Şimdi Ara

Kyk kazığı hakkında ne düşünüyorsunuz? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
2
Favori
9.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 20 k alan öğrencinin 80k ödemesi hak değildi zaten. iyi işler de yapıyorlar ara sıra.

• fairtune kullanıcısına yanıt

Kılıçdar sayesinde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm ÜFE farkını silmeleri çok enteresan.

Mesela önceki sayfalarda yazdığım gibi benim, 20.000 aldığım borcumun ÜFE’li geri ödemesi 27.500. Her ay ödüyorum. Kalan borcum da 15 bin civarı. Aldığım parayla enflasyon eklenmiş geri ödeme arasındaki 7500 TL kalan borcumdan silinecek mi? Açıklamalara göre silinecek.

Bir de yüksek lisans kredim vardı, 2019-2021 arası aldığım. 24.000 TL aldım, geri ödemem 33 civarı. Buradan da 9 bin TL silinecek.

Oturduğum yerden yaklaşık 17 bin TL borcumu sildi devlet.

Evet bir ayarlama yapılması lazım idi ama tüm ÜFE’nin silinmesi çok abartı oldu bence. 30 bin alan adamın ödemesi teee Temmuz 2024’te başlıyor. 4 seneye bölünecek. Aylık taksidi 1250 TL oluyor. Hadi 1500 olsun. Asgari ücret bile o tarihe 9-10 bin olur.

Devlet bedava para vermiş gibi bir şey oldu.
    Olanda faiziyle ödeyenlere oldu. Keriz gibi ödediler.

Benimde borcum silindi ama ben bu denli yüksek silmeyi doğru bulmuyorum. ÜFE’den indirim yapılması lazımdı, tümüyle kaldırılmaması lazımdı. Bu benim görüşüm.

• Ulan zamanında almadım diye pişman oldum. Hakikaten bedava para dağıtmışlar gibi oldu. Ödeyen adamlar fena sövmüştür.

• Heisenbergin asistanı kullanıcısına yanıt
    Ödeyenin suçu ne aga ve tamam faizler sıfırlansın olması gereken bu, herkes için aynı olmalıydı
    tam bir muamma

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • beyler şimdi benim ödemem devam ediyor.hep düzenli ödemiştim ama yine vergi dairesine aktarmışlardı bi ara.bu düzenleme vergi dairesinden ödeyenler için de işe yarayacak mı?

• derebeyi01 kullanıcısına yanıt
    https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-62197861

Bu düzenlemeden halen kredi ödeyen tüm öğrencilerimiz faydalanacak diyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • derebeyi01 kullanıcısına yanıt

aynı durumdayım, şuan ödeme takviminde ve taksit tutarında bir güncelleme gözükmüyor.

• Yapılan teknik bir çalışma nedeni ile hizmet sunulamamaktadır

Sizlerde de böyle mi

• peki beyler ödediğimiz taksitleri nasıl gösterecekler?Yani normal bankadan kredi çektiğimizde ödeme yapılırken taksitin bir kısmı faiz bir kısmı anapara oluyor ya, bu kyk taksitleri de o şekilde mi?hesaplama nasıl yapılacak bir açıklama var mı?Kalan bakiyeden direk faizi silecekler mi?Ben ayrıntılı bir bilgiye ulaşamadım..

• Ben gecen sene fln odedim bitirdim. Kendi adima hakkim varsa helal olsun faizi vs silinenlere.

Faizi silinenlerde faizli odeyenlere enayi vs diyeceginize zamaninda faizle odeyenlere tesekkur ediyoruz deyip gecin. Nefret koruklemenin alemi yok.

• Devlet bedava para dagitti resmen keske zamanin da ben de alsaydim. Neyse saglik olsun insallah bu paralar baska yerlerden bize girmez

• Evet az önce TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi arkadaşlar.

Cumhurbaşkanı onayladıktan sonra kanun Resmi Gazete’de yayınlanacak ve yürürlüğe girecek. Tahmini olarak bir kaç haftaya borçlarınızın faizi tamamen silinmiş olur.

Herkese hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHF_Viper -- 17 Ekim 2022; 22:31:47 >
  • DHF_Viper kullanıcısına yanıt
    Olması gereken olmuş bozuk saat misali

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • DHF_Viper kullanıcısına yanıt

şuan kredi alanların da kesin siliniyor dimi adıma açık kredi var bunu yıl ortasında iptal etmiştim aynı krediyi kredi numarası değişmeden tekrar almaya devam edicem. ödeme zamanı faizsiz ödeyeceğim kesin mi

• xxCrazyBoyxx01 kullanıcısına yanıt

Evet, halihazırda krediyi alanları da kapsayacak denmişti. Kanun metninde de “Öğrenim kredisi, öğrencinin aldığı miktar kadar ödenir” şeklinde hüküm kondu.

Seçimden sonra hükümet değişir, yeni iktidar caymazsa ya da bu hükümet kazanır, sözünden dönmezse bir şey olmaz. Artık kyk kredileri ödenen para kadar.

4 yılda 40 bin aldıysan 40 bin ödeyeceksin. Bu.

• Hala daha silinmedi, gecikme zammı da üstünde duruyor. Silindikten sonra birikenleri topluca mı isteyecekler yeniden mi yapılandıracaklar acaba?

• Sayk S kullanıcısına yanıt

Henüz kanun resmi gazetede yayınlanmadı. Diğer maddeleri görüşülüyor genel kurulda. Torba kanunla geliyor çünkü.

medyascope
    Torba kanunun ilk 27 maddesi kabul edildi: KYK borç faizleri silinecek, KKM’ye vergi istisnası uzatılacak, intörn hekimlere asgari ücret verilecek - Medyascope
    https://medyascope.tv/2022/10/28/torba-kanunun-ilk-27-maddesi-kabul-edildi-kyk-borc-faizleri-silinecek-kkmye-vergi-istisnasi-uzatilacak-intorn-hekimlere-asgari-ucret-verilecek/

Kanun kasımda geçer, cb onaylar, resmi gazetede yayınlanır yürürlüğe girer. Aralık başında sistemlere yansıtırlar.

Tahminim, yeniden yapılandırırlar. Faizi sildikten sonra ne kadar borcunuz kalıyorsa onları sıfırdan bir daha bölerler.

• Leon FR kullanıcısına yanıt

almazsak nasıl geçinicez sen mi karşılayacaksın

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.