Şimdi Ara

Küçük Şehirde Üniversite Okuma Hatasına Düşmeyin!!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
137
Cevap
6
Favori
14.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
113 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Zatı Muhterem

Bu mesaj silindi.
    Hocam öylede izmirde antalya da o dediğin adam aynı performansla kazanova olur :)
  • tabi sizin amacınız ev okul ev değil

ev okul gece karı kız cugara ortam

lan okul okumak için oradasınız okul derslerinize odaklanın sonra 8 yılda fakülteyi zor bitiriyorsunuz
  • Gaddar.Kerim kullanıcısına yanıt
    Alınma kardeş Yozgat böyle bir yer kabullen ne zannediyorsun Yozgat'ı Paris mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle katılıyorum, bir de küçük şehirdeyseniz kesinlikle kötü bir bölüm de olsa büyük şehirde üni okuyun, ufkunuz açılır. Küçük yerlerin bir çoğunda insanın dünya görüşü bir gram ileriye gitmiyor.
  • yakup548 Y kullanıcısına yanıt
    Kocaeli nasıl hocam

• ALTINA İMZAMI ATARIM BU YAZILANLARIN..
  • ARKADAŞLAR +1 LEYIN HERKES OKUSUN GÖRSÜN DERS ÇIKARSIN HATA YAPMASIN BENİM GİBİ

Küçük bir ilde(isim vermiyeceğim) Makine mühendisliği okuyorum.Bir avm birde avm çevresi var.Baska bir şey yok şehirde.

140k yapmiştım.Ya mezuna kalacaktım ya da mühendislik yazacaktım.Hiç ders çalışmamıştım.Mezuna kalınca yine çalışmam diye Mezuna kalmadım.1 yıl boşa zaman kaybetmeyeyim dedim.Üstüne birde mühendissin kendini geliştirmen yeter diyenleri gorünce sıkıntı yok dedim.Meyersem isler öyle yurümüyormuş, kötü üniversite 5 yıl boşa kayıpmış.Şu an en büyük pismanlığım mezuna kalmamaktır.Arkadaş desen iyiler ama onlarda benim gibi düşünüyor.Grupça depresyondayız.Birbirimizi de motive edemiyoruz.Çünkü edebilecek bir sey yok.

Üniversite kötü olmasına rağmen bölüm zor bu da insanı strese sokuyor.Saçlarım dökülmeye basladı bile,hani eğlenmek istesen kız yok topu topu 5 kız var .Şehiri çıkıp dolaşmak istesen şehir şehir değil.Hadi diyoruz sabredelim derslere asılalım.Sonra aklımıza mezun olunca issiz olacağımız geliyor.Zaten etrafındaki insanlar yarını duşünmüyor.Empatiden uzak.Sen ders çalişsan adam seni rahatsız ediyor.Yanda baska birisiyle maç konuşuyor.Sen kendin gibi arkadaş buluyorsun ama yapacak bir şeyiniz olmuyor.Hayattan bıkmış oluyorsun.

• Üniversite sınavına hazırlanan ve gelecekte üniversite tercihi yapacak arkadaşlara tavsiyem kesinlikle küçük şehirlerdeki üniversiteleri 'tercih etmeyin' olurdu.Hatta listenize dahi almayın.Ben büyük şehirde ve köklü bir üniversitede okuma şansına sahip oldum.Büyük şehirde okumayan ve küçük şehirlere giden arkadaşlarımın neredeyse tamamı bu konu sahibinin şikayet ettiği noktalara değinirlerdi.Lakin ben bunları çok önceden tecrübe ettiğim için hiç şaşırmadım.Demek ki hala değişen hiçbir şey olmamış.

Nereden tecrübe ettiğimi merak ediyorsanız hemen açıklayayım.Ailem memur olduğu için çocukluğum ve ergenliğim bir kısmı Anadolu'nun küçük bir ilinde geçti.Küçük şehir insanı dışarıdan gelenleri asla kabullenmez.Hem gelenlere hem de çocuklarına mesafeli olurlar.Oranın çocukları bile sizi tam olarak aralarına kabul etmez.Aileniz memur ise sizi sadece 'sağılacak bir inek' olarak görürler.Zira o İl'e para getiren tek kaynak siz ve sizin gibi memurlardır.Bu nedenle yerel halka on liraya sattıkları birşeyi size otuz liraya satmaya kalkarlar.Yerel halka misal 500 liraya verdikleri bir daireyi size 1000-1500 liraya vermeye çalışırlar.Okulda proje ödevlerinde bile yerel yöreden arkadaşlarınız 'Sizin aileniz memur tüm proje masrafını siz ödemelisiniz' diye baskı kurmaya çalışırlar.Kısacası yabancı olduğunuzu ve oraya ait olmadığınızı iliklerinize kadar hissettirirler.

Ben çok şükür 14 yaşındayken bu yerlerden kurtuldum.Bu nedenle her zaman küçük şehirlere ve insanlarına mesafeli olmuşumdur.Bu tür yerlere üniversiteye giden arkadaşlarımı görünce onlar içinde üzülmüştüm.Zaten daha bir yıl dolmadan hepsi şikayetçi olmaya başlamışlardı.Konu sahibi arkadaşın dediği gibi erkekleri serseri/sağılacak inek olarak görmüşler kızları ise O.pu olarak değerlendirmişlerdi.

Kısacası 'Bu sene evde boş boş oturmayayım.Küçükte olsa gidip okuyayım' mantığıyla sakın ola bu tür küçük yerleri yazmayın ve gitmeyin.Özellikle İstanbul,Ankara,İzmir gibi büyük şehirlerde doğup büyüyüp küçük yerlere üniversite okumaya gidenler çok büyük hayal kırıklılığı yaşıyorlar.Sakın ola yazmayın.Gerekirse bir yıl daha çalışın.İnanın evde boş boş oturmak gidip orada paranızı kaptırmaktan ya da o.pu damgası yemekten bin kat daha iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Man In The Wılderness

Kocaeli nasıl hocam
    Bencw iyi sayılır, İstanbula da yakın, önemli konferanslar için etkinlikler icin Istanbula gidilebilir haftada bir falan, ya da gezmek için.

• Aga üniversite dediğin istanbul ankara eskişehir izmir gibi yerlerde okunur.Köklü bir okulda okunur.Milyon tane öğrenci kulübüne proje takımına katılabilirsin isteklerin heveslerin doğrultusunda.Dandik yerlerde üniversite okuyup da kimse kendini kandırmasın okul okuyorum diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anormal zirve

ARKADAŞLAR +1 LEYIN HERKES OKUSUN GÖRSÜN DERS ÇIKARSIN HATA YAPMASIN BENİM GİBİ

Küçük bir ilde(isim vermiyeceğim) Makine mühendisliği okuyorum.Bir avm birde avm çevresi var.Baska bir şey yok şehirde.

140k yapmiştım.Ya mezuna kalacaktım ya da mühendislik yazacaktım.Hiç ders çalışmamıştım.Mezuna kalınca yine çalışmam diye Mezuna kalmadım.1 yıl boşa zaman kaybetmeyeyim dedim.Üstüne birde mühendissin kendini geliştirmen yeter diyenleri gorünce sıkıntı yok dedim.Meyersem isler öyle yurümüyormuş, kötü üniversite 5 yıl boşa kayıpmış.Şu an en büyük pismanlığım mezuna kalmamaktır.Arkadaş desen iyiler ama onlarda benim gibi düşünüyor.Grupça depresyondayız.Birbirimizi de motive edemiyoruz.Çünkü edebilecek bir sey yok.

Üniversite kötü olmasına rağmen bölüm zor bu da insanı strese sokuyor.Saçlarım dökülmeye basladı bile,hani eğlenmek istesen kız yok topu topu 5 kız var .Şehiri çıkıp dolaşmak istesen şehir şehir değil.Hadi diyoruz sabredelim derslere asılalım.Sonra aklımıza mezun olunca issiz olacağımız geliyor.Zaten etrafındaki insanlar yarını duşünmüyor.Empatiden uzak.Sen ders çalişsan adam seni rahatsız ediyor.Yanda baska birisiyle maç konuşuyor.Sen kendin gibi arkadaş buluyorsun ama yapacak bir şeyiniz olmuyor.Hayattan bıkmış oluyorsun.
    Hocam kötü bir üniversite de mühendislik hele ki makina mühendisliği okumakta gerçekten çok zor, ne düzgün ortam kurulur ne okul hevesi kalır valla allah kolaylık versin.

• scr4m92 S kullanıcısına yanıt
    Trabzonda üniversite okumak evet bir İstanbul gibi dğril ama benim gibi İstanbuldan trabzona gidenler için kafa dinlemelik sakin yer geliyor bana. Haftasonu alıyorum bisikletimi tura çıkıyorum, yada arkadaşlarla kamp atıyoruz. Bunları İstanbul'da yapamayız mesela. Sosyal hayat demek bazıları için lüks Cafe manasına gelebiliyor. Tabi bu kişisel bi şey.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Küçük şehirlerde yabancı düşmanlığı çok oluyor.
  • Schrödinger Kedisi kullanıcısına yanıt
    Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Kocaelide de okunmaz demi hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man In The Wılderness -- 11 Mayıs 2020; 15:1:54 >
  • Dogrudur, Istanbulda lisanstan sonra Bukreste master yaptim kafam rahat oldu. Yobazligi birakin direk 3-4 tane siniftan kiz arkadasim ahlaksiz teklifte bulundu 1 tanesi nerdeyse zor kullanmaya kadar gitti. Romanya da okumaya calisin gencler.
  • quote:

Kocaelide de okunmaz demi hocam
    Dalga amaçlı sorduğunuzu varsayıyorum soruyu ama ciddi cevaplayacağım.Okunmayacak şehirlerden ziyade okunabilecek şehirleri yazdım aslında.Aklıma gelmeyen/bilmediğim yerler olabilir.Kocaelide sadece 3 gün bulundum.Arkadaşımın evini boşaltmak üzere gittik devlet hastanesi yanında bir evdi.Leş gibi bir muhitti.Tamamı öyle değildir diye umut ediyorum
    Doğru düşünmüşsünüz. allah belasını versin oranın boğaziçi kimya tutarken gidip kocaeli hukuk yazdım hayatım kaydı
  • quote:

Doğru düşünmüşsünüz. allah belasını versin oranın boğaziçi kimya tutarken gidip kocaeli hukuk yazdım hayatım kaydı
    Küçük Şehirde Üniversite Okuma Hatasına Düşmeyin!!!

insan şurayı bırakıp da kocaeliye gider mi
    boun da arkadaşım tiyatro kulübünde görev alıyor sürekli onun tiyatrolarını izlemeye gidiyorum.Güney kampüs gerçekten çok güzel bir yer sessiz sakin kompakt.Tiyatrodan çıkıp boğaza karşı biranı/çayını yudumlayabiliyorsun.Belki sürekli orada bulunsam bu kadar haz almayabilirdim ama ayda/2 ayda bir gidince inanılmaz keyifli oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schrödinger Kedisi -- 11 Mayıs 2020; 17:58:34 >

Kimya kuzey kampüste hocam.

Kerizliğimi sormayın. Bir de istanbulda doğup büyüdüm düşünün yani lisede modada caddebostanda bira içerdim. Kocaeli denen pislik yere hiç yerleşmedim evden gidip geldim ama daha kötü lise gibi okudum şuan onu da yapmıyorum sınavdan sınava.

Ulan her şeyi geçtim sırf boğaziçi ingilizcesi için bile pişmanım.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.