Merhaba daha önce l-carnitinn 500ml icecek seklinde olanını almıstım bir sıkıntı yasamadım 1.5 aydır spor yapıyorum 30 yasındayım.Genelde hareketeiz biriydim.yaklasık 15 gündür protein tozu 1 haftadır da bcaa kullanıyorum.Bugun tüp şeklinde olan l carnitinden içtim arkasına 15 gr bcaa spor tamamen bitince protein tozu içtim ve ilk 2 dakika kosu bandında yürüdüm 2-17 dakikalar arası 11 km hızla koştum yürüyüşe geçtim sonra belli bir süre 12 seviye hız ile kosmaya devam ettim 31 dakikada 5 km civarı yol gittim ve 9.8 ortalama hız ile tamamladım Arkasına ağırlık antremanına geçtim agırlık bitince 2 dakika yürüyüs ve arkasına hç durmadan koştum ortalama 10 km hızla yine yarım saati tamamlayarak 5 km gittim ve sporu 20.10 saatinde tamamladım Normalde akıllı saati takip ederim kalp atıs hızına bakarım ama yarım saat geçmesine rağmen kalbim 130-140 arası atmaya devam ediyordu bir türlü geçmedi birsey varsa erken önlem olsun diyerekten devlet hastanesine gittim ekg geçtim nabıza baktılar 140 cıktı iğne yaptılar bu seni rahatlatır dedi l carnitin kalp carpıntısı yapar dedi o şekilde gönderdi daha sonra ben kendim bir de özel hastaneye gititm Aradan yaklasık 3 saat geçmisti hala yüksek atıyordu Ateş ölçüldü 38 derece cıktı.Kan testi aldılar ve röntgen çektiler, kan sonucları normal çıktı bol bol su iç dedi ve birseyin olmadığını söyledi eve geçtim normaldr 88 atardı ama şuan 100 üzeri atıyor hala bazende düzene giriyor mesela 5-6 dakka üst üste normal 88-90 arası atıyor Normalde 10 km hızla maksimum 10 dakka kosardım ve geriye kalan 20 dakkayı yürürdüm ömrümde ilk kez bu kadar zorlayarak koştum l carnitin etki eder diye sizce bu yksek kalp atısının uzun süre olmasının nedeni nedir uzun bir kardiyo yapıp zorlamaktan mı yoksa l carnitin mi zarar vermiştr Ben mormalde kosu yaptıktan 30 saniye sonrw kalp normale dönüyordu ve ayrıca agırlık kaldırınca da nabızım yükseliyordu yani agırlık antremanlarında da yüksek oluyordu nabzım 2 sorum var 1-) yüksek kalp hızının uzun süre devam etmesi neden olur? 2-) agırlık kaldırırken yüksek nabız olması normal midir? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafatopu07 -- 10 Şubat 2022; 1:11:6 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
L carnitin, Bcaa, Protein Tozu ve Yüksek Nabız
-
-
Hocam zamanım olmadığı için kısaca yazıyorum. Amacınız kilo vermek sanıyorum. Spordan önce carnitine iyi olmuş, yanında kahve de içmenizi tavsiye ederim. Spora 3-5 dk sadece ısınmak için yürüyerek başlayıp daha sonra ağırlık idmanı, finalde kardiyo yapmanızı öneririm. Yani enerjinizi koşma değil ağırlık idmanına ayırmalısınız. En son da eğimi yükseltip orta hızlarda(5-7) arası uzun süre yürümek daha hızlı ve sağlıklı sonuç verecektir.
-
Cevap için teşekkürler amacım kilo vermek deil kas yapmak ama kondisyonum olsun diye çok kostum hem agırlım hemde kardiyo yapıyorum ama kısaltacam galiba kosuyu kalbe sıkıntı olmaması için
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Nabzını elinle doğruladın mı o kadar yüksek atmasını ? Ek olarak kalbin spor esnasında özellikle yük altındayken yüksek tansiyon ve yüksek atımda olması normal. Eğerki yeterli sıvı miktarın yoksa veya kan değerlerin normal değilse vücut gerekli homeostazı sağlamak için kalp atımını hızlandırıp durumu dengelemeye çalışır.
-
1- l carnitin mi pre workout mu. Yüksek kafein buna neden olabilir.
2- Güneşin sabahları doğması kadar normal.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X