Şimdi Ara

Küçük Şehirde Üniversite Okuma Hatasına Düşmeyin!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
137
Cevap
6
Favori
14.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
113 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1994 de ilk defa öys ye girdiğimde istesem erzurum tıp kazanabilirdim
    ama islambol biyoloji terhih ettim
    hata ettim
  • küçük şehir değil, ankara ve istanbul hariç bir şehirde okuyorsanız zaten boşa okuyorsunuz, açıktan okuyun çok daha iyi.
  • Avantaja da çevirebilirsiniz. Misal ben düşük seviye İngilizcem ile Erasmusa gitmiştim geçirdiğim o 6 ay her şeye bedeldi Avrupa da gelmediğim yer kalmadı.
    Büyük bir ümide olsam gitme şansım yüzde 0 dı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mami61off

Nerelisin bilmiyorumda ktü de okuduğun için toprağımsın , yaw toprağım sen gidip turla hepsini bi günde gezersen ben istda yaşıyorum. Çıksam turlarla iki günde bitiririm. Ama 30 yıldır hala keşfetmediğim yerler var leveli ağardan alcaksın mesela pokut diyorsun oraya çıkmak 2 saat inmek 2 saat hemen inip çıkıp husere gidersen olmaz oraya çık kur çadırını kal iki gece bi haftasonu bitti . Bi dahaki hafta git uzungole kur çadırı kal 2 gün bir haftasomuda bitti. 7 ay okuldasın 28 hafta nın 15 inde etkinlik yapsan 60 etkinlik yayla sayısı 100 lerce :p
    Hocam haklısında ben o kadar doğa düşkünü değilim :)

Öğrencilerin çoğuda sosyal hayat,üniversite hayatı bekeleyerek geliyorlar.

Ha senin dediğin kafa adam için on numara yer gez gez bitmez.

Mesala Bir arkadaş vardı çadır kamp malzemesi herşeyi almış.

Adam her hafta gidip rize,trabzon,artvin yaylarına kamp kuruyordu,kışın bile kampa giden adamdı bu adam için on numara yerdir :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Ted Mosby

Yok hocam, anladım sizi. Yani haklısınız, kötünün kötüsü değil ama kötünün iyisi.
    Son cümleye de katılıyorum, diğer mesajınızda zaten eğitim ve kafa dağıtmaktan bahsettiniz, onlara da katılıyorum. Tam olarak "idare eder" bir yer burası, ama işte güya KTÜ ortalamanın üstünde bir üniversite. Yani insanlar da çok iyi bekleyerek geliyor, fos.

Edit; Trabzonlu bir arkadaş Uzungöl'den bahsetmiş, Uzungöl'ün fotoğrafını atmama gerek yok sanırım. Doğası güzel yerler var ama şehirden inmeler gelip mahvediyor. Türkiye'deki çoğu yerin doğası güzel zaten.

Alıntıları Göster
    Hocam zaten beklentiyle gitmeyeceksin bu tarz yerlere bölümün iyidir,puanlar yüksektir.

Dersin ben büyükşehirde başka bölümü okuyacağıma bu şehirde istediğim bölümü okuyayım

Bu açıdanda trabzon iş görür bir yer ha istediğin herşeyi verir mi vermez

Ama en azından da öldürmez idare edersin,ama yozgata gidersen işte o zaman hapı yuttun :)

• quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

1994 de ilk defa öys ye girdiğimde istesem erzurum tıp kazanabilirdim
    ama islambol biyoloji terhih ettim
    hata ettim
    Hocam sen hata etmişsin :)

Tıp,diş,eczacılık gibi bölümleri muaf tutuyorum.5-6 yıl dayanırsın sonrasında rahat edersin o başka mevzudur.

Ama bayburt üniye edebiyat okuyacağım diye gidiyorsan yanlış yapıyorsundur.

Otur 1 sene daha hazırlan istanbul ünide yine edebiyat oku daha iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: scr4m92

Hocam sen hata etmişsin :)

Tıp,diş,eczacılık gibi bölümleri muaf tutuyorum.5-6 yıl dayanırsın sonrasında rahat edersin o başka mevzudur.

Ama bayburt üniye edebiyat okuyacağım diye gidiyorsan yanlış yapıyorsundur.

Otur 1 sene daha hazırlan istanbul ünide yine edebiyat oku daha iyidir

Alıntıları Göster
    3 sene sonra lisedeki biyoloji ürgetmenimin yanına staja geldiğimde
    erzurum tıp okusan daha iyiydi
    demişti de ben de dalga geçiyor zannettim

ama dersten sonra ürgencilerin bana hocam ne olur bundan sonraki derslerimize de siz girin demesine epey alınmıştı biyoloji ürgetmenim

• scr4m92 S kullanıcısına yanıt
    Aynen size katiliyorum yeditepe universitesi elektrik elektronik muhendisligi okudum izmire yedek subay gittim bana sosyallesme imkani az gibi geldi son 3 ay ortami kurdum hala konustugum arkadaslar var ama o son 3 ay da hizlica gecti. Dediginiz cok onemli bir sehire nereden geldiginizle alakali butun bunlar.

• İlk mesajı okuyunca bende Trabzon'da okuduğumdan Trabzon u tarif ediyor yazan kişi diye düşünmüştüm ki doğruymuş İİBF efsanesi vardı ben orda okurken de .Gene trabzon son on senede gelişti bizim zamanimizda AVM bile yoktu bir şehir düşünün denize girecek yer bile kalmamis insanları denk gelirseniz on numara insanlar ama çoğunlugu büyükşehirden gelecek öğrencilere göre farklı gelebilir .Muğlada da bulundum öğrenci iken trabzon ile muglr kıyas edilmez edilmemeli Muğla'da gokovaya git Marmarise git ortam var insanlar neşeli yaz okuluna kal tatil gibi 😄
    Bölüm isi farklı belli başlı bölümler harici ya güzel bir ortamı olan okulda okuyun yada açıköğretim artik çevre önemli iş bulmak için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karabük'te okumuş olarak KBÜ tüm maddelere uyuyor diyebilirim.

• maddeler çok doğru güzel özetlemişsin bu küçük şehir mevzusu öğrenciler için tam sazan avı bizi de düşürdüler ..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vaktinde manisada endüstri mühendisliği kazanmıştım. Yazarken izmire yakın olması en büyük etkendi benim için. Iki ay gidip bıraktım. Manisanın medeniyet açısından izmirle uzaktan yakından zerre alakası olmadığını gördüm. Muradiye denen kampüste zaten inekler otluyordu, üniversite demeye bin şahit ister.

Büyükşehire yakın diye de böyle yerleri yazmayın.

• Bu tanımların tamamı Erzurum'a uyuyor.

ülke genelinde tutulan bölümler hariç gidilmesi kesinlikle hata olan bir üniversite.
    Erzurumlu veya yandaş değilseniz okulda kalıp akademik kariyer yapmanız da imkansıza yakın.

Kampüs büyük falan deniyor da kusura bakmayın da yılın 7 ayı kış varken büyük kampüs hiç bir işe yaramıyor.

Mahalle baskısından bahsetmiyorum bile.

Ama dediğim gibi ülkemizde revaçta olan bölümler için okunası bir üniversitedir.
  • Manisanın Demirci ilçesinde sınıf öğretmenliği okudum .siz illerden şikayet ediyorsunuz diye yazıyorum .Evet bir ilçede üniversitede okudum ama hayatımın en güzel yıllarını o küçük ilçede size göre hiç bir sosyal faaliyeti olmayan yerde geçirdim.Zamanın güzel geçmesi cafeden avmlerden değil dostluk arkadaşlık ortamlarıyla olduğunu ben o küçük ilçede anladım ...

• Ortamcı adam heryerde ortam yapar ama forumun %85i asosyal tipli olduğu için bende önermiyorum küçük şehir

• Adam 27 yaşında ama neresi sizin akademik kariyeriniz için daha iyi olacaksa orayı seçin demek yerine eğlence tarif ediyor millete. Birisi de Ankara ve İstanbul dışına gitmeyin açıktan okuyun daha iyi demiş. Burada yazılanları ciddiye almamak için örnek mesajlardan biri olabilir 20 Milyon turistin gittiği Antalya'ya da gitmeyin demek nedir

• İbretle takip ediliyor

• Kucuk sehirlere laf edip, Konya ve Trabzon’da mi okudun?

Yasadigim sehirdeki(Isparta) universitede 90.000 ogrenci var kistas ogrenci sayisiysa.Eminim burada okumak Konya ve Trabzon’da okumaktan iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 10 Mayıs 2020; 16:57:12 >
  • Üniversitelere adam akıllı eğitim sistemi lazım bunun büyük küçükle alakası yok eğitime ayrılan bütçe arttırılmalı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.