Hocam toplu verme degil mesele son taksitten odeme zamanina kadar en az 2 yil geciyor degil mi? 2 yil once asgari ucret 1600 liraydi galiba o civarlarda simdi 5500 oldu. Bir de benim 10 yildir odemeyen arkadaslarim var mesela sirf keyfinden odemiyor sahsen biliyorum. Zamaninda borc 10 bin lira civariydi simdi bakmiyor bile e devletten. 2008 deki borcu olan adam da ayni mi odesin? Malesef enflasyon cok kotu ulkemizde. Sizlerden normal enflasyonun ustunde bir para talep ediliyorsa yanlis tabi ama bence son odediginiz taksidi dusunun kac dolardi? Yapilandirmada o takside karsilik gelen taksit miktari kac dolar? |
Kyk kazığı hakkında ne düşünüyorsunuz? (6. sayfa)
-
-
Arkadaşlar ödeme sistemi mi değişti? Yoksa geçikmiş borçların faizi ile mi bu tutarlar ortaya çıkıyor.
Benim bildiğim aldığın toplam parayı ödüyorsun. Toplam 27 bin civarı bir rakam almıştım ve 2023 mart ayında biticek. Herhangi bir faiz veya yüksek rakam söz konusu değil.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sistem degismedi. Aldigin parayi odemezsin. Üstüne ufe tufe enflasyon yani paranin deger kaybi ekleniyor.
Ben 13 bin odeme aldim 2 yil sonra iptal ettim
48 bin tl odeme cikti
Arkadaşlar 27 bin odeme aldi 74 bin odeme çıktı
Konuda bahsedilenler gecikme, ceza vs degil.
Normal cikan odeme.
Ama son 1-2 yildaki ulkemizdeki müthiş enflasyon sayesinde geri odemeler kol gibi cikti.
Ben 2018-2020 arasında iki yil alip iptal ettim. 2 yil boyunca borcun hesaplanmasini bekledim ve mezun oldum borc hesaplandi. Benle ayni anda mezun olup borcu hesaplanan arkadaşlar aldiklari paranin 2.76 katini oderken ben ne hikmetse ekstra olarak 3.57 katını ödüyorum bana ayri bir geçidiler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Galiba şimdi anladım benim ödemelerim 2019 sonlarında başladı düzenli ödüyordum ama pandemi gelince işsiz kaldım ödeyemedim. Biriken borçlarımı vergi dairesine devredildi ve vergi borcu olarak gözüküyor. Bende artış olmamasının sebebi bu olabilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sizin borcunuz hesaplanali yillar oluyor 2019 da odemelerin basladi ise 2017 de borcun hesaplanmış.
O zamanlar enflasyon yüzde kac zaten.
Sana aldigin paraya yakin çıkması gayet normal.
Sizin bir ara odeyemeyip borcunuzun vergi dairesine aktarılması başka bir konu ve su anki konumuz ile alakasız sizinki farklı bir durum yani.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
2020 sonrasına denk gelenlere fena girdi ,70-100k olayı ondan dolayı,sen 2018de en son almıs kurtulmusun bundan,bu son 1-2 seneye denk gelseydı fazla oderdın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
çok lazım degılse ıptal edebılırsın, tabi 2 senedır alıyomussun 15-20 total odeme aldıysan 50-60 odeme cıkarırlar ona en kotu
Erdoğan NAS var NAS diyordu hani?
Faiz haram diyorsun AKP ama öğrenciye gelince haram değil mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Seneye kredi almayı düşünüyorum ama korkuyorum böyle bi manzarayla karşılaşırım diye. Bir de şuna güveniyorum bakan Nebati Tl’nin düşebileceği daha aşağı bir yer yok gibi bişey dedi. Ben 2 sene alsam 2 katından fazla öder miyim acaba ? Dolar’ın 34 ₺ falan olması gerekiyor 2 katını ödemem için değil mi
Merhaba hocam
Ben 2016-2020 arasinda aldim kyk.
10 temmuz 2022 tarihinde edevletten borcum ilk defa hesaplandi.
Anapara 25 bin
Toplam 81 bin tl çikti. Bu durum normal mi? 2020de almayi tamamladim cunku
giren girmiş yerken iyidi
ya siz ne pis ne kanser bi kitlesiniz. çek parayı ye, ödemeye gelince auvv . zorla mı imzalattılar ? alıken faiz ödeyecein de belli . gidip konut kredisi çekelim faizini ödemeyelim o zaman var mı böyle saçmalık ? birde ödeyen enayi mi ?
yanlış anlaşılmasın ben kredi falan almadım . benim zamanımda başbakanlık vardı bana çıkmadı . bu geri ödemesi olana da başvurmadım . neden ? çünkü ödemesi zor olur dedik,iş bulamazsak dedik. yani saksıyı çalıştırdık.
-
anlatamazsın. bir avuç beleşçi ve yaygaracı bunlar .
-
-
Başbakanlık' ın saçmq şartı "Okula başlar başlamaz 3 ay içinde başvurma"
Asosyal bir tip olduğumdan başvuruyu kaçırdım. Zira arkadaşım olsa en azından onun sayesinde haberim olurdu.
Bu yüzden kendime çok kızdım. Bir gün anfide dersin başlamasını beklerken kendi kendime bir söz verdim "Yanıma oturan ile tanışıp arkadaş olacağım"
Dediğimi yaptım ama şansıma Fedöncü çıktı, böylece cemaat çevresi edindim...
Ağbii, senin kendi elinle böyle yan profilden çektiğin cins cins fotolar vardı. Onlardan birkaç tane atsana ahaahah
Ortada gerçekten bir haksızlık var ama . Ben 2014-2018 arası aldığım parayı hala tek kuruş ödemedim toplam borcum 24 bin TL şuanda faiz falanda bindirmişler bu başlık altında 100bin ler havada uçuşuyor yani tefeciden alsan böyle yapmaz ne bileyim
-
Alırken iyi öderken mi kötü? Bi gidin la
Gençler ödemem demiyor, ezberden konuşmayalım. 2.si bu üfe tüfe yükselmelerinin sorumlusu gençler değil ki günah keçisi olarak bedeli onlara ödettiriliyor? Bu haksızlık böylece ödettirilecekse o Kur'anı tutan ama onunla amel etmeyen elleri omuzlarından kopsun. Faiz haram diyen dilleri faizi gençlerin üzerine yıktığı için çatal olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sreylare -- 12 Temmuz 2022; 11:9:40 > -
Böyle bir şey yok; hesaplamanın dolarla alakası yok, tüikin açıkladığı üretici enflasyonuna göre hesaplanıyor.
akpnin iş bilmeyen bir bakanını kaale alıyosan ona diyecek hiç bir şey yok zaten :D
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X