Şimdi Ara

KULLANICI YORUMLARI TAVSİYELERİ... Araç Alma Arefesindeyim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamunaleyküm. Herkese Kolay gelsin. Birkaç hafta içinde tayin durumum belli olacak ve dizel bir araba arayışı içindeyim. tüplü de olabilir. günde git gel 100 km gibi bir yolum olacak gibi duruyor. nelere bakmadım ki fakat b sınıfında rekabet fazlası ile var bu tüketici olarak bize de yansıyor hangisini alsam diye. Yardımcı olandan Allah razı olsun ayrıca belirlediğim marka modellerde şunlardır. ayrıca bütçem 27-29 binlira kadar. hasar kaydı belli bir miktara kadar kabulum arabalarda. tek olayım km leri 120 binleri aşmamış olsun neredeyse. hatta 100bin altı bile malum sitede buldum aşşağıda yazdıgım her markada. Kullanıcı yorumları benim için çok değerli şimdiden teşekkür ederim. farklı araç tavsiyelerinede açığım.

2005-2007 fiesta comfort
    2007-2009 peugeot 207 1.4 hdi trend
    hyundai i20 troy
    clio 3 1.5dci 2006-2009
    fiat punto 1.3 multijet 2008-2010
    farklı bir sınıfta fiat line var.
    eski kasa citroen c4
    kia rio 2009-2011
    benzinli tüplü ibiza arada denk geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratKocabey -- 3 Aralık 2015; 10:23:51 >

• Hocam 1.5 dci dacia sandero stepwaylere bakın hem daha modelli olur hemde bakım aralıkları 20 binde 1 yada megane 2 temizi denk gelirse(ancak km düşürme bu araçlarda sık olur mümkünse sahibinden fazla el deistirmemis bakın)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mamlamoz M kullanıcısına yanıt
    hocam teşekkürler. megane 2 de vardı yazmayı unutmuşum fakat km düşürme olayı kafamı bu araç için karıştırıyor. dacia sandero tekrar bakayım biraz iç aksamı fazlaca bodoslama yapılmış gibi bu araba ile alakalı tek derdim bu :). ama bakacağım Saolasınız.
  • hocam dci motor cidden sorunsuz tavsiye ederim
  • sgul2002 S kullanıcısına yanıt
    hocam çok sağ olun. dci motor dacia ve renault megane 2 yada clio 3 bazında bakayım.
  • Hocam benim sürücü kursundaki arabam sanderoydu 190 bindeydi ama motorunda tık yoktu hocaya sordum ne yakıyo die uzunyolda 17 kurus sehir ici ne yaparsan yap 25 kurusu gecmio diordu araç biraz donanım olarak fakir ancak yinede çelik jant 2 hava yastığı abs klima çift cam otomatik vs. Yani 10 yaşında c segmenti alacağınıza 4 yaşında b segmentini tercih ederdim şahsen.

• mamlamoz M kullanıcısına yanıt
    clio 3 ü radara aldım işin aslı i20troy da radarımda ama sanderoya tekrar araştırayım.
  • 2006 dci hb 1.5 kulanıyorum, 250 binde RENAULT arabalar için motor sorunsuz diyebilirim ( dci ) ama ben bugüne kadar yılda 3 kere enjektör temizliyici kullandım, dci motorda önemli olan turbonun üzerindeki bir parça çamur şeklinde kurum bağlıyor 3 yılda bir temizlenmesi gerekiyor, yakıt markasız aldığımda enjektör hatası veriyor bu yüzden kaliteli yakıt almak gerekiyor. megane 2 lerde elektrik aksamlar ve konfor çok iyi değil, diğer yönler sorunsuz

İkinci el araçaları alırken ilk sahibi olması önemli ikinci el araçlarda önemli arıza sanırım şanzuman arızası sanayide masraflı diye konuşuyorlardı,
  • Hocam değerli yorumlariniz için çok tesekkurler. İlk sahibinden bulmaya çalışıyorum aksi biraz zor ama bulduğum an yapisacam.

• quote:

Orijinalden alıntı: MuratKocabey

Hocam değerli yorumlariniz için çok tesekkurler. İlk sahibinden bulmaya çalışıyorum aksi biraz zor ama bulduğum an yapisacam.

Megane 2 alırsan ilk işin arka diski söktürüp yıpranmışlığına bakmak olsun, ben fason balata alıyorum diskleri hızlı yiyor kendin kullanacaksan diskleri orjinal almayabilirsin ama balataları mutlaka orjinal al, HB olan modellerde savurma olayı olmuyor virajlarda daha az sıkıntılı, Turbo temizlenme olayı yoktur 220 binde söktürdüm sıfırından farkı yoktu, turbolu araçta önemli olan 180 le giderken aniden aracı durdurmuyacaksın, turbonun yağlanması için 3-4 dakika boşta çalıştıracaksın, şehir içinde ise buna gerek yok, gerçi uzun yolda ben 50 -60 km hıza düşüyorum ve o hızda 3-4 dk gittiğim için rolantide boşuna beklemeden istop ediyorum.

aracı alırken en önemli nokta araca sabah bak soğukta motor kendini anlatıyor, hararet 90 a geldiğinde anlaman zor, soğuk motor kendini belli eder. sıcak motor zaten gacur gucur ötmez , Akü olayıda marş için önemli sanırım 60 lık kullanıyorlar ben 65 lik taktırmıştım.

megane için motor sağlamsa gerisi zaten parça değiştirilerek yapılıyor, dert etmene gerek yok

• Corsa lar çok az yakıyor diyorlar.Peugeot falan da öyle
  • mavifatih M kullanıcısına yanıt
    Değerli vaktinizi ayirdiginiz için çok teşekkürler. Clio 3 şuan daha mantıklı benim için. Megane 2 temiz bulmak cidden zormus.

• Corsa da tek sikintim butcemi 2 bin lira kadar aşması yanı clio 3 bulduğum fiyata corsa da 2 bin artirmam gerekiyor. Peugeot 207 de mantıklı km lerde bulabilirsem baktigim araba. Çok teşekkürler.

• MuratKocabey kullanıcısına yanıt
    küçük bir yere tayin olacaksan sakın sakın kia, citröen pejo alma. ustasını bulamazsın parçasını bulamazsın bulsan pahalı olur yaptırsan tekrar bozulur.
    hergün 100km gidecem demişsin ya clio dizel ya punto dizel al. ikisininde motoru sorunsuzdur. çok uzun süre seni götürür. arıza yapmaz. yapsa parçası ucuz ustası bol.
    boşa sıkıntıya girme.
    ama istanbul ankara izmir bursa gibi yerlerde isen istediğini al fark etmez.
  • leonidas26 kullanıcısına yanıt
    Bursa da hocam FIAT ve reno dan yana tercih yapma olasiligim çok daha yüksek zira bu 2 marka nında yeri burası.

• İ20,207, punto arasından en temizini al.

• ilgi ve alaka için herkese teşekkürler. araç satın aldım. opel astra h 2008 1.3 90 bg sedan beyaz 138 binde. aklımda dahi yoktu tanıdık arabası olunca bence işin açığı biraz zorladım bütçemi. konu kapatılabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.