Şimdi Ara

KYK BAŞVURU TÜM SORU VE SORUNLAR(ANA KONU) (93. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.985
Cevap
5
Favori
220.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler lisans öğrenimi biten ve yüksek lisansa başlayacak fakat yüksek lisans için yurtdışına gidecek bir arkadaş KYK kredisinden yararlanabilir mi?
  • Benim aklıma takılan bir şey var ben %50 Burslu bir bölüm tercihi yaparsam geri ödemeli burs alabilir miyim ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: disturbia-09

Benim aklıma takılan bir şey var ben %50 Burslu bir bölüm tercihi yaparsam geri ödemeli burs alabilir miyim ??

Bir vakıf üniversitenin kısmi burslu ya da burssuz bir programında okuyor olmak, KYK'dan Öğrenim Kredisi almaya engel bir durum değildir.

"Geri ödemeli burs" dediğin şey Öğrenim Kredisi bu arada. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: disturbia-09

Benim aklıma takılan bir şey var ben %50 Burslu bir bölüm tercihi yaparsam geri ödemeli burs alabilir miyim ??

Bir vakıf üniversitenin kısmi burslu ya da burssuz bir programında okuyor olmak, KYK'dan Öğrenim Kredisi almaya engel bir durum değildir.

"Geri ödemeli burs" dediğin şey Öğrenim Kredisi bu arada. :)

Haha. :D Çok teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SercaN__

quote:

Orijinalden alıntı: 52oguz

quote:

Orijinalden alıntı: Seviyeli Yarbay

arkadaşlar ben kredi alıyorum fakat bursa dönmesi için tekrar başvurabiliyor muyum bu sene ?

bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

evet alabiliyormuyuz ?

Geç bir yanıt olacak ama, başvuramazsınız.
  • Ben geçen sene kazandım ve hazırlığı geçen sene bitirdim.Bu başvurulara ARAsınıf olarak başvurmam gerekiyor di mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fakaz

Ben geçen sene kazandım ve hazırlığı geçen sene bitirdim.Bu başvurulara ARAsınıf olarak başvurmam gerekiyor di mi?

Evet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatz

Beyler lisans öğrenimi biten ve yüksek lisansa başlayacak fakat yüksek lisans için yurtdışına gidecek bir arkadaş KYK kredisinden yararlanabilir mi?

bu soruyu ben de merak ediyorum
  • arkadaşlar cevabı belkı verilmiştir.ne zamandır bakınıyorum bulamadım

2011-2012 öğretim yılında kyk da kaldım fakat burs cıkmadı.

bu sene yeniden bursa başvuru yapsam acaba yurt hakkımdan feragat etmiş olurmuyum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quaresssma

arkadaşlar cevabı belkı verilmiştir.ne zamandır bakınıyorum bulamadım

2011-2012 öğretim yılında kyk da kaldım fakat burs cıkmadı.

bu sene yeniden bursa başvuru yapsam acaba yurt hakkımdan feragat etmiş olurmuyum ?

bildiğim kadarıyla
    kyk ya başvurup ve kyk alan kişi bir daha kyk alamıyor okulu bitene kadar.
    benim sorum şu,
    şimdi benim kyk hesabım var geçen seneden kalma,acaba bu hesabın internet bankacılığı sistemi varmı,böyl bir bilgisi olan varmı veya kullanan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhlakPolisi
    şimdi benim kyk hesabım var geçen seneden kalma,acaba bu hesabın internet bankacılığı sistemi varmı,böyl bir bilgisi olan varmı veya kullanan.

Internet bankacılığı sistemi otomatik olarak açılmıyor. İsteğe bağlı ve ayrıca yaptırılan bir şey. Ben Ziraat Bankası bankamatik kartımı ilk defa alırken, şubede veznenin yanındaki bir çalışan bana Internet bankacılığı sistemi kullanmak isteyip istemediğimi sormuştu. Ben de kabul ettim, form doldurup imzaladım. İlk birkaç ay, KYK'nın sitesi dışında, paranın yatıp yatmadığını kontrol etmek için kullanmıştım; ama sonra uğramaz oldum.

Bir Ziraat Bankası şubesine gidip (KYK sonuç sayfasında yazan, hesabının açıldığı, ilk paranı aldığın şubeye gitmeni öneririm.), Internet bankacılığı sistemi için başvurabilirsin.

• arkadaşlar yurt paraları ziraat atm ye mi yatıyor yoksa vezne yemi ?
  • quote:

quote:

Internet bankacılığı sistemi otomatik olarak açılmıyor. İsteğe bağlı ve ayrıca yaptırılan bir şey. Ben Ziraat Bankası bankamatik kartımı ilk defa alırken, şubede veznenin yanındaki bir çalışan bana Internet bankacılığı sistemi kullanmak isteyip istemediğimi sormuştu. Ben de kabul ettim, form doldurup imzaladım. İlk birkaç ay, KYK'nın sitesi dışında, paranın yatıp yatmadığını kontrol etmek için kullanmıştım; ama sonra uğramaz oldum.

Bir Ziraat Bankası şubesine gidip (KYK sonuç sayfasında yazan, hesabının açıldığı, ilk paranı aldığın şubeye gitmeni öneririm.), Internet bankacılığı sistemi için başvurabilirsin.

şimdi bildiğimiz üzere kyk hesabımız Ankaraya kayıtlı ben Isparta-senirkentte okuduğum zaman burs oldım geçen sene idi oda bitti
    ben kyk hesabımı daha önceden benim kendi bireysel ziraat hesabım vardı ve kyk hesabımı kendi kartımın üstüne tanıttırdım,yani atmye takınca 2 tane hesap gözüküyor,mesela kendi hesabımdan 3 ayda bir 15 tl kesiliyor,ama kyk hesabımdan kesilmiyor bende tüm işlemlerimi kyk hesabımdan yapıyorum,ama internet bankacılığı hesabı kyk hesabıma açılırmı ibanım hesap nom falan hepsi var,telefon üzerinden olurmu acaba.
    bilmem anlatabildimmi

• quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar ben kredi alıyorum fakat bursa dönmesi için tekrar başvurabiliyor muyum bu sene ?

evet alabiliyormuyuz ?

kahretsin !
    peki koç, sabancı gibi yerlere burs başvurusunda bulunabilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

şimdi bildiğimiz üzere kyk hesabımız Ankaraya kayıtlı ben Isparta-senirkentte okuduğum zaman burs oldım geçen sene idi oda bitti
    ben kyk hesabımı daha önceden benim kendi bireysel ziraat hesabım vardı ve kyk hesabımı kendi kartımın üstüne tanıttırdım,yani atmye takınca 2 tane hesap gözüküyor,mesela kendi hesabımdan 3 ayda bir 15 tl kesiliyor,ama kyk hesabımdan kesilmiyor bende tüm işlemlerimi kyk hesabımdan yapıyorum,ama internet bankacılığı hesabı kyk hesabıma açılırmı ibanım hesap nom falan hepsi var,telefon üzerinden olurmu acaba.
    bilmem anlatabildimmi

Anladım ama, bu ayrıntı hakkında maalesef bilgim yok. Bunu Ziraat Bankasına ve KYK'ya sormanı öneririm.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

evet alabiliyormuyuz ?

kahretsin !
    peki koç, sabancı gibi yerlere burs başvurusunda bulunabilir miyim?

Başvurabilirsin. Ben de KYK'dan Öğrenim Kredisi ve Katkı Kredisi alıyorum; ama geçen yıl birkaç kuruma başvurmuştum. Gerçi bir şey çıkmadı. (Ara sınıf öğrencisiyseniz, torpiliniz yoksa, maddi durumunuz çok kötü değilse ya da büyük bir başarı elde etmezseniz, gördüğüm kadarıyla burs bulmak daha da zorlaşıyor.) O kurumlara kimlerin burs için başvurabileceği ve bu kurumlardan kimlerin burs alabileceği ile ilgili maddelere, sitelerinden bakmıştım. Gördüğüm kadarıyla, kredi alıyor olmak engel değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 20 Temmuz 2012; 15:59:22 >

• @alacakaranlik anlasildi bana bi sey cikmayacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

@alacakaranlik anlasildi bana bi sey cikmayacak

Ben olumsuz konuştuğum, olumsuz bir sonuç aldığımdan bahsettiğim için hemen vazgeçme yahu. Bursa ihtiyacın varsa, evrakları toplayabildiğin müddetçe, bulduğun özel kurumlara ve -veriyorsa- okuduğun üniversiteye başvur. Dediğim gibi, kurumların sitelerinde yer alan açıklamalara göre, kredi alıyor olmak bir engel değil. Ama maalesef şans işi. (Torpilin yoksa...)

Benim umudum pek kalmadı; ama bu yıl da üşenmezsem belki başvururum okula ve birkaç kuruma. :)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

.

Anladım ama, bu ayrıntı hakkında maalesef bilgim yok. Bunu Ziraat Bankasına ve KYK'ya sormanı öneririm.

ilk ziraatı aradım açan olmadı her zamanki gibi
    ziraat bankasına gittim
    dedimki;
    Benim kyk hesabım var onun internet bankacılığı sistemini kullanabilirmiyim,ama dedim kendime ait bireysel hesabım var ve kyk hesabımda bu bireysel hesabıma tanıtılmış,yani atmye takınca 2 hesap gözüküyor aynı şekilde internet bankacığına girdiğimde'de iki hesap güzüksün dedim,anladı galiba bilmiyorumda
    sonra bir yerlere falan faks çekti 2-3 gün içince aktif olur dedi.Para çekilir mi dedim,500tl altı olunca 3 ayda bir çekilir dedi,ama kyk hesabımdan hiç çekilmiyor dedim,o zaman bilmiyorum dedi...

tek korkum şimdi internet bankacılığı yaptırdım ya inş 3 ayda 1 15tl almazlar bireysel hesabımdan alıyorlarda.
    yardım için teşekkürler.

• ben şimdi öğrenim kredisi alıyorum bu yıl bursa başvurabilir miyim? burs çıkmazsa kredim devam eder mi?
  • 
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.