Şimdi Ara

Kyk kazığı hakkında ne düşünüyorsunuz? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
2
Favori
9.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaprağını yerken kıtır kıtır, sapına gelince meeee.

Harcarken zevklidir.

Ödemeye gelince zoruna gider. Bu banka dahil her türlü kredi için geçerlidir. Krediyi alırken şartlar bellidir ve kabul ederek alırsın.

• Olaya kazık olarak bakmayın. Devletin, sizi Türkiye gerçeklerine karşı uyandırma, uyum sağlatma çabası olarak görün

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gençlik ve Spor Bakanı açıklama yaptı, kabine toplantısında ele alınacakmış. Hadi yırttınız, bir kısmını silerler büyük ihtimalle. Toplam rakamı da insaflı hale getirirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %20-%30 gibi bir indirim gelirse hiçbir işe yaramaz bence. 27000 aldigim broca 47000 ÜFE eklenmiş. Max. 27k ya 20k eklenmeli fazlası öğrenciye zarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eski_nesil -- 13 Temmuz 2022; 13:26:51 >
  • Allah borcunuzun bittigi gunu gormeyi biran once nasip etsin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Biter biter 3 senem kaldı :) 7 sene önce aldım evi. 70k birikmişim vardı 60k da kredi çektim :) 6 sene kiracım vardı evde ondan aldığım parayı krediye yatırdım 1 ay önce evlendim evlenmeseydim bir 3 sene sonra bedavaya eve oturacaktım :) Şimdi 3 sene ben ödeyeceğim ama olsun 4-9k arası kira ödeyenler var wallaha çok kötü bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clarq26 -- 13 Temmuz 2022; 13:49:46 >
  • Ünide gezip tozmamış kız arkadaşı olmamış kim varsa konuya gelip nefret kusmuş

• İmzayı atıyorsan kısaca her riske varım diyorsun. Ayrıca üniversite okumak gibi bir zorunluluk yok. ABD'de insanlar orduya yazılıyor veya vasıfsız işlerde para biriktirdikten sonra üniversiteye başlıyor.

• Mahkemede bazen şöyle bir cümle geçer. “Hayatın olağan akışı” bu faizi enflasyonu kimse tahmin edemezdi. Hayatın olağan akışına aykırı olduğunu gösteriyor.

Kredi alırken herkes ekonomist mi durumu değerlendirsin? Ayrıca ekonomist olanı gördük ülkeyi batırdı. Ekonomistler değil siyasiler bile tahmin edemezdi böyle olacağını. Paraya ihtiyacı olan insanlar aldı bu kredileri. Zamanında zaten yandaşa burs çıkıyodu fakirlere kredi çıkıyodu.

Sürekli yediler içtiler diyen kesimin düşünme kapasitesi yeterli değil galiba. Madem öyle bir durum vardı niye şikayet etmediniz ya da bildirmediniz ? Peki böyle akılsız söylemlerinizin sonucunda gerçekten durumu olmayan ödeyemeyen insanlar ne yapacak.Twitterdaki paralı trollerin benzerleri burda da var.

• Size ne milletin aldığı paradan abuk subuk yorum yapıp milletin canını sıkıyorsunuz aldığım krediyle hasta bakarken kullandığım eldiveni alıyorum daha geçen bir stajda 400 lira para verdim malzeme parası ondan önceki senelerde de yaz parasını biriktirip kışın toplu malzeme alırdık. Çünkü aldığımız her şey dolarla, hastane malzemeye yetişemiyor artık öğrenciden daha fazla bekliyor. Yok eşekler gibi ödeyeceksiniz de yerken iyiydi de öderiz kardeşim ödemeyiz diyen mi var ne gıcıksınız ya

• K4R1P kullanıcısına yanıt

ABD'de %300 enflasyon da yok troll :)

• Doğru abd'de enflasyon yok ama TR deki gibi öyle bedava sağlık hizmeti, üniversite eğitimi falan da alamazsın. Paçan yiyosa abd'de de herhangi bir nedenden dolaya hastaneye gir işlem yaptır bakalım.

• K4R1P kullanıcısına yanıt

Onların maaşında da sağlık primi ve parası alınmıyor Abidin.

• rainbow.VK R kullanıcısına yanıt

Onlarda vergi ödüyor. Ayrınca her ay hesabından çıkan 2-3k para en dandik ameliyatı bile karşılamaz. Özelde ameliyata gir ne dediğimi anlarsın.

• Almadan önce düşünecektiniz. Hep diyorum bu devirde üniversite okunmaz. Meslek öğrenin. Gidin boyacılık öğrenin MYK belgesi alın bireysel iş kovalayın daha iyi. Boyacılık yanında seramik işçiliği, sıhhi tesisat, kalorifer tesisatçılığı vs.de öğrenin. 4 yılda bütün bu meslekleri öğrenir usta seviyesine gelirsiniz.

• Çok subjektif bir yorum. Bilgisayar bölümü okuyanlar da polislere, doktorlara yazılım öğrenin desin. Katipler hizmetlilere ve hemşirelere yatıyor desin vs. Hadi erkekler ok, bayanlar da mı boyacılık seramik işçiliğı sıhhi tesisat öğrensin? Mesleğiniz yukarıda yazdığınız bir şeyse yılların deneyimi size hemen usta olmayı bu işi öğrenebileceğinizi düşündürebilir.

Siz ne bir doktorun/asistanın veya (bilgisayarla aranız iyi değilse) katibin işini rahatlıkla yapabilirsiniz ne de katip veya doktor kendi işi dışındaki işlere odaklanabilir. Herkes beden işçiliğine yatkın değildir ve seveni-sevmeyeni vardır. Ayrıca ülkeye ne olduysa pandemi öncesi olmaya başladı, 1.sınıfta kredi almaya başlayana "Ülke batacak" demedi. Meclisten dışarı ilahi adalet var, bugün siz öğrencileri küçümsersiniz yarın başınıza iş gelir başkaları da sizi küçümser dalga geçer.

• Cumhurbaşkanı Erdoğan:

“KYK konusunda gençlerimizi faize kurban etmeyiz. Pazartesi günü kabineden sonra açıklamayı yapacağız.”

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Faiz silinecek herhalde.
    Oy konu oldu mu ülkemiz çok bonkör oluyor.
    Bilsem bende alırdım kyk kredisi.
    almamak enayilik oldu. Halkın vergisini çatır çutur yeme şansını kaybettim maalesef.

• ÜFE silindi diye haber var doğru mu?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.