Şimdi Ara

Kymco Agility Lastik Kayıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
4.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kymco Agility 125 alalı 1 ay oldu. Memnunum genel olarak ama lastik bazen çok tehlikeli biçimde kayıyor. 2 defa düştüm. Gerçi ben acemiyim onun da etkisi var ama neyse ağır bir kaza geçirmedim. Motor da ben de sağlamız. Bugün Taksim'den Tarlabaşı'na doğru inerken yerler ıslaktı, yokuş aşağı ister istemez hızım artmıştı (en fazla 50 diyeyim) ve aynı motor yarışlarındaki gibi sağa yattı motorum ve 10 metre sürüklendik asfaltta. Tişörtüm, pantolonum hep çamurlu su içinde kaldı bi de o halimle KPSS'ye girdim düşünün durumumu. Neyse, Kymco'nun lastiklerini herkes değiştiriyor mu? Bir arkadaşta da aynı motor var ve o da bana kaydırıyor diyordu. Sorun lastik mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jukiyim -- 8 Temmuz 2012; 20:51:52 >

• Ben de merak ettim. Aynı bölgede kullanmak üzere ben de motor düşünüyorum. Özellikle Kymco'ların çok tavsiye edilmesi sebebiyle bu marka motorlardan bir tane almak niyetindeydim.
  • beyler o frenlerin iyi oldugundan ve teker lastiklerinin kötü olmasından kaynaklanır motorla alakası yoktur sonucta üzerlerindeki çin malı lastikler onlarda bildigin naylondan oldugundan kayması çok normaldir onun yerine michelin lastik alırsanız yol tutuşu 4 kat artar virajlarda çok iyi yatırabilirsiniz motoru hiç bir sorun olmadan.ama bunun için 100 lira gibi bir parayı gözden çıkarmak gerekli ama o lastiklerlede rahat 15.000 km gidebilirsiniz eğer olmazsa metzeler de çok iyi lastikdir
  • Tamam motor çin malı değilde, neden çin malı lastikle veriyorlarsa.
  • Kawasaki bile lastikten kısıyor, amaç maliyet düşürmek. Kaliteli lastik alırsanız sorununuz çözülür.
  • Arkadaşlar, korkularımı yenmek için Kymco ile İstanbul'dan Edremit-Akçay'a geldim. Bandırma'ya feribotla geçtim. Ordan da buraya sürerek geldim Kaz Dağları'nın içinden yaklaşık 180 km falan. Yavaş yavaş geze geze geldim. Kymco hakikaten iyi motor, yolda hiç sorun çıkarmadı. Rotam şöleydi: Bandırma-Gönen-Balya yolu(Güneşli Köyü Yolu)-Fındıklı Köyü-Yeşilköy-Araovacık-Pazarköy-Koruköy-Hamdibey Beldesi-Kalkım-Edremit yolu-Edremit-Akçay. Gerçekten çok zevkliydi.
  • Yapılacak en güzel şey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acemilik gitti herhalde. Kayma sorunu hissediyor musun. 180 km ne kadar yaktı hesapladın mı.

• 25 TL'lik yakıtla İstanbul Kasımpaşa'dan Akçay'a geldim (Yenikapı-Bandırma feribot).
  • Feribot km ye dahil değil demi, sizin yaptığınız yol 180 km.

• quote:

Orijinalden alıntı: jukiyim

Arkadaşlar, korkularımı yenmek için Kymco ile İstanbul'dan Edremit-Akçay'a geldim. Bandırma'ya feribotla geçtim. Ordan da buraya sürerek geldim Kaz Dağları'nın içinden yaklaşık 180 km falan. Yavaş yavaş geze geze geldim. Kymco hakikaten iyi motor, yolda hiç sorun çıkarmadı. Rotam şöleydi: Bandırma-Gönen-Balya yolu(Güneşli Köyü Yolu)-Fındıklı Köyü-Yeşilköy-Araovacık-Pazarköy-Koruköy-Hamdibey Beldesi-Kalkım-Edremit yolu-Edremit-Akçay. Gerçekten çok zevkliydi.

Ben de Akçay da ikamet ediyorum kardeşim buralarda yol çalışmaları ve aşırı sıcaklar yüzünden trafikte millet tabiri caizse kafayı yemiş durumda ve motorluların üstüne sürmekte-önüne göz göre göre çıkmakta sakınca görmüyorlar aman dikkat diyorum!

Kymco yuyakın arkadaşım aldı bence de gayet güzel bir motor, güle güle kullanın.

• Bu arada Honda da IRC marka lastik var, parlak-kaygan zeminlerde motor olduğu yerde patinaj çekiyor fazla gaz verilmese dahi..

Daha iyi olacaksa Michelin düşünebilirim, hem daha yumuşaktır belki.
  • michelin hepsinden yumuşak hamura sahip yani zemini daha iyi kavrıyo normal scooter motorlar için michelin city grip lastikler çok tutulur ama metzelerde bu konuda michelin kadar iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: BayernM

michelin hepsinden yumuşak hamura sahip yani zemini daha iyi kavrıyo normal scooter motorlar için michelin city grip lastikler çok tutulur ama metzelerde bu konuda michelin kadar iyidir

Teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

quote:

michelin hepsinden yumuşak hamura sahip yani zemini daha iyi kavrıyo normal scooter motorlar için michelin city grip lastikler çok tutulur ama metzelerde bu konuda michelin kadar iyidir

Teşekkürler..

önemli değil dostum ama alırsan bir müddet sonra bizimlede görüşlerini paylaşırsan aklımızın bir köşesine yazarız
  • quote:

Orijinalden alıntı: DARBE

Feribot km ye dahil değil demi, sizin yaptığınız yol 180 km.

Feribotu saymıyorum, Bandırma-Akçay arası yaptığım yol bu. Gezi ile ilgili ayrı konu açtım, resimleri görebilirsiniz:

http://forum.donanimhaber.com/m_63142033/mpage_1/f_/key_//tm.htm#63175530

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jukiyim -- 15 Temmuz 2012; 12:05:06 >
  • hesabima göre km için 14 kr. luk bir yakıt tüketimi sözkonusu, şehir dışı için biraz fazla gibime geldi.
    normalde en az 15 kr yakıyor desene, bu bir arabaya yakın bir değer.

• kullanıma göre değişebilir, ben çok dur kalk yapıyorum, acemilik var tabi. 1-2 kuruşun hesabını yapmıyorum, sonuçta bu ülkede yakıt pahalı bu bir gerçek.
  • Yani.
    hocam, bi gün sizinle görüşelim ya. En çok ilgimi çeken motor bu su an. Biraz yakından bakayım, sohbet muhabbet edek.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

quote:

Teşekkürler..

önemli değil dostum ama alırsan bir müddet sonra bizimlede görüşlerini paylaşırsan aklımızın bir köşesine yazarız

Henüz almak için karar vermedim ancak benzer forumlardan biraz araştırdığım kadarıyla Michelin önerilse de ne yazık ki PCX e uygun ebatı yokmuş.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.