son 4-5 aydır ispanyolcaya kafayı taktım. dinlediğim ispanyolca şarkılar (bailando örneğin) ve santa cruz şehri en önemli etkenler. dansları da güzel. bildiğim yabancı diller 2 tane var. orta seviye ingilizcem var. konuşabilirim çok hızlı değil. karşıdakını tamamen olmasa bile anlayabilirim. yazı ve okuma seviyem daha iyi. başlangıç seviye almancam var. konuşamam ve anlayamam. yazı ve okuma ile bi nebze anlarım. aslında öğrenecektim fakat almancanın çok sıkıcı ve kaba bir dil olduğuna kanaat getirip bıraktım. yerdeki taşı bile söylerken cinsiyet giriyor işin içine. ispanyolca olmasa bile yerine ne öğrenilir? |
ispanyolca öğrenmeye değer mi?
-
-
Benim tavsiyem İngilizce'yi bir an önce c2 olmasa bile c1 yap hocam ondan sonra diğer diller düşünülür
-
Değmez konuşulan ülkelere bak alayı çingene varoş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
aynı anda ikisini gelistiremez miyim?
o zaman ne öğreneyim?
İngilizce, Rusça ve Çince üçlemesi dünyanın %95'ini anlamak demek bana göre.
-
Abd en çok konuşulan ikinci dil ispanyolca kimse iplemiyor almanca rusca çince diyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Konuşan sayısı çok fazla ama konuşulan ülkeler o kadar da iyi değil, ABD haricinde...
-
Aksan olarak bana da en hoş gelen dil.Keşke öğrenebilsem.
-
seksi bi dil sanırım.
-
İspanyolca öğrenmeye değmez. Ben üniversitedeyken zorunlu ikinci yabancı dil için İspanyolca seçmiştim. Zevkli bir dildi ama mezun olduktan sonra bir kere bile işime yaramadı ve unuttum. Dil öğrenmek istiyorsanız bence kesinlikle kullanma ihtimalinizin olduğu bir dil seçin derim.
-
aslında hiç kullanmasam bile bilmek istiyorum. ilerde şarkı söyleyebilirim ispanyolca olarak diye düşünüyorum veya ispanya ya geziye gittiğimde kullanırım. ing, alm gibi etkin değil fakat yinede öğrenmeye değer gibi geldi son 2-3 günde.
-
Herbir kelimeye gelen cinsiyet ekleri dışında direkt Türkçe gibi diyebilirim o zaman. Hem yazıldığı gibi okunuyor, hem de ekler kelimenin sonuna geliyor.
Ufak bir örnek:
(TR) Gitmek: Giderim, gidersin, gider, gideriz, gidersiniz, giderler
(ES) Ir: Voy, Vas, Va, Vamos, Vais, Van
(EN) Go: Sadece go ve goes
-
Öncelikle forumdaki çoğu kişinin cahil hepsinden önemlisi de aciz ve miskin tipler olduğunu bil. İspanyolca konuşulan ülkelere bak hepsi çingen demiş bu adam her gnkızlar bana bakmıyor diye konu açan birisi onu mu dinleyeceksin gerçekten?
Bu arada iki dilin falan yok. Önce ingilizceni c1 yap sonra da almancanı ilerlet. Onlardan sonra düünürsün bir dil öğrenmeyi. İspanyolca ingilizceden sonra dünyada geçerliliği en yüksek dildir. Başta İspanya olmak üzere Şili-Meksika-Arjantin gibi dünyadaki baş değil önem sıralaması yüksek ülkeler konuşur. Alaskadan başlayıp arjantin falezlerine kadar bu dille gidebilirsin. Tam aksine ise güney amerikada ingilizce bilen insana zor rastlarsın
-
Olur gelişir tabii. dillerin karışması gibi bir durum yok zaten birbirine çok yakın diller değiller. ama zaman ve emek gerekiyor değeceğini düşünüyorsanız, yerine yapacak daha iyi bir işiniz yoksa
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X