Şimdi Ara

KYK BAŞVURU TÜM SORU VE SORUNLAR(ANA KONU) (94. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.985
Cevap
5
Favori
220.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: maraslım

ben şimdi öğrenim kredisi alıyorum bu yıl bursa başvurabilir miyim? burs çıkmazsa kredim devam eder mi?

Başvuramazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

ben şimdi öğrenim kredisi alıyorum bu yıl bursa başvurabilir miyim? burs çıkmazsa kredim devam eder mi?

Başvuramazsın.

teşekkürler..
    katkı kredisine tekrar başvurmam gerekiyor mu okul bitene kadar geçerli mi ?
  • quote:

quote:

quote:

Başvuramazsın.

teşekkürler..
    katkı kredisine tekrar başvurmam gerekiyor mu okul bitene kadar geçerli mi ?

Rica ederim.

Senedine imza attığın krediler okul bitene kadar geçerlidir. Yenilemek maksadıyla tekrar başvuru yapman gerekmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 20 Temmuz 2012; 19:20:02 >
  • quote:

quote:

Başvuramazsın.

Bir arkadaşım kredi alan ara sınıflara sonradan burs çıkıyormuş dedi ve kendisi kredi alıyorken, tekrar öğrenim kredisi ve burs için başvurduğunu söyledi. Kafam karıştı şu an. Başvursak bile çıkmıyor mu yoksa sıkıntı mı çıkıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gluskap

quote:

quote:

Başvuramazsın.

Bir arkadaşım kredi alan ara sınıflara sonradan burs çıkıyormuş dedi ve kendisi kredi alıyorken, tekrar öğrenim kredisi ve burs için başvurduğunu söyledi. Kafam karıştı şu an. Başvursak bile çıkmıyor mu yoksa sıkıntı mı çıkıyor?

Başvursan da boşa gider. KYK'nın sitesinde de yazıyor.

www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#burs adresinde, "Burstan Yararlanamayacak Olan Öğrenciler" başlığı altındaki ilk madde: Kurumdan burs ya da öğrenim kredisi alan öğrenciler

O Öğrenim Kredisinin Bursa dönüşmesi olayını duymuştum ben de; ama bu, bu maksatla başvuru formunu doldurup göndererek yapılan bir şey değil. Bildiğim kadarıyla sonradan Burs almaya müsait hâle gelmeniz gerekiyor, eve kredinin Bursa dönüştüğüne dair bir yazı gönderiliyor ve bu işi de her okul yapmıyor. Ayrıntıları net olarak KYK'ya sorarak öğrenilebilir belki.

• quote:

Başvursan da boşa gider. KYK'nın sitesinde de yazıyor.

www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#burs adresinde, "Burstan Yararlanamayacak Olan Öğrenciler" başlığı altındaki ilk madde: Kurumdan burs ya da öğrenim kredisi alan öğrenciler
    O Öğrenim Kredisinin Bursa dönüşmesi olayını duymuştum ben de; ama bu, bu maksatla başvuru formunu doldurup göndererek yapılan bir şey değil. Bildiğim kadarıyla sonradan Burs almaya müsait hâle gelmeniz gerekiyor, eve kredinin Bursa dönüştüğüne dair bir yazı gönderiliyor ve bu işi de her okul yapmıyor. Ayrıntıları net olarak KYK'ya sorarak öğrenilebilir belki.

Tamamdır, teşekkürler.

• Ben 2 yıldır öğrenim kredisi alıyorum .Bu yıl sınava girdim başka bir bölüme yerleşirsem öğrenim kredisi kesilcek mi ya da devam etmesini nasıl sağlarım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhlakPolisi

quote:

quote:

quote:

quote:

.

Anladım ama, bu ayrıntı hakkında maalesef bilgim yok. Bunu Ziraat Bankasına ve KYK'ya sormanı öneririm.

ilk ziraatı aradım açan olmadı her zamanki gibi
    ziraat bankasına gittim
    dedimki;
    Benim kyk hesabım var onun internet bankacılığı sistemini kullanabilirmiyim,ama dedim kendime ait bireysel hesabım var ve kyk hesabımda bu bireysel hesabıma tanıtılmış,yani atmye takınca 2 hesap gözüküyor aynı şekilde internet bankacığına girdiğimde'de iki hesap güzüksün dedim,anladı galiba bilmiyorumda
    sonra bir yerlere falan faks çekti 2-3 gün içince aktif olur dedi.Para çekilir mi dedim,500tl altı olunca 3 ayda bir çekilir dedi,ama kyk hesabımdan hiç çekilmiyor dedim,o zaman bilmiyorum dedi...

tek korkum şimdi internet bankacılığı yaptırdım ya inş 3 ayda 1 15tl almazlar bireysel hesabımdan alıyorlarda.
    yardım için teşekkürler.

KYK hesabından para çekilmez zaten. Normal bireysel hesap değil, maaş hesabı gibi o.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @Erchamion
    para çekilmez derken
    ziraat bankasımı benim kyk hesabımdan 3ayda bir para çekemez ?
  • öğrenim kredisiyle ilgili bir sorum olacak.üniversitede lisans eğitimi gören biri sınava girip başka üniversiteyi kazandığında öğrenim kredisi almaya devam edebiliyor mu? duyduğuma göre kyk sadece 6 yıl kredi veriyormuş.ben iki yıl aldım.şimdi sadece dört yıl mı alabileceğim?
  • ya arkadaşlar bn bu sene üniye gdeceğim burs almk istiyorm fakat nasıl olcak nasıl gidecek hiçbir bilgim yok.. işi bilen biri izleyeceğimiz adımları sırasıyla yazabilirmi mesela kyk ya başvrdk sonra ne yapçaz falan genel olarak bi yazsn hem bana hemde bnm gibi bilmeyen birçok insana faydası dokunsun ...
    cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: dutchzero

Ben 2 yıldır öğrenim kredisi alıyorum .Bu yıl sınava girdim başka bir bölüme yerleşirsem öğrenim kredisi kesilcek mi ya da devam etmesini nasıl sağlarım ?

herhangi bir bilgisi olan ????
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre sevil16

ya arkadaşlar bn bu sene üniye gdeceğim burs almk istiyorm fakat nasıl olcak nasıl gidecek hiçbir bilgim yok.. işi bilen biri izleyeceğimiz adımları sırasıyla yazabilirmi mesela kyk ya başvrdk sonra ne yapçaz falan genel olarak bi yazsn hem bana hemde bnm gibi bilmeyen birçok insana faydası dokunsun ...
    cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

ÖSYM yerleştirme sonuçlarını açıkladıktan sonra KYK'ya başvurular başlıyor.www.kyk.gov.tr adresinde yayınlanacak olan formu doldurup gönderiyorsun. Bu kadar. Başvuru aşamasında yapman gereken başka bir şey yok.

Başvuru formunda sadece burs isteğine yönelik bir seçenek yok. Seçenekler hatırladığım kadarıyla şöyle:

- Sadece Öğrenim Kredisi
    - Burs ve Öğrenim Kredisi
    - Sadece Katkı Kredisi
    - Öğrenim Kredisi ve Katkı Kredisi
    - Burs, Öğrenim Kredisi ve Katkı Kredisi

Öğrenim Kredisi: Bursun geri ödemeli versiyonu olarak düşünülebilir.
    Katkı Kredisi: Harç ücretinde büyük oranda indirim yapan kredi olup, vakıf üniversitelerinde ve İkinci Öğretim programlarında okuyan öğrenciler yararlanamaz.

İstiyorsan "Burs ve Öğrenim Kredisi" seçeneğini seçersin.

Sonuçlar aralık ayında KYK'nın sitesinde açıklanır. Açıklanan sonuçlara göre sana Burs değil de kredi çıkarsa ve krediyi de almak istemezsen, hiçbir işlem yapmazsın. Burs çıkarsa yapılacak işlemlerden o zaman yine bahsederiz; ama yine de anlatayım. Herhangi bir notere gidiyorsun. Veznedeki görevliye KYK'dan burs çıktığını söyleyip, nüfus cüzdanını veriyorsun. O da sana bir senet çıkartıyor. Burs kazananlar için 1 TL'lik sembolik bir senet var. Kredi kazananların da senedinde toplam kredi borçları yazacak. Senedi imzalıyorsunuz. Noterde birkaç onaylatma yapıyorsunuz. En son notere bu işlemlerin karşılığı olan ücreti ödeyip (45-50 TL bir şeydi.), makbuzu alıp, çıkıyorsunuz. Sonra herhangi bir KYK yurdunun öğrenci işlerine ya da bölge müdürlüğüne gidiyorsunuz, o imzalayıp onaylattığınız senedi veriyorsunuz. Bu kadar.

İlk parayı ocakta Ziraat Bankasından alırsınız. Ayrıca, ocakta yapılacak bu ödeme, maalesef önceki ayları da (eylül, ekim, kasım, aralık) kapsayan bir toplu ödeme olmayacak. Sadece ocak ayının ücreti.

• Arkadaşlar form daha yayınlanmadı mı, yoksa ben mi görmüyorum?
  • Ara siniflar icin basvurma suresi basladi mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: banasdde

Arkadaşlar form daha yayınlanmadı mı, yoksa ben mi görmüyorum?

Üniversiteye bu yıl başlayacak olanlar için başvuru dönemi, ÖSYM yerleştirme sonuçlarını açıkladıktan sonra başlayacak.www.kyk.gov.tr adresinde form yayınlanacak.

Şu an o adreste yayınlanan form (www.kyk.gov.tr/web/2012_ARA_SINIF/basvuruGirisAnaSayfa.do ), ara sınıf öğrencileri, yani üniversitede okumakta olan öğrenciler için.

quote:

Orijinalden alıntı: djwishbone

Ara siniflar icin basvurma suresi basladi mi?

Çoktan başladı. 5 Ağustos son gün. KYK'nın sitesinde başvuru formu bağlantısı mevcut.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: banasdde

Arkadaşlar form daha yayınlanmadı mı, yoksa ben mi görmüyorum?

Üniversiteye bu yıl başlayacak olanlar için başvuru dönemi, ÖSYM yerleştirme sonuçlarını açıkladıktan sonra başlayacak.www.kyk.gov.tr adresinde form yayınlanacak.

Şu an o adreste yayınlanan form (www.kyk.gov.tr/web/2012_ARA_SINIF/basvuruGirisAnaSayfa.do ), ara sınıf öğrencileri, yani üniversitede okumakta olan öğrenciler için.

quote:

Orijinalden alıntı: djwishbone

Ara siniflar icin basvurma suresi basladi mi?

Çoktan başladı. 5 Ağustos son gün. KYK'nın sitesinde başvuru formu bağlantısı mevcut.

Çok teşekkürler

• Arkadaşlar benim sorum şu ;
    2 tane kardeşim var bu sene üniversiteye gidicekler kesin fakat ben bunları suan ne okuyor gösterebiliyorum nede varolduklarından bahsedebiliyorum
    suan liseden mezun olduklarından ortaogretim olarak da gösteremiyorum
    5 agustosa kadarda üniversiteleri belli olmayacağından üniversiteli de gösteremiyorum
    benim gibi problem yasayan kardeşlerime sorarım siz nasıl basvurdunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: aragornalican

Arkadaşlar tek tek konu açacağımıza bir konu açıp tüm soru ve sorunları burada toplayalım..

Bu arada kayıt yaptırıpta okulunda abant yazanlar korkmasın herkeste olan bişey...

başbakanlık bursu ile ilgili bir şey biliyor musunuz? bununla ilgili de paylaşım olacak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykız208

quote:

Orijinalden alıntı: aragornalican

Arkadaşlar tek tek konu açacağımıza bir konu açıp tüm soru ve sorunları burada toplayalım..

Bu arada kayıt yaptırıpta okulunda abant yazanlar korkmasın herkeste olan bişey...

başbakanlık bursu ile ilgili bir şey biliyor musunuz? bununla ilgili de paylaşım olacak mı?

Te 2009 yılının konusu, konuyu açan da forumda yok galiba.

Başbakanlık Bursu eskiden ayrı veriliyordu, sonradan KYK'nın Bursu ile birleştirildi. Yani şu an "KYK'nın verdiği Burs"tan başka bir şey değil o. :)

• 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.