Şimdi Ara

Kuzey ve güney köprüsü hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    http://p1305.hizliresim.com/19/f/n0lk4.jpg
    resimdede görüldüğü gibi KUZEY KÖPRÜSÜ burasımı?
    Bana bu anakartta farklı geldide genelde işlemcinin ve ekran kartı arasında olduğunu sanıyordum.
    Eğer orası Kuzey Köprüsü ise Güney köprüsü nerede kalıyor?
    FArklı bir yerden bir sorum daha olacakki HD6870 ekran kartım var 2 adet güç pini iştiyor.2.ci bir kartla Crosfire yapmak istediğimde
    diğer ekran kartınada 2 adet güç pinimi isteyecek zira sadece 2 adet güç pini çıkışı var power'ın sonradan eklenebiliyormu yeni powermı gerekecek
    700w (+80 olmayan) psu Crosfire yetecekmi?
    Yetmez gibime geldi ama yinede sorayım istedim .
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

• Anakartta güney köprüsü diye bir köprü belirtilmemiş. Kullanım kılavuzunda da yer almıyor. Belki kuzey köprüsüne ya da başka bir çip içine gömülü olarak gelmiş olabilir, bilemeyiz. Diğer soru için, evet iki adet daha güç girişine ihtiyaç duyacaksınız. Genelde ekran kartları ile beraber, kutunun içinden standart güç kablolarının ucuna bağlanan kısacık bir ara kablo çıkıyor. Çıkmazsa bir bilgisayarcıdan ekran kartı için güç kablosu alabilirsiniz. 3-5TL'den fazla olacağını sanmıyorum. Ayrıca 700W güç kaynağı iki adet 6870 için fazlasıyla yeterli olacaktır.
  • cross fire her türlü yaparsın merak etme sadece

çift başlı molex çıkışı ala 2 başınıda farklı çıkışlara tak tamamdır ama kesinlikle tek çift başlı alma bu önemli çünkü enerjiyi alımında tek bir yere bağlı kalmaz yükü hafifler psunun
    https://store.donanimhaber.com/1a/5a/1d/1a5a1d05f8c441d13e6c6cd091196989.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DonsuzBalık -- 13 Mayıs 2013; 15:34:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: brsaltnc

Selamlar arkadaşlar
    Bana bu anakartta farklı geldide genelde işlemcinin ve ekran kartı arasında olduğunu sanıyordum.
    FArklı bir yerden bir sorum daha olacakki HD6870 ekran kartım var 2 adet güç pini iştiyor.2.ci bir kartla Crosfire yapmak istediğimde
    diğer ekran kartınada 2 adet güç pinimi isteyecek zira sadece 2 adet güç pini çıkışı var power'ın sonradan eklenebiliyormu yeni powermı gerekecek

''?'' orası kuzey köprüsü. güney köprüsü küçük ve ince pasif soğutmalı mavi yer.

• quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore

quote:

Selamlar arkadaşlar

''?'' orası kuzey köprüsü. güney köprüsü küçük ve ince pasif soğutmalı mavi yer.

ŞU işlemcinin hemen üstündeki mavi çıkıntılı yermi?

• quote:

Orijinalden alıntı: DonsuzBalık

cross fire her türlü yaparsın merak etme sadece

çift başlı molex çıkışı ala 2 başınıda farklı çıkışlara tak tamamdır ama kesinlikle tek çift başlı bu önemli çünkü enerjiyi alımında tek bir yere bağlı kalmaz yükü hafifler psunun
    https://store.donanimhaber.com/1a/5a/1d/1a5a1d05f8c441d13e6c6cd091196989.jpg

teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Lockheed

Anakartta güney köprüsü diye bir köprü belirtilmemiş. Kullanım kılavuzunda da yer almıyor. Belki kuzey köprüsüne ya da başka bir çip içine gömülü olarak gelmiş olabilir, bilemeyiz. Diğer soru için, evet iki adet daha güç girişine ihtiyaç duyacaksınız. Genelde ekran kartları ile beraber, kutunun içinden standart güç kablolarının ucuna bağlanan kısacık bir ara kablo çıkıyor. Çıkmazsa bir bilgisayarcıdan ekran kartı için güç kablosu alabilirsiniz. 3-5TL'den fazla olacağını sanmıyorum. Ayrıca 700W güç kaynağı iki adet 6870 için fazlasıyla yeterli olacaktır.

yanlız şöyle bir sorum olacak 700 w psu termaltake element t serisi kasayla beraber alındı ayrı alınmadı yani +80 değil
    % 65 verimlilik diyor sıkıntı yapmaz değilmi 2 kartta

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kuzey Saat hakkında
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore

quote:

Selamlar arkadaşlar

ŞU işlemcinin hemen üstündeki mavi çıkıntılı yermi?

aynen orası.

• eyvallah çok sağol
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lockheed

Anakartta güney köprüsü diye bir köprü belirtilmemiş. Kullanım kılavuzunda da yer almıyor. Belki kuzey köprüsüne ya da başka bir çip içine gömülü olarak gelmiş olabilir, bilemeyiz. Diğer soru için, evet iki adet daha güç girişine ihtiyaç duyacaksınız. Genelde ekran kartları ile beraber, kutunun içinden standart güç kablolarının ucuna bağlanan kısacık bir ara kablo çıkıyor. Çıkmazsa bir bilgisayarcıdan ekran kartı için güç kablosu alabilirsiniz. 3-5TL'den fazla olacağını sanmıyorum. Ayrıca 700W güç kaynağı iki adet 6870 için fazlasıyla yeterli olacaktır.

yanlız şöyle bir sorum olacak 700 w psu termaltake element t serisi kasayla beraber alındı ayrı alınmadı yani +80 değil
    % 65 verimlilik diyor sıkıntı yapmaz değilmi 2 kartta

Sıkıntı olmayacak merak etme sen :) Sıkıntı olursa hissedersin oyunlarda takılmalar ya da masaüstüne atmalar meydana gelir. Ama 700W yeterlidir.

• Kuzey koprusu neresi? Kuzey koprusu mu kaldi 1155lerde? ich10 yaziyor mu anakart ozelliklerinde. Butun kontrolculeri islemcinin icine gomduklerinden beri tek kopru ile devam edildigini bilmiyor mu bu forumda kimse? VRM sogutucusuna da guney koprusu diyende cikiyor ya hayret.... Anakartta tek chipset var oda H67. Baska chipset yok. bunun adi artik ne kuzey ne guney koprusu...

Crossfire olayina gelince arkadaslar aciklamis yeteri kadar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Kuzey koprusu neresi? Kuzey koprusu mu kaldi 1155lerde? ich10 yaziyor mu anakart ozelliklerinde. Butun kontrolculeri islemcinin icine gomduklerinden beri tek kopru ile devam edildigini bilmiyor mu bu forumda kimse? VRM sogutucusuna da guney koprusu diyende cikiyor ya hayret.... Anakartta tek chipset var oda H67. Baska chipset yok. bunun adi artik ne kuzey ne guney koprusu...

Eğer kullanım kılavuzunu okursanız "north bridge" olarak bahsediyor. Ama sadece south bridge demiyor.
  • quote:

Kuzey koprusu neresi? Kuzey koprusu mu kaldi 1155lerde? ich10 yaziyor mu anakart ozelliklerinde. Butun kontrolculeri islemcinin icine gomduklerinden beri tek kopru ile devam edildigini bilmiyor mu bu forumda kimse? VRM sogutucusuna da guney koprusu diyende cikiyor ya hayret.... Anakartta tek chipset var oda H67. Baska chipset yok. bunun adi artik ne kuzey ne guney koprusu...

işte işin üstadı
  • Northbridge yazmasinin nedeni kopru isimlendirmesi gereksinimi. Yoksa kuzey koprusu ve guney koprusu nereleri kontrol eder irdeleyelim isteyen varsa...

kuzey koprusu RAM, pci-e koprusunun kontrolu ve guney koprusu ile islemci arasindaki iletisimi saglamak icindi.

Guney koprusu ise pci, onboard cihazlari, usb portlarini, hatta guney koprusunun raid ozelliklerini vs kontrol ediyordu.

Su an kuzey koprusu denen sey guney kuzey hibridi. ramleri kontrol etmiyor ama iletisim sagliyor. kuzeyden aldigi tek ozellik guney koprusunun iletisim yollari gerisi hic bir sekilde kuzey koprusu degil tamamen guney koprusu... o oyle demis boyle demis degil yani. Ha isimlendirilecekse guney koprusu denmesi daha mantikli ama tek kopru var artik buna da guney kuzey demenin mantigi yok.
  • quote:

Northbridge yazmasinin nedeni kopru isimlendirmesi gereksinimi. Yoksa kuzey koprusu ve guney koprusu nereleri kontrol eder irdeleyelim isteyen varsa...

kuzey koprusu RAM, pci-e koprusunun kontrolu ve guney koprusu ile islemci arasindaki iletisimi saglamak icindi.

Guney koprusu ise pci, onboard cihazlari, usb portlarini, hatta guney koprusunun raid ozelliklerini vs kontrol ediyordu.

Su an kuzey koprusu denen sey guney kuzey hibridi. ramleri kontrol etmiyor ama iletisim sagliyor. kuzeyden aldigi tek ozellik guney koprusunun iletisim yollari gerisi hic bir sekilde kuzey koprusu degil tamamen guney koprusu... o oyle demis boyle demis degil yani. Ha isimlendirilecekse guney koprusu denmesi daha mantikli ama tek kopru var artik buna da guney kuzey demenin mantigi yok.

doğru belirtmişsiniz.

artık Ram kontrolcüsü ve Pci-exp kontrolcüsü İşlemciler içerisinde gömülü geliyor.

700 Watt GERÇEK ise yeter de artar bile.

ben sistem panelindeki sistemi + gtx 460 hawk Slı kullanıyorum 560 watt (peak) ile.

%65 verimli olmasının dezavantajları:

*Prizden daha çok güç çekersiniz, elektrik harcaması ekstra
    *Psu diğer yüksek verimlilere göre daha çok ısınır = fan gürültüsü

yoksa %65 verimli olması sizin sistemi besleyemeyecek anlamına gelmez

not: PSU kaç senelik? Katı kapasitör yaşlanması diye bir olay var, ondan soruyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.