< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Kyk kazığı hakkında ne düşünüyorsunuz? (5. sayfa)
-
-
Farketmez, seneye olan enflasyon, Haziran 2023’te mezun olanları etkiler. Şu anda bu arkadaşların borçları hesaplanmış durumda tekrardan artmayacak.
haaa üstte yazmayı unuttum, artabiliyor. O da şöyle. 2 yıl sonra ödeme gününüz geldiğinde, işsizlik sebebiyle ekstra 1 yıl daha uzatma isteyebiliyorsunuz. Ama o zaman işte o ekstra uzatmayı alırken bir daha yi-üfe hesaplamasi yapılıyor borç oluyor allahuekber dağları. Onu sakın yapmayın gerekirse hiç ödemeyin gecikme faizi alsın ama asla ekstra ertelemeyi yapmayın şimdiki borcunuz daha da büyür
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ana parası zaten ödemek zorundasınız. Faizi ayaranır ama sistem değişirse değişmezse işler kötü
-
Bu yil mezun olanlar toplam olarak aldigi paranin 2 ile 3 kati arasında oduyor.
Ben de bu yil mezun oldum ve 2018-2020 arasinda alip iptal ettim. 13460₺ aldim.
Ödeyeceğim para 48 bin tl.
3 katindan fazla ve neredeyse 4 katı.
Herkesinki 3 katini bile bulmazken benimki neden böyle yahu
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İtiraz et yasada en fazla 3 katı olabilir diyor o da 40bin kağıt
Hocam bana böyle bir borç çıkarılsaydı kesinlikle mahkemeye giderdim. Avukat Baran Kaya var, eğer İstanbul'daysanız yardımcı olabilir. Bu avukat kendi kyk borç davasını kazanmış, haklı sebepleri vardı ve sizin sebebiniz de haklı. 2 sene alınan kredinin geri ödemesi 4 katına ulaşmaması lazım. Belki emsal başka davalar vardır ve umarım, bu borç faizinden kurtulursunuz.
-
Bu iş ile beraber kendi kendilerini ele veriyorlar farkında değiller.
Alım gücü o kadar düşmüş ki ödenebilecek seviyede değil zaten.
Normalde borç hesaplaması doğru olabilir fakat alım gücünün aşırı düşmesi sebebi ile bu fark çok açılmış ve bunu da burada göstermiş oldular.
Maaşların ne kadar öldürücü bir seviyede olduğunu görmek zor değil.
Her ay, her hafta zam yapılacak...
-
4 kati degil mi hocam?
Sozlesmede max 4 kati olabilir ve ufe yi de uyguladık derlerse ne diyebilecegim bilmiyorum. Hesaplamada yanlışlık vardir belki. Cimere mi yazsam
KYK tarafından sağlanan kredilere faiz uygulamaktadır. Faiz oranı ise Türkiye İstatistik Kurumunun Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'ne (Yİ-ÜFE) belirlenmektedir. Kredi alan öğrenciden alınacak toplam faiz kredi miktarının üç katını geçmez.
Google'da böyle buldum
Hocam varsa tanıdığınız bir avukatla görüşüp fikir sorun. Mahkeme heyetine de bu oranlar ilginç gelir, mahkeme görülür gibime geliyor, sonucu bilemeyiz. Cimerle bir şey çözemezsiniz, birbirlerini kolluyor kurumlar. Tabi yine de yazın, mahkemede size verilen cevabı da gösterirsiniz. Bana gayet saçma geliyor, 2 sene kredi aldıysan sadece 2 sene enflasyon eklenmeli. Buna itiraz edilmeli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sreylare -- 11 Temmuz 2022; 13:12:8 > -
Yukardaki arkadaş 3 katı demiş ama orda faiz miktarı 3 katını aşamaz diyor anaparayı katmıyor yani toplam 4 katı aslında. 13460 almışsınız bunun 3 katı faiz olabilir maksimum diyor yani 13460 x 3 =40380. Sizin ödeyeceğiniz faiz miktarı ise 48-13460 = 34540. Yani yasal sınıra uygun.
-
2 sene enflasyon hesaplayacaklarsa ödemenin başlangıcı da 2 yıl tanıdıkları hak ile simdi başlamış olması lazımdı. Yani 4 yıl faiz hesaplamaları bana normal geliyor aslında hocam.
Mahkemede de bundan sonuc çıkmaz gibi.
Ama niye herkesten daha yüksek oranda ödüyorum benim itirazım bu. Hesapladim millet 2.76 katını ödüyor ben 3.57.
11 bin tl fazla ödüyorum.
Cimere bakanlığa durumu anlatıp şikayet oluşturdum.
Su bayram bir geçsin daha hukuki yolları da düşüneceğim
Tamamdır hocam oradan bir sey yapamıyoruz
Benim itirazim bir yukaridaki mesajimdaki konu.
Herkesten yüksek oranda ödemek..
Arkadaslar itiraz ediyorsunuz haksiz da degilsiniz ama ekonomi kotu enflasyon yuzunden o zamanki alim gucune gore daha azini bile odemis oluyorsunuz.
O zaman aldiginiz mebla aylik veya toplam kac dolar ediyordu simdi odediginiz lira kac dolar ediyor?
-
Ekonomide "Bir şey deniyoruz" diyen çok bilmişler kendi ceplerinden ödesin aradaki oluşan enflasyon farklarını. Kuran, Nas diyorlar diyorlar ama kul hakkına, harama gelince dibini sıyırıyorlar!
-
2 yıldır alıyorum bende. Şu anda bunları gördükçe elim ayağım titriyor. İptal etmek sizce bu durumda mantıklı mı? Verdikleri para kuş kadar zaten.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben 2 yil alip 2020 de iptal ettim sonuc ne oldu bana daha yüksek oranda geçirdiler
Tabi toplam miktar olarak daha az ödüyorum
Bence ihtiyaciniz yoksa kesin iptal edin
Hocam parayı verirken toplu mu veriyorlar ki enflosyonu yansıtırlarken toplu yansıtmaları hak olsun. Banka kredisi alırsın toplu olduğu için toplu faiz işler. Kyk kredisi 48 aya dağınık veriliyor yani toplu almadığım paranın toplu enflasyon farkını neden ödeyeyim?
2014-2018 arası aldım 14 bin, henüz ödemeye başlamadım, gecikme faizi şu bu derken geri ödemem gereken tutar 24 bin TL bu 100k+ diyenler var acaba kanun değişikliği mi oldu?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X