selam arkadaşlar sizlere aşağıdaki linkteki laguna 2 expression 1,6 modeli ile ilgili sorularım olacak 15bin liraya kadar bir araç almak istiyorum ama expression u gördükten sonra 20bin leri zorlamayı düşünüdm. fakat laguna için kimseden olumlu bir yorum gelmiyor. megane a kıyasla çok daha yedek parçasının pahalı olduğu söyleniyor. doğrumudur 20bin liraya kadar araba alınacaksa tercihler opel astra, ford focus mu olmalıdr? araçlar konusunda çok bilgi sahibi değilim, yardımcı olursanız sevnrm
downer82 kardeşim. Ben şu an bir laguna kullanıcısı olmamakla birlikte önümüzdeki aylarda satın almayı planlıyorum. araştırmalarıma dayanarak söylüyorum ki laguna kullananlar çok memnunlar. Kısmetse yıl sonuna doğru Laguna 3 almayı planlıyorum. Test sürüşüne çıktım ve mükemmel. İlk kuşak Lagunayı da uzun yolda kullanmıştım ve iyi bir araç. Laguna 2'ye hiç binmedim ancak kullanıcısı bir arkadaşım kulakları çınlasın demişti ki "bu araç tüm özellikleri ile mükemmel ancak Renault bu aracın dış görünümüne önem vermeyerek bu aracı Megane 'a bile ezdirdi. Bu nedenle tutulmadı..." Bu zevk meselesi ki bence Laguna 2'nin dış görünümünü özellikle koyu renkli ise çok beğeniyorum. Eminim ki teknik özellikleri ve donanımı ile de ikinci el olarak alınabilecek cok iyi bir aractır. Bu sınırlı bilgimle yardımcı olabildiysem ne mutlu. Tabii ki Laguna 2 kullanıcılarından doğrudan bilgi alabilirsen çok daha iyi olur. Uzun lafın kısası ben aracı tavsiye ederim...
sayın alperdoruk.bende 2000 yılından beri yani yaklaşık 10 senedir 0 aldığım lagunamı kullanıyorum.lagunayı zaten bilen bilir ne kadar iyi bir araba olduğunu.bu aralar aracımı yenilemek istiyorum.bende laguna 3 düşünüyorum.dizel motorlu olanlarından.fakat 2.0 motor altları bu aracı rahatlıkla çekiyor mu.?çünkü öyle bir kasaya sahip araçta zor olması lazım diye düşünüyorum.yakın zamanda bende laguna 3 alacağım.fakat tek şüphem 2.0 altı dizel motorların aracı rahatlıkla çekmemesi.yoksa bu 2.0 motor vergileriyle araç durduğu yerde her ay 150-200 lira para kaybettirecek.saygılar.
ati03 kardeşim; Ben kısıtlı bir zamanda aracın 1.5 dizelini test ettim ve gördüğüm kadarı ile bu bile yüksek torkku sayesinde iyi bir çekiş gücü üretiyor, kaldı ki 2.0 motorun rahatlıkla aracı çekeceğini hatta uçuracağını düşünüyorum bence hiç şüpheniz olmasın. Ayrıca yerli ve yabancı internet siteleri ve forumlardan takip ettiğim kadarı ile de 2.0 motor çok güçlü. Bence bir de bu konuda önceliğinizin ne olduğu önemli, aracı sert kullanan ve performans bekleyen biriyseniz bence 2.0 iyidir, ama benim için ekonomi daha ön planda geldiğinden benim tercihim eğer kısmet olursa 1.5 dizelden yana olacaktır. Aslında test sürüşü yapabilirsiniz. Arac alırsanız veya almak üzere olduğunuzda irtibatta kalalım ki deneyimlerimizi paylaşabilelim.
alperdoruk kardeşim.çok teşekkür ederim bilgilerin için.laguna 1 imi yakında servise götüreceğim.o zaman daha net şekilde inceleyeceğim laguna 3 u.tabiki palaşımları oldukça burada belirteceğim.teşekkür ederim.saygılar.
ati03; bu forumda irtibatta kalalım o zaman. Yeni öğrendiğiniz birşey veya edindiğiniz deneyim olursa paylaşırsanız sevinirim. Biz de arkadaşlarla 2-3 hafta içinde randevu alıp ayrıntılı bir deneme sürüşüne çıkacağız. Burdan haberleşelim. Bir de aracın rengi ve sunroof konusundaki fikirlerinizi belirtebilirseniz memnun olurum. Saygılar
Merhabalar. Bugün yeniden LagIII ile biraz daha ayrıntılı bir test sürüşü yaptım. Kullandığım araç 1.5dCI SL executive model idi. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki motor çok rahatlıkla ve başarılı bir şekilde kasayı kaldırıyor ve dizel olmasına rağmen mükemmel bir şekilde sessiz. İçtasarım çok güzel, benim zevkime uygun, çok beğeniyorum. Sürücü görüş açısı ve kullanım ergonomisini de çok beğendim. Vites geçişleri güzel ve rahat. İç hacim çok iyi. Eminim ki bu özelliklere bir de motorun cimri yakıt tüketimi ve 1.5 olması nedeni ile düşük vergi gideri eklenirse motor ve iç dizayn 10 numara Gelelim negatif yönlere: 1. Direksiyon simidi çok sert. Laguna kalitesinde ve hidrolik direksiyona sahip bir araçta çok daha hafif ve yumuşak bir direksiyon bulunmasını beklerdim doğrusu. Bu çok canımı sıktı. Daha dün gece arkadaşıma ait 2009 model Toyota Corolla aracı kullandım ve direksiyonu tüy gibi hafifti. Tamam bu kadar olasın ama birazcık yumuşak olur yahu direksiyon 2. En ufak kasislerde ve yol düzensizliklerinde maalesef aracın her tarafından(göğüs konsolundan, arka camın olduğu bölgeden vs.) tıkırtılar geliyor. Düşündüm ki aracın km'si mi çok yüksek? Baktım ki araç 22500 km.de. Test aracı olsa da Laguna kalitesinde bir araçta bu km.de bu durumu görmek çok sinir bozucu. Test sürüşüne birlikte gittiğimiz ve ben aracı kullanırken arka koltukta oturan arkadaşlar bu durumdan ciddi şekilde rahatsız olduklarını belirttiler. Bu sıkıntı akla ilk olarak maalesef ki kullanılan plastik malzemenin kalitesizliğini getiriyor, Renault buna hala çözüm bulabilmiş değil veya bulmak istemiyor. 3. Aracın süspansiyon sistemini beğenmedim, gerçekten çok sallıyor. Yine en ufak kasis ve düzensizlikleri hissedebiliyorsunuz. Öyle ki şu an kullandığım 2008 symbol kadar... Yine arka koltukta oturan arkadaşlar bu durumdan ciddi şekilde rahatsız olduklarını belirttiler.Daha üst sınıf araçtan bu konuda biraz daha gelişme beklemek haksızlık olmaz sanırım Bu olumsuz noktalar bugün canımı çok sıktı. Test sürüşüne gittiğimiz arkadaşlarla dün gece arabalar üzerine sohbet ederken Laguna alacağımı söylediğimde bana müthiş tepki verdiler. Bunun üzerine bugün sabah birlikte çıkıp birçok markayı ziyaret ettik(VW, Honda, Toyota, Ford, Renault, Hyundai, Audi vs.). Bu ziyaretler esnasında Laguna'yı gören arkadaşlar aracı diğer markaların aynı segmentleri ile de karşılaştırma imkanı buldular ve benden özür dileyerek bir gece önce bana söyledikleri sözleri geri aldıklarını söylediler; yani bu fiyata bu özellikteki aracın çok iyi olduğunu söyleyerek aracı çok beğendiklerini söyledir... Taaaa kiiii; deneme sürüşüne kadaaar!! Deneme sürüşümüzden sonra bizim adamların gözlerinde bu saydığım olumsuzluklardan dolayı yeniden Laguna'nın prestiji yerlere vurdu
Ben ne mi düşünüyorum; hala Laguna gözümde Laguna ama o kadar para verilerek alınacak bir araçta insan mükemmellik ister....