Şimdi Ara

Kükürt orani bu kadar etkiler mi? Zarari varmıdır? (Akaryakıt)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eskişehir - Samsun istikametine giderken, çorum a gelmeden önce shell istasyonundan dağın başında yakit aldim. Adam shell v power nitro+ diesel koydu lakin fiş i alinca ( 1 yildir aktif shell kullanicisiyim ) Motorin 50ppm yazisini gordum. Değişiklik olduğunu düşündüm ve evin yolunu tuttum. Depo çeyrekken fulledigim halde yarim depo kullandiktan sonra park ettim aracı. Ertesi gün bir akrabaya gidince bana " aracin motorundan değişik sesler geliyor normalde fiesta böyle ses çıkartmaz " dedi. Benimde dikkatimi çekti ve yakittan olabileceğini düşündüm. Arastirinca 10ppm kükürt oranli yakit konulmasi gerekirken 50ppm konulduğunu fark ettim ve gidip yine fulledim bu sefer baska istasyondan sehir merkezinden. Euro 4 motor 1.4TDCi

Kafama takılan konu ise acaba
    Bu 10ile50ppm kükürt bu kadar etkiler mi? Çekişte dusukluk vardı.
    Motora zararı varmıdır?

• 50 ppm kükürtlü yakıt artık satılmıyor diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

50 ppm kükürtlü yakıt artık satılmıyor diye biliyorum.

Bende öyle biliyordum ama koydular işte. şikayet edicem zaten de öncelik soru işaretleri var kafamda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9FiestaM6

quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

50 ppm kükürtlü yakıt artık satılmıyor diye biliyorum.

Bende öyle biliyordum ama koydular işte. şikayet edicem zaten de öncelik soru işaretleri var kafamda

Hocam bir yanlışlık olmasın, 50 ppm yakıt hiç bir yerde artık satılmıyor, satışı da yasak???
  • 50 ppm yakıt rafineriden 2010 yılından itibaren çıkmıyor zaten.o elemanın girdiği kayıt eskidir ya da yanlış girilmiştir. Ancak sorunun yakıt kaynaklı olduğunu düşünüyorsanız shell i arayıp o istasyonu şikayet edin. Oraya 50 ppm yazmaları bile yanlış birşey sonuçta.ayrıca bir kez kükürtlü yakıt kullanılsa bile arabaya bise olmaz.yıllarca 7000 ppm yakıt kullandı Türkiye deki araçların çoğu ve 100 bin km lere gelene kadar çoğu da sağlıklı bir şekilde çalıştı sonuçta.yakıtta kir ya da su vardır. Geçmiş olsun.isin peşini bırakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rakipsiz Fırtına -- 10 Şubat 2017; 13:33:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hep sana mı denk gelir bu arıza işler anlamdım ki
  • Senin araç oba yağdan ole ötüyordur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

Senin araç oba yağdan ole ötüyordur

Ha ha ha ciddi bir şey sordum

• Çare
     Kükürt orani bu kadar etkiler mi? Zarari varmıdır? (Akaryakıt)
  • 9FiestaM6 kullanıcısına yanıt
    bende ciddi bişi dedim

demekki akılı kelden yakıtı Shell den almıcakmışın lamba yanınca başka yerden fulle bişiciği kalmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rakipsiz Fırtına

50 ppm yakıt rafineriden 2010 yılından itibaren çıkmıyor zaten.o elemanın girdiği kayıt eskidir ya da yanlış girilmiştir. Ancak sorunun yakıt kaynaklı olduğunu düşünüyorsanız shell i arayıp o istasyonu şikayet edin. Oraya 50 ppm yazmaları bile yanlış birşey sonuçta.ayrıca bir kez kükürtlü yakıt kullanılsa bile arabaya bise olmaz.yıllarca 7000 ppm yakıt kullandı Türkiye deki araçların çoğu ve 100 bin km lere gelene kadar çoğu da sağlıklı bir şekilde çalıştı sonuçta.yakıtta kir ya da su vardır. Geçmiş olsun.isin peşini bırakmayın

zaten 100.000 km üstü dizel alınmaz efsanesinin altında yatan da budur
  • kükürt yanma sırasında su ile birleşip sülfürik asit yapar ve motoru yavaş yavaş yer. Eski motorlarda rektifiye toleransı yüksek olduğu için motorin denilen yüksek kükürtlü yakıt kullanılıyordu, ama yeni toleransı çok daha az olan otomobil motorlarında kısa zamanda olumsuz etkisi olur.
  • Hiç birşey olmaz, fişte yazılan yanlıştır yüksek ihtimal, ki 50ppm olsa bile herhangi bir zarar vermez araxa, o kadar kokrmanıza gerek yok.

• İthali ve satışı yasaktır şikayet edin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.