Şimdi Ara

Kullanılabilir Ram sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarımda 8 gb ram bulunmasına rağmen windows bunu 6 gb gösteriyor ve kullanılabilir ram miktarıda 3.98 gb olarak görünüyor. Msconfig yazıp gelişmiş seçeneklerle ilğili bazı ayarlar yazılmış onları denedim işe yaramadı. Anakartımda 'Remap diye bir seçenekte yok. Daha önce bu konu defalarca açılmış ama hiç biri bir işime yaramadığından tekrar açmak zorunda kaldım.

Sistem özelliklerim;

Amd fx 8120 - 4.0 ghz (O.C)
    Gigabyte 970a-ds3 anakart
    g.skill 4+4 gb (8 gb) cl9 1600 mhz ram
    Windows 7 64 bit Ultimate işletim sistemi

Ayrıca Ramlerin yerlerini değiştirdim ikiside teker teker takıldığında çalışıyor. Slotlarıda denedim 1-3 1-2 gibi kombinasyonlar yaparak denedim yine çalışmadı.Ve anakart uyumluluk sitesinde Ramlerle uyumlu olarak görünmekte.

Resimde ekte mevcut..

Kullanılabilir Ram sorunu

• win 8 e geçtim bu ram görme saçmalığından kurtuldum
  • Şuan daha açıklayıcı bir çözüme ihtiyacım var :)
  • cevaplıyabilcek kimse yok mu ya :(
  • Ne yani sorun W7 mi?
  • hayır malasef windows 8 de kurdum üstüne bişey farketmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darksk8r

hayır malasef windows 8 de kurdum üstüne bişey farketmedi.

şimdi arkadaş bu konu ile ilgili sorunlarda biostan Memory Remap açık konumuna getirilir ve sorun çözülür fakat öyle bişey yok diyorsun burda elimiz ayağımız bağlanıyor

o yüzden anakarttan ağrıza oldugunu bilmek için ramları sök 1-3 stoklara tak aç bakalım ne görecek sonra 2-4 takarsın yine bakarsın sorunu yine not alırsın

bir kere ramlar 4+4 demişsinde o ney oluyor 4 tane 4 gb mi oluyor 8 gb ram var diyorsun peki 4+4 ne oluyor bir kere onu tam olarak belirt

aklıma gelen şeyler şunlar

1- ramlar anakartla uyumsuz
    2- anakart ram stoklada sorun var
    3- biostan başka bi ayar var

biosta Nord Bridge diye bişley vardır (bunada yok deme mutlak vardır eminim) o menü altında Memory Remap çıkar sanırım unutmadıysam (eski biosları unuttuk yeni teknolojilere geçince )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aglarm -- 16 Şubat 2013; 8:48:17 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KULLANILABİLİR RAM
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aglarm

quote:

Orijinalden alıntı: darksk8r

hayır malasef windows 8 de kurdum üstüne bişey farketmedi.

şimdi arkadaş bu konu ile ilgili sorunlarda biostan Memory Remap açık konumuna getirilir ve sorun çözülür fakat öyle bişey yok diyorsun burda elimiz ayağımız bağlanıyor

o yüzden anakarttan ağrıza oldugunu bilmek için ramları sök 1-3 stoklara tak aç bakalım ne görecek sonra 2-4 takarsın yine bakarsın sorunu yine not alırsın

bir kere ramlar 4+4 demişsinde o ney oluyor 4 tane 4 gb mi oluyor 8 gb ram var diyorsun peki 4+4 ne oluyor bir kere onu tam olarak belirt

aklıma gelen şeyler şunlar

1- ramlar anakartla uyumsuz
    2- anakart ram stoklada sorun var
    3- biostan başka bi ayar var

biosta Nord Bridge diye bişley vardır (bunada yok deme mutlak vardır eminim) o menü altında Memory Remap çıkar sanırım unutmadıysam (eski biosları unuttuk yeni teknolojilere geçince )

Bios ta remap özelliği sadece asus anakartlarda bulunuyor. benim ki gigabyte

Ramlere 4+4 dedim yani 8 gb oluyo eğer ki 4x4 deseydim o zaman dediğin gibi olur 16 gb olurdu :)

Ramler anakartla uyumlu anakartın resmi sitesinden uyumluluk listesine baktım.
    Ramler ya da soket arızalı değil teker teker taktım ikiside çalışıyo sanırım bi uyumsuzluk olsa çalışmazdı hiç.
    Biostan başka bir ayar var evet çözüm bu ama işte ne olduğunu çözebilmiş değilim

dediğin gibi kombinasyonları denedim ve sonuç vermedi şöyle ki ilk 1 2 gün 8 gb görünüyor sonra tekrar eski haline dönüyor.

Ve anakartı alalı 20 gün kadar oldu. Yani biosu yeni teknoloji olmalı 2012 ekim bios lu ve en günceli

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.