Şimdi Ara

Kullanıcıdan Windows Phone 7 incelemesi, HTC HD7 [Video ve resimleriyle] (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
2
Favori
14.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Erasmus78

Bende Cumartesi günü yiğenime aldım bir tane.
    Nedir ne değildir bilmiyorum. Bildiğim iki şey var;

1- Şarjı bir gün gidiyor.
    2- Market Place uygulamaları inanılmaz pahalı.

Kıyas açısından söylüyorum.

- Bejeweled 2 : Markette 4,99$ ken iOS da 0,99$
    - Fruit Ninja : Markette 2,99 ken iOS da 0,99$
    - Google Voice : Markette 2,99$ iken iOS da bedava

Geliştiricileri anlamak mümkün değil. Neden iOS da bedava da WP7 de 2,99$ Yuh be!

Şarj konusunda yorum yapamıycam, benim telefonum yoğun kullanırsam 1 günü biraz deviriyor - normal kullanırsam 2 günü yakalıyabileceğime inanıyorum.

App'ların fiyatlarının uçuk olması MS ile alakalı değil - hiçbir appstore'da app fiyatlarına müdahale edilmez. iPhone'un app store'undaki app'ların birçok rakibi var ve dolayısı ile fiyatları daha ucuz - ayrıca çok daha fazla sataibliyolar (çok daha fazla iphone + ipod + ipad var etrafta), cihazın yaygınlığı ile alakalı bir durum bu.

Güle güle kullansın, umarım yiğenin memnun kalır.

• İyi de bu durum markete zarar verir. Kullanıcılar aynı uygulamaya 2-3 kat daha fazla parayı öder mı? Bı dünya para verip telefon aldık. Cihaza uygulama kuramıyoruz.

Aslında yigenim iPhone 3Gs istemişti. Böyle olacağını bilseydim iPhone alırdım. iPhone daki gibi jailbrake olayı da yok henüz. kaldık sap gibi ortada. Akıllı telefonu akıllı yapan şey üçüncü parti uygulamalaridir. Kamerasiymis, islemcisiymis zartmış zurtmuş kimin umrunda? HTC HD7 gibi bir cihazımız var ama uygulama yukleyemiyoruz. Neden? Çünkü uygulamalar ateş pahası.

Telefonda şarj süresi ve uygulamaların uçuk fiyatları haricinde eleştireceğim pek bir şey yok.

Almayı düşünenler kesinlikle şimdilik almasın. Benim gibi ortada kalırsınız valla. Para ile ilgili problemi olmayanlar alabilir.
  • quote:

İyi de bu durum markete zarar verir. Kullanıcılar aynı uygulamaya 2-3 kat daha fazla parayı öder mı? Bı dünya para verip telefon aldık. Cihaza uygulama kuramıyoruz.

Aslında yigenim iPhone 3Gs istemişti. Böyle olacağını bilseydim iPhone alırdım. iPhone daki gibi jailbrake olayı da yok henüz. kaldık sap gibi ortada. Akıllı telefonu akıllı yapan şey üçüncü parti uygulamalaridir. Kamerasiymis, islemcisiymis zartmış zurtmuş kimin umrunda? HTC HD7 gibi bir cihazımız var ama uygulama yukleyemiyoruz. Neden? Çünkü uygulamalar ateş pahası.

Telefonda şarj süresi ve uygulamaların uçuk fiyatları haricinde eleştireceğim pek bir şey yok.

Almayı düşünenler kesinlikle şimdilik almasın. Benim gibi ortada kalırsınız valla. Para ile ilgili problemi olmayanlar alabilir.

ben savunmak amacıyla yazmadım zaten, sadece durumu belirteyim dedim. Uygulamalar pahalı, katılıyorum - ama belirttiğiniz derecede de değil. Hani 5tl değilde 10tl oluyor bir uygulama ki bu da korkunç bir değişiklik değil (eğer onlarca uygulama satın almayacaksanız).

Ayrıca (yazı da da belirttim diye hatırlıyorum) uygulama satın almak için marketplace erişimi + oraya ait kredi kartı falan gerekiyo (mesela ingiltere live adresiniz varsa oraya ait kredi kartı falan), o bakımdan marketplace den app satın almak şu anda oldukça zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Azyr

quote:

İyi de bu durum markete zarar verir. Kullanıcılar aynı uygulamaya 2-3 kat daha fazla parayı öder mı? Bı dünya para verip telefon aldık. Cihaza uygulama kuramıyoruz.

ben savunmak amacıyla yazmadım zaten, sadece durumu belirteyim dedim. Uygulamalar pahalı, katılıyorum - ama belirttiğiniz derecede de değil. Hani 5tl değilde 10tl oluyor bir uygulama ki bu da korkunç bir değişiklik değil (eğer onlarca uygulama satın almayacaksanız).

Ayrıca (yazı da da belirttim diye hatırlıyorum) uygulama satın almak için marketplace erişimi + oraya ait kredi kartı falan gerekiyo (mesela ingiltere live adresiniz varsa oraya ait kredi kartı falan), o bakımdan marketplace den app satın almak şu anda oldukça zor.

Alıntıları Göster
    cihaz bi resmi olarak glesinde o zaman uygulama vs vs olaylarına bakalım. bu arada android bile hla gelmiş değil

• quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

cihaz bi resmi olarak glesinde o zaman uygulama vs vs olaylarına bakalım. bu arada android bile hla gelmiş değil

Alıntıları Göster
    bence haklısın oktay, ben cihazı çok uzun süredir takip ettiğim için (ilk geliştirildiği duyurulduğu günden beri) fırsatını bulur bulmaz aldım, bu hali ile de memnunum - ancak resmi desteği beklemeyi tavsiye ederim.
  • diyelim ki whatsapp programını kullanıyoruz internet bağlantısı gerektiren bir program ekranı kapatığımızda mesaj gelme problemi yaşanıyor mu.ekranı açtıktan sonra mı mesajlar gelmeye başlıyor
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cakitay

cihazın wifi performansı nasıldır birçok yerde çekim gücünün düşük olduğundan bahsedilmiş ani kopmalar yaşıyormusunuz

Wifi diğer telefonların birçoğunda olduğu gibi ekran kilitlenince devre dışı kalıyor (iPhone da bunu yapıyor mesela), pilden tasarruf etmek için. Ancak HTC HD7'de tekrar bağlanma süresi iPhone'dan uzun gibi görünüyor, fakat şöyle de bir durum varki iPhone WiFi'a tekrar bağlanırken (yanlış hatırlamıyorsam) bunu kullanıcıya bildirmiyor, dolayısı ile direk kıyas yapamıyorum.

Wifi sinyal gücünü şu anda iPhone ile kıyaslıyamıyorum, notebook'lara göre az diyebilirim. Genel anlamda beni çok memnun etmedi, gerçi wiFi evde ve işte kullanıyorum, dolayısı ile problem de yaşamadım.

Kopmalar hiç yaşamıyorum, etrafta ulaşabildiği Wi-Fi varsa bağlanıyorum, oradan hareket etmediğim sürece (sinyale erişemediği bir yere gitmediğim sürece yani) kopma olmuyor.

quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

eline sağlık güzel olmış. daha önce iphone kullandı iseniz kullanım açısından kıyaslarmısınız

Sağol ama kullanım açısından daha nasıl kıyaslarım bilemiyorum - elimden geldiğince telefonun tüm kullanımını yazdım, ancak çok kabaca özetlersem : iPhone bana birbirine uzaktan bağlantılı birçok uygulamanın çalıştığı bir platformu andırıyordu, windows phone 7 ile çok daha entegre bir durum söz konusu. WP7'yi kesinlikle tercih ederim - sadece rehber ve mail kısmı bile korkunç derecede gelişmiş iPhone'a göre.

Eğer ayrıca sormak istediğin spesifik birşey varsa cevaplıyayım, ama şimdilik bu soruya verebileceğim yanıt bu.

• Guzel cihaz gule gule kullan amma bence wp7 cihazlarda en iyisi simdilik samsung omnia7 bir de bence wp7 simdi diyilde 1-1.5 yil sonra android ve iosa rakib ola bilir simdi uygulama sayisi hic symbian gibi bile diyil
  • omniada güncelleme desteğinin verilmemesi birçok kullanıcıyı omniadan soğuttu.
    quote:

Orijinalden alıntı: orhan azeri

Guzel cihaz gule gule kullan amma bence wp7 cihazlarda en iyisi simdilik samsung omnia7 bir de bence wp7 simdi diyilde 1-1.5 yil sonra android ve iosa rakib ola bilir simdi uygulama sayisi hic symbian gibi bile diyil
  • quote:

Guzel cihaz gule gule kullan amma bence wp7 cihazlarda en iyisi simdilik samsung omnia7 bir de bence wp7 simdi diyilde 1-1.5 yil sonra android ve iosa rakib ola bilir simdi uygulama sayisi hic symbian gibi bile diyil

fazla iyi olduğundan güncelleme gelince çöktü zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metal can

quote:

Çökmedi, yanlış yönlendirmeyelim insanları.

Güncelleme; nihayet fotoğrafları çekip ekleyebildim, kusura bakmayın aceleye geldiler biraz.
  • quote:

quote:

quote:

Güncelleme; nihayet fotoğrafları çekip ekleyebildim, kusura bakmayın aceleye geldiler biraz.

ntvmsnbc'nin yalancısıyım.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25185885/

quote:

Windows güncellemesi Samsung’u vurdu
    Yakın geçmişte piyasaya sürülen Windows Phone 7 işletim sistemindeki güncelleme hatası, Samsung Omnia 7 telefonları çökertti.

Ayrıca bu çökme olayıyla Samsung omnia 7 telefonu kötülemiyorum fakat onu yazan arkadaşı Samsung Galaxy konusundan biliyorum, körü körüne savunma yaptığını görmüştüm birkaç sefer ve hd7 konularına gelip aynı şekilde yazıp geçtiğini gördüğümden rahatsız oldum kendisinden.

ekleme: fotoğraflar için de elinize sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metal can -- 28 Mart 2011; 5:01:11 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yakın geçmişte piyasaya sürülen Windows Phone 7 işletim sistemindeki güncelleme hatası, Samsung Omnia 7 telefonları çökertti.

Ayrıca bu çökme olayıyla Samsung omnia 7 telefonu kötülemiyorum fakat onu yazan arkadaşı Samsung Galaxy konusundan biliyorum, körü körüne savunma yaptığını görmüştüm birkaç sefer ve hd7 konularına gelip aynı şekilde yazıp geçtiğini gördüğümden rahatsız oldum kendisinden.

Alıntıları Göster
    Eğer Nokia kaliteli telefonlar çıkarabilirse WM 7 iyi yerlere gelecektir. Ama Nokia yine düşük donanımda devam ederse WM7'nin işi zor. Şu an çoğu özellik ileride gelecek deniyor.
    Anlık duruma bakarsak bada'nın bile gerisinde (ilk iki güncelleme ile gelecek denen şeyleri bada zaten şimdiden destekliyor)

Fakat WM7'nin Android'e göre bir avantajı var. WM7 donanımı çok kısıtlıyor. Başta kötü gibi görünse de performans açısından alınmış bir karar. Piyasada Android kullanan 200 liralık tel de var 1500 liralık da.. Geliştiriciler hangisi için uygulama yazacağını şaşırıyor. WM7de ise kaliteli bir uygulamayı çalıştıramayacak tel yok ve olmayacak...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Smasung telefonlarında problem çıktı doğru, ama telefonlar bozulmadı, yani hata düzeltilebilir bir güncelleme hatası olarak kaldı, ilk söylediğini sanki "telefon bozulmuş" gibi algıladığım için öyle söyledim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Smasung telefonlarında problem çıktı doğru, ama telefonlar bozulmadı, yani hata düzeltilebilir bir güncelleme hatası olarak kaldı, ilk söylediğini sanki "telefon bozulmuş" gibi algıladığım için öyle söyledim.

Alıntıları Göster
    Çektiğim kısa bir videoyuda ekleyerek nihayet bu incelemeyi sonuçlandırdım - beta süreleri konusunda google ve mozillaya rakip sayılırım :D

• quote:

Çektiğim kısa bir videoyuda ekleyerek nihayet bu incelemeyi sonuçlandırdım - beta süreleri konusunda google ve mozillaya rakip sayılırım :D

Alıntıları Göster
    Valla telefonun her şeyi güzel de şu uygulamasızlık adamı katil eder ya.
    Aslında uygulama dediğin ne ki? diyorsunuz. 400.000 uygulamanın kaçını aktif kullanıyoruz ki? Diyorsunuz. Doğru da diyorsunuz.
    Benim iPhone 4 de sürekli aktif olarak kullandığım 5-6 tane uygulamam var. (2Do, AutocadWs, ABBYY BCR, Scanner Pro, Navigon vs.) Sürekli olarak kullanmadığım ama ara sıra hayat kurtaran 5-6 tane (Taksi, Etrafımda ne var?, Sinemalar, Uçak Bileti vs..) uygulamam var. Ancak kazın cücüğü öyle değil işte. Ara sıra App Store'a girmek rastgele oyun uygulama indirmek ve beğenmediğini silmek büyük bir zevk. Her gece yattığımda mutlaka Appstore'a girer ne var ne yok? yeni ne gelmiş kontrol eder öyle yatarım. Bir haftadır HTC HD7 de bunu malesef yapamıyorum. Öylece bakıyorum.

1 Hafta kullandım cihazı. Sıkı bir iPhone fanı olarak değerlendirmelerim şu şekilde;

- Boyutu bence mobiliteyi bozuyor.
    - Bataryası kesinlikle çok zayıf. Özellikle iPhone 4'ün yarısı kadar diyebilirim. (Ya da bendeki cihazda problem var. Ancak arkasındaki kıç kadar bataryayı görseni buna siz de pek ihtimal vermezsiniz)
    - Uygulamalar şimdilik az ve aşırı pahalı. Ancak ileride artacağında kimsenin şüphesi yoktur herhalde. Umarım fiyatlar böyle devam etmez.
    - Wp7 de bile hala daha yazılara tıklanması gereken yerler var ve bu sıkıntı yaratıyor. Buton yapmak bu kadar zor olmamalı
    - Üzerinde gelen GPS Navigasyın programını çok başarılı bulmadım. iGo yükleyemedim malesef. Bir de onla denemek gerek.

+ Boyutu mobiliteyi bozsa da internette sörf açısından daha iyi
    + Dokunmatik performansı mükemmel
    + Kamera performansı gündüz gayet iyi. (Karanlık ortamlarda berbat ancak bu her cep telefonunun ortak sorunu olduğundan - olarak değerlendirmiyorum)
    + Video kaydı açısından iPhone ile arasında pek fark yok.
    + 1 haftalık kullanımım esnasında herhangi bir kilitlenme veya takılı kalma olayı gerçekleşmedi.
    + Telefon çok şık tasarlanmış.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erasmus78 -- 29 Mart 2011; 1:06:52 >

• Omnia 7 guncellemede sorun yasandi amma daha sonra bu sorun cozuldu diye biliyorum ayrica ufak ram farkindan baska her konuda omnia7 hd7 den daha iyi
  • quote:

Omnia 7 guncellemede sorun yasandi amma daha sonra bu sorun cozuldu diye biliyorum ayrica ufak ram farkindan baska her konuda omnia7 hd7 den daha iyi
    güzel inceleme olmuş cidden hatta baya ayrıntılı olmuş windows phone 7 nin tasarımını cidden beğeniyorum ve özellikle nokia nın microsoft ile ortaklığından sonra daha da gelişeceğini düşünüyorum
  • quote:

Aslında uygulama dediğin ne ki? diyorsunuz. 400.000 uygulamanın kaçını aktif kullanıyoruz ki? Diyorsunuz. Doğru da diyorsunuz.
    Benim iPhone 4 de sürekli aktif olarak kullandığım 5-6 tane uygulamam var. (2Do, AutocadWs, ABBYY BCR, Scanner Pro, Navigon vs.) Sürekli olarak kullanmadığım ama ara sıra hayat kurtaran 5-6 tane (Taksi, Etrafımda ne var?, Sinemalar, Uçak Bileti vs..) uygulamam var. Ancak kazın cücüğü öyle değil işte. Ara sıra App Store'a girmek rastgele oyun uygulama indirmek ve beğenmediğini silmek büyük bir zevk. Her gece yattığımda mutlaka Appstore'a girer ne var ne yok? yeni ne gelmiş kontrol eder öyle yatarım. Bir haftadır HTC HD7 de bunu malesef yapamıyorum. Öylece bakıyorum.

1 Hafta kullandım cihazı. Sıkı bir iPhone fanı olarak değerlendirmelerim şu şekilde;

- Bataryası kesinlikle çok zayıf. Özellikle iPhone 4'ün yarısı kadar diyebilirim. (Ya da bendeki cihazda problem var. Ancak arkasındaki kıç kadar bataryayı görseni buna siz de pek ihtimal vermezsiniz)
    - Uygulamalar şimdilik az ve aşırı pahalı. Ancak ileride artacağında kimsenin şüphesi yoktur herhalde. Umarım fiyatlar böyle devam etmez.
    - Wp7 de bile hala daha yazılara tıklanması gereken yerler var ve bu sıkıntı yaratıyor. Buton yapmak bu kadar zor olmamalı
    - Üzerinde gelen GPS Navigasyın programını çok başarılı bulmadım. iGo yükleyemedim malesef. Bir de onla denemek gerek.

+ Kamera performansı gündüz gayet iyi. (Karanlık ortamlarda berbat ancak bu her cep telefonunun ortak sorunu olduğundan - olarak değerlendirmiyorum)
    + 1 haftalık kullanımım esnasında herhangi bir kilitlenme veya takılı kalma olayı gerçekleşmedi.

Saygılar...

Çoğunda haklısın, katılmadıklarım var ancak zaten onlar da kişisel görüşler, bunu quote olarak alıp incelemnin sonuna ekleyebilirmiyim?

• quote:

quote:

Saygılar...

Çoğunda haklısın, katılmadıklarım var ancak zaten onlar da kişisel görüşler, bunu quote olarak alıp incelemnin sonuna ekleyebilirmiyim?

Alıntıları Göster
    adam gibi bataryaya sahip telefon yapamadılar

• quote:

Orijinalden alıntı: cakitay

adam gibi bataryaya sahip telefon yapamadılar

Alıntıları Göster
    @Azyr üstad radyo ve kulaklık performansı nasıl, onu test edebildinmi. daha önce hd2 kullandıysan ona göre kıyaslama imkanını olurmu... iyi çalışmalar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.