Şimdi Ara

KYK BAŞVURU TÜM SORU VE SORUNLAR(ANA KONU) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.985
Cevap
5
Favori
220.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostum , devlet zorla kimseye bişi yaptırmaz. sen burs için başvurmuşsundur. ama kredi çıkmıştır. istemessin almassın.

aynı okul gibidir.kazanırsın begenmessin kayıt yaptırmassın o okula gitmessin.buda aynı istemedigin taktirde almassın kazansan bile.
  • şimdi hesapladım da aylık 180 den hesaplayınca hazırlık dahil 5 yılda 10000 tl ye yakın para ediyo

bu sigortalı bir işe girersek ne kadar zamanda alırlar bizden

diyelim iş bulamadık nolcak
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Answér

şimdi hesapladım da aylık 180 den hesaplayınca hazırlık dahil 5 yılda 10000 tl ye yakın para ediyo

bu sigortalı bir işe girersek ne kadar zamanda alırlar bizden

diyelim iş bulamadık nolcak

Aylık 200 oldu deniliyor..
    12bin eder 5 yılda..

Diplomayı aldığın gün saat işler..
    Üç yıl içinde işe girdinmi maaşından 300 üstü kesinti olur..
    3 yıl içinde giremezsen,4. yılın başında faiz biner..Ve 1 yıl içinde ödemek zorunda kalırsın..
    Hacizde işler..

• 3 sene içinde senden tahsil ediyo alanlardan , okulun bittikden 2 sene sonra ödemeye başlaman gerekiyo ödemedigin taktirde haciz geliyo. devlet yolunu çizmiş.katlanıcas
  • quote:

Orijinalden alıntı: erasmus1907

quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

quote:

Bu arada bir sorum olacak. Benim annem ev hanımı, meslekler kısmından diğer meslekleri seçiyorum. Orada ev hanımı bölümü var fakat "Sosyal Güvenlik Kurumlarına kayıtlı olmayan" şeklinde belirtiliyor. Fakat biz SGK'ya bağlıyız. Nasıl yapacağım?

bende böyle bişey sorcakdım.böy le bişey mümkün demi dostum? bide aldıgımız bu burs basbakanlık bursu felanmı oluyor?

Benim annem de ev hanımı. Babamın üzerinden sigortamız var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 17 Ağustos 2009; 16:42:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

quote:

Orijinalden alıntı: erasmus1907

quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

quote:

Bu arada bir sorum olacak. Benim annem ev hanımı, meslekler kısmından diğer meslekleri seçiyorum. Orada ev hanımı bölümü var fakat "Sosyal Güvenlik Kurumlarına kayıtlı olmayan" şeklinde belirtiliyor. Fakat biz SGK'ya bağlıyız. Nasıl yapacağım?

bende böyle bişey sorcakdım.böy le bişey mümkün demi dostum? bide aldıgımız bu burs basbakanlık bursu felanmı oluyor?

Benim annem de ev hanımı. Babamın üzerinden sigortamız var.

babanın üzerinden sigortası var. kendine ait sigortası olmadıgı için Sosyal Güvenlik Kurumlarına kayıtlı olmayan diye geçiyo, annen çalışmış olsa ve kendine ait sigortası olsa tmm.ama diger türlü degil.başka sorun varsa cevaplayayım

• quote:

Orijinalden alıntı: general_457

quote:

Arkadaşlar ben KYK Başvuru yapacam bir kaç sorum var

Öğrenim bilgileri

13.Puan:Ben okul puanı ile yerleştim okuldan gelen puanımı mı yazacaz
    10.Fakülte: Ben 2 yıllık kazandım burayı boş mu bırakcam
    18.Yurt İstiyorum:Devlet yurdu çıksa gitmesem olur mu
    17.Öğrenim,Burs,Katkı İstek:Sadece burs diye bir seçenek yok Burs ve Öğrenim Kredisini seçip Kredi çıkarsa almama gibi bir şansım var mı

Arkadaşlar Sorularıma Cevap alabilirmiyim

Bende okul puanı ile yerleştim. Bende 2 yıllık kazandım. Cevap rica ediyoruz.

düzenleme:
    Üniversite,Fakülte,Bölüm,Puan ve Puan Türüne ilişkin alanlar Kurumumuzca ÖSYM 'den alınacağından bu alanlardaki bilgiler tarafınızdan doldurulmayacak ve dikkate alınmayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seyfülislam -- 17 Ağustos 2009; 17:01:11 >

• Arkadaşlar Devlet Yurduna başvuru yapsam ve çıksa gitmesem olur mu
  • quote:

Arkadaşlar Devlet Yurduna başvuru yapsam ve çıksa gitmesem olur mu

olur.Çıksa bile kayıt zorunlu değil
  • Bende bişey sorucam.

Ben İÖ yüm. kredi alabiliyor muyum? Alabiliyorsam okul bittikten sonra o parayı benim ödemem mi gerek. Babam ödeyemez mi? Bir işe girersem maaşımdan kesilme mi oluyor?
  • arkadaşlar bu geri zekalı siteden dolayı hızlı girerken tel noyu yanlış yazdım sonra başarıyla kaydedildi yazdı. yukarıda da süre bitene kadar değişiklik yapabilirsiniz diyordu şimdi ben onu değiştirmek için komple herşeyi baştan girip mi kaydolacağım ????????
  • Arkadaşlar annem ev hanımı SGK lı.Hepimiz annemin üzerine sigortalıyız.
    seçeneklerde "Sosyal Güvenlik Kurumlarına kayıtlı olmayan" ev hanımı şeklinde geçiyor. Peki neyi seçmeliyim bu durumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mc_50cent

arkadaşlar bu geri zekalı siteden dolayı hızlı girerken tel noyu yanlış yazdım sonra başarıyla kaydedildi yazdı. yukarıda da süre bitene kadar değişiklik yapabilirsiniz diyordu şimdi ben onu değiştirmek için komple herşeyi baştan girip mi kaydolacağım ????????

Öncelikle seni tebrik ediyorum başarıyla kaydedildi yazısını görebildiğin için Ben günlerdir deniyorum bir türlü olmadı hep sorun veriyor.Nasıl başardın bu işi biraz taktik ver.Senin sorununa gelince evet baştan yapman gerekecek.

• Öğrenim kredisi, okulun bitiminden 2 yıl sonra 2 yılda ödeniyo düye biliyorum. Yani 4 yılda aldıgımız parayı 2 yılda ödiycez. Ha bi de bugün kayıt olabien var mı kyk'ya. Ben bugün de kayıt olamıyorum an itibariye Kaydete basıyorum, bastığımla kalıyorum
  • Karasız kaldığım bir kaç soru var arkdaşlar.
    1.İstanbulda bir ilçede oturduğumuz için 29. Soruda Ailenizin oturduğu yeri İLÇE MERKEZİ olarakmı seçicez.
    2.Bu sene kardeşimle ikimiz kazandık.İkimizde bu sene başlıcaz.30 soruda yüksek öğrenim gören 25 kardeş sayı diyor.Burada kardeşimi yazabiliyormuyum.Teşşekrler.
  • ya herşeyi yazıyorum.kaydete basınca 404 hatası veriyor.kaydetmıyor.bu neden kaynaklanıyor
  • 1 şey sorcam

Burs,Öğrenim,Katkı kredisi istiyorum dedik

Hani şu geri ödemeli ve devletin söke söke aldığı hangisi oluyor ?

Atıyorum, devlet baba durumumuzu yeterli gördü ne burs verdi ne geri ödemesiz kredi.

Sadece geri ödemeli para veriyor mu ?

O zaman hepsini seçelim, mutlaka içinden biri tutuyor mu ?

Ayrıca özel yurtlarda kalacaklar için yurt istemenin 1 anlamı yok değil mi ?
  • BEYLER 2 ÖNEMLİ SORUM OLUCAK BİRİNCİSİ ANNEMİN MESLEĞİ HAKKINDA BABAMIN GAZİLİĞİ SEBEBİYLE SOSYAL GÜVENCESİ VAR FAKAT EV HANIMI NEYİ İŞARETLİYCEM İKİNCİSİ ABİM AÇIKÖĞRETİM OKUYOR ONU ÜNİVERSİTE OKUYAN KARDEŞİNİZ VARMI BÖLÜMÜNE İŞARETLİYECEKMİYİM CEVAPLARSANIZ ÇOK MEMNUM OLURUM
  • ben ikinci öğretim okuyacağım marmara'da. burs gelme ihtimali kaçtır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: woldemort12

Arkadaşlar annem ev hanımı SGK lı.Hepimiz annemin üzerine sigortalıyız.
    seçeneklerde "Sosyal Güvenlik Kurumlarına kayıtlı olmayan" ev hanımı şeklinde geçiyor. Peki neyi seçmeliyim bu durumda.

Arkadaşlar acil cevap verirseniz sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.