Şimdi Ara

Kuzey marmara ve YSS hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Kuzey marmara otoyolunu hemen hemen her gün kullanıyorum

(N3 sınıfı, 3 aks 10 teker 21 ton kamyon ile geçiyorum)

Yss köprüsü kamyonlara mecburi olduğu için aslında mecburen kullanıyoruz.

Yol ve köprü ücretlerini şirketim ödediği için dolayısıyla ben bu yoldan çok memnunum.

Hatta olmuşken tam olsun diyerek, zaten uzayan yolu daha da uzatarak, sırf tem mahmutbey trafiğine girmemek için esenyurttan asya yakasına geçerken, önce ters yöne yani trakya yönüne gidip çatalca gişelerden yeni otoyola giriyoruz. Zaman olarak pek kazandırmıyor hatta 5-10 dakika uzatıyor ve km de uzuyor ama böylece insanı delirten ıspartakule-mahmutbey trafiğine de bulaşmamış oluyoruz (bilenler bilir) Son vites tam gaz, hiç frene dokunmadan geçiyorum esenyurttan rivaya.

Ama kendi şahsi aracımla ölümcül bir durum olmadıkça asla yss köprüsü ve kuzey marmara yollarını kullanmam. Şehirdışına çıkıyorsam zaten gezmeye gidiyorumdur ve dolayısıyla acelem yoktur.

Mesela bayramın ikinci günü karasuya gidecem. (Malumunuz yolun son etabının açılmasıyla artık karasu sapağına kadar, hatta akyazıya kadar gidiyor bu yol)

İstanbul avrupa yakasındaki evime en yakın gişe olan çatalca gişelerden kuzey yoluna girip, karasu sapağına kadar gidersem otomobilim için bana 161 lira hesap çıkıyor. Eğer eskiden gittiğim gibi tem otoyolundan karasuya gidip gelirsem arabam zaten en fazla 160 lira yakacak gidiş-dönüş olarak. Ayrıca kuzey marmara'nın zaman olarak bana yarım saat bile kazandırmayacağı da gün gibi ortada. (Bundan da eminim, detaylıca hesapladım.)

Biraz da yol hakkında az bilinenleri yazayım; Bu yolu kullanırken yekpare kesintisiz bir yol gibi görünse de işletmecileri açısından Kınalı-Akyazı arasında aslında 3 ayrı otoyol kullanmış oluyorsunuz.

Görsel;

1) Avrupa tarafında kınalı-odayeri arasında kalan kısım avrupa otoyol işletmesine ait.

https://harita.avrupaotoyolisletmesi.com/

2) Odayeri - Yavuz sultan selim köprüsü - Kurtköy arasındaki kısım, Kuzey marmara otoyol işletmesine bağlı

https://www.ysskoprusuveotoyolu.com.tr/TR/ucrethesaplama

3) Asya tarafında, Kurtköyden sonrası akyazıya kadar anadolu otoyolu denen işletmeye bağlı.

http://www.anadoluotoyolisletmesi.com/

Böyle saçma sapan, akla ziyan bir durum söz konusu, haliyle ücret hesaplaması da oldukça karmaşık.

Verdiğim linklerden, ücret hesaplama ve güzergah haritalarına bakarak uzun uğraşlar sonucu hesaplayabilirsiniz. (Hesabınıza serbest geçiş gişeleri ücretlerini ayrıca ilave etmeyi unutmayınız.)

Ben çalıştığım N3 sınıfı kamyonla genelde çatalcadan girip rivadan çıkıyorum. Ödediğim ücret toplamı şöyle:

1) Eski Tem otoyolu Hadımköy-Çatalca gişeler arası (dur daha yeni yola girmedik bile) 7TL

2) Avrupa otoyolu işletmesi Çatalca-Fatih gişeler arası 30,50 TL

3) Avrupa otoyolu bitişi ile kuzey marmara başlangıcı arasındaki serbest geçiş gişeleri 2 adet 3,0 + 3,0 lira

4) odayeri gişelerden itibaren nihayet kuzey marmaradayız son olarak rivadan çıkış. Odayeri-Riva arası 118 lira

TOPLAM= 161,50 lira istanbul içinde sadece karşıya geçerken tek yön için her gün verdiğimiz para. Bir de dönüşü var tabi.

Tek başına köprü ücreti N3 Sınıfı kamyon için 67,50 lira, otomobiller için 27,50 TL. Gerçi böyle bir rakam vermek de aslında saçma çünkü köprüye giden tüm yollar ücretli. Yani sadece köprü ücreti ödemeniz için helikopterle köprünün başına inip köprüyü geçince aracı tekrar helikoptere yüklemeniz lazım.

Ez cümle: Rakamlar gerçekten çok pahalı. Hatta çooooooook pahalı. Zaman kazandırdığı falan da yok. İstanbul trafiğini rahatlattığı da tamamen hikaye. Çünkü kamyon otobüs dışında kullanan kimse yok.

Sadece bu aralar alamancılar var bi kaç gündür. Yoksa yüzüne bakan yok.

Kişisel fikrim, ücretler yarı fiyatına indirilse kullanım oranı en az 4 kat artar ve daha çok kazandırır.

Tekrar söylüyorum, benim başıma silah dayasalar bile kendi şahsi aracımla kuzey yollarından ve yss köprüsünden asla geçmem.

En çok takıldığım kısmı sona sakladım. Bunun adı güya kuzey marmara otoyolu öyle değil mi? Ama haritada da gördüğünüz gibi özellikle doğu marmaranın kuzeyiyle bu yolun alakası bile yok.

Adı kuzey marmara olunca insanın gözünde şile-kandıra-kefken-karasu-kocaali- akçakoca diye devam eden bir yol hayali beliriyor. Şahsen benim beklentim böyleydi.

Köprü hariç mümkün olduğunca kuzeyden uzak kalan saçma sapan ve çok pahalı ve kullanışsız bir yol yaptılar.

Yolun büyük kısmı orta ve güney marmarada kalıyor. hatta tem otoyoluna neredeyse paralel ilerliyor. Bi boku beceremediniz bari yolun adını güney marmara yapın da tam olsun

Edit: imla ve link düzeltme  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CihangirCanavarı -- 16 Temmuz 2021; 0:22:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Avrupa yakasında kemerburgaz yönünden gelirken girmemiz gereken gişe neresi? Ücret hesaplamasını dediğiniz gibi yapmak zor.

Kemerburgaz yönünden geldik giriş gişesi neresi? Akyazıya kadar devam ettik diyelim toplam ne ödeyeceğiz, hesaplamak resmen matematik problemi gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: van_hoijdonk

Avrupa yakasında kemerburgaz yönünden gelirken girmemiz gereken gişe neresi? Ücret hesaplamasını dediğiniz gibi yapmak zor.

Kemerburgaz yönünden geldik giriş gişesi neresi? Akyazıya kadar devam ettik diyelim toplam ne ödeyeceğiz, hesaplamak resmen matematik problemi gibi.

Kemerburgaz yönü derken? Tam nokta atışı yer söyle ben sana hesaplıyım.

Bir de araç hangi sınıf? Otomobil mi?

• CihangirCanavarı kullanıcısına yanıt

Alibeyköy cep otogarını düşünün, otobüsler buradan son noktadan bağlanıyor YSS köprüsü öncesi. Son giriş noktası neresiyse oradan bağlantı.

Tahminim otobüsler odayeri denen bölgeden katılıyorlar. Altta haritayı ekliyorum.

Bu arada akyazı’dan girdim geçen hafta, çamlıktan çıktım sanırım fsm’ye bağlandım. Toplam 96.5 TL aldı. Kesinlikle çok pahalı ama sürüş olarak çok rahat. Tercih meselesi, aynı durum Osmangazi’de de mevcut. Körfezi dolanmak ucuz ama yorucu, köprüden geçmek rahat ama pahalı.

• Kendi açtığım konuyu da hortlattım az önce.
    Sabah tem de 45dk trafik görünce kurtköyden tem e hiç girmeden İstanbul park arkasından kmo ya bağlandım. Akyazıdan çıktım 63tl yazdı.
    Yol muazzam konforlu. TEM de 45dk kuyruk ve üstüne yoğun akıcılık bile insanı yoruyor. Pür dikkat gitmeniz gerekiyor.
    Yol bizim aileye özel yapılmış gibi . Kurtköy'de oturuyorum ve bolu mudurnulu'yum. Zaten Akyazı'dan mudurnu'ya devam ediyorum.

• Dünyada eşi benzeri olmayan saçma sapan, tamamen vatandaşı soyma amaçlı bir sistem kurulmuş. Yani başka ülkelerde istesende böyle bir projeyi, bu şekilde uygulamaya koyamazsın kırk yıl düşünseler adamların aklına bile gelmez. Gerçekten bu reyizden korkulur dostlar adam fena.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mct2002 -- 16 Temmuz 2021; 0:12:14 >
  • van_hoijdonk kullanıcısına yanıt

Hayır odayeri değil, bu paylaştığınız güzergaha göre sizin girdiğiniz gişenin adı "ışıklar" gişesi.

Parayı veriyosun ışıklar içinde gidiyosun anlamında :)))

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    marmara transfer merkezi nedir
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bayramın 3. Ve 4. Günü sultangazi den edirneye gidecem. Hangi rotayı kullanmam fiyat olarak en uygunu olur ? Kuzey Marmara yolundan gidilir mi yoksa bildiğin Hadımköy gişelerden mi gitmeliyim ?

• Efsanelerölmezunutmayın E kullanıcısına yanıt

Bayramın 3. Günü zaten tem açık olu diye tahmin ediyorum. Ücret hesaplama için giriş çıkış gişelerine göre hesaplayabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.