İnanç kişinin kendisi ile ilgilidir yani ne hissettiği ile ilgili. Bu yüzden istediğin her şeye (mantıklı veya mantıksız ne olursa olsun) ne şekilde inanıyorsan kendi iç dünyanda inanabilirsin buna saygım var. Foruma gelip kendi inancını herkesin görebileceği şekilde paylaşırsan buna saygı duymam. Toplum böyle böyle sürükleniyor işte girdabın içerisine. Bu yüzden herkes inancını kendi içerisinde mutlu mesut yaşasın.
Yok efendim Hollanda'da insanlar ötenazi yaptırıyormuş Japonlar kendilerini ormanda asıyormuş. Neyin kafası bu? Hollanda'ya Japonya'ya git de medeniyet gör. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r3ally -- 15 Mayıs 2024; 10:44:7 > |
Kurban Fiyatları (küçükbaş,büyükbaş) 2024 (3. sayfa)
-
-
a101 fiyatları ne zaman açıklanır?
-
bu şekilde ğilde hocam mesela sağ tartı kg fiyatı verilse daha sağlıklı bir kıyaslama olacaktır.
-
İstanbul avrupa yakasında şehirin dışında olmayan(silivri vs gibi), kurbanımızı kendimiz seçtikten sonra, kesimde kendimizinde görebileceği, küçük parçalara ayırıp kutulayıp veren bir yer var mı?
-
En son burada kestikten sonra gerçek durumu da paylaşalım arkadaşlar, bizde 6 kişilik hisse 25,800 girdik, yer Bursa, 45-50 gelir deniyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hocam hepimiz kazıklanmamaya çalışıyoruz ama kurbanı kestikten sonra çok kar zarar hesabı yapmamak gerekir. Alana kadar hesaba uyanı bulmaya çalışmak normalde sonrasında kazıklandık hissi ibadete gölge düşürüyor.
-
Doğru söylüyorsun ama içimizi bozmayacağız herkes farklı şehirde değişiklikler tabiki olabilir, ama memnun kalmadığımız bir satıcıyı da seneye değiştirmek mümkün olur en azından
Hocam nerede 230 kuzu canlı baskül
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ben aslında doğrudan size hitaben yazmadım ama siz bana cevap yazmışsınız. asıl neden et yemek, tali neden ibadet demişsiniz. öyle olsa insanlar daha pahalıya neden et yemeye çalışsın, gidip kasaptan üstelik kemiksiz eti daha ucuza almak varken? üstüne üstlük bir de gidip kurban kestirmenin meşakkatiyle uğraşacaklar... yok parçala , yok kıyma çektir , bunlar da en azından aile efradının 1-2 gününü alıyor.. kendiniz kesmediğiniz için, işin meşakkatli tarafını anlamayabilirsiniz. ama parayı verip kesmekle de bitmiyor, işin bu gibi zorlukları da var. yani maksat sadece et yemek değil, ayrıca vacip olan bir ibadet , kesilen kurban ve akıtılan kan vesilesi ile kaza ve belaların da define sebep olacağı düşünülebilir.
-
Yer :Düzce , mekan : Yıllardır kestirdiğimiz besihane , Hisse başı bedel : 23Bin TL.
5 hisselik bir hayvan,115Bin TL.
-
Bütçenizin yettiği en iyi, en güzel hayvanı seçin, Allahın adına kesin/kestirin, az miktar kendinize ayırın geriye kalan etin, derinin tamamını bağışlayın, bu kadar, bitti. Bir sürü şey konuşulmuş yukarıda, gereksiz espriler yapılmaya çalışılmış.
Ben bu enflasyonist ortamda fiyatların yüksek olmasından dolayı güvendiğim birine Afrika’da kestiriyorum, videosunu da alıyorum. İmkanı olan, parası yeten canlı hayvan alır, yetmeyen SVO’lara bağışlar. Te okka.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paladinho -- 16 Mayıs 2024; 9:5:8 >
-
İnsanımız dürüst olsa haklısın da, rastgele araştırmadan gidip alırsan 2 katı kazığa oturturlar adamı bu başıbozuk memlekette. Kurban bile olsa pazarlık sünnettir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Canlı ağırlığı 660 kg olan hayvan 190 bine alındı. Kesim vs bize ait olacak. Gebze taraflarından bir çiftlikten alındı sanırım.
Bu arada, 10 sene önce Mercedes E serisi alınan paraya şimdi büyük baş hayvan alıyor olmamız da ülkemizin büyüklüğünü gösteriyor...
-
ibadeti bile zorlaştırdılar hocam. kolu komsuya dağıtırım ben kendime az bırakırım. Bayramdan bayrama sofrasına et giren insanların ahını aldı bunlar
-
hocam kağıthane/çağlayan bölgesinde bir dernek kesim yapıyor. Ama bence fiyatları şehir dışlarına göre yüksek. 28-30kg 20bin fiyatlarında başlıyor. 45-49 arası için 30bin istiyordu. gözünün önünde kesiyor parçalıyor hisslere bölüp poşet yada kova içinde veriyor herşeye tanık oluyorsunuz. reklam olmasın diye bilgileri girmiyorum, istersen dm ulaşırsınız. Ama ben sakaryadan alım yaptım acıkcası
-
İki neden bir arada olunca, kemiksiz kasaplık et alınmıyor zaten. Buradaki tezatı açıkladım. Asli ve tali neden olarak da ayırdım. Bir taşla iki kuş diyoruz biz buna.
"kendiniz kesmediğiniz için, işin meşakkatli tarafını anlamayabilirsiniz." demişsiniz.
Beraber mi büyüdük hocam sizinle? Nasıl bu kadar eminsiniz bilemedim. Şükür artık kesmek, kestirmek gibi eylemlere girmiyorum.
Meşakat kısmı ibadet olmuş onu anlatıyorum ama anlayana.
-
kesmeyin boşverin
-
Kuzu ne alaka. Kuzudan kurban mı olur?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X