İstanbul/Silivri fenerköy canlı baskül kilo 270 TL anlaştık. Kurban bayramından bir hafta önce ölçüp fiyat sabitlenecek. Tahminen 700 kilo dana için 7 kişi hisse bası yaklaşık 27 bin TL ve 50-50 kilo arası et düşüyor. |
Kurban Fiyatları (küçükbaş,büyükbaş) 2024 (2. sayfa)
-
-
Hocam selamlar burada Kurbanı kesip, hisse sayısına bölüp paketleyip teslim mi ediyorlar? yoksa sen kurbanını alıyorsun gerisine karışmıyorlar mı?
-
esnaflar mal satsın diye iki günde bir bayram özel gün vb kurulan gelenek tuzaklarına uyup kurban kesmezsen hem fırsatı yakalamış olur hemde israf yapmamış olursunuz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Reklam yasak. Şikayet ettim.
-
çok iyi fiyatmış
-
hocam ibadeti yaparken tabi ki fiyata da bakmalıyız. aynı malzemeyi daha fazla ücret ödeyerek almak istemeyiz. hem burada alım satım fiyatlarını görerek ona göre alacağımız kurban fiyatı için ortalama bir fiyat çıkabilir.
-
Kesim dahil en küçük parçaya kadar ayırıyorlar. Kendi kesim yerleri mevcut
Sen hayvanını beğeniyorsun ister 5-7 kişi bul tek başına kurbanlığını kendin seç, istersen hisseye ayrılmış kurbanlıklardan hisseye dahil ol. Kesilince ne çıkarsa eşit şekilde bölümleniyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kuzu için canlı kg 280 dan anlaştım pahalı mı beyler antalya için
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Diyanet’in dinle alakası yok gayet yerinde olmuş yorum. Kamu bankasından Toki’den almak için kredi çekiyorsan faiz haram değil mesela diyanet’e göre. Ya da babanın öz kızına şehvet duyması haram değil. Diyanet vakfına bağış yapacaksanız değil 7’ye, 77’ye bile böler bu diyanet.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 14 Mayıs 2024; 18:42:47 >
Markette kesilmezcilerle alkol satan markette kesilmezciler kapışır benden söylemesi
Her şeyle alay etme huyu insanları yakacak.
"Dilini tutan kurtuldu" diye hadis var insanı ateşe sokan da dilidir, her şeye bir cümle kurmanıza gerek yok. Kur'an da kurbanın ne eti ne de kanı Allah'a ulaşır, Allah'a ancak sizin erdemli davranışınız ulaşır deniyor, kurban et ziyafeti değildir, malın mülkünden kısıp Allah yolunda harcamak insanların midesine iki lokma yemek vermektir, kimse bizim kurbanımıza hassasiyetimize karışmasın, bu ülkede yardıma koşturanlar Allah, Muhammed diyerek yaşayan insanlardır, bugün dini ve o kurumları aradan çekerseniz, bu bayramları kaldırırsanız sosyal facia olur!
O çok özenilen Hollanda'da insanlar hayata doydum, boş diyip kendilerine ötenazi yaptırıyorlar, japonyada gençler kendilerini ormanlarda asıyor..
+ Kurallar belli şartlar belli, kurbanı kesecek adam durumu olan adamdır, öyle diyaneti arayın 14 hisse olsun falan demek din ile alay etmektir, bunun da karşılığı ne söylememe gerek yok! İnsan kendisini yokluktan çıkarıp hayat veren, nimetler veren rabbine nankör olmamalı.
-
230 buralarda, pahalı olmuş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
çok iyi fiyat min 20k ortalama Balıkesir ve max 30-35kg deniliyor.
-
Şu kadar et çıkar, şu kadar kemik çıkarcı mantığın kesme ana nedeni et yemek, tali neden ibadet diye düşünüyorum.
Bu ibadetin doğru olanını yazardım da, kavurma kokusunun önüne geçemeyecektir.
-
Haklısınız aslolan ibadetin yerine getirilmesi ama günümüz şartlarında insanlar verdiği paranın karşılığını hesaplamakta haksız değil. Öyle bir dönemdeyiz ki çıkacak ciğeri dahi tartsa niye tartıyorsun diyemezsin.
Bundan 20 sene önce göz kararı koç seçilir kesilirdi. Kaç. Kg et çıktı vs olayına bakılmazdı bir but bir kol şeklinde dağıtılıp geçilirdi. Ama şimdi çıkacak kuyruk yağı bile gramına kadar hesap yapılıyor.
Bazı şeyleri günümüz şartlarına göre yorumlamak lazım kg hesaplayan insanlar hiç haksız değil emin olun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
şu kadar et çıkacakmış diye hesap yapılmasının nedeni bu konunun açılmasında olduğu gibi karşılaştırma amaçlı. herkesin bölgesi farklı ama aşağı yukarı bir fikir veriyor fiyatlar hakkında. almaya niyet eden de ona göre, bütçesine bakmış oluyor... yani insanlar burada şu kadar et çıkacakmış diye yazınca , et için kurban kesmiş olmuyorlar, niyet okumaya gerek yok
-
Bunun basit bir matematiği var sevgili kardeşim, "kg fiyatı" oluyor. Karkas ya da et olarak ayırabiliyorsunuz. Bunu yapmak için de mühendis olmaya gerek yok.
Kimin neyi ne için kestiği umrumda değil, binlerce örnek var zaten, ibadetin geldiği noktayı da inkar etmek galiba bu oluyor. Gerçekler acı ne yapalım, cebinde parası yok, geçinemiyor, ibadet etmek istiyor diyip, geçiyorum.
-
bizde böyle hisseli kurban kesen yere vekalet vermiştik gelen etlerden bazıları üst üste bekletilmiş ve birbirine değen yerleri kararma yapıp kokuşma yapmıştı , böyle yerlere talep çok olursa adamlar yetiştiremeyip işleri savsaklıyorlar , halbuki ilk sene işlerini çok iyi yapmışlardı
-
ok mami, dj_mami
-
neresi acaba aydında
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X