Şimdi Ara

Küçük Yaşta Programla Öğrenme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar ben 13 yaşında bir çocuğum ve hep programlama yapmak istemiştim ama hiç denemedim ve kendimi şimdiden geliştirmeye başlamak istiyorum. İnternette okuduğum kadarıyla ne kadar erken başlarsam o kadar iyiymiş. Size bir kaç sorum var bu konuda

1.)Bir sürü programlama programı gördüm ve hepsi birbirinde farklı olsa gerek C++ C# Visual Studio Visual Basic Java gibi daha kaç tane daha var bilmiyorum farklarını size soruyorum farkları nelerdir?

2.) Hangisinden başlamalıyım ?

3.) Programlama ile ilgili milyonlarca kitap var. bunların 300 TL likleride var 20 TL'likleride bunlara gerek var mı ? işime yarıcak kitapları önerir misiniz?

Bu işte ilerleyip ileri ki zamanlarda da meslek olarak seçmek istiyorum bu bölümde ustalaşmak gerçekten istiyorum. Şimdiden sağolun mesajlarınızı bekliyorum.

Bu konuyu başka forumlarda da açtım ne kadar bilgi toplarsam iyidir. Bu konuda anlatabilceklerinizi bekliyorum. :)

• Öncelikle Visual Studio bir programlama dili değil yazılım geliştirme programı. Yaşın çok küçük bu yaşta başlaman bana pek doğru gelmiyor ama ufak ufak döngüleri vs. öğrenebilirsin en azından liseye kadar öyle git. İyi bir lise kazanıp zaman zaman internetten programlamanı geliştirebilirsin. Ve ingilizceni geliştir bol bol yabancı dizi izle. İlla da ben başlayacağım dersen algoritma ile başlayabilirsin ardından C# ile devam et.
  • visual studio'da c# yazarak başlayabilirsin bence. (ide'nin kullanım kolaylığı açısından)
  • Bende Envoytr'nin Kardeşiyim Yaşım 11 C++'dan Başladım Gerçekten Yararı Var İlk Önce Çok Zor Geliyordu Şimdi Çok Uzun Programlar Kodluyorum Daha Öğrenecek Çok İş Var Fakat Bu Yaşta Başlarsam Gelişip Daha İyi Şeyler Yapabilirim Gibi Geliyor Ben C++'da Çok Rahat Ettim Sen Bilirsin
  • Visual Studio yu kurucam ana bi türlü kuramadım sanırım bilgisayarda sorun var format atıp tekrar denicem
    ve Supernatural'e falan başlıcam yardımlarınız için sağolun :)
    Peki herhangi bir kaynak var mı satın alabileceğim yada herhangi bir site
    Birde C++ zor geldi eskiden visual studio da denemiştim Console.Write gibi komtlar yapıyoduk bunda cout << gibi şeyler var hangisi daha kolay gelir ondan başlıyim birde Java var o birazdaha karmaşık galiba o neyin nesi ? :)
    tekrardan sağolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Velihan123

Visual Studio yu kurucam ana bi türlü kuramadım sanırım bilgisayarda sorun var format atıp tekrar denicem
    ve Supernatural'e falan başlıcam yardımlarınız için sağolun :)
    Peki herhangi bir kaynak var mı satın alabileceğim yada herhangi bir site
    Birde C++ zor geldi eskiden visual studio da denemiştim Console.Write gibi komtlar yapıyoduk bunda cout << gibi şeyler var hangisi daha kolay gelir ondan başlıyim birde Java var o birazdaha karmaşık galiba o neyin nesi ? :)
    tekrardan sağolun

Supernatural iyi seçim Dediğim gibi C# ile başla bence rahat olur senin için
  • merhaba öncelikle ingilizce dizi izlemekle öğrenilmez :).dizi izlemekle sadece ilerletirsin.
    programlama üzerine çalışacaksan öncelikle matematik ve fen derslerini yüksek tutman gerekiyor :).niye dersen matematik ve fen özellike matematik kişinin mantığını (mantıklı düşünmesini) geliştirir programlama denen şeyde zaten senin zekanın yaratıcılığının ve mantığının ürünüdür.

şuanda tek tavsiyem liseye gelene kadar matematik ve fen üzerine yoğunlaş ek olarakda ingilizce kurslarına giderrek ingilizceni geliştir tabi.
    internette 1 kilo türkçe kaynak varsa programlama adına 1 ton ingilizce kaynak vardır :).
  • bende o yaslarda game maker kullanamya basladım sonra unity çalıstım bilgi edindim şimdi sıfırdan game maker ile oyun yapmaya başladım . Çok yapmak istiyorsan youtube dan izleyerek yap . Ben hep öyle yaptım ve ben hayla öyle yapıyorum .Şimdi sen internetten game maker veya unity indir . Gamemaker daha kolay olur .Sonra youtube yaz nasıl bı oyun istiyosan ona göre arat izlerken durdurup sende yap böylelikle 3 ayda kendini çok iyi geliştirirsin .
  • Sağolun C++la başlıcam VS biraz garip geldi Dev C++ indirdim şimdi internetten eğitim videolarıyla falan başladım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.