Bu şekilde depolama yapan var mı? Bazı taşınabil disklerin fiyatı, normal 3.5 inç'liklere oranla daha ekonomik oluyor. Tabi RPM'leri ve hızları biraz daha düşük ama amaç depolama olduğu için pratikte çok etkilemez diye düşünüyorum artık. Hdd sektörü globalde nasıl bilemiyorum ama ülkemizde bitmiş gibi bir halde. Stok az, fiyatları çok çok yüksek. Düşük olan modellerin yenilenmiş olup olmadıkları, çalışıp çalışmadıkları belli değil. Bir farklı bir hdd aldım sıfır, çalışmadı. ilk defa bir elektronik ürünü çalışmıyor diye iade ettim. Beklettikçe artışları adım adım izliyorum. Olmadı bu tarz bir yöntem deneyim dedim, taşınabilir alıp kasasından çıkarıp pc takayım diye. Daha uyguna geliyor ama hiç denemedim bunu daha önce. Sizce bu şekilde kutulu alıp içini çıkartıp pcde dahili kullanmak mantıklı mı? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 10 Temmuz 2023; 18:35:4 > |
WD 10TB Elements Masaüstü Harici Hard Diski dahili kullanan var mı?
-
-
Depolama yapacaksan olur,uygun olanlarin Samsung vardı bende ,yazım ve okuma hızı düşük olduğu için oyunlarda geç açılma sıkıntısı oluyormHarici depolama yapacaksan da yazım hızı yine düşük olduğu için 7200 RPM 1 GB misal 10 dakida yazıyorsa düşük RPM li modellerde ona göre geç yazıyor.Cok eski bir sürüm alirsanda yazar ve okurken çok ses çıkarıyor cart curt zırt zırt
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
5400rpmden aşağı düşmemde ön bellek 64 mb mı yoksa 128mb bilemiyorum.yazmıyor hiçbirinde nedense. karpuz alır gibi satıyorlar. :) Bu kutuluların içini hepsinde sata 3den bağlıyabiliyor muyuz o önemli. mağlüm kutusu açırken kırılabilir, sonra birde bağlanamaz mı falan elimizde kalır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 9 Temmuz 2023; 20:11:51 > -
Mesela Samsung m3 portable diskler doğrudan usb çıkışlı oluyordu.
Bende 2009da aldığım iomega prestige 500 gb var. İçindeki Seagate disk 2. senenin sonunda bozulsa da kutusunu hala kullanıyorum. Netbooktan söktüğüm 160 gb toshiba harddisk var içinde. Kasası fırçalı alüminyum, ön tarafında kapağı tutan 2 vida var, onları sökünce içi açılıyor.
Iomega Prestige 500 GB USB 2.0 Portable External Hard Drive 34169
https://www.amazon.com/dp/B001GQTSJG?ref_=cm_sw_r_mwn_dp_6SYMAAJHH3852D1MD7M0
Alacağınız disklerin incelemesine bakmanız lazım. Doğrudan usb mi yoksa arada çevirici var mı diye araştırırsınız.
Bendeki iomegadan çıkan disk de Seagate ST9500325AS idi, o dönemin en sorunlu diskiydi. O dönem hatırladığım harici disklerin için iyi harddiskler çıkmıyordu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
bu modeli düşünüyorum, benzerinin açılış videosu var.dönüştürücülüydü o.buda öyledir herhalde.
amazonWD 10TB Elements Masaüstü Harici Hard Disk USB 3.0, Siyah - WDBWLG0100HBK-EESNhttps://www.amazon.com.tr/dp/B07G364YHX/?coliid=IM3XZ9K7DP09N&colid=BQTAUREAIO3E&psc=1&ref_=list_c_wl_lv_ov_lig_dp_itperformans testi nette var bir tane ama sanki baya yavaş gibi geldi.adam usbden mi denedi satadan mı bnilemiyorum.
-
Bu hdd nın aynısını 6 tb olanına 4 senedir sahıbım. sadece yedekleme olarak kullanmanız onerılır. yada ıcını acıp kasaya takıcaksınız. aksı taktırde cok ısınır dıyım. denedım ordan bılıyorum. halada kullanıyorum. Öyle bırseyı aklınızdan cıkartınız. daha onceden wd 2.5 '' 1 tb usb 3.0 'rı hem torent yayın ve alımı hemde oyun oynarken kullandım. Hdd uçtu. Yani bozuldu.
-
Üzerinde oyun oynamayacağımda oyınlatın setupunu atıp oradan ssdye kurduracağım.yine depolama olarak kullanılcak.oyun setup, film, video, dosya vs.
O kadar araştırdım, ön belleği nedir bulamadım. 5400 rpm var sadece.ısınma sorunundan bahsetmiiler lakin kutusunda kullanmayacağım kasaya takmayı düşünüyorum.öyle daha az ısınır.aynı paraya 8 tb seagete shawhaks al var, 7200 rpm, 256 mb ön bellekli. Lakin bu 10 tb olarak daha iyi gibi duruyor. Sadece kutusunu açıp kullanan birisine denk gelemedim.kutulu performans düşük valla 10 mb/snden 80 mb /dn arasında gidip grliyor.oda usb hattımdan kaynaklanıyor diye düşünüyorum.direk satadan bağlaraak belki hız artsr.kararsız kaldım valla.
Birde sanki kafa atma gibi ses yapıyor diyenlrrde var yorumlarda.
Ses konusunda ne diyorsun sen?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bundan 4-5 senekı once bu hddler ıle ılgılı yorumlara forumda bakmanız onerırım. cok alıp kasasına takıp kullanan oldu. onlara danısabılırsınız. 4-5-6-8 lıklerını.
ben en fazla senede 5 defa fılan kullanıyorum. o yuzden pek aydınlatamam sizi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 10 Temmuz 2023; 17:41:1 > -
Yani hocam konuyuda biraz ondan açtım, belki aradığım gibi kullanan denk gelir diye ama şuana kadar gelmedi malesef. Sen azda olsa kullanıyorsun benzer bir modeli, ses konusunda ne diyebilirsin? Yani boşta iken belirgin bir sesi var mı, dazk , dozk falan filan :))
Kopyalama hızları nasıl mesala? Tamam üzerinden oyun oynamayacağım ama dahili bir hdd olarak kopyalama yapıştır sık yaparım, oyun dosyaları filmler, videolar falan filan. izlediğim bir videoda adam 8gblık bir dosyayı atıyordu hız 10-15lerde geziyordu. hani bu usbdendir diye düşünüyorum, belki direk satadan bağlanırsa bu artar ama ne kadar kesitemiyorum.
-
benım bıldıgım 6000 rpm dıskler. Ama sennın alıcagın farklı olabılır. okumada az ses var fakat rahatsız edıcı degıl. normal hdd gıbi. 110 nu gecmez sanırım hız usb 3.0 da. ayrıca aparat almak zorundasınız sataya bağlamak ıcın.
hdd bolumunde arama yaparsanız eskı senelere aıt kesın bılgı bulursunuz.
Bence satış lingindeki kullanıcı yorumlarınıda okuyunuz. ona göre karar veriniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 10 Temmuz 2023; 19:1:45 >
-
6000 değil hocam, 5400rpmmiş. Oradaki çoğu yorumu okudum, inceleme videosuda izledim. Ön bellek olarak kesin olmamakla birlikte 256mb diyenler var. Temel sıkıntı kolay ısınıyor ve 55-60 derecelerde dolanıyor, diyenler var. Aparat alma mevzusu hakkında bir kişi sadece satadan bağlamada güç kaynağı kablosundan falan bahsetmiş ama detay vermemiş. Sitede aratmadım daha. Lakin kutudan çıkarınca garantisi gider diyenlerde var tabi.
sitede konusu yok mu ben mi bulamadım anlamadım.
-
10 tb diye aratmayınız. Ben 6000 rpm diye hatırtlıyorum; bağlayıp bakmam lazım.
3-4-hatta 5 sene oncekı bu bolumdekı konulara bakınız konusu vardı çok iyi hatırlıyorum.
-
Senin için testler yaptım kendi 6 tb olanımla. 5700 rpm 'miş benimki bu arada.
4 gb lık film attım 130-140 arası sayrettı surukle bırak ıle;
65 gb film attım oda 90-80 arası gezdı arada 70 lere dustu. bılgınıze.
buda sıcaklık değerleri.
oda 27 derece klima çalışmakta.
Bilginize
-
Eyvallah hocam.
Bu modelinkinde 5400rpm diyorduda, 8tblığında aynıydı. standarttır diye düşündüm.
Hız olarak usbden bağlandığını düşünürsek gayet iyi gibi hani. Birde bunu direk satadan bağlarsak dahada yüksek değerler alabilir ama işte kutuyu açmak garanti dışı bırakır mı bilemiyoruz o var :))
harici olarak kullanmak istemiyorum, bende 2 tane harici, 1 tane dahili var.onları elden çıkarıp tek hdd yapmak için birazda bu boyutlara bakıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 10 Temmuz 2023; 22:34:16 >
-
Tabiki garanti dışı bırakır sormaya bile gerek yok bence.
buda 1 kac saat sonra oyun sonrası. fakat harıcı hdd yı hıc kullanmadım .
anlıyorum senı bendede 2 ated 1 er tb samsun harıcı var. bırı usb2 dıgerı hem usb2 hem e-sata. fılm arsıvlerım var.
sonucta anlıyorum seni.
ama gıder ıse kurtarmak bır 10 belkı 20 kadtı masraf bunuda bılın.
-
3 tane hdd var hocam,2 tane 1 tblık, 1 tane 2 tblık. Bunlardan 1 tane 1 tb ayıracağım her türlü. Diğer ikisini satacağım. Önemli belgelerimi hem bu ayırdığım 1tb hemde yeni alacağım hdd kopyalayacağım. Hani biri bozulursa diğeri koruması için. Önemli belge dediğimde işte aile fotoları, videoları vs tarzında.. Geri kalanlar işte film, oyun arşivi falan. Giderse beni bitirmez ama tekrardan indirmek vs baya zahmetli olur.:))
Başlarda bende tek hdd ve büyük kapasiteye bozulursa hepsi gider gözüyle bakıyordum. Lakin diğer türlüde elimizde kedi yavrusu gibi hdd birikiyor. Özelliklle taşınabilirler sıkıntı, her an bir yere düşme riski var. Kaldırıp dolaba koyuyorum lakin bir şey lazım olduğunda tekrar dolaptan çıkar al tekrar dolaba koy ve ritueli tekrarlamaktan artık iyice bunaldım. Masanın gözü yok, üstüne koysamda üzerine bir şey dökülür vs diye koyamıyorum. O yüzden kasada dursun istiyorum artık.
2 seçenek var, birincisi bu 10tb hariciyi alıp kutusundan çıkarıp dahili olarak garantisiz kullanmak. 2.si uygun fiyatlı 3.5 inç 8tblık(7200rpm, 256 mb ön bellek) dahili hddlerden bakıp sesi(sesli çalışma sorunu var bir çoğunda) duymazdan gelmek.Bu 10tblığa biraz yükseldiydim, çünkü hem aynı paraya 2tb fazla alan kazanıyorsun. Dezavantaj ise işte kutulu ve adaptörlü olduğu için sürekli kullanımda sıkıntı doğurabilir. Kutusuz kullansak garanti dışı olabilir(arızalanırsak tekrar kutusuna koyup servise gönderebiliriz, belki farkketmezler hani. :)) )
-
10tb olarak değil de 3-4 sene önce 8tb'lık modelini almıştım, bayramdan önce de 6tb'lık 3.5" taşınır HDD aldım ikisi de WD. 8tb olanı kutusundan çıkarıp direkt PC'me taktım çünkü içinden Hitachi üretimi endüstriyel Ultrastar helyumlu disk çıkmıştı. Yeni aldığımı ise SMR olduğunu bile bile sırf fiyatı çok uygun diye aldım ve yedekleme kasasında kullanıyorum. WD'lerde genellikle 1tb ile 8tb ve üzeri HDD'ler PMR'dır, 1 ve 6tb arası ise SMR disktir, arşiv dışında direkt oyun vb aktif kullanıma önerilmez. Bu tip harici disklerin zaten kutusuz direkt bağlanarak kullanılması önerilir çünkü çoğu zaman disk sağlam olmasına rağmen kutu içindeki adaptör devre arızalanır. Bir de bu tür kutulardan çıkan diskler direkt PC'lerde kullanılmasın diye güç girişinden kilitlidir, ama direkt güç kaynağından giriş yerine şu tür bir adaptörle güç verirseniz PC sorunsuz tanıyacaktır:
-
Farklı bir hdd sipariş verdim bakalım, o olmazsa son çare bu 10tblık dahili olarak kulllanmak kalıyor...
Bu dönüştürücü bu tip ürünlerin hepsinde gerekiyor mu?linki var mı bu kablonun?
-
Bazı WD'lerde gerekiyor maalesef, diğer markalarda ihtiyaç duyuluyor mu bilemiyorum. Nette mutlaka satılıyordur ama anakart kutusu içinde 1-2 tane bulunuyor genellikle, ilk oraya bakın derim ve varsa öncelikle onu kullanın. Anakartla gelen bu adaptörlerin genellikle belli kalitede oluyor, nette denk geleceğiniz çoğu adaptörün ucuz çin işi olma ihtimali yüksek ve bunlar akımsal sorunlara yolaçabilir. Bunlardan uzak durmakta fayda var.
-
Anakartta böyle bir kablo yok diye biliyorum, eksi anakartta vardı sanki ama onuda satarken verdiydim sanırım.
WD 10TBda kesin midir ki bu kablo acaba?
Peki şeyi sormak istiyorum, sonuçta 8 TB ve 6TBlık versiyonlarını kullanıyorsun. Çalışırken ses durumları nedir? Normal 3.5 inçlerin çoğu çalışırken(özellikle 4TB üstü fiyatı uygun modellerde) gacır, gucur sesler geliyormuş. Aslında birazda ondan dolayı bu taşınabilir model dikkatimi çekmişti. Bir tane shawks al 8tb sipariş verdiydim. Gelsin bakalım, sıkıntı olursa son çare bu wd 10tb alıp dahili kullanmak kalıyor.
Benzer içerikler
- seagate garanti sorgulama
- ruxim nedir
- twinmos ssd alınır mı
- hikvision ssd alınır mı
- crucial ssd alınır mı
- en iyi harddisk markası
- ntfs nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X