Şimdi Ara

Peugeot 3008 Kullanlar Ve Almayı Düşünenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar c200d amg 2015-2016 almayı düşünüyorduk 250-270k civarına sonra sıfır olması ve güzel iç mekana sahip olmasıyla 3008 cezbetti bizi hemde aile arabası olmaya daha uygun ve yerden yüksek olmasıyla daha güzel görüş açılarına sahip
    Ankarada yaşıyorum galerilerde sıfır prime edition 2020 lere 250k civarı fiyat yazmışlar pejo bayilerini daha aramadım önceden bilgi alayım sizden diye
    Bu araç pejo bayilerinde var mı yoksa sıraya mı giriyoruz
    270k liste fiyatından indirim yapılıyor mu tek fiyat mı ?
    Donanım Fiyat olarak en mantıklı paket hangisi(dizel istiyoruz)
    Konforu sürüşü kalitesi bakımından önerir misiniz ?
    Galeriden sıfır araç alımında nelere dikkat edilmeli ?

Citroen c4 2013 ehdi confort plus mcp var elimizde ilk sahibiyz sıfır aldık malum sitede 88-95k arası fiyatı var denklerinin pejo yada galeride takasa girsek kaçtan sayarlar ? çok fark olmazsa direk aracı aldığımız yere verelim satmayla uğraşmayalım diyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bende bu aracı genel anlamda beğeniyorum, rakipleri arasından tasarımıyla ayrılıyor bence (hem iç hem dış tasarım olarak) motor-şanzıman olarakta başarılı.

benim bildiğim kafa kurcalayan ve araştirılması gereken sorunlar;
    - benzinli turbo 1.2 motordaki buji ve yağ eksiltme sorunları devam ediyormu?
    - dizel motordaki adBlue tankı sorunu devam ediyormu?
    - multimedya ekranındaki açılmama sorunu devam ediyormu? (klima ayarlarıda burada olduğu için klimayıda kullanamıyoruz)
    - malzeme kalitesi olarak yumuşak malzeme kullanımı artmış mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 5 Mayıs 2020; 22:25:42 >
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    Temmuza kadar araba yok diyorlar temmuzu beklersek zaten alamayız şimdi 250k ise kur böyle tırmanırsa temmuza 350 olur

• Merhaba benimde babam almak istiyor araştırıyorum ancak dizel olması gerekiyor.

Ben bayileri aradım dizel gt line dinamik paketler var. Ancak normal gt line ile aynı değil. Fiyat olarak 280 bin diyen oldu 285 diyen oldu 295 diyen oldu değişken fiyatlar. Arabalarda değişken kiminde anahtarsız giriş çalıştırma yok öbüründe elektrikli bagaj yok cam tavan hiçbirinde yok.

• celal_55 C kullanıcısına yanıt
    Hocam prime editionlar var malum sitede 250-260k
    sky pack var koltuk ısıtması yok primeden fark olarak 240-245k
    2019 sky pack olursa 230-235k
    Bizde kararsız kaldık almasak kur tırmanıyor + faizlerde yükselecek gibi

• Bu ara 2. El abarttı fiyatları, favori ilanlarım 3-5 hepsi yükseltti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jayus -- 6 Mayıs 2020; 1:2:10 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/yeni-peugeot-3008-ana-konu--117095806-1815#143247727

Aradığınız tüm bilgiler bu başlıkta mevcut Sürekli güncel paylaşımlar yapılıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CockroachHunteR

Hocam prime editionlar var malum sitede 250-260k
    sky pack var koltuk ısıtması yok primeden fark olarak 240-245k
    2019 sky pack olursa 230-235k
    Bizde kararsız kaldık almasak kur tırmanıyor + faizlerde yükselecek gibi
    ben bunları almaktan vazgeçtim. Ne gereği var dünya para vereceğim donanımı eksik olacak. Ucuzda değil bu arabalar zaten cam tavan en az 10 bin eder e koy üstüne oldu sana normal gt line fiyatı. Gereksiz gördüm numaramı bıraktım normal gt line veya allure gelirse ararsınız konuşuruz dedim. Kendilerine çok güveniyorlar şimdilik abi araba temmuza kadar kesin yok dediler telefonda.
  • Arkadaşlar 2020 c5 aircross feel adventure s paket merdin bayide var 267.000 lira bayram sonrası teslim.
    Fiyat sabitleme de var.
    3008 ile aynı platform eat 8 tam otomatik dizel.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • c 200d 2015 modeli yeni aldık kardeşime

evet ambiyansı çok güzel.

kendimede 1 serisi 2015 bmw yi satıp rifter satın aldık.

emp2 denilen bir altyapıyı kullanıyor.

peugeot bu platformda 3008.308.508.5008 gibi araçları üretiyor.

kullandığım araç 3008 ile aynı şanzıman ve motor ünitesini kullanıyor ön takıma kadar aynı

tam otomatik aısın tork konvertörlü 8 ileri bir şanzıman görev yapıyor vede çok başarılı..

kardeşimdeki mercedeste ise çift kavrama bir şanzıman görev yapıyor ve reno bloklu motoru var.

şanzımanından pek memnun değil.

3008 güzel bir makina..
  • Nisan sonu satınaldım bende ruhsatım çıktı ama henüz teslim almadım, kısmetse cuma'ya teslim alacağım.

1.6 Turbo prime edition 180 hp + olarak full deri koltuk ve koltuk ısıtma 220.000 tl'ye aldım.

Araç bu piyasada resmen bedava idi.

Cam tavan bile olmayan 1.2 motorlarına 215bin'e satıyorlar.

Ne yazikki ben aldıktan sonra aynı gün akşam zam geldi ve fiyatı 250.000 tl'ye çıktı. Ben olsam şu an sahibinden.com'da satılan sıfır km olanlardan birini 235bin'e satınalırdım.

örnek ilanlar aşağıdadır;

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donald Draper -- 6 Mayıs 2020; 9:52:26 >

• hocam grandland x le 3008 aynı araçlar, sadece tasarımı farklı. şuan opel bayilerinin elinde avrupa ülkeleri için üretilmiş ancak covid yüzünden orda satılamayan grandland x ler var uygun fiyatlı ve güzel donanımlı. bir bakın derim.
  • TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt
    hocam belki linç yiyebilirim ama 3008 kalite olarkta sürüş olarakta bana c200 den iyi geliyor

• celal_55 C kullanıcısına yanıt
    Hocam bahsettiğim prime edition dizel 2020 lerde cam tavan koltuk ısıtma anahtasız giriş ve çalıştırma vs hepsi var zaten boş değiller full sayılır gt line da hafızaşı deri koltuk var fark olarak onun içinde 300 küsüre çıkmam.
    Malum sitede 250 ye var prime edition sıfır km ler

• Meticulous kullanıcısına yanıt
    Hocam evet öyle de iç ve dış tasarım olarak çok fark var ya iki araç arasında. Grandlandx'in içi bir eski nesilden kalma 2010 lar arabaları gibi duruyor. 3008 çok daha modern.

C serisinde çift kavrama hiç kullanılmadı yani o kullandığınız tam otomatik 7G Tronic

ve sorun önden çekerli renault modelleri için üretilen 1.6lt Renault motorunun arkadan

itişli C serisine uydurulmak üzere dikey konumlandırılması ile oluşan aktarma uyumsuzluğu

nedeniyle şanzıman ile anlaşamaması vuruntu yapması. (Bu sorunu arkadaşımın C200d sinde bende yaşadım)

C serisinde kullanılan 7G Tronic Plus şanzıman Maybach ta kullanılan şanzımandır yani muazzam

bir şanzıman ve ne Aisin e benzer nede ZF ye benzer. Tamamen uzun ömür ve dayanıklılık üzerine inşa edilmiştir.

(Şuan bende hem 2015 C180 Exclusive hemde 3008 1.6lt 180hp EAT8 var, kardeşlerimde hem G20 hem G30 kasa ZF8 var.)

Yani hepsini iyi biliyorum. Mercedes Benz 2019 yılından itibaren C serisinde Renault motoru yerine

kendi motorunu kullanmaya başlayarak yine Tam otomatik 9G Tronic e geçti ve bu sorunları ortadan kaldırdı.

Benzinlilerinde ise tamamen kendi motorunu kullandığı için bu sorun hiç yaşanmadı (C180 vb)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 6 Mayıs 2020; 15:24:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

C serisinde çift kavrama hiç kullanılmadı yani o kullandığınız tam otomatik 7G Tronic

ve sorun önden çekerli renault modelleri için üretilen 1.6lt Renault motorunun arkadan

itişli C serisine uydurulmak üzere dikey konumlandırılması ile oluşan aktarma uyumsuzluğu

nedeniyle şanzıman ile anlaşamaması vuruntu yapması. (Bu sorunu arkadaşımın C200d sinde bende yaşadım)

C serisinde kullanılan 7G Tronic Plus şanzıman Maybach ta kullanılan şanzımandır yani muazzam

bir şanzıman ve ne Aisin e benzer nede ZF ye benzer. Tamamen uzun ömür ve dayanıklılık üzerine inşa edilmiştir.

(Şuan bende hem 2015 C180 Exclusive hemde 3008 1.6lt 180hp EAT8 var, kardeşlerimde hem G20 hem G30 kasa ZF8 var.)

Yani hepsini iyi biliyorum. Mercedes Benz 2019 yılından itibaren C serisinde Renault motoru yerine

kendi motorunu kullanmaya başlayarak yine Tam otomatik 9G Tronic e geçti ve bu sorunları ortadan kaldırdı.

Benzinlilerinde ise tamamen kendi motorunu kullandığı için bu sorun hiç yaşanmadı (C180 vb)
    Hocam 3008'in performansını G30 5.20i, G20 3.20i ve C180'e göre kıyaslarmısınız.

Henüz aracımı teslim almadım ve performansını merak ediyorum, kağıt üzerinde 0-100 değeri iyi 3008in ama ara hızlanmalar nasıldır acaba.

Önceki aracım F30 3.20i'den kötü olacaktır ama yukarıda saydığım araçlara göre performansını merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donald Draper -- 6 Mayıs 2020; 16:47:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

sanırım ben önden çeker mercedeslerle karıştırdım 7g-dct

onlarda çift kavrama ıslak sistem yarı otomatik şanzıman vardı doğrumu.

kardeşimde bu vuruntulardan muzdarip

f 30 5 serisini satıp bunu almıştı.

f 20 1 serisi aracımı satalı çok olmadı benimde zf 8 ileri çok başırılı idi bu konuda

• Donald Draper kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yeni aracınızın hayırlı olmasını diliyorum.

Ben 3008 i eşim için aldım ama çoğu zaman bende kullanıyorum.(Bundan önce 2018 Tucson makyajlı 1.6T GDI)

Bu sabah İzmir Bostanlı sahilde bir Audi A3 Sedan 35 TFSI (1.5 turbo benzinli 150hp) araçla kalkışta

300-400m kadar zorladık oda 8.2sn 0-100 değerine sahipmiş 2 boy ardımda kaldı ama mesafe kısaydı

arayıda açamadık bizimkide 8sn yani aynı performans diyebiliriz. F30 kasa 320i 2015 model

Luxury Line ı geçen yıl sattık (G30 kasa 520i Msport olan kardeşimdeydi) F30 ile şuanki 3008 deki

motor aynı motor zaten o yüzden performansları birbirine çok yakın ama tabi bu yerden yüksek araç

olduğu için alçak araç her zaman biraz daha iyi uzuyor.

G20 320i MSport ta ise G30 ile aynı BMW nin kendi B48 motoru var (2lt den downsize)

G20 bana F30 ile aynı geldi sadece sesi biraz daha güzel ve yalıtımı ile süspansiyon konforu kıyaslanmaz

derecede iyi F30 dan. (3008 den de daha iyi ama 3008 de F30 dan çok daha iyi yalıtım ve konforda)

G30 farklı bir araç daha çok konfor odaklı ve performansı 3008 ile aynı diyebilirim (G30 da 8.3sn)

3008 Sport modda kendine geliyor bizdeki araç henüz 1400km de ve çokta sıkıştırmamaya çalışıyorum ama

yinede şuana kadar bir kaç deneme yaptım gayet güzel.

W205 C180 Exclusive yine konfor ağırlıklı. Bambaşka bir süspansiyon konforu ve sürüşü var onunda

0-100ü 8.5sn birbirine yakın değerler ama 3008 deki 180hp motorda oldukça memnun edici.

Şuan İzmir içi ortalama 7.5lt biraz trafiğe girince 8lt ler civarı geziyor uzun yolda 5.8 - 6.2lt lerde.

3008 özellikle ara hızlanmalarda gayet iyi onuda denedim çünkü sıfırdan kalkışta tutunmakta zorlanıyor

ama sport modda değilseniz ilk kalkışı daha dengeli yapıyor. Vites geçişleri ZF gibi seri ve stabil.

Aisin çok güzel şanzıman özellikle EAT8 in çalışma karakteri oldukça iyi.

Tucson a gelince oda güzeldi kendi sınıfında 2lt kadar fazla yakıyordu (300kg kadar daha ağırdı) ama iyiydi.

Peugeot 3008 Kullanlar Ve Almayı DüşünenlerPeugeot 3008 Kullanlar Ve Almayı Düşünenler

Evet önden çeker Mercedes Benz lerde kendi tasarımı, Getrag üretimi olan çift kavramalar var.

Mercedes Benz sadece C den Maybach a kadar olan modelleri için kendi tasarımı ve üretimi

olan G-Tronic Tam otomatik şanzımanlarını kullanıyor. Bunlar uzun ömürlü ve sorunsuz üniteler.

Biz yıllardır Mercedes Benz ve diğer marka araçları kullanıyoruz ailece BMW de ZF üretimi

şanzımanda oldukça iyidir ama F30 da ZF nin soğutma sistemi kronik sorununu yaşadık ve maalesef

yolda kaldık fakat babamın kullandığı 33 yaşındaki W124 kasa 300E de kullanılan 4G Tronic şanzıman

daha açılmadı ve 650bin km de. Ne motor ne şanzımana henüz dokunulmadı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.