Şimdi Ara

kuş almak istiyorum fakat ne almalıyım ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
36.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bi yardım ederseniz kuş almak istiyorum ama ne almam gerektiği konusunda hiçbir fikire sahip değilim yardımcı olursanız sevinirim

• Krdşm sana şöyle yardımcı olablrz dersin ki ben kendime alıştırcam işte elimden yem yesin konuşsun sewdirsin kendini felan ozmn sultan papağanı veya muhabbet kuşunu tavsiye edeblrm.Bütçene görede jako,kakadu da olablr.Yada ötüş özelliği olan kuşlar istiyorsanda kanarya ve bülbüller olablr.Seçim konusunda sana kalmış eğer istediğin türü belirleyip onun hakkında yardım istersen daha fazla yardımcı olablrm
  • arkadaşın konusunu katletmiş gibi olucam ama k. bakmazsa ben sormak istiyorum sana . jako ve sultan papağanı hakkında bilgi verebilirmisin ? saldırgan özellikleri varmıdır bu hayvanların ? hangisi daha çok cana yakındır ? temizleme zorlukları varmıdır ? ve son olarak ben kuşların tırnak kesim olaylarından çok tırsarım. keserken çok oynarmı yoksa rahat bir şekilde beklermi ? ne kadar aralıklarla tırnaklarını kesebilirim ?
  • 6 aydır sultan papağanı besliyorum tırnak kesme gibi bi işlemde bulunmadım.Açıkçası uygun tüneklerle tırnak kesilmesine gerek yok diye biliyorum.Bakımlarına gelince jako beslemdm fakat besleyen arkadaşlar sultana göre daha zor bir kuş olduğunu söylüyolar.İnce tüy problemleri biraz fazla oluyormş.Ayrıca genelde hemen hemen vahşi olarak geldikleri için eğitimleride baya zor oluyor.Ama konuşma ve taklit açısındanda eline su dökülmüycek bi kuş.Sultana gelirsek onlarda biraz tüy problemi var ama aşırı derecede diyemem.Sultanı üreticilerde bulabilcğn için genelde 25-30 günde evcilleşiyorlar.Onlarında konuşma ve taklit özellikleri belirli düzeyde.Her ikiside muhteşem kuşlardır sana hangisi daha çok hitap ediyorsa onu almanı öneririm umarım yardımcı olabilmişimdir

• yardımın için teşekkürler sanırım bu gün hint bülbülü alıcam hint bülbülü hakkında pek bilgim yok bakımı kolaymıdır ??
  • Son derece kolaydır ve dayanıklı kuşlardır.Çok hareketli oluyolar ve ele felan geldikleri söylenemez yawru yaptıklarında eğer yawrularla ilgilenip yuvadan alıp seversen ozmn alışablyor diyolar ne kadar doğrudur bilmiyorum. Genel bakımlarını yaptıktan sonra yuvalığa taktığından itibaren hemen yuva örüp yumurtlamaya başlıyolar.Ben bülbülleri aldıktan tam 8 gün snra yumurtalar gelmeye başlamıştı. Yani alabilceğin en sakin,sessiz ve üretken kuşlardan biridir.Ördükleri yuvayı görünce zaten onlara karşı hayranlığın artıcaktır.Şimdiden hayırlı olsun
  • çok teşekkürler yardımın için bu gün 2 farklı yere sordum fakat yoktu istanbul anadolu yakasında nereden alabilirim yardımların için şimdiden teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sizce fazla mı istiyorum...
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Önemdeli değil.O konudada istanbuldaki arkadaşlar yardımcı olsun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetinKulle

arkadaşın konusunu katletmiş gibi olucam ama k. bakmazsa ben sormak istiyorum sana . jako ve sultan papağanı hakkında bilgi verebilirmisin ? saldırgan özellikleri varmıdır bu hayvanların ? hangisi daha çok cana yakındır ? temizleme zorlukları varmıdır ? ve son olarak ben kuşların tırnak kesim olaylarından çok tırsarım. keserken çok oynarmı yoksa rahat bir şekilde beklermi ? ne kadar aralıklarla tırnaklarını kesebilirim ?

jako 1000 tl civarı cennet papağanı ise 100 tl.
    1000 tl varsa jako al.
    Bu zamana kadar konuşan cennet veya sultan papağanı türü görmedim. :) alıştırmakda çok zor...

paradan sıkıntın varsa, git pakistan papağanı al daha iyi. 150-200 tl civarında... hem görünüş bakımından diğerlerinden daha iyi. 40 cm boy.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezler67 -- 27 Mayıs 2011; 15:44:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: M_fb**

yardımın için teşekkürler sanırım bu gün hint bülbülü alıcam hint bülbülü hakkında pek bilgim yok bakımı kolaymıdır ??

hint bülbülünü alsan sana alışmaz ancak öterler onların pisliklerini temizlemek için almış olursun.
    ayrıca bir avantajı hem fiyatları en ucuz hemde bakımı kolay... Muhabbet kuşlarına verdiğiniz yemler Hint bülbüllerine lüks geliyor :)
    20 tl lik bir kafese rahatça 4-5 hint bülbülü doldurabilirsiniz, Yalnız şunu belirtmiş olayım kokuları aynı tavuk gibi kümes gibi :)
    ele gelmez alıştıramazsın muhabbet kuşu gibi konuşmaz Sadece öterler. başkada bir faydaları yokdur
    ötüşdede pek zevk almazsın sesinden bunuda belirtmiş olayım.
    eğer öten bir kuş istiyorsan kanarya alsan daha mantıklı olur senin için :)

yada git herşeyi bir kenara bırak ver 40-50 tl hollanda yada çekoslavak iyi bir cins muhabbet kuşu al. hem konuşur hem sizede alışır. (erkek yavru...)

----

istanbulda neydi orası Nimet abla büfesinin orda arka taraflarda sürüsüyle peşpeşe kuş satan dükkanlar mevcuttu,, gezmeye gitmiştik uğrayım dedim...
    her türlü kuş vardı orada. Orda bulamazsanız hint bülbülünü başka yerde asla bulamazsınız =)
    her mahallede sokakda caddede üsküdarda bile kuş satan yerler mevcuttur. petshop sıkıntınız olmaz İstanbulda :)

İstanbuldaysanız 2 saatte uzak olsa bile size, madem kuş alacaksınız 2 saatide gözden çıkarın =)

Hint bülbülerinin sokakda ağaçlarda gördüğünüz serçeden pek bir farkı yokdur :) sadece ötüşü biraz değişik O kadar.
    (((He bu arada 3 adet hint bülbülü besledim 4 ay valllaha birşey anlayamadım :D))) götürdüm kuşcuya 15 tlye üçünü birden satıp, üstüne para koyup, kaliteli bir muhabbet kuşu almıştım. şuanda 1 yaşında oldu Konuşuyor... 8-10 kelime net söyleyebiliyor. yaptığı cambazlıklarda cabası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezler67 -- 27 Mayıs 2011; 15:51:57 >

• sezler67 sürekli yanlış bilgiler veriyosun kardeşim sultan papağanı hakkında.Diğer konudada kendi papağınımın videosunu verip belirttim ama halen daha ısrarla aynı yanlış bilgileri yazıyosun.
  • eee dümdüz yazma, linkini at kardeşim, yanlış verdiğimiz bir yazı varsa düzeltiriz.
    sürekli yanlış bilgiler veriyorsun demek tüm yazdığım mesajların içeriğine etmekdir kardeşim.
    sultan papağanıyla verdiğim yalnış bir bilgi varsa link atın ispatlayın, yazdıklarımı copy paste yapın.
    en önemlisi suç atmayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezler67 -- 27 Mayıs 2011; 21:21:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezler67

eee dümdüz yazma, linkini at kardeşim, yanlış verdiğimiz bir yazı varsa düzeltiriz.
    sürekli yanlış bilgiler veriyorsun demek tüm yazdığım mesajların içeriğine etmekdir kardeşim.
    sultan papağanıyla verdiğim yalnış bir bilgi varsa link atın ispatlayın, yazdıklarımı copy paste yapın.

Arkadaşım madem öylede niçin yazdığın mesajdaki sultan ve cennet papağanı konuşmaz ve alışmaları çok zordur bölümünü sildin? Ah ama sen şmdi ben öyle bşy yazmadım dersin aklıma gelseydi ss alırdım ama hiç düşenemdm Peki yanlış değil diyorsunda biraz papağan forumlarını incele.Konuşan kuşlar,melodik öten kuşlar,kendini sewdiren kuşları görünce ozman yanlış düşündğnü anlarsın sanırım.Kuşa sadece yem su verip baktıysan alışmaması ve konuşmaması son derece doğaldır.Zaten eğer o şartllardaysa muhabbet kuşununda alışıp konuşçağını sanmıyorum.Suçta atmaıyorum ama verdiğin bilgiler ne yazıkki yanlış.Belki arkadaşlar sultan veya cennet papağanı almak istiyorlar ama sen o kuşları kötüleyip vazgeçiriyosun.Tamam cennet papağanı daha gürültücüdür ama onlar bile insanlara alışablyr.Ama sultan papağınına ilgini eksik etmezsen az bi vakitten sonra rahatça insana alışıyor.

• teşekkürler tekrar yardımlarınız için şuan hint bülbülü aldım gayet memnunum bakımı kolay fiyat açısındanda can yakmıyor gibi bu daha ilk beslediğim kuş türü belki ilerleyen zamanlarda daha pahallı daha fonksiyonel kuşlarda alabilirim
  • Hayırlı olsun krdşm.Bülbüller iyidir biraz pis hayvanlardır ama diğer avantajları sayesinde bu pek dezavantaj olmuyor.Çok bakım istemezler ve kolay ürerler.Hasır yuvalık ve yuva kılı alıp koy kafeslerine daha sonrada sadece genel bakımlarını yap çok yakın bi zamanda yawru alırsın inşallah :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ciom92

quote:

eee dümdüz yazma, linkini at kardeşim, yanlış verdiğimiz bir yazı varsa düzeltiriz.

Arkadaşım madem öylede niçin yazdığın mesajdaki sultan ve cennet papağanı konuşmaz ve alışmaları çok zordur bölümünü sildin? Ah ama sen şmdi ben öyle bşy yazmadım dersin aklıma gelseydi ss alırdım ama hiç düşenemdm Peki yanlış değil diyorsunda biraz papağan forumlarını incele.Konuşan kuşlar,melodik öten kuşlar,kendini sewdiren kuşları görünce ozman yanlış düşündğnü anlarsın sanırım.Kuşa sadece yem su verip baktıysan alışmaması ve konuşmaması son derece doğaldır.Zaten eğer o şartllardaysa muhabbet kuşununda alışıp konuşçağını sanmıyorum.Suçta atmaıyorum ama verdiğin bilgiler ne yazıkki yanlış.Belki arkadaşlar sultan veya cennet papağanı almak istiyorlar ama sen o kuşları kötüleyip vazgeçiriyosun.Tamam cennet papağanı daha gürültücüdür ama onlar bile insanlara alışablyr.Ama sultan papağınına ilgini eksik etmezsen az bi vakitten sonra rahatça insana alışıyor.

ben silmem kardeşim Yazdıklarım yalanda olsa Silme gereği duymam. Sultanlar bir nevi alışır biraz... taklitçidirler akıcı konuşmazlar anlaşılmaz. Pakistan lori vs vs bu türler kadar olamazlar...
    o senin bahsettiğin yazı bir diğer sayfada

eee herkes özgürdür, kim ne isterse yapabilir... bu hayvanları kötülediğim yokdur benim Sadece yol gösteriyorum arkadaşlara...
    geçen 50 tlye ufacık cennet papağanı buldum, alacakdım muhabbet kuşuma sadece arkadaş olsun rengide güzel diye :D sonra vazgeçtim. gereğide yok.

BAK senin bahsettiğin mesajın olduğu konu Bu... burada ben dediğim gibi mesajımı silmem demekki fazla etki yapmışım senin üzerinde hemen boş yere kendiliğinden atarlanmışsın :)

http://forum.donanimhaber.com/m_48696109/tm.htm al bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezler67 -- 29 Mayıs 2011; 23:30:19 >

• Alıntıdır.

CENNET PAPAĞANLARI HAKKINDA SIK SORULAN SORULAR

1.Cennet Papağanımı almalıyım Sevda mı?

Cennet papağanları ile sevda papağanları arasında pek bi fark yoktur.İkiside love bird ailesindendirler.Üremeleri evcilleşmeleri,bakımları arasında hiçbir fark yotur.

2.Cennet papağanları konuşurmu?

Cennet papağanları öle çok konuşma yateneğine sahip papağanlar değildir.Sesleri çok tiz ve rahatsız edici düzeydedir.Ama konuşanlarıda vardır birkaç kelime.

3.Cennet Papağanları çok seslimidir?

Evet cennet papağanları çok sesli hareketli meraklı hayvanlardır.Ses seviyeleri boylarından umulmuyacak kadar çoktur.Günün her saati ötebilirler.Özellikle sabahları daha çok öterler.Üzerlerine kapalı renk bişey örtüşürlerse belirli bir zaman kadar susturula bilir.Ama çift cennet papağanları o kadar sesli ve rahatsız edici değillerdir.Tek papağanlar çok yaramaz ve sesli olurlar..

4.Cennet Papağanımı Alayım Muhabbet kuşumu?

Bu seçim aslında size kalmış bir seçimdir.Ama cennet papağanları ile muhabbet kuşlarını bir birinden şu yönleri ile ayırabiliriz.Cennet papağanları çok seslidir.Sesleri tiz ve çok rahatsız edicidir.Muhabbet kuşları o kadar sesli değildir.Ama özellikle sabahları gün ağarken onlarda bayağı seslidir.Yavru iken alındığında cennet papağanları muhabbetlerden daha çok evcilleşir.Muhabbetlerde bir yere kadar gelebilirsiniz.Ama cennet papağanlarında sürekli farklı şeyler görebilirsiniz.Örneğin:Sizin yastığınızın ucunda sizinle uyuması.Siz ders çalışırkene kalemizi alıp aşağı atması illede onla ilgilenmenizi istemesi.Bunlar sadece örneklerdir tabiki çoğaltılıp artılabilir yada muhabbetlerde de görüle bilir.Ben sadece cennet papağanı ve muhabbet kuşu yetiştirmiş biri olarak kendi gözlemlerimi yansıtıyorum.Cennet papağanı ve muhabbet kuşundandan yavru alabilirsiniz.İkisindede ev ortamında yavru anabilmektedir.Cennet papağanları muhabbet kuşlarından genel olarak daha uzun ömürlüdür.Kaçtığı zaman geri gelebilen cennet papağanları mevcuttur ama muhabbet kuşu çok azdır.Her cennet papağanı gelcektir diye bir şey yok.Cennet papağanlarının metobilazması muhabbet kuşlarına göre daha iyidir.Daha zor hastalanırlar ve daha kolay iğleşirler.Tabi kide doğru tedavi uygulandığında.Cennet papağanları muhabbet kuşlarına gore daha fazla ısırma kuvvetleri vardır.Muhabbet kuşları acıtırken cennet papağanlar kanata bilir.Cennet papağanları daha çok evi dağıtır.Cennet papağanları daha çok komutdinlerler.Ama sultan papağanlarına muhabbet kuşunun büyüğü diyebiliriz.Sultanlarda yeni başlıyanlariçin uygun türdür.

5.Cennet papağanım çok ısırıyor napabilirim?

Sizi ısıran cennet papağanının sizde canını yakmak ona vurmak gibi eğilimlerde sakın bulunmayınız.Papağanınız sizi ısırdığında hiçbir şey olmuyormuş gibi devam etmeniz yada dikkatini başka yöne cekmeniz gerekir.Eğer acıya dayanamıyorsanız.Bir eldiven giyebilirsiniz.Özellikle büyük boy papağanlar eldivenden çok korkarlar eldiven kullanmadan Önce eldivene teplkisini ölçün.Eğer çok korkuyorsa eldiven kullanmayın.

6.Cennet Papağanım sabahları çok ötüyor napabilirim?

Cennet papağanları özellikle bütün kuşlar sabahları çok öterler.Sesleri çok tiz ve yüksek olan cennet papağanları sabahları çok rahatsız edici olabilirler.Bunun için sabahları kuşunuzu kapalı renkte bir kumaşla öretebilirsiniz.Ama dikkat etmelisiniz heryeri kapanmasın.Mutlaka hava boşluğu bırakmalısınız.Büyük bir dolabınız varsa içine koyabilirsiniz hava alacak şekilde kapakları kapatmanız gerekmektedir.Bu yönetem kuşu gece izlenimi veririr ve fazla ötmezler.Ama üzerinde kumaş fazla süre kalırsa kuş buduruma alışabilir ve yine sizi rahatsız eder.Ama genellikle tek kuşların daha sesli ve rahatsız edici oldukalrı gözlemlenmiştir.Çift kuşlarda sabahları o kadar ses çıkarmazlar..

------------------

gene YAZIYORUM,,, YAZDIKLARIMIN HERZAMAN ARKASINDAYIM...
    gidip 100 tlye cennet veya eğitilmez bir sultan papağan türü alacağınıza...
    gidip 50 tlye kaliteli bir cins muhabbet kuşu alırsanız kendiniz Kârlı Çıkarsınız...

cennet ve sultan papağan türleri Genelde yaşını siz anlayamadan yavru diye size satan petshop çıkar.
    bu konuda uzman değilseniz pek birşey yapamaz inanırsınız...

yoksa Çoğu arkadaş gibi 1 haftaya kalmaz sıkılır Ya birine verir yada satarsınız kuşu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezler67 -- 29 Mayıs 2011; 23:29:48 >

• arkadaşlar yardımcı olabilirseniz kuşun gözünün kenarındaki dökülen bu tüyler normalmidir

kuş almak istiyorum fakat ne almalıyım ??
  • herhangi bir akıntı veya yara varmı ?
    sadece tek gözümü bu şekilde ?

yalnız daha yavru, görebildiğim kadarı ile,, tüyleri yeni yeni çıkıyorda olabilme ihtimali var.

---

eğer içine kurt düştüyse aldığı yere götür değiştir... yada veterinere götür diyecem zaten o kuşların fiyatı 10-15 tl arası birşey,,,,,,,,,,,,,
  • quote:

herhangi bir akıntı veya yara varmı ?
    sadece tek gözümü bu şekilde ?

yalnız daha yavru, görebildiğim kadarı ile,, tüyleri yeni yeni çıkıyorda olabilme ihtimali var.

---

eğer içine kurt düştüyse aldığı yere götür değiştir... yada veterinere götür diyecem zaten o kuşların fiyatı 10-15 tl arası birşey,,,,,,,,,,,,,

Veterinere götürmek ile kuşun fiyatı arasındaki ilişki?

İyi forumlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.