Şimdi Ara

Kulagımı deldirdim kaç gün sonra deldirme küpesini cıkarayım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
25.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaslar dün kulagımı deldirmiştim tabancayla deldiler deldirme küpesi var suan kulagımda ben bunu ne zaman cıkaracagımı nasıl anlıyacagım acaba ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kulak Deldirdikten Sonra Deldirme Küpesinin Çıkarılması:

Kulak deldirme işlemi sonrası, iyileşme sürecini optimize etmek ve enfeksiyon riskini azaltmak için deldirme küpesinin belirli bir süre takılması önerilir.

Kulak deldirdikten sonra deldirme küpesi 6-8 hafta boyunca takılmalıdır. Bu süre zarfında, kulak delinen bölge iyileşir ve küpe deliği stabilize olur.

Deldirme küpesinin erken çıkarılması enfeksiyona neden olabilir ve iyileşme sürecini uzatabilir. Yeterince iyileşmeden küpe çıkarılırsa, delik kapanabilir veya enfekte olabilir.

Özel Durumlar:

Eğer kulak deldirme işlemi kıkırdak bölgesinde yapılmışsa, iyileşme süresi daha uzun olabilir ve deldirme küpesinin 12 hafta kadar takılması gerekebilir.

Eğer kulakta enfeksiyon belirtileri gözlemlenirse (kızarıklık, şişme, akıntı), deldirme küpesi derhal çıkarılmalı ve tıbbi yardım alınmalıdır.

Küpe Değişimi:

Deldirme küpesini çıkardıktan sonra, iyileşmiş deliğe yeni bir küpe takılabilir. Bununla birlikte, eski küpe deliğinin tamamen iyileşmesi için 2-3 ay beklemek önerilir. Bu süre zarfında, bölgeye baskı uygulanmamalı veya takılı takılarla oynanmamalıdır.

Kulak deldirdikten sonra küpe çıkarılması ve değişimi süreci, gerektiği gibi takip edildiğinde, enfeksiyon riskini azaltır ve kulak delinen bölgenin sağlıklı bir şekilde iyileşmesini sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • #YOLOSWAG

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her gün düzenli çevir, 3-4 güne çıkarabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En az 1 hafta dursun ara sıra ileri geri yap alıştır küpe deliğini daha erken çıkarırsan ağrır yani
  • ilk yaptıgım gün o döndürme işini zor yapıyodum yani kulagımı yeni deldirdigim için ama 2. gün cok rahat dönüyor 3. gün cıkarsam bişi olrmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk231

merhaba arkadaslar dün kulagımı deldirmiştim tabancayla deldiler deldirme küpesi var suan kulagımda ben bunu ne zaman cıkaracagımı nasıl anlıyacagım acaba ?

dostum ben okul dolayısıyla cuma deldirdim, pazar çıkarttım pazartesi okula gittim. aradan 1 yıl geçti kulak hala kapanıyo. benim tavsiyem 1 haftadan sonra çıkar. o da en erken. sabırlı olamazsın diye dedim yoksa 10 gün felan kalması çok iyi olur. benimki 2 gün kulakta kaldı aradan 1 yıl geçti ama hala her çıkarışımda delik yara kaplıyo. tavsiyeme kulak ver 7-10 gün kalsın kulağında delme küpesi
  • 10-15 gün kalsın garanti olsun ben hemen çıkarttım delik kapandı sonra üşendim tekrar deldirmedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.