Şimdi Ara

Kuş beslemek istiyorum yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
2
Favori
1.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yıllardır muahbbet kuşu beslemek istiyorum ama bu konuda bilgim yok. Çift almak istiyorum. tabi kuşları herangi bir petten alsam olurmu cinsi önemli mi yaşı önemlimi nasıl bakılır bilmiyorum. Birde mersinde yaşıyorum evde dogalgaz yok elektirikli sobayla ısınıyoruz sorun olurmu kış gelince soğuk etkilermi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle kafes ve ekipmanlardan bahsedeyim
    1. Kafes uzunca değil yana doğru geniş ve yatay telli kafes olmalıdır kuşun rahat etmesi için
    2.Boyalı olanlardan değil de çelik veya pirinç telli bulursan iyi olur çünkü bazı kuşlar boyayı kemirip kafesin görünümünü bozabiliyorlar ayrıca zehirlenme olayı da var
    3. Tünekleri tahta tünek alırsan iyi olur bu tünekler kuşların tırnak uzamasını önler ayakları için rahattır fakat en kötü haftada bir temizlik gerektirir zira bitlenme parazitlenme yapar tahta ekipmanlar
    4.Eğer tek kuş besleyeceksen salıncak ve birkaç oyuncak takabilirsin sıkılmasın diye (Ancak sakın aynalı salıncak vs takmayın kuşlar için zararlıdır kuşlar başka kuş var sanıyor ve bu onların psikolojisi açısından kötü oluyor)
    5. Çift kuş besleyecekseniz oyuncak vs takmayın kuşların kendileri ile ilgilenmesi lazım oyuncaklar onları meşgul eder
    6. Yem olarak kapalı yem kullanmanızı öneririm açık yemler parazit toz vb zararlı maddeler içeriyor ayrıca yeterince besleyici olmuyolar
    yem markası istiyecek olursanız (amacım reklam değil sadece tavsiye) kendimde kullanıyorum Versele Laga öneririm
    7.Yavru kuşlar için falan henüz gerekli değil ancak kuş 6-7 aylık olunca haftada az bir miktar kuş kumu verilmesi iyi olur bu kumlar onların taşlıklarında diş görevi yapıyor yemlerin öğütülmesi ve hazımsızlık olmaması için
    8.Yemin ve suyun günlük takip edilmesi gerekir özelliklede su çünkü bakıyorum ki sıcak fazla olduğundan su hemen azalıyor veya içine toz tüy doluyor bende günlük değiştiriyorum ayrıyetten yemliklerdeki üstteki biriken kabuğun üflenmesi gerekir günlük olarak çünkü bu kabuklar bazen yanıltıcı olup sanki yem varmış gibi algılanıyor ve kuşlar açlıktan ölebiliyolar
    9.Vitamin olarak öncelikle kuşlarınıza meyve yedirmeyi alıştırmanızı öneririm her şeyin doğalı daha iyidir çünkü eğer yemezlerse de avivit öneririm toz şeklinde oluyor suyuna haftada 1-2 defa ekleyebilirsiniz
    10.Onun dışında kafes bakımı olarak günlük kafes altındaki pisliğin temizlenmesini öneririm (tabi kuşu yeni aldıysanız 2 güne bir olabilir korkmaması açısından) onun dışında haftada bir gün de kafes ekipmanlarının tamamını ( suluk yemlik tünek vb ) sıcak su ile yıkamanızı öneririm ben bu taktiği kullanıyorum

Şimdi gelelim kuşu nasıl seçmeniz gerektiğine
    1.Eğer kuşun sizle ilgilenmesini sizle oynamasını konuşmasını istiyorsanız tek kuş beslemenizi öneririm bu kuşun erkek ve yavru yani en aşağı 1.5 -4 aylık olması gerekir daha büyük kuşlar zor alışıyor ve konuşması açısından geç sayılıyor
    2.Kuşun erkek olduğunu yavru olduğunu nasıl anlarız derseniz erkek yavru kuşların burnu pembe - mor bir renk olur bu renk zamanla (7-8 aylık olduğunda) laciverte dönecektir ayriyetten yavru kuşların kafa çizgileri burnuna kadar gelir alnı temiz yani alın kısmında kafa çizgisi olmayan kuşlar 4 aylıktan büyüktür bunların dışında gözünde hafif gri veya gri irisi olan kuşlar yavru değildir 4 aylıktan büyüktürler
    3. Eğer ben dişi alıcam derseniz(dişi kuşlar biraz daha hırçın davranırlar erkeklere göre kısmen daha zor alışır ve erkekler kadar konuşamazlar 10 kelime anca konuşurlar) dişi yavru kuşların burun rengi gök mavisi buz mavisi veya beyaz bir renkte olur ayrıca gözlerinde iris olmaz erkeklerde olduğu gibi yavru kuşların kafa çizgileri burna kadar gelir eğer alnında kafa çizgisi yoksa yavru değildir ancak bazı kuşların türü ayrı oluyor onlar istisna yetişkin dişi kuşların ise gözlerinde gri- beyaz bir göz halkası olur ayrıca burun rengi kahverengi olur ancak kızgınlıktan çıkmış dişi kuşların burun delikleri buz mavisi veya beyaz renge döner bu durumda kuşun yaşını gözünden ve kafa çizgilerinden anlamanız gerekir
    4. Eğer çift besleyeceğim pek ilgilenemem kuşlar birbiriyle ilgilensin derseniz bende çift kuş öneririm çift kuşları seçerken yavru kuş olmalarına dikkat edin derim yukarda belirttiğim gibi kuşlar çift de olsa yavru olduktan sonra yine de size alışıyor oysa yetişkin kuşlar da bu durum çok zor

BEnim anlatacaklarım bu kadar başka sorularınız olursa cevaplarım her daim iyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: toya

Arkadaşlar yıllardır muahbbet kuşu beslemek istiyorum ama bu konuda bilgim yok. Çift almak istiyorum. tabi kuşları herangi bir petten alsam olurmu cinsi önemli mi yaşı önemlimi nasıl bakılır bilmiyorum. Birde mersinde yaşıyorum evde dogalgaz yok elektirikli sobayla ısınıyoruz sorun olurmu kış gelince soğuk etkilermi

Muhabbet kuşları en kolay beslenen pettir benim gözümde ama bir kaç püf noktası vardır kuşu aşırı sıcak soğuktan ve ısı değişimlerinden koruyacaksın strese sokacak korkutacak davranışlardan uzak duracaksın ve de dış görünüşüne dikkat edeceksin ishal halsizlik mantar morarma gibi durumlarda hemen veterinere götürülmeli çünkü dayanıksız hayvanlar bunun dışında kendinize alıştırmak istiyorsanız tek ve 1,5-3 aylık erkek kuşları tercih etmelisin çift olarak da alıştırmak mümkündür bunların da yine ufaktan alınması gerekir petshoptan alırken kafesleri temiz olan kuşların hareketli olduğu ortamın temiz olduğu petshoplardan kuş alın bunun dışında internetten üreticilerle iletişime geçip daha garanti yavrular alabilirsiniz

• Baya yararlı olmuş teşekkür ederim. Sormak istediğim cinsi farkedermi yoksa herangi bir muhabbet kuşu olurmu. Ve bu ısı olayı var kışın yatarken sobayı kapatıp yatacaz bu kuşlar soğuktan olürmü onu merak ediyorum

• Kafes yem 2 tane kuş alsam kaç lira tutar

• ne kadar tutar bilmiyorum bana kuşlarımı dayım hediye etmişti hem sana bağlı orası dolaş gez uygun olanını alırsın zaten cins olarak birkaç tür var ben sana en yaygınlarını söyliyeyim normal boyuttakiler ve jumbo denilen bir tür var tavsiyem jumbo alma biraz pahalı oluyor ayriyetten pek hareketli ve oyuncu değillerdir normal türe göre baya bir iri yapıdadırlar gözleri falan tüylerden dolayı kapalıdır zaten sana direk normal kuş vereceklerdir diye tahmin ediyorum
    ısı olayına gelecek olursak ani sıcak soğuk değişimlerinden sakının akabinde ishal ve soğuk algınlığı gelir ki bu küçük kuşlar için ağır geçen hastalıklardır soba olayına da gelirsek gece sobayı kapamadan 1 saat evvel polar bir örtü ile hava alacak kadar yer bırakarak kafesi örtebilirsin 3-4 kat yaparsan iyi olur kışın idare ederler diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: toya

Baya yararlı olmuş teşekkür ederim. Sormak istediğim cinsi farkedermi yoksa herangi bir muhabbet kuşu olurmu. Ve bu ısı olayı var kışın yatarken sobayı kapatıp yatacaz bu kuşlar soğuktan olürmü onu merak ediyorum

Cins tamamen sizin göz zevkinize kalmış bir şey pakistan cinsi en ufak olanlarıdır yerli kuşlar onlardan bir miktar büyük olurlar jumbolar da en büyükleridir küçük kuşlar daha hareketlidir ve daha ucuzdur jumboların fiyatı pahalıdır yerli alacağınızı varsayarsak 100 tl yakın tutar soğuğa gelirsek ideal ortamları 20-22 derecedir m kuşlarının ama 15-12 derece gibi sıcaklıklara da dayanabilirler bunun altında bir sıcaklıkta olacaksa oda sıkıntı olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Baykuş beslemek istiyorum
    13 yıl önce açıldı
    Papağan Beslemek İstiyorum
    11 yıl önce açıldı
    Kafeste kuş beslemek doğru mu?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bilgiler için çok teşekkür ederim köye gidince cevap yazamaddım telefon çekmiyor :) benim gibi beslemek isteyen arkadaşlarada çok yararlı bilgiler oldu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.