< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Kyk kazığı hakkında ne düşünüyorsunuz? (8. sayfa)
-
-
gss ile alakası yok . orda millete durduk yere sapladılar borcu. hemde işsiz adamlara . burada bile isteye gidip borç alıyorsun. ödemek zorunda . onun vergisini silsin bunun faizini silsin ötekine af gelsin memleketin enayisi ben miyim maaşımdan her ay %50 kesiliyor. kimin ne hakkı var emeğimi verdim çalıştım aldım. ödemeyenden soksunlar haczi alsınlar . iyice bedava oldu herkes.
-
Hayır hesaplanmayacak hocam borç belli taksit miktarı belli
şuan 100 bin lira borç görünen arkadaşların da taksiti 2bin küsur görünüyor. Muhtemelen 2024 senesinde de o miktarlar düşük gelecek göze enflasyon yüzünden
-
Sistem yanlış, ama sana zorla kimse imzayı attırmadı. Bu bankadan gidip gönüllü kredi çekip sonrada faizi niye bu kadar çok demek gibi saçma bir şey.
-
11 bine 16 bin yazmışlar taksitli. 2023 Haziran'da başlıyor eğer bir daha hesaplanmıyorsa çok da fazla değil aslında. Zaten ödeyene kadar pul olur para. Acele etmeye gerek yok o zaman.
-
aynen hocam
bana da peşinde 4 bin lira indirim demişler ama taksitli bir şekilde ödeyeceğim. 2024-25 deki aylık 800 liranın bir tişört parası bile etmeyeceğini düşünüyorum.
-
ihtiyacı olduğu için kyk kredisi çekip enflasyon altında kalan arkadaşlara gerçekten üzülüyorum.
ailem sayesinde o krediyi çekmeye hiç gerek duymadım ben üni'deyken ama çevremde de vardı atm'den parayı çekip devlet baba sağolsun diyerek parayı sağda solda ezen arkadaşlara hiç üzülmüyorum.
halkın parasıyla cebini dolduranlara nasıl isyan ediyorsak, halkın parasını kredi olarak devletten keyfi olarak alan arkadaşlar bir zahmet halkın parasını enflasyon farkıyla beraber ödesin.
tekrar belirtiyorum keşke imkan olsada zorunluluktan o krediyi almak zorunda kalanlara farklı bir tarife çıkarsalar.
-
ödemeyin sakın. haziranda yeni yönetim af çıkaracak. sadece anaparayı ödeyeceksiniz. faizin çoğu silinir. bu ülkeyi bu hale sokanlar şuan sessiz, burda millet birbirini yiyor. haziranda bunları hatırlayın.
-
Allah akıl, fikir biraz da şeref nasip etsin diyor ve blokluyorum.
-
Bankadan çekeceğiniz kredinin oranını biliyorsunuz. İkisi aynı şey mi? ÜFE’nin iki yılda bu kadar fazla artacağını kim tahmin edebilirdi veya edebilir miydi? %138 faizden bahsediyoruz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben 27k aldım. Geri ödemesi 44,25k. Aldığım paranın enflasyon eklenince günümüz karşılığı 100-130k nın üstünde. Ve daha yeni ödemeye başladım. 2027 ye kadar devam ediyor.
Yeni mezunlarınkinde çok fazla fark çıkıyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bankadan kredi çekmekle bunu kıyaslayıp: "bilerek çektin, ödeyeceksin" diyen kişi ya kötü niyetlidir ya da nasıl bir yanlış fikre kapılmış olduğunun farkında değildir.
yahu kredi çekenlerin %100'ü zaten o kredinin geri ödemesinin TL üzerinden sabit olacağını ve yıllar geçtikçe enflasyon ile kredi taksitlerini ödemenin gitgide daha kolay olacağını bilmenin büyük rahatlığı ile hareket ederek o krediyi çekiyolar. ben 4 sene önce ev alırken bilerek 10 senelik kredi çektim çünkü faiz oranı düşük idi, ve şu anda evin kredi taksidine ödediğim para evin kirasından %25 ucuza gelir durumda. yani aynı sitede ev sahibi değil de kiracı olsaydım şu anda %30 daha fazla para çıkıyor olacaktı cebimden.
KYK için ise bunun TAM ZIDDI geçerli. KYK geri ödemesi için sen faiz oranının ne olacağını önceden bilemiyorsun, ve, maaşlara düşük zam yapan devletimiz kendi ücret alıyor olduğu unsurlarda ise yeniden değerleme oranı diye birşey açıklayıp enflasyonun bile üzerinde zam yapabiliyor. böyle bi ülkede sana çıkartılacak borç oranının ne olacağını bilmeden devlete dayanmak korkunç bir durum.
ama daha bitmedi;
bir de, öğrencilerimizi ülkemizin gençliği olarak değil de herhangi bir "yatırımcı" gibi görüp: "kârlı bir iş değilse baştan neden aldın, sen bu anlaşmayı imzaladın şimdi şartlarına katlanmak mecburiyetindesin" diyen kitle var. karşınızdaki kitle bir tüccar grubu değil, karşınızdaki kitle gelir-gider tablosunu yanlış kurmuş bir şirket sahipleri topluluğu değil, karşınızda bu ülkenin geleceğini oluşturmak üzere gelişmeleri gereken öğrenciler var. kredi çekip ev alan birisi buna kendisi karar verir, kârlı bir iş gibi görmezse ev kredisini çekmez evi de satın almaz, ama, öğrenciler için böyle keyfi bir "seçim" durumu yok. Türkiye'de öğrencilerin ezici çoğunluğu okuyabilmek için devletin bu desteğine doğrudan muhtaç.
bir de: "ABD'de böyle burslar bile yok, siz çok şanslısınız, şikayet etmeyin" diyen hastalıklı kesim var. Türkiye'deki öğrenci sömürme sisteminin zerresi ABD'de yoktur. 1+0 odayı fahiş fiyattan kaktıranları bile saymıyorum, staj adı altında öğrencilerin aylarca en ağır şartlarda çalıştırılmaları ve bu çalışmalarının sigorta başlangıç tarihi olarak sayılmaması gibi birşeyi sen ABD'de göremezsin. ABD'de en "kimsesiz" öğrenci bile gider Walmart'da falan iş bulup geçimini sağlar hayatına atılır. Türkiye'de bu imkanları sağlayacaksanız o zaman KYK'yi kaldırın. bu sömürü sistemini kaldıramıyosanız da tatava yapmayın. bir toplum için gençlerini okutmak bir "seçim" değildir. her toplum kendi gençliğini geliştirecek sistemi kurmak mecbriyetindedir. sistemi tıkayıp gençleri boğmak toplumun kendi kafasına silah dayamasından başka birşey değildir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Zaten ödemeyeceğiz demiyorlar. Problem, resmi enflasyon oranının üstünde abartılı bir şekilde ekstra geri ödeme istenmesi. Sen olayı çok yanlış anlamışsın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ABD'de de KYK benzeri bir sistem var student loan adı altında, hatta yanlış hatırlamıyorsam geçen yıl kongre tüm öğrenci kredisi alan herkesin borcunu silmişti.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Orasi abd. Kişi başı 7000 dolar hasilayla 50000 dolar hasilayi karsilastiramazsin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende aylık 998tl 2+1 98m2 10m2 balkonlu evin kredisini ödüyorum hocam :)
-
İçinizde gerçekten ailesi durumu kötü olup sırf okul masraflarını ailesinin yükünü azaltmak için kyk alan kardeşlerimiz var selam olsun geçmiş olsun sonuçta bu para alındı harcandı isteniyor faizi cartı curtu enflasyonu filan.
Ama birde ailesi durumu iyi olup sırf akşamları karı kız ayağına 2 içecek fazla ısmarlarım belki kız düşer ayağına okula veya öğrenime değil de zevklere harcayan kesim var ÖDEYECEKSİNİZ Alırken sorun yok verirken mi canınız yanıyor. O zaman bankalardan kredi alan o kadar eksim var onlarda ödemesin.
-
Ben KYK kredisini 2007-2011 de aldım aslında geri ödemeye 2013 de başlamam lazımdi odeyemedim. En son yapılandırma 2019 da gelmişti galiba, onda yapılandırdım ödeme yaptım ama aylık çok fazla ödeme istedikleri için onu da ödeyemedim malesef. Benim totel ana param 13K idi ve borcum vergi dairesin motorumada haciz koymuşlar. Sizce bana ne kadar borc gelir ortalama çünkü e devletten görünmüyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X