Şimdi Ara

KUŞUMUN YAŞI VE CİNSİYETİ NEDİR SİZCE YARDIM...!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dün bu kuşu aldım aldığım yerde yaşı büyüdükçe gagası koyulasarak maviye yaklaşacak bu erkek dediler. konuşturmak istiyorum erkek midir sizce? bide kaç aylıktır?

• Hocam tek resimle anlaşılmaz ama bu resimden anladığım kadarıyla 6-7 aylık erkek bir kuş. Ama dediğim gibi emin olamayız tek resimle. Bir kaç tane yüzünün resimlerini ve boydan bir fotoğraf ekleyebilirsen daha detaylı bilgi verebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pençe_ -- 2 Şubat 2013; 13:28:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pençe_

Hocam tek resimle anlaşılmaz ama bu resimden anladığım kadarıyla 6-7 aylık erkek bir kuş. Ama dediğim gibi emin olamayız tek resimle. Bir kaç tane yüzünün resimlerini ve boydan bir fotoğraf ekleyebilirsen daha detaylı bilgi verebilirim.
    6-7 aylık kuşa konuşmayi öğretmek çok mu zor olur?

• quote:

Hocam tek resimle anlaşılmaz ama bu resimden anladığım kadarıyla 6-7 aylık erkek bir kuş. Ama dediğim gibi emin olamayız tek resimle. Bir kaç tane yüzünün resimlerini ve boydan bir fotoğraf ekleyebilirsen daha detaylı bilgi verebilirim.
    .

• quote:

Orijinalden alıntı: paşazade06

.

Alıntıları Göster
    evet sanırsam 6-7 (en fazla) aylık. Tek bakarsan rahatça konuşmayı öğrenir. Tahta tünek kullan, mürekkep balığı kemiği, kuş kumu, wittie molen yem kullan. Yanılmıyorsam yerli bir kuş. Kesinlikle erkek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pençe_ -- 2 Şubat 2013; 20:29:13 >

• quote:

evet sanırsam 6-7 (en fazla) aylık. Tek bakarsan rahatça konuşmayı öğrenir. Tahta tünek kullan, mürekkep balığı kemiği, kuş kumu, wittie molen yem kullan. Yanılmıyorsam yerli bir kuş. Kesinlikle erkek.

Alıntıları Göster
    dediğim daha dün aldm çok az yem yedi bi kaç seferde su içti
    daha küçük bi kuş almama gerek yok demi?
    kuş çok korkuyor elime gelmiyor daha salmadm ne zaman salmam lazım?
  • quote:

Alıntıları Göster
    safkan hollanda dediler ben anlamıyorum
  • quote:

safkan hollanda dediler ben anlamıyorum

Alıntıları Göster
    Ben pek hollanda ya benzetemedim. Ya çek ya da yerlidir. Tam emin değilim. Dün aldıysan onla 3 gün boyunca pek ilgilenme. ele gelmesi 1 ayı bulabilir. Yerine alıştıktan sonra ve ötmeye başladıktan sonra eline alıştırmak için kafesin zemininde elini tut. Günler geçtikçe yadırgamayacaktır. Salmak için daha erken. 3 gün boyunca salma derim. Daha küçük bir kuş almanıza gerek yok. Daha kuş küçük. O yüzden zaman geçtikçe eğitebilirsin. Eline alıştırmak için yem ile onu kendine çekmeye çalış.

• quote:

Ben pek hollanda ya benzetemedim. Ya çek ya da yerlidir. Tam emin değilim. Dün aldıysan onla 3 gün boyunca pek ilgilenme. ele gelmesi 1 ayı bulabilir. Yerine alıştıktan sonra ve ötmeye başladıktan sonra eline alıştırmak için kafesin zemininde elini tut. Günler geçtikçe yadırgamayacaktır. Salmak için daha erken. 3 gün boyunca salma derim. Daha küçük bir kuş almanıza gerek yok. Daha kuş küçük. O yüzden zaman geçtikçe eğitebilirsin. Eline alıştırmak için yem ile onu kendine çekmeye çalış.

Alıntıları Göster
    konuşturmak için çalışmaya nezamam başlamam lazım peki?

• quote:

Alıntıları Göster
    ya bide saldıktan sonra nasıl geri kafese sokacam? kuş çok korkak
    hocam kusura bakma çok soru sordum cevapların içinde çok çok teşekkür ederim... çok faydalı oldunuz

• quote:

ya bide saldıktan sonra nasıl geri kafese sokacam? kuş çok korkak
    hocam kusura bakma çok soru sordum cevapların içinde çok çok teşekkür ederim... çok faydalı oldunuz

Alıntıları Göster
    Konuşturmaya şimdiden başlayabilirsin. Kafesin yanına git ona bakarak sakin bir ses tonuyla konuş. Zaman geçtikçe o alıştırma yapıcak. Tabi bu kuşlarda değişiyor. Kimisi çok çabuk öğrenir kimisi daha uzun sürede konuşur. Saldıktan sonra kafese koymak için kafeste duran tüneğin bir tanesini eline al ve ona doğru yavaşça yaklaştır. O tüneğin üstüne çıkana kadar dene. Tüneğin üstüne çıktığı zaman yavaşça kafese doğru götür. En son çare yakalamak. Ama Yeni alınmış bir kuşu yakalamak evcilleşme sürecini uzatır. Eğer tüneğe gelmiyorsa eline bir eldiven tak onla yakala.

• quote:

Konuşturmaya şimdiden başlayabilirsin. Kafesin yanına git ona bakarak sakin bir ses tonuyla konuş. Zaman geçtikçe o alıştırma yapıcak. Tabi bu kuşlarda değişiyor. Kimisi çok çabuk öğrenir kimisi daha uzun sürede konuşur. Saldıktan sonra kafese koymak için kafeste duran tüneğin bir tanesini eline al ve ona doğru yavaşça yaklaştır. O tüneğin üstüne çıkana kadar dene. Tüneğin üstüne çıktığı zaman yavaşça kafese doğru götür. En son çare yakalamak. Ama Yeni alınmış bir kuşu yakalamak evcilleşme sürecini uzatır. Eğer tüneğe gelmiyorsa eline bir eldiven tak onla yakala.

Alıntıları Göster
    eyv hocam çok sağol

• quote:

eyv hocam çok sağol

Alıntıları Göster
    Önemli değil. Sormak istediğin soru olursa memnuniyetle cevaplarım.
  • quote:

Önemli değil. Sormak istediğin soru olursa memnuniyetle cevaplarım.

Alıntıları Göster
    dediğin gibi mürekkep balığı kemiği - kuş kumu - aldım.
    dediğin yemden bulamadım başka kaliteli bir yem aldım.
    ahşap tünekte yoktu pet shopta onu da bulacam.
    artık göğsünü okşamama izin veriyor. hatta onu geriye doğru iteleyerek parmağımada çıkarttım 5 dk falan durdu sonra indi.
    gagalarını birbirine sürterek çekirdek kırıyormuş gibi ses çıkartıyor bu normal mi?
    bide kuş sesi açtığımda ötüyor hareketleniyor bu konuşmasını zorlaştırır mı?

• quote:

dediğin gibi mürekkep balığı kemiği - kuş kumu - aldım.
    dediğin yemden bulamadım başka kaliteli bir yem aldım.
    ahşap tünekte yoktu pet shopta onu da bulacam.
    artık göğsünü okşamama izin veriyor. hatta onu geriye doğru iteleyerek parmağımada çıkarttım 5 dk falan durdu sonra indi.
    gagalarını birbirine sürterek çekirdek kırıyormuş gibi ses çıkartıyor bu normal mi?
    bide kuş sesi açtığımda ötüyor hareketleniyor bu konuşmasını zorlaştırır mı?

Alıntıları Göster
    Ağzında çıkardığı ses geviş getirme sesi. Her kuş yapar. Yorulunca veya uykusu gelince yapıyorlar genelde

Ayrıca tek kuşa kuş sesi dinletme strese girebilir. Çünkü o sesin kaynağını merak eder ve ona yönelmek ister. Benim de iki erkek kuşum var. Birini saldığımda diğerini odada bıraktım. Birbirlerine seslenmekten dışarıda olan uçmayı bıraktı. Yani kuş sesi zararlı. Sadece sen ve ailen konuşsun. İnsan sesine alışsın.

• quote:

Ağzında çıkardığı ses geviş getirme sesi. Her kuş yapar. Yorulunca veya uykusu gelince yapıyorlar genelde

Ayrıca tek kuşa kuş sesi dinletme strese girebilir. Çünkü o sesin kaynağını merak eder ve ona yönelmek ister. Benim de iki erkek kuşum var. Birini saldığımda diğerini odada bıraktım. Birbirlerine seslenmekten dışarıda olan uçmayı bıraktı. Yani kuş sesi zararlı. Sadece sen ve ailen konuşsun. İnsan sesine alışsın.

Alıntıları Göster
    peki öyle yaparım artık
    elimle birkaç sefer yem vermeye çalıştım yemedi
    elma uzattım hemen yemeye başladı ağzının tadını iyi biliyor kerata

• quote:

peki öyle yaparım artık
    elimle birkaç sefer yem vermeye çalıştım yemedi
    elma uzattım hemen yemeye başladı ağzının tadını iyi biliyor kerata

Alıntıları Göster
    Merhaba arkadaslar,

ben de yaklaşık 3 ay önce aldım JACK'imi :)
    hollanda cinsi oldugu ve 1 aylık Erkek olduğunu söylemişlerdi.

Ben emin olamadım, kuşumun cinsiyeti nedir acaba ?

Elimizi uzatınca geliyor, ama şu sıralar çok titriyor, kanatları falan baya titriyor. sanırsın içeride 2cc lik benzin motoru calisiyor.

sebebi nedir acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: r_samur

Merhaba arkadaslar,

Elimizi uzatınca geliyor, ama şu sıralar çok titriyor, kanatları falan baya titriyor. sanırsın içeride 2cc lik benzin motoru calisiyor.

sebebi nedir acaba ?

Alıntıları Göster
    titreme korkudan olmalı. benim kuşumun da bugûn evdeki 3. günü.
    ilk kez kafesinden çıkarttım hiç sesi çıkmayan hayvan uçarken ötmeye başladı
    (ondan sonra hiç ötmedi tabii o başka )
    salonda 4 tur attı ve soluğu kesildi koltuğun üzerine düştü.
    allahtan zemin yumuşaktı da bişey olmadı.
    dışarıdayken sadece kitaplığın üzerine konuyor.
    parmağımı göğsüne bastırınca zorluk çıkartmadan parmağıma çıkıyor.
    kafese de çok rahat sokuyorum. çıkarken sıkıntı yapıyor cıkmak istemiyor.
    elimden normal yem yemiyor sadece elma armut yedirebildim.
    kuş çok hareketsiz ve neşesiz öylece oturup etrafı seyrediyor.
    bu süreçte ne yapmalıyım na nasl davranmalıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: r_samur

Merhaba arkadaslar,

sebebi nedir acaba ?

Kuşunuz bu resimden dişi gibi görünüyor. Irk tespiti için boydan resimleri gerek. Titreme konusu ya çok yorulunca ya da korkudan yapıyordur. Daha çok fotoğraf eklerseniz cinsiyeti ve ırkını daha iyi anlarız.

• quote:

titreme korkudan olmalı. benim kuşumun da bugûn evdeki 3. günü.
    ilk kez kafesinden çıkarttım hiç sesi çıkmayan hayvan uçarken ötmeye başladı
    (ondan sonra hiç ötmedi tabii o başka )
    salonda 4 tur attı ve soluğu kesildi koltuğun üzerine düştü.
    allahtan zemin yumuşaktı da bişey olmadı.
    dışarıdayken sadece kitaplığın üzerine konuyor.
    parmağımı göğsüne bastırınca zorluk çıkartmadan parmağıma çıkıyor.
    kafese de çok rahat sokuyorum. çıkarken sıkıntı yapıyor cıkmak istemiyor.
    elimden normal yem yemiyor sadece elma armut yedirebildim.
    kuş çok hareketsiz ve neşesiz öylece oturup etrafı seyrediyor.
    bu süreçte ne yapmalıyım na nasl davranmalıyım?

Kuşu çok dışarı salmayin. Suyuna anasol a_d vitamini ekleyebilirsiniz. 3. günü daha çok erken yavaş yavaş alışır. Nesesi yerine gelir.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.