Şimdi Ara

Kyk kazığı hakkında ne düşünüyorsunuz? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
204
Cevap
2
Favori
9.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hesaplamalarda bir hata olduğunu sanmıyorum ama borcunuz neden 2 sene sonra hesaplanmış onu anlamadım. Kyk’yı arayıp net bilgi alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yine olsa yine alırım 26k civarı ödeme almışım 74k ödeyecem ama ödeme 2 yıl sonra başlıyo asgari şuan 5.5 yılbaşında 7 desek oradan 2 yıl sonrası zaten minimum 10-15k yapacak mühendis maaşı olur 18-20 4 ayda öderim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ödemeyin 11 ay sabredin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • birkuşgibi kullanıcısına yanıt

Normal degil, arkadasim 23k almis 2017-2021 temmuz arasi. Odeme 35k gozukuyor… Ne olduysa 2021 temmuzdan itibaren, son 1 yil icinde olmus.

Diger arkadasim hazirlikla beraber 5 yil okudu, yaklasik 35k almis 2017-2022 temmuz arasi, odeme 100k gozukuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ubi Panis ibi Patria -- 12 Temmuz 2022; 12:42:41 >
  • birkuşgibi kullanıcısına yanıt
    2020 de mi mezun oldunuz?
    Normal öğretim süresi tamamlanmadan borç hesaplanmıyor. Ben 2018-2020 arasında aldım.
    2022 de mezun oldum bu ay hesaplandi.
    13 bine 48 borc çıktı herkesten daha yüksek oranda girdi bana

• Konuya gelip alırken iyi öderken kötü diyen iğneleyici sekilde konuşan bazı tipler var.
    Öncelikle konu, olay tam olarak ne ondan bile bir haberler.
    Ve kyk kredisini alan çoğu öğrenci zorunlu ihtiyaçtan aldı. Parayı karıyla kızla ezmedi gelip de yerken tatlıydı falan bir boş yapmayın.
    Kurduğunuz cümlelerden fesatlık, haset akıyor.
    Alakanız yoksa konu ile lütfen bir çıkıp gidin.
    Direkt blokluk tipler.

• Gelip almasaydin diyen arkadaslar, Bunun neresi mantikli allah icin ya…

Kyk kazığı hakkında ne düşünüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ubi Panis ibi Patria -- 12 Temmuz 2022; 12:37:52 >
  • Bu enflasyon ortamında gayet normal. 4 yıl önce alınan 100 lira şimdinin 500 lirasına denk. Bunun için fark istenmesinin nesi garip?

• ubi Panis ibi Patria kullanıcısına yanıt

O 48000 liranın bir yıl sonraki değeri zaten kafadan en az iki katı.

• Seçime doğru af gelip herkesin borcu silinebilir. Ya da kim ne aldıysa onu ödeyecek faizi kaldırdık denebilir. Gss borcumu ödedikten sonra af gelmişti. Bir ihtimal aynısı olabilir.

• sakata S kullanıcısına yanıt

hayaller hayaller Kyk kazığı hakkında ne düşünüyorsunuz? GSS ayrı bu ayrı

• The Management kullanıcısına yanıt

Bunu 6/2023 de ödemeye başlıyorsun galiba. O zamana göre yeniden hesaplanacak değil mi? Benim de var ödesem mi beklesem mi emin değilim.

• DHF_Viper kullanıcısına yanıt

şu an hesaplanan borcum 1 yıl sonra ödeme başlayınca yine artacak değil mi?

11 bin lira 16 bin lira olmuş peşin olunca 15 bin görünüyor. O parayı dövizde bekletip 2023 te ödemeye başlamak mı yoksa hemen kapatmak mı mantıklı.

• onlar konuşur akape yapar

• patatessiz patso kullanıcısına yanıt

ödemesi 3 yıl sonra başlıyor. 3 yıl öncenin 100 bini ile şimdiki bir mi ? inşallah popülist bi karar alınmaz da şunlara ödedirler kanırta kanırta . bir anlatıyor ki koluna zorla eroin verdiler sanki.

• Ben sadece 1 sene 4800 lira aldım. 200 lira fark ile 5000 tl ödeyeceğim. İyi ki 1 sene almışım yoksa yanardım

• crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

Haci tamam odemeleri lazim, enflasyon farkiyla normal bence de ayrica ben de odedim bitirdim sukur birkac ay once ama ne diye nefret kusuyorsun bu insanalara? Konuda odemiycem ustune yatacam hahaahaha diyen bir tane adam yok. Yok kanirta kanirta yok soyle boyle 3 kere nefret dolu mesaj atmissin. Bu icindeki nefretin sebebi nedir ogrenebilir miyiz?

Yazik insanlara zaten bu devirde 20 yasinda olmak istemezdim bizler bisekilde kendimizi kurtardik ama yeni nesil genclerimize yazik adamlarin umudu yok hayat sevinci yok.

Niye bu kadar nefret dolu bir sekilde kendini ifade ediyorsun anlamadim? Evet odesinler odeyeceklerde zaten bundan kacis yok ama bu gencler bizim dusmanimiz degil.

• Dolar bir yılda iki katına çıktı. 7 yılda 3 katı ödemek çok uygun.

İsyan edilmesi gereken kyk değil, enflasyon. Keşke iyi yönetilseydik de ihtiyacı olan her öğrenciye burs verilseydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibribr -- 12 Temmuz 2022; 15:11:18 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ubi Panis ibi Patria kullanıcısına yanıt
    Ben 2018-2020 de alip iptal ettim 2022 de borc hesaplandi.
    Enflasyonlarin firladigi yillarda kredi almadim yani.
    Sonuc: 13 bin tl ye 48 bin tl borc

• Hesapta pek hata yok aslında. İnsanın emeğinin değeri bu oranda artmıyor sorun orada.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.