hocamlar Odtü içinde ortalamayla yatay geçiş olayı nasıl oluyor yapan ya da tanıdığı yapan varsa aydınlatabilir mi ? sistem çok garip geldi 3.5 ortalamayla 5.5k sıralama yapıp tobb cengden Odtü eeye geçen gördüm kurum içi bana 4 ortalama yapmazsan bir yere geçemezsin falan dediler :D sistem nasıl bilen hocam anlatırsa çok iyi olur |
kurum içi yatay geçiş

-
-
up
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam sen daha bu sene yerleşmedin mi?
Hazırlıkta ne yaşadın da böyle oldu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sayısal 5.500 gayet iyi bir sıralama, sanki 55.000 sıralamayla ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliğine geçmiş gibi anlatmışsınız.
-
kötü bir sıralama değil hocam , bana 2k ile geçmek imkansız gibi yansıtıldı diye dedim , 5k ya kötü niye diyeyim ki zaten bu sıralamalarda 1 net 1 k oynatıyor :D
hocam sorun bölüm değil aslında , ben zaten makinayı harbi isteyerek yazmıştım , tek sorun benin mezun olduktan sonra uzaktan çalışmak istemem ve bunu isteme sebebim diğerlerinden farklı olarak küçük şehrime geri dönebilmek, bu yüzden istiyorum yoksa makina bence tam benlik bir bölüm :)
daha değil hocam…
O işler biraz şansa bağlı. Ben Boğaziçi kimyadayım, 15k 2021 sıralama + 3.57 gpa ile boun endüstriye kabul aldım.
2 sebebi var:
gpa çok önemli değil. Aldığın dersler önemli. Ben math201 ve math102 yi aynı dönem aldım ikisinide ba aldım. Bu beni diğer adaylardan öne çıkardı. + cmpe150 makroekonomi kimya derslerini aa verdim. Fizikler de ba. Aldığın derslere bakıyor biraz, dil dersini aa vermenin çok anlamı olmuyor.
diğeri ise, başvuran adayların çok rekabetçi olmaması.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laplasyen -- 26 Kasım 2023; 20:57:24 > -
ee'ye mi geçmeye çalışıyorsunuz? açıkçası ben 4 ortalama gerektiğini düşünmüyorum. ama kurum dışı yatay geçiş, kurum içi yatay geçiş'in kontenjanları farklı sanırım ama aralarında çok fark yok ikisinden de az kişi alınıyor tamamen sizin şansınıza yani o geçiş olayı.
-
ee değil ceng hocam
hocam benim 1. sınıfta cengle ortak olmayan 4 dersim oluyor sanırım, tüm mühendislikler kimya alıyor ceng biyoloji alıyor + makinada math260 yok cengde var bir de cengin kendi iki dersi var ama onu alan zaten ceng dışı hiçbir bölüm yok , benim ie ve eecilerden eksik olan yanım sadece math260 oluyor çünkü onlar alıyor bu dersi, bu durumda tek ders benden avantajlılar çünkü direkt dersi alamıyorum ben , sizce yine de şansım var mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X