Şimdi Ara

Laguna 2 Expression Plus Aldık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
1
Favori
2.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam beyler. Babamla uzun araştırmalarımız ve 30 bin TL bütçemiz ile sedan, güvenli ve nispeten C sınıfı araba arıyorduk. Yaklaşık 1 sene araba modeli seçme araştırması yaptık. Uzun zamandır arabamız olmuyordu, bu yüzden nispeten benzinli güzel bir araba bakıyorduk. Türlü türlü arabalara baktık fakat 1 senenin sonunda Laguna 2 de karar kıldık. D sınıfı bir araçtı nihayetinde. Bu çok hoşumuza gitti. Artık gözümüz öyle kararmıştı ki paketlerine bile bakmıyorduk. Yani en boşu bile biraz dolu aslında arabaların. 4 buçuk aydır şöyle temiz, düşük kilometreli, hasar kayıdı fazla olmayan, 1.9 Dizel motor veya 1.6 atmosferik benzinli araba modeline bakıyorduk Laguna'nın. Malum siteden (neden böyle deniyor bilmiyorum ama gelenek bozulmasın) bir sürü araştırma yaptık, 3 tane 1.9 Dizel, 2 tane 1.6 modelini ekspterte soktuk. Birinin ağır hasar kayıdı olduğunu öğrenince koymamıştık. Çoğunun motoru bitmiş, bakım arifesi geldiğinden satıyormuş satıcıları. Biraz hüsranla ayrıldığımızdan hepsinden; Laguna 2'den vazgeçecektik o derece. Ya arkadaş bir tanesinin bile motoru temiz olmaz mı?

8 Nisan'da bir ilan gördük. Bir de buna bakalım dedik. 2006 model Faz 2 (makyajlı kasa) 109 bin KM'de benzinli. Hiç gaz takılmamış ve yetkili servisinde yapılmış her bakımı. Yedek anahtarı da duruyor. Muaynesi de 2020'ye kadar varmış. Çok içimize sindi fakat ilan sahibi 35'e yazdığından pek umudum yoktu açıkçası. Neyse dedik uygun zamanda babamla gidip bakarız. Yine de bakalım ne kaybederiz dedik. İyi ki de gitmişiz.

9 Nisan'da arabayı gittik gördük. Araba tertemiz. İnce ayrıntılarına içine v.s baktık. Her şeyine baktık çok içimize sindi. Yani araba süper bakılmış tek bir aşınma bile yok. İçine diyecek bir şey yok zaten. Dışında göçük yok fakat çizik var normal olarak. Eksperte götürmeden adamla pazarlığa oturduk 34'e bırakırım dedi. Araba güzel fakat bütçe meselesi işte. Bu kadar beğendiğimizden babam ben borç bulurum diyip arabayı ekspterte götürdük.
    Arabada tek bir tane bile kusur çıkmadı. Direksiyon yağında çok az bir şey kaçak varmış. Ekspertçi onu da uygun olduğunuzda götürün dedi. Okey verdik. Motoru yüzde 92 çıktı. Yani içimizde öyle bir sevinç uyandırdı ki; bu zamana kadar hiç böyle yüksek dyno verisi veren, hatasız, nispeten yağ kaçaksız araba yoktu. Oh güzel çok güzel dedik ve kaporamızı verdik.

Bugun 11 Nisan ve arabayı almış bulunuyoruz. Allah'a şükür yolda izde bir şey olmadı. 34 milyara D sınıfı 2006 model 109 binde araba aldık. O kadar beklememize, araştırmamıza değdi. Tofaşlar, Symboller bile 30-35 civarındayken böyle bir arabayı almak bizim için iyi oldu.

Arabanın piyasasını, sorunlarını, parça pahalılığını biliyoruz. Bunu bilerek aldık. Alan adam da hatırlattı sağ olsun. Gerçekten üzerimizden büyük bir yük kalktı ve böyle iyi bir araba sahibi olduk. Darısı araştıranların başına. Okduğunuz için teşekkür ederim. Resimleri de yarın atarım inşallah.

Edit: Araçta 2 parça boya var. 2500 TL de hasar kaydı var. Merak edenler için yazma gereği duydum Boyalar yetkili servisinde yapıldığından pek sorun teşkil etmedi bizim açımızdan.

Laguna 2 Expression Plus AldıkLaguna 2 Expression Plus Aldık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sozelciii -- 13 Nisan 2018; 14:3:15 >

• Hayırlı olsun kazasız belasız kullanırsınız inşallah
  • Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. Güzel araç almışsınız.
  • Çok güzel bir araçtır, konforlu, yol tutuşu güzel. Temiz olmasıda ayrı bir + sağlıyor. Hayırlısı olsun, kazasız belasız inşallah.
  • O paraya alınacak en iyi seçenek
    hayırlı olsun
  • Teşekkürler hepinize. Daha iyileri sizin olsun.
  • Arkadaşlar benimde 30-35 k bütçem var. Düşündüğüm arabalar geely emgrand chevrolet cruze. Modeli yüksek km si düşük. Ne düşünüyorsunuz ? Var mı başka öneriniz ?
  • Geely elendi. Çok hassas arabalar. Cruze 35 milyara temizini bulamazsın. Bulsan da şase falan oynanmış olur, türlü türlü sorunları olur. Aveo da aynı şekil. Ben kaç ay araştırdım. Laguna 2'den başka iyi araba yok piyasada. Uygun fiyata D sınıfı, güvenlikli araç sahibi oluyorsunuz.
  • sozelciii S kullanıcısına yanıt
    Geely neden elendi hocam. 2012 modellerini 50 km de 30 a veriyorlar. Çin malı olması kafamı karıştırıyor. Küçük b sınıfı araba istemiyorum. Peugout 407 de aklımda. Hyundai fx coupe nasıl ? Baya iyi tasarımı var.
  • Geely Çin markası ve servis ağı yok denecek kadar az. Benim için eksi bu. Ayrıca Çin markası. Uzun sürede ne tür sorunlar yaratır bilinmez. İnternette de önerilmiyor. Araştırdığım eksiler bunlar. Yine bu bütçeye 407 bulmanız imkansız. Anca bakımı gelmiş 200 KM+ 407 bulursunuz. 407'nin de bazı sıkıntıları olduğunu araştırdığımda görmüştüm. D sınıfı arabalar genelde kötü kullanılır. Hyundai hakkında bilgim yok.
    Yani 30-35 bine lagunadan başka araba alınmaz diyorsunuz.
  • Onca ay araştırdım. En uygun F/P Laguna.
    mazda 3 te iyi bir seçenek bence
  • Temizini bulursanız tabii ki.
  • hayırlı olsun kazasız belasız kullanın arabanızı.
  • Hayırlı olsun iyi araç.
    Fiyatlar uçtuğu için fiyata birşey demiyorum.
  • tr de fiyatlar her zaman ucacak. aha dolar ne kadar oldu. bugun tl de kalmayı tercih eden kaybeder. bi yatirim yapın yeter ki tl de kalmayın. 2002 96k km elantra var diyom emgrand bakıyonuz.
  • Piyasa koşullarına göre mantıklı bir seçim yapmışsınız. Hayırlı, uğurlu olsun.
  • onurmaurer kullanıcısına yanıt
    5-6 yaşında araba varken 16 yaşında arabayı napalım
  • Geelyniz hayırlı olsun
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.