Arkadaşlar konuyu özel mesaj ile de sorabilirdim fakat ileride aynı sorunu yaşayabilecek arkadaşlar için de bilgi olsun istiyorum. Binaya Telekom fiber kutu koydu ve şuan altyapı sorgusunda fiber görünüyor. Turknet sorgusunda da yine Özgür iletişim fiber 100 şeklinde altyapı bilgisi var. Ben şuan Superonline fiber kullanıyorum ancak Turkneti de denemek için abonelik başvurusunda bulundum ve işlemler başladı. Sorum şu; Telekom’un getirip kuruduğu fiber kutudan dairelere henüz bir bağlantı yapılmadı çünkü zaten herkes Superonline kullanıyor. Şimdi benim evime kadar kablolama işlemini Telekom mu yapacak? Bazı yerlerde Telekom fiber kablo bırakıyor ve başvuru sahibi kendi çektiriyor denmiş. Bu çok normal gelmedi bana açıkçası. Ben rastgele bir elektrikçi çağırıp kablo çektirmeyi de riskli buluyorum. Kablo çekeyim derken kutuya, tesisata zarar verebilir. Bu durumu yaşayan var mı? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kutudan Daireye Kabloyu Kim Getirecek

-
-
Son zamanlarda özellikle TT dışı abone olunursa sizin çektirmenizi isteyebiliyorlar evet. Siz evden kutuya kadar çekiyorsunuz kutudaki sonlandırma işlemini yine kendileri yapıyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Informed -- 10 Kasım 2021; 1:13:31 > -
Merhaba, daireye kadar ekipler geldiği zaman bağlantıyı yapıyor ama iç tesisatla ilgili bir sorun olursa sizin sorumluğunuzda oluyor. -
Maalesef dediğiniz gibi olmadı. Telekom görevlisi bir top fiber kabloyu kafamıza atar gibi bıraktı gitti. Turknetten hizmet almanın seçkin ayrıcalıklarından olsa gerek. Siz bile kendi içinizde bu kadar tutarsızken ve iş ortağınız olan Telekom’a laf geçiremiyorken biz sıradan bir müşteri olarak ne yapabiliriz ki? En çok merak ettiğim de şu; ben elektrikçi çağırıp 250 liraya kablo çektirdikten sonra size ödediğim 108 liralık kurulum bedelini neden ödedim? Kuryenin gelip evrak teslim alması dışında-ki bu benim tercihim değildi, zaten yolumun üzerinde kargo firması var- doğrudan sizin tarafınızdan verilen hiçbir hizmet yok! Tüketici ombdusman ve BTK’nın kapısını çalmak dışında başka hiçbir şey yapamıyor tabi ki!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ekipten ekibe fark ediyor heralde. Uygulamada birlik olması gerekiyor. Benim eve de bir hafta önce kurulum yapıldı. TT ekibi geldi, daire içindeki odaya kadar kablo çekti.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Evet böyle senaryolar da gerçekleşiyor kimi zaman. Ancak madem böyle bir durum var o halde neden ek masraf yapan müşteriden de aynı kurulum ücreti alınıyor ki? Vallahi billahi o gün 5 farklı elektrikçiye gittim. Kendi aracımla belki 20 km yol yaptım. Bir de elektrikçilerin nazını çektim. Artık iyi kötü bakmadan bulduğum 6.elektrikçi -lütfedip- kabul etti gelmeyi. O saatten sonra 500 lira da dese vermek durumundasınız. Oysa bu durumu @TurkNetDestek bana baştan “kardeşim senin bulunduğun ilde olay böyle işliyor, kendin yaptıracaksan abone yapalım seni, kurulum ücreti de ödeme” dese ben de ona göre karar versem değil mi? Ama her şekilde yanıltılıyoruz. İşte bakın üstte alıntıladığım mesajda bizzat kendileri diyor daireye kadar kablolanacak diye. Telefonla destekte görevli hanımefendiye “Telekom kablolama yapmazsa, bulunduğum ilde sizin ekipleriniz var mı?” diye sorduğumda “Onu şimdi göremem ben, önce bu olay yaşanmalı ve kayıt açılmadı” diyor. Yani şansına kısmetine artık. Kardeşim sen bakkal Rıza amca değilsin ki! Senin hangi ilde hangi ilçede hangi mahallede hizmet sağlayacak ekibinin olduğu nasıl belli olamaz? Sen bu işleri amcaoğluna mı yaptırıyorsun? İhaleye çıkmıyor musun? Anlaşma yapmıyor musun? Yani nereye elinizi atsanız elinizde kalıyor. Bakalım bu konuyu da BTK’ya -bir bilene- danışacağız. Ezcümle Turknet müşteri adayları her türlü deneyime ve ek masrafa hazırlıklı olmalı. Bilgilendirme yapmaya devam edeceğim inşallah.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba, yaşadığınız sorunu kontrol ederek yardımcı olmak isterim. Müşteri numaranızı konunun linki ile birlikte PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz? -
Konu hakkında ilgili birim uzmanlarınızdan Uğurcan Bey biraz evvel tarafıma ulaşarak gerekli bilgilendirmeyi yaptı. O aramadan bir kaç saat önce de bir hanımefendi kardeşim ulaşım sağlamıştı genel memnuniyet hakkında. Her ikisi de konusuna hakim, ilgili, sabırlı ve nazik insanlardı. Şahıslarına ve Turknet’e teşekkür ediyorum. Soru ve sorunlarım bir şekilde cevap bulmuş oldu. Bağlantı ile ilgili zaten bir sorunum yoktu. 100mbit tam hız ile ve otonom sansür olmaksızın yaklaşık 20ms Ping ile gayet akıcı şekilde kullanılabiliyor. Yavaşlatma, kontrol etme, gizli kota türünden saçmalıklar şu an için yok ve umarım da hiç olmayacaktır. Fiyatlandırma konusunda da acımasız zamlarla karşılaşmazsak gerçekten ülke standartlarının üzerinde bir hizmet aldığımızı söyleyebilirim. Yalnız şunu tekrar belirteyim; lütfen satış ekiplerinize, doğru bilgi vermesi yönünde uyarı bulunun. Ayrıca her biriminiz farklı, başına buyruk bilgi vermesin ve tutarlı olun. Komşularım bana maliyet sorduklarında inanın sağlam bir bilgi veremedim. Doğru ve tutarlı bilgi, mağduriyetten sonra yapacağınız indirimden daha kıymetli bence. Herneyse ben mağduriyet yaşamış olsam da sorunlarımın çözümü için gösterdiğiniz iyi niyetli gayret için tekrar teşekkür ediyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben teşekkür ederim. İlettiğiniz bilgiyi ayrıca ilgili birimimize ileteceğim. Keyifli kullanımlar dilerim. -
Bizde de ayni durum gecerli. 16 daire olarak masrafi karsilayarak fiber altyapi getirttik. Telekom kabloyu biz saglariz ama sizin birisi ile anlasip eve kablo cektirmeniz lazim dedi. TT uzerinden abonelik dusunmedigimiz icin birsey demedik. Konusuna hakim birini bulup kablo cektirmek kaldi.
Benzer içerikler
- fiber internet kablosu modeme nasıl bağlanır
- ev interneti başka operatöre taşıma
- upload hızı kaç olmalı
- turknet müşteri numarası öğrenme
- turknet modem iade
- 24 ay taahhütlü internet cayma bedeli
- internetim çok yavaş
- gigafiber nedir
- zyxel modem kurulumu
- bilgisayar internete bağlanmıyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X