür ve saygısızlık yapmadığı sürece istediği faaliyeti yapabilir , küçük şehirde saç uzatsan tuhaf tuhaf bakarlar , kız tayt giyer sanki UFO görmüş gibi bakarlar yobaz kafa değişmeyecek hiçbir zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dertliadamınkabusu -- 10 Mayıs 2020; 12:18:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru
    Ayrıca fena torpil döner kadrolaşma vardır
    Hangi şehirde okudunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dertliadamınkabusu

Aynen hocam düşünsene Yozgat'ta üni okuyorsun insan hayattan soğur , yeni nesil anladı artık boş palavradan bıktı insanlar herkes özgürdür ve saygısızlık yapmadığı sürece istediği faaliyeti yapabilir , küçük şehirde saç uzatsan tuhaf tuhaf bakarlar , kız tayt giyer sanki UFO görmüş gibi bakarlar yobaz kafa değişmeyecek hiçbir zaman
    Hocam yazogat örneğini verdin iyi yaptın,daha önce yozgatta kısa bir süre bulundum.

Emin olun il olmaması gereken bir yer bence ankaraya bağlı uzak bir ilçe olmalıymış.

Şimdi yeni üniversiye gidecek arkadaşlar diyor ne olacak orasıda şehir merkezi en kötü ne olabilir ki, ama kazın ayağı öyle değil işte

Üniversite yeni olduğu için yerli halk üniversite öğrencisine alışkın değil,yozgar merkezde saç sakal uzun gezsen hiç çekinmeden bakar dururlar.

Yada mini etek giysen çarşı bounca tüm gözleri üzerinden hissedersin.

Yozgatta eli yüzü düzgün 3-5 tane cafe var anca buralara gidersin o da nereye kadar.

Bİr tane yol kenarında dandik avm'si var 20-30dk da gezerek bitirirsin.Yİne terasta oturup çay sigara yaparsın.

Kampüs desen kampüs demeye bin şahit ister birkaç bölümün 2-3 farklı kantıni var arık bir gün bir kantine diğer gün diüer kantine gidersin.
    Kantinlerde liseden bozma kantinlerdir.

Ha buralarda nasıl zaman geçirirsin.Kafa dengi arkadaş grubun olacak evde takılacaksın yada sevgili yapcaksın onla takılacaksın en büyük aktiviten bunlar olur.

Ekstra olarak dediğim gibi buraya gelen öğrencilerde üniverstei öğrencisi kafasında değiller,%90'ı muhabbet edilmeyecek liseyi zar zor bitirmiş laf osun diye üni'ye gelmiş tipler yani arkadaş edinmekte zor iş

• quote:

Orijinalden alıntı: Cosmic Love

Doğru
    Ayrıca fena torpil döner kadrolaşma vardır
    Hangi şehirde okudunuz?
    Hocam ben yatay geçişle trabzon ve konyada okudum.
    Buralar yine dediğim yerlere göre 2-3 gömlek üstte kalırlar ama küçük şehirde okuyyan arkadaşlarımın yanına defalarca gitmişliğim var.
    Aksaray,rize,çorum gibi
  • scr4m92 S kullanıcısına yanıt
    Bende Konya'da okuyorum şuan.Anadoluda okumak pişmanlıktır.Sene sonu izmir istanbul veya Ankara'ya yatay geçiş yapacağım inşallah.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Statistics.

Bende Konya'da okuyorum şuan.Anadoluda okumak pişmanlıktır.Sene sonu izmir istanbul veya Ankara'ya yatay geçiş yapacağım inşallah.
    Hocam yine buralarda bir büyük şehir havası var halkın geneli belli bir kafada olsa da iyi kötü kafana göre takılabiliyorsun.

Küçük şehirler berbat ötesi ama tabii üniversite okunacaksa 5-6 şehir harici değmez diye düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: scr4m92

Hocam yine buralarda bir büyük şehir havası var halkın geneli belli bir kafada olsa da iyi kötü kafana göre takılabiliyorsun.

Küçük şehirler berbat ötesi ama tabii üniversite okunacaksa 5-6 şehir harici değmez diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Trabzon... Büyükşehir... KTÜ'de kısmen iyi bir bölümde okumuyor olsam inanırdım da.

İlk mesajda yazılan herşeye uyuyor Trabzon, hadi 3-4 değil de 10 tane kafe var. 30 dakika değil de 2 saat gezebileceğin avm var. Bana göre bunlar bir gösterge değil ama katkı da değil. Okulun yarısı zaten Karadeniz'in ODTÜ'sü diye gelen insanlar, yerlisi yani. Bir tek tıp fakültesinde kafa insanlar var, onun dışında leş. Bizim bölüm %5'lik bir kesimi alıyor, %5'lik kesim bile böyleyse...

Öğrencilik hayatından beklenti ve imkanlarla alakalı bir durum bence. O yüzden küçük şehire gitmek yerine bir sene daha hazırlan demek kesin çözüm değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ted Mosby -- 10 Mayıs 2020; 12:58:58 >

• Muğla'da okuyordum İstanbulda ozele gecis yaptim zaten İstanbuldan gitmiştim sırf şehir dışı olsun diye 1.5 ay sonra filan birakip dondum Ocakta geçiş yaptim

Ortamim filan da vardi aslinda sosyal olarak İstanbul'da daha kotu duruma düştüm unide muglaya kıyasla

bu konulardan etkilenip geçiş yapmıştım

Ama mezun olunca aci gercekelr yuzume vurabilirdi İİBFciyim cunku Muğla'da iibf okusam nolcak İstanbul daha iyi bu doğru

Bu arada Muğla kampüsü inşaat değil devasa bir kampüs var yokuş harici süper ama her yer yokuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CD88C7FAD -- 10 Mayıs 2020; 13:2:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buna dikkat edicem :) bu arada yaşınız kaç acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: Ted Mosby

Trabzon... Büyükşehir... KTÜ'de kısmen iyi bir bölümde okumuyor olsam inanırdım da.

İlk mesajda yazılan herşeye uyuyor Trabzon, hadi 3-4 değil de 10 tane kafe var. 30 dakika değil de 2 saat gezebileceğin avm var. Bana göre bunlar bir gösterge değil ama katkı da değil. Okulun yarısı zaten Karadeniz'in ODTÜ'sü diye gelen insanlar, yerlisi yani. Bir tek tıp fakültesinde kafa insanlar var, onun dışında leş. Bizim bölüm %5'lik bir kesimi alıyor, %5'lik kesim bile böyleyse...

Öğrencilik hayatından beklenti ve imkanlarla alakalı bir durum bence. O yüzden küçük şehire gitmek yerine bir sene daha hazırlan demek kesin çözüm değil.

Alıntıları Göster
    Hocam ben heryeri öldürmek istemedim.

Dediğiniz gibi ne aradığına bağlı değişir ama trabzon bahsettiğim kadar liseden bozma bir yer değil

60-70 bin öğrencisi var.Forum AVM,orta büyüklükte işlek bir yer ha sürekli gidince kabak tadı veriyor haklısınız.

Kalkınmada evim vardı,ben seviyordum o bölgeyi kafa adamlarda vardı.Kafasına göre takılan tiplerde oluyordu

Hadi cafeye gidelim dediğimizde zaten kalkınmadaki mekanların %90'ı öğrenci fena değildi.İdare ederdi

Mesela rize çok yakın 1 saatlik mesafede oraya gittiniz mi hiç,şehir merkezi 3 adımda bitiyor.

Kampüs desen yolun kenarına yapmışlar birbirne geçmiş birkaç binadan ibaret içindeki tiplerin %99'u vasıfsız tiplerdi.

Yani trabzonda iyi bir bölüm kazandım gidiyim mi dese biri bana gitsen çok sıkıntı çekmezsin derim.

Tabii gelen kişiyede bağlı adam erzincandan gelir ona istanbul gibi gelir,diğernin izmirde on numara ortamı vardır ona sürgün yeri gibi gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: kisma

Buna dikkat edicem :) bu arada yaşınız kaç acaba
    27 yaşındayım dikkat edersen rahat edersin :)
  • Şimdi bakış açımızı değiştirerek bakalım, mesela yakınılan şeylere genelde baktımda mini etek,erkeğin küpe takması,kafe,eğlence,ortam . Üniversite tanımlaması; gelecekteki Allah ömür verirse ortalama 35-40 seneni etkileyecek yaşam tarzını belirleyecek kalite düzeyinin bekirlenmesi. 2/4 sene dişini sıksan alemlere daha kaliteli (dönüşe dolmuş parası kalsın lan düşüncesi) aksan. Bu arada gümüşhanede okudum dağlık arazi tek etkinlik internet kafeydi. Bence küçük şehir çalışmayı sevenler için büyük fırsat yapacak hiçbirşey yok sadece inek olcaksın. Benim gibi gezme manyağı olanlar içinde sıkıntı

• quote:

Orijinalden alıntı: mami61off

Şimdi bakış açımızı değiştirerek bakalım, mesela yakınılan şeylere genelde baktımda mini etek,erkeğin küpe takması,kafe,eğlence,ortam . Üniversite tanımlaması; gelecekteki Allah ömür verirse ortalama 35-40 seneni etkileyecek yaşam tarzını belirleyecek kalite düzeyinin bekirlenmesi. 2/4 sene dişini sıksan alemlere daha kaliteli (dönüşe dolmuş parası kalsın lan düşüncesi) aksan. Bu arada gümüşhanede okudum dağlık arazi tek etkinlik internet kafeydi. Bence küçük şehir çalışmayı sevenler için büyük fırsat yapacak hiçbirşey yok sadece inek olcaksın. Benim gibi gezme manyağı olanlar içinde sıkıntı
    Hocam sadece yazdığınız şeylerden yakınılmıyor ki

Küçük üniversitelerde eğitim kalitesi yerlerde sürünüyor.

Düşünsene Cv'nde bayburt makine müh. yazıyor.Hiç yazmasa daha iyi bence

Ayrıca çalışma olayı zorunlu kalmayla olmuyor,eğer kişide gerekli motivasyon yoksa 24 saati sadece tv izleyerek bitirebilir.

Ama gezer tozar kafanı dağıtırsın yeterli zamanda derslerine ayırırsın motive olmuş bir şekilde çalışırsın,ikisinide yürütürsün

En azından dersten,işten bunaldığında evden çıkıp birkaç tur atsın bile biraz kafan dağılır.

Bu dediğim şehirlerin hepsinde 9 gibi hayat bitiyor.

Hocam İsviçre çakısını sadece tırnak makası kullanmak için taşımak gibi birşey sizin bu bahsettikleriniz kalkınma forum nedir yahu yaylalardan bahset rafting , praşğtle atlama, yamaç paraşütü uzungöl yaylalar göller yeşil doğa deniz tek eksik çılgın köpük partileri ve gece alemleri o da öğrenciye lazım değil . Gece alemi bilen adam kendi şehrinde yapar zaten :)!

Ben pastoral yorumladim konuyu bilgiye dayali dersek tabi abd ingiltere dusunulebilir kalite açısından . Bu zamanda da pek cvlere baktiklarini dusunmuyorum . Referans kismi yeterlidir .

• quote:

Hocam İsviçre çakısını sadece tırnak makası kullanmak için taşımak gibi birşey sizin bu bahsettikleriniz kalkınma forum nedir yahu yaylalardan bahset rafting , praşğtle atlama, yamaç paraşütü uzungöl yaylalar göller yeşil doğa deniz tek eksik çılgın köpük partileri ve gece alemleri o da öğrenciye lazım değil . Gece alemi bilen adam kendi şehrinde yapar zaten :)!
    Hocam haklısında onlarda sürekli yapılacak aktiviteler değilki ya :)

Uzungöle birkaç sefer gittim güzel yer kafanı dinlersin ama çok fazla arap var.

Yamaç paraşütü bir kere yapılır zaten pahalı :)

Özellikle rizenin yaylaları çok güzel pokut,huser,ayder,gito vs. ama bunlarada birer sefer hadi diyelim ikişer sefer gidiyorsunuz

Zaten ilk başlarda sürekli turlar falan düzenleniyor 4-5 ayda her yeri gezmiş oluyorsunuz sonrasında standart düzende elinizde kampüs kalkınma forum uzunçarşı flan kalıyor :)

• quote:

Ben pastoral yorumladim konuyu bilgiye dayali dersek tabi abd ingiltere dusunulebilir kalite açısından . Bu zamanda da pek cvlere baktiklarini dusunmuyorum . Referans kismi yeterlidir .
    Hocam allah aşkına boğaziçi işletmeyle niğde işletme bir olur mu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: scr4m92

Hocam ben heryeri öldürmek istemedim.

Dediğiniz gibi ne aradığına bağlı değişir ama trabzon bahsettiğim kadar liseden bozma bir yer değil

60-70 bin öğrencisi var.Forum AVM,orta büyüklükte işlek bir yer ha sürekli gidince kabak tadı veriyor haklısınız.

Kalkınmada evim vardı,ben seviyordum o bölgeyi kafa adamlarda vardı.Kafasına göre takılan tiplerde oluyordu

Hadi cafeye gidelim dediğimizde zaten kalkınmadaki mekanların %90'ı öğrenci fena değildi.İdare ederdi

Mesela rize çok yakın 1 saatlik mesafede oraya gittiniz mi hiç,şehir merkezi 3 adımda bitiyor.

Kampüs desen yolun kenarına yapmışlar birbirne geçmiş birkaç binadan ibaret içindeki tiplerin %99'u vasıfsız tiplerdi.

Yani trabzonda iyi bir bölüm kazandım gidiyim mi dese biri bana gitsen çok sıkıntı çekmezsin derim.

Tabii gelen kişiyede bağlı adam erzincandan gelir ona istanbul gibi gelir,diğernin izmirde on numara ortamı vardır ona sürgün yeri gibi gelir.

Alıntıları Göster
    Yok hocam, anladım sizi. Yani haklısınız, kötünün kötüsü değil ama kötünün iyisi.
    Son cümleye de katılıyorum, diğer mesajınızda zaten eğitim ve kafa dağıtmaktan bahsettiniz, onlara da katılıyorum. Tam olarak "idare eder" bir yer burası, ama işte güya KTÜ ortalamanın üstünde bir üniversite. Yani insanlar da çok iyi bekleyerek geliyor, fos.

Edit; Trabzonlu bir arkadaş Uzungöl'den bahsetmiş, Uzungöl'ün fotoğrafını atmama gerek yok sanırım. Doğası güzel yerler var ama şehirden inmeler gelip mahvediyor. Türkiye'deki çoğu yerin doğası güzel zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ted Mosby -- 10 Mayıs 2020; 13:44:38 >

Nerelisin bilmiyorumda ktü de okuduğun için toprağımsın , yaw toprağım sen gidip turla hepsini bi günde gezersen ben istda yaşıyorum. Çıksam turlarla iki günde bitiririm. Ama 30 yıldır hala keşfetmediğim yerler var leveli ağardan alcaksın mesela pokut diyorsun oraya çıkmak 2 saat inmek 2 saat hemen inip çıkıp husere gidersen olmaz oraya çık kur çadırını kal iki gece bi haftasonu bitti . Bi dahaki hafta git uzungole kur çadırı kal 2 gün bir haftasomuda bitti. 7 ay okuldasın 28 hafta nın 15 inde etkinlik yapsan 60 etkinlik yayla sayısı 100 lerce :p

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.