Şimdi Ara

Kur düşse de otomobil fiyatları neden düşmüyor? İşte otomotivcilerin yanıtı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
1
Favori
16.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
127 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: marcelor

Ellerinde eski kurdan alinmis stok varken yeni kurdan satmasini biliyorlar ama

TAM BENDE BUNU DİYECEKTİM ESKİ KURDAN ALINMIŞ ARABALARA ZAM YAPARKEN IŞIK HIZINI GEÇMEYİ BİLİYOLAR AMK kur düşünce indirim hemen olmaz diyor kan emici keneler

• Döviz fiyat listesi versinler günlük kurla tl ile da satış yapsınlar.

• bunlara para kazandırmayın ALMAYIN...C segmenti kıçı kırık metal-plastik-civata-somun yığınına 300 bin küsür vermek zaten başlı başına NET MALLIKTIR zaten...

HA bu arada 0 300 binlik aracın ÖTV+KDV düşülmüş net fiyatı max.. 131 -140 bin... aralığındadır....

• Yahu sıfır araç konusunun da bu konunun da yarısı bağırıyor ALMAYIN DA ALMAYIN! diye.

Arkadaşlar, ihtiyacımız var demek ki almamız gerekiyor.

Simdi ben size durumu şöyle özetliyeyim, işyeri gideri olarak gösteririm diye aylık 3500TL KDV dahil otomatik Egea kiralıyorum.

Açıkçası yakın süreçte araç bakımı, lastik, mtv bilmemne derken sıkılmıştım da araç sahibi olmaktan.Ancak bakıyorum, her ay ödediğim para uçup gidiyor.

Peşinat olarak verebileceğim 100-120 civarı param var.Araba almadığım süreçte her ay 3500TL zaten ödemeye devam ediyorum.Niye araç almıyorum onu anlamadım.

İkinci el araç diyecekseniz, ben de size ülkede güven kalmadı ki kime güvenip araç alacağım diye soracağım.

Fiyatlar almış yürümüş gitmiş.150.000TL verip otomatik adam akıllı ikinci el araç alamıyorum.( Bel fıtığı dolayısıyla mecburi otomatik kullanmak zorundayım) Alacağım aracı da ekspere götürsem bile 2 gün sonra fark etmediğim bir hatası çıkıyor, canım sıkılıyor.İstediğiniz kadar bakın, bir süre kullanmadan imkanı yok anlamanızın bazı şeyleri.

231.000TL ye bu kadar seçenek sunuluyor şuanda.

Düşecek de düşecek diyorsunuz, 2019 Aralık ta fiyatlar yükseldi, sizin gibi bazı arkadaşlar düşmeden elinden çıkar dediler.2016 Model Allure 2008 imi 115.000TL ye arkadaşıma sattım. Aynı arkadaşım bu ay 200.000TL ye başkasına sattı aracı.Ne düştü? Dolar mı düştü Euro mu?

Siz hala ısrarla ülkede bir şeylerin dolar euro kuruna göre indirime gideceğine inanıyorsunuz.

3 yıl önce 300.000TL ye sattığım evi şuan bana sat diye getiriyorlar, evin değeri 650.000TL. Bana gelin açıklayın şunu nasıl düşecek, ona göre almayalım da kiralık araca binmeye devam edelim.

• Kendimiz ithal edelim arabaları distrübütörleri yormayalım olmuyor mu öyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • n11 vw tiguan highline..............(USD 8,00TL).......... 11.11.2020 = 410.000TL
    şu anda sarı sitede en düşük...(USD 6,90TL).......... 16.02.2021 = 370.000 TL
    vw sitede ...............................(USD 6,90TL)...........16.02.2021 = 457.000 TL

(cam tavan metalik 2020 model aynı araç hepsi, 2021 değil.)

Dolar % -15 düştü

2020 model 1 yaşında araba biz götürsek % -10 düşerler

Matematik basit, 10+15= % -25 olması gereken.

%30 düşerse piyasa düştü denir. o yüzden düşme falan yok. tam tersine ARTIŞ VAR.

410.000 x %-25 = 307.000 TL olması gereken. ancak 370.000TL biri istiyor, öbürü 457.000TL istiyor. Bu düşüş mü?

önümüzdeki ay zam gelecek dolar artacak diyecekler bekleyin sirk gösterisi başlıyor. mecliste araba stoklayanlarda dolar duasına çıkarlar.

almayın aldırmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 16 Şubat 2021; 21:55:25 >
  • Araç sipariş verildiği andan araç alındığı ana kadarki fiyat değişimi alıcıya sokuluyor ama aaa bu arabanın fiyatı düşmüş sizden 5 taksit az alalım diyen galeri var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeasme

Yahu sıfır araç konusunun da bu konunun da yarısı bağırıyor ALMAYIN DA ALMAYIN! diye.

Arkadaşlar, ihtiyacımız var demek ki almamız gerekiyor.

Simdi ben size durumu şöyle özetliyeyim, işyeri gideri olarak gösteririm diye aylık 3500TL KDV dahil otomatik Egea kiralıyorum.

Açıkçası yakın süreçte araç bakımı, lastik, mtv bilmemne derken sıkılmıştım da araç sahibi olmaktan.Ancak bakıyorum, her ay ödediğim para uçup gidiyor.

Peşinat olarak verebileceğim 100-120 civarı param var.Araba almadığım süreçte her ay 3500TL zaten ödemeye devam ediyorum.Niye araç almıyorum onu anlamadım.

İkinci el araç diyecekseniz, ben de size ülkede güven kalmadı ki kime güvenip araç alacağım diye soracağım.

Fiyatlar almış yürümüş gitmiş.150.000TL verip otomatik adam akıllı ikinci el araç alamıyorum.( Bel fıtığı dolayısıyla mecburi otomatik kullanmak zorundayım) Alacağım aracı da ekspere götürsem bile 2 gün sonra fark etmediğim bir hatası çıkıyor, canım sıkılıyor.İstediğiniz kadar bakın, bir süre kullanmadan imkanı yok anlamanızın bazı şeyleri.

231.000TL ye bu kadar seçenek sunuluyor şuanda.

Düşecek de düşecek diyorsunuz, 2019 Aralık ta fiyatlar yükseldi, sizin gibi bazı arkadaşlar düşmeden elinden çıkar dediler.2016 Model Allure 2008 imi 115.000TL ye arkadaşıma sattım. Aynı arkadaşım bu ay 200.000TL ye başkasına sattı aracı.Ne düştü? Dolar mı düştü Euro mu?

Siz hala ısrarla ülkede bir şeylerin dolar euro kuruna göre indirime gideceğine inanıyorsunuz.

3 yıl önce 300.000TL ye sattığım evi şuan bana sat diye getiriyorlar, evin değeri 650.000TL. Bana gelin açıklayın şunu nasıl düşecek, ona göre almayalım da kiralık araca binmeye devam edelim.

almak zorunda olanlar tabi ki alacak; bi sözümüz yok...

NEden fiyatlar da düşüş beklentisi doğuyor çok basit; DÖvize endeksli olarak araçlar ithal ediliyor; aynı otomotivciler döviz artarken çata çutara her hafta fiyat listelerini ZAMLI olarak güncellediler; %50 ÖTV matrahında ki araçlar %80 matraha çıktı...

ve fiyatlar bir anda 220 lerden 290 lara fırladı...

eee şimdi Döviz de kayda değer bir düşüş var; aynı otomotivcilerin bunu da fiyatlarına yansıtmasını bekliyoruz;en azından stokta ki araçları erittikten sonra yeni araçlar da fiyatların güncellenmesi gerekiyor...ama tabi buraı Türkiye;bu düzende düzülen olmaya alışmışız...

Devletimize de vergi gerekiyor...o zaman 140 bin NET fiyatı olan araca 300 bin VERİN geçin....aynı araca yarın 500 bin de vermek zorunda kalabilrisiniz siz de haklısınız kendinizce...

• bahaneye bak yüksek fiyattan alan müşteriler küsermiş yesinler senin mazeretini şark kurnazı...

en yüksek itelediklerimizin altında itelemeye yüreğimiz varmıyor demiyor da, müşteri düşünen satıcı rolüne giriyor.

• yalancıyı siksinlermi diye cevap verilmesi gereken .... usd 2 kuruş artınca sayfayı hemen güncelliyorsunuz ama o ne iş ? kur düşünce elinizde stok var ama kur artınca fabrikadan eve servis gibi anında zam yapıştırmaca...

• Bu saatten sonra 40a çıkan ateşe bile çare yok :)
  • Hala fiyatlar neden düşmüyor diye yaygara yapanların alayı 2.ci elde kazık fiyatlara balıklama atlıyorlar bildik bileli.Onlar atıldıkçada fiyatlar tabiki arttıkça artmaya devam ediyor.2.ci el çöpler bile böyleyse sıfır fiyatlı araçları niye düşürsünler adamlar salakmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark matter -- 16 Şubat 2021; 23:24:52 >
  • Jeasme kullanıcısına yanıt
    Sorunun bir bacağı dövizse diğer bacağı da enflasyondur. Herkesin gözden kaçırdığı, denkleme katmadığı nokta burası (tabiki bizim gibi ithalatı fazla olan ülkelerde bu iki değer birbirine paralel gider). Pandemi döneminde maalesef karşılıksız bastığımız paralar var. Döviz yavaş yavaş yerine otursa da enflasyon hala yüksek. Buda alım gücünü olumsuz etkileyip fiyat düşüşünü sınırlıyor. Çok derine inmeden kısaca söylemem gerekirse reel piyasada enflasyon düşmeden beklenen indirimleri göremeyeceğiz.

• Ekran kartları fiyatları niye düşmüyor işte cevabı....

0 Ev fiyatları neden düşmüyor işte cevabı....

Benzin fiyatları neden düşmüyor işte cevabı....

Bebek bezi, süt , mama,beyaz peynir, şeker, mandalina ulan mandalina niye düşmüyor işte cevabı.....

Bu doların bir de çıkışı olacak inerken böyle zam geliyorsa siz o zaman görün düşmeyi kalkmayi..

Ha cevabımı;. ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoksi -- 16 Şubat 2021; 23:49:6 >
  • Twitter 'da filan yok mu bu açıklama altına yapıştıralım biz de yedik diye, zamları yansıtırken hiç matrah engelleri filan olmuyor.

Ayranım dökülmesin ..... .....mesin diye bir atasözü var başka ne denir bu duruma.

Verdikleri açıklamada sadece "hammadde" konusuna hak veriyorum fakat araçların çoğu yerli üretim değil.

• He yani her kur artışına direkt yansıyınca bayiler araç alıyor, kur düşüşünde bayiler araç almıyor. Sende haklısın bizimkiler her halukarda aldıklari icin sorun olmaz Kur düşse de otomobil fiyatları neden düşmüyor? İşte otomotivcilerin yanıtı 

• Eski otomobil alanları yani galerileri üzmeyelim diyor.Ellerinde ki araçların büyük çoğunluğunu galeriye sattılar bayiler.Beraber piyasayı yükseltip durdular. Galerileri küstürmeyelim, yine onlarla işimiz var bizime demeye getiriyor.Şuan araba fiyatları insanların alabileceği seviyeleri çoktan geçti, zamanında arabası olan satıp üstüne ekleyip alabiliyor bir şekilde ama ilk defa araç alacaklar maalesef yanına bile geçemiyor.3008 fiyatlarına bakalım aracı şişirip şişirip yarım milyona getirmişler, en boşuda 400 bin küsür TL.Bu fiyatlar insanların alabileceği fiyatların çok üstünde.400 bin TL ye 3008 almak isteyen bir kişi 5000 TL ile çalışşsa hiçbir şey yemeyip içmese 4 yılda alabiliyor.Tabi buda imkansız normal gelirleri olan insanlar için.

Kur düşse de otomobil fiyatları neden düşmüyor? İşte otomotivcilerin yanıtı

• bu nasıl bir çelişki ? çok değil 2-3 ay önce elimizde stok kalmadı diye araba bayiileri geri gönderiyordu aylar sonraya teslim tarihi veriyordu. hani elinizde stok yoktu ?? piyasa denetleme kurulu iş yapmalı azcık ya

• Cunku 3 maymunu oynuyorlar. Ama en ufak yükselişte tersini yapıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: star scream

Eski otomobil alanları yani galerileri üzmeyelim diyor.Ellerinde ki araçların büyük çoğunluğunu galeriye sattılar bayiler.Beraber piyasayı yükseltip durdular. Galerileri küstürmeyelim, yine onlarla işimiz var bizime demeye getiriyor.Şuan araba fiyatları insanların alabileceği seviyeleri çoktan geçti, zamanında arabası olan satıp üstüne ekleyip alabiliyor bir şekilde ama ilk defa araç alacaklar maalesef yanına bile geçemiyor.3008 fiyatlarına bakalım aracı şişirip şişirip yarım milyona getirmişler, en boşuda 400 bin küsür TL.Bu fiyatlar insanların alabileceği fiyatların çok üstünde.400 bin TL ye 3008 almak isteyen bir kişi 5000 TL ile çalışşsa hiçbir şey yemeyip içmese 4 yılda alabiliyor.Tabi buda imkansız normal gelirleri olan insanlar için.

+pandemi

+18 faiz

+Kapanan işyerleri

+Ekonomik krizin derinleşmesi

+parasını Döviz ve altın da bekleyenlerin terste olması

+İşsizlik

+Kredilerin yükselmesi

+Maliye bakanınin iş bilen liyakatlı biri olması

Devran döndü hocam çok kişi son kurşunu sıktı aracını aldı

Araç alacak insan sayısı çok azaldı beklemekte fayda var

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.