Şimdi Ara

KYK BAŞVURU TÜM SORU VE SORUNLAR(ANA KONU) (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.985
Cevap
5
Favori
220.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: operator11

arkadaşlar merhabalar , bugün açıklanan sonuçlarda 1. tahsisde burs kazandınız yazıyor. İlk defa başvurdum şimdi ne yapmam gerekiyor ??

İşte bu soruya kimse cevap vermiyor...
  • ilk önce bi notere gitcez (18 yaşını doldurmamış olanlar velisiyle gidicek) sonra ordan aldığımız belgeleri kuruma götürücez, eğer bulunduğumuz yerde yoksa posta adresi vardı oraya postalıycaz.
    @K4TL14M
    teşekkürler.

Bu noterden aldığımız evrakları kuruma götürücez ama hangi ilçede ve nerede olduklarını nasıl öğrenebiliriz?
    Alttan ders bırakırsak burs haziranda mı kesiliyor yoksa 1 yıl boyunca veriyorlar mı her durumda
  • Öğrenim Kredisi: 1. TAHSİSDE ÖĞRENİM KREDİSİ KAZANDINIZ
    Öğrenim İptal Nedeni:
    Burs İstek Durumu: BURS KAZANAMADINIZ
    Burs İptal Nedeni: Giriş yılı veya sınıf hatası
    Katkı Kredisi: KATKI KREDİSİ KAZANAMADINIZ

arkadaşlar bu nedir ya hala anlamış değilim giriş yılı ve sınıf hatası iyor bu ne anlama geliyor bilgilerimi doğru doldurduğumuda eminim :S
  • Burs çıktıktan sonra yapılacaklar;

2. sınıf arkadaşın anlattığına göre önce herhangi bir notere giderek, ilgili belgeye (1 tl lik) imza atıyoruz ve oradan birkaç belge alıyoruz. Aldığımız bu belgeyi herhangi bir KYK kurumuna getiriyoruz. Etrafınızdaki KYK yurtları oluyormuş...

Ocak ayından itibaren bahsi geçen Ziraat bankası şubesine gidip, durumu açıklıyoruz ve teyit sonrası elden bursu alıyoruz. Aynı zamanda kart içinde form dolduruyor ve yaklaşık 2 hafta sonra kartı alıyoruz...

Bilenler eksik varsa tamamlarsa sevinirim. Ek olarak noterde 40-50 tl civarı bir para ödeniyormuş sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue_wolf_1907

Öğrenim Kredisi: 1. TAHSİSDE ÖĞRENİM KREDİSİ KAZANDINIZ
    Öğrenim İptal Nedeni:
    Burs İstek Durumu: BURS KAZANAMADINIZ
    Burs İptal Nedeni: Giriş yılı veya sınıf hatası
    Katkı Kredisi: KATKI KREDİSİ KAZANAMADINIZ

arkadaşlar bu nedir ya hala anlamış değilim giriş yılı ve sınıf hatası iyor bu ne anlama geliyor bilgilerimi doğru doldurduğumuda eminim :S

aynısı bende yazıyor ve ek olarka açıklama kısmında da bu var

1. TAHSİSDE ÖĞRENİM KREDİSİ KAZANDINIZ!. ANCAK ÖĞRENİM GÖRMEKTE OLDUĞUNUZ ÖĞRETİM KURUMUNUZDAN ÖĞRENCİLİĞİNİZ TEYİT EDİLMEMİŞTİR. KREDİ TAAHHÜT SENEDİ İLE BİRLİKTE ÖĞRENCİ BELGESİ VERMENİZ GEREKMEKTEDİR. SENET İLE ÖĞRENCİ BELGENİZİ VERMENİZ HALİNDE KREDİ TAAHHÜT SENEDİNİZ İŞLEME ALINACAKTIR.

Galiba geçen yıl yaptığımız öğrenim kredili hala sistemde gözüküyor ve öğrenci belgesi ile senetleri verip işleme başlatın diyor bu arada giriş yılı veya sınıf hatası yazısı da okuldan kaynaklanan bir sorundur çünkü öğrenciliğiniz teyit edilememiştir hatası da ordan geliyor.

• çok saçma ya bende açıklamada yazmıyo ben bu sene öğrenmim kredisi başvurusu yapmadım galiba geçen seneden çıktı diye böyle ama bursta yazan giriş yılı veya sınıf hatasına anlam veremedim öğrenci işlerine gidipte bi sorucam bakalım ne dicekler
  • Burs İstek Durumu: BURS KAZANAMADINIZ
    Burs İptal Nedeni: Burs veya Kredi Tahsis

Burdaki iptal nedeni başka yerden burs veya kredi alıyor olmam mı yoksa ben mi yanlış anladım? Öyle bir durum da yok çünkü
  • blue_wolf maalesef öyle geçen yıl yaptığından öğrenim kredisi aldığından dolayı o hala sistemde kayıtlı ya onu alıcan ya da hiçbişey.

eAddL dostum seninkisi de kredi tahsis diyor yani kredi çıkmış sana.
  • bana geçen sene öğrenim kredisi çıktı fakat ben imza atmadım krediyi almadım bu sne tekrardan başvurdum vede sadece katkı ve burs a başvurdum öğrenim kredisine başvurmadım bu sene
  • Notere sadece 40 lira ve kimlik götürmek yetiyor değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue_wolf_1907

bana geçen sene öğrenim kredisi çıktı fakat ben imza atmadım krediyi almadım bu sne tekrardan başvurdum vede sadece katkı ve burs a başvurdum öğrenim kredisine başvurmadım bu sene

tamam bana da geçen yıl öğrenim çıktı bende hiçbişey yapmadım bu yılda burs ve öğrenime başvurdum hedef burs tabi ama yine de buyılki başvurular geçersiz gözüküyor nedeni de 1.tahsis de öğrenim kredisi çıkması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selkêt

Notere sadece 40 lira ve kimlik götürmek yetiyor değil mi?

kyk açıklamasında ücretsiz diyor ama tabi yine de kitliyorlar herhalde 40 lirayı.
  • burs iptal nedeni giriş yılı ve sınıf hatası alan arkadaşlar büyük ihtimalle başarsızlıktan dolayıdır alttan kaç dersiniz ve ortalamanız falan bunlar etki etmiştir.
  • Ögrenim kredisi çikmiş ogrenci belgemi alip ankaradaki kyk şubesinemi gitmem gerekiyor şimdi?
  • Burs değil de kredi çıkanlar da notere gidecek mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Katre.

Burs değil de kredi çıkanlar da notere gidecek mi?

tabi ki senetlere imza atıcaksın.
  • Kredi çıkanlarda notere gidecek, sanıyorum 15 bin gibi bir paranın altına imza atacaklar.
  • yalnız krediyi istediğiniz zaman iptal edebiliyorsunuz diye biliyorum
  • Herhangi bir noter oluyor di mi?
    Notere bi ücret ödemiyoruz belgeler için, noterden sonra bankaya gidiyoruz ?

Bir de bu krediler öğrenim süresi boyunca oluyor değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Katre.

Herhangi bir noter oluyor di mi?
    Notere bi ücret ödemiyoruz belgeler için, noterden sonra bankaya gidiyoruz ?

Bir de bu krediler öğrenim süresi boyunca oluyor değil mi?

Herhangi bir noter oluyor evet noterden sonra sana en yakın kyk müdürlüğüne gidiceksin bankaya değil.Devlet sana hesap açıp bulunduğun şehirdeki şubesine gönderiyor kartını,ilk ödemeleri büyük ihtimal elden alırsınız kartlar çıkmazsa

edit:noter 40 lira

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabrizo -- 15 Aralık 2011; 13:55:08 >
  • 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.