Şimdi Ara

Laguna III mu Yeni C5 mi? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
1
Favori
20.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ft_fatalrhymer

lesinlikle laguna III

• Arkadaşım bi test sürüşü yap seçiminin laguna olduğunu anlayacaksın
  • ya kararsız kaldım ha :D herkes farklı bişey demiş :D napsamki..
  • arkadaşım sen git test sürüşü yap kimseyi dinlemeden al
  • otohaber dergisinin bu sayısında c5 ile laguna karşılastırması var kaçırma derim
  • Laguna III C5'in eski modelini andırıyor bi nevi.
    C5 de tasarım çok güzel laf yok ama adam gibi araba dersen Renault derim ben!
  • quote:

Orjinalden alıntı: serdar1646

otohaber dergisinin bu sayısında c5 ile laguna karşılastırması var kaçırma derim

kardeş tavsiyen üzerine gidip aldım dergiyi bi kaç unsuru paylaşmak istiyorum sizinle..

dergi baz olarak C5 1.6 HDi (49.950 ytl) ile LAGUNA III 1.5 dCi(47.000ytl)

İç Mekan Genişliği : (max 15 puan) C5 10 puan - Laguna III 9 puan === Diz mesafeleri hem önde hem arkada benzer ancak tavan yüksekliği ve baş mesafesi olarak C5 in üstünlüğü bulunuyor.

Malzeme Kalitesi/İşçilik: (max 15 puan) C5 12 puan - Laguna III 11 puan === C5 in kalite hissi rakibine göre daha yüksek

Konfor (max 15 puan) C5 12 puan - Laguna III 11 puan === Konfor sessiz çalışan süspansiyonlarla donatılan C5 in en iddalı olduğu konuların başında geliyor.Laguna,rakibinden daha sert karakterli bir otomobil.

Ergonomi (max 15 puan) C5 7 puan- Laguna III 7 puan === Minimalist bir konsola sahip Laguna daha iyi bir kumanda ergonomisi sunuyor.C5 e alışmak biraz zor.Ancak Laguna sürüş pozisyonu konusunda özellikle uzun boylulara biraz sıkıntı yaşatıyor.

Bagaj Hacmi (max 15 puan ) C5 9 puan - Laguna III 9 puan === Hacimler yakın (C5 439 lt- Laguna 450 lt) ancak bagajda bazı farklılıklar mevcut.Lagunanın kapağı geniş açılıyor ve eşiği daha alçak ancak dışında tutamak bulunmuyor.C5 in bagaj kapağıysa daha hafif.

Performans (max 10 puan) C5 6 puan - Laguna III 5 puan === Aynı motor gücüne sahip otomobiller çok yakın bir hızlanma performansı gösteriyor ( C5 0-100 km/s : 12.1 sn-- Laguna 0-100 km/s : 12.39 sn).Ancak fren mesafesi konusunda C5 daha iyi sonuçlara imza atmayı başarıyor.( C5 40.5 m -- Laguna 42.2 m )

Yol Tutuş/Sürüş Özellikleri (max 15 puan ) C5 7 puan - Laguna III 8 puan === C5 in konfor odaklı bir otomobil olduğu açıkça hissediliyor .Ancak Laguna hem daha iyi bir direksiyona hem de daha iyi bir yol tutuşuna sahip.

Yakıt Tüketimi (max 15 puan ) ( yakıt verileri fabrika verilerine göre değil araçlar aynı yolda kullanılarak elde edilmiş )
    C5 11 puan - Laguna III 12 puan === C5 hem 5 ileri şanzımanı hem de rakibine göre yaklaşık 100 kg fazlalığı bulunanağırlığı sebebiyle 100 km de 0.9 lt daha fazla yakıt tüketiyor.Laguna daha tutumlu. C5 100 km de 6.8 lt -- Laguna 100 km de 5.9 lt (fabrika verileri ise C5 5.6 lt- Laguna 4.9 lt)

Donanım (max 10 puan)C5 8 puan - Laguna III 7 puan === SX ve Expression donanımları baz alındığında C5 sürücü diz havayastığı,ESP + ASR ve arka park sensörü gibi standartlarla rakibinin önüne geçiyor.

Baz Fiyat (max 20 puan) C5 10 puan - Laguna III 11 puan === C5 daha iyi bir donanıma sahip olmasına rağmen fiyatı daha yüksek.Laguna 1.5 dCidaha donanımlı olan rakibinden yaklaşık 3000 ytl daha ucuz

Servis (max 5 puan ) C5 3 puan - Laguna III 5 puan === Lagunanın en önemli avantajlarından birisi.Servis hizmetleri daha fazla ve garanti süreleri daha uzun. ( Mekanik : C5 2 yıl/sınırsız km -- Laguna 3 yıl/150.000 km , Boya : C5 3 yıl -- Laguna 12 yıl , Paslanmazlık C5: 12 yıl -- Laguna 12 yıl, Bakım aralığı : C5 15.000 km -- Laguna 10.000 km)

Veriler böyle Sonuç Olarak max 150 puandan her iki araçta 95 puan alıyor.Ancak iki otomobil farklı üstünlüklere sahip.C5 iç hacim,konfor,laite ve donanım olarak üstünlük sağlarken, Laguna III ise servis,tüketimibaz fiyat ve yol tutuş karakterleriyle puan topluyor..

Buna göre bana daha çok uyan C5 sanırım hem tipini daha çok beğendim zaten arkadaşın dediği gibi lagunanın tipine alışmak zor olabilir.2. el ise benim için o kadar önemli değil sürekli araba değiştiren bi insan değilim zaten herkese yorumlara için teşekkürler..

• arkadaş dergiye bir bakarmısın opel zafiranın testi varmı diye?
  • quote:

arkadaş dergiye bir bakarmısın opel zafiranın testi varmı diye?

bakıyorum az sonra dönerim
  • quote:

arkadaş dergiye bir bakarmısın opel zafiranın testi varmı diye?

opel zafira yok ne yazıkki karşılaştırma olarak VW TIGUAN ile FORD KUGA var ayrıyeten bi iki arabayı daha incelemiş ( seat ibiza) ama zafira yok
  • gelecek haftada ne var*
  • son sayfaya bakın çok acillllllllllll
  • quote:

son sayfaya bakın çok acillllllllllll

BMW X 6 var skoda fabia 1.4 reno kangoo bunlar var haftaya
  • Dış tasarımın göreceli bir kavram olduğu açıkça görünüyor :) Ben de C5 in dış görünümünü hiç beğenmedim. Laguna çok klas duruyor c5 e kıyasla. Ama senin ilk göz ağrın ise elbette c5 al derim Lagunayı tavsiye ederim demiyorum yanlış anlama... Yanlızca ilk göz ağrından başkası yalan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FatihKOC -- 19 Mayıs 2008; 23:42:38 >
  • Arkadaşlar haftalık yayınlanan bu iki dergi de renault a gıcık..Bi de lisansör dergimiz auto bild de yapılan teste göre.....diye başlarlar konuya. o testlerde renaultlar vw varsa mümkünatı yok 1. olamıyo... dergi hep taraflı..passat yeni c serisinden bile iyi çıkıyo. K PR xxxx plakalı renault un testi kazanması mucize...geçen yıl aylık bi dergide yeni honda type-r yi megane RS clio RS audi S3 leon cupra golf GTI golf R32 focus STI astra gibi araçlarla hem pistte hem de yolda test ettiler Megane 1. S3 2. ve clio 3. oldu. ama geçen hafta bu kez auto show da buna benzer bi karşılaştırma yapıldı golf gti 1. leon cupra 2. megane de ancak 3. oldu...yani Auto car a göre müthiş olan megane rs bu testte ancak 3. oldu. okuyucular bu konu ile ilgili mail atıyorlar dergide yayınlanıyor ama dergiden kimse cavap yazmıyor. Yani bu testte bir de passat olsaydı mümkün değil renault ve citroen bu puanları alamazdı...
  • arkadasim madem 55 bin ytl lik bir butce ayirabiliyorsun, sunroofsuz laguna 3 privilege al. diger tum donanimlari tam... citroen c5 ile her sartta basa cikar.
    ufak tefek ayrintilardir ama laguna da hem usb hem cd calar hem de ipod takabilecegin bir ara birim var torpido gozunde... flas belleginin icine diledigin kadar sarki turku at, bunlari diledigin kadar ayri klasore koy turune gore, istedigin klasoru caldir... 32.000 sarkiya kadar yolu var. uzun yolda cd ile ugrasma derdine son...
  • dogru valla hele su auto bıldın yaptıgı testlerde vw varsa kesın o bırıncıdır model farketmez

bırde gecen aylık bır dergıde passat mondeo 318 c serısı (modelı unuttum) mazda 6 laguna chryseler sebrıng audı a4 peugeot 407 karsılastırmıslar

sonuc :a4 bırıncı passat ıkıncı

mercedesın bıle gecıyorlar yok deve dedım bende

karsılastırmalarda adıl degıl o yuzden....... adam koymus tfsı motoru vw ye audıye ,renonunda 140 bg lık atmosferık motoru koymus teste............. koysunya yıyorsa 170 lık turbo motoru baksınlar hangısı bırıncı oluyor o zaman

quote:

Orjinalden alıntı: brkarakus

Arkadaşlar haftalık yayınlanan bu iki dergi de renault a gıcık..Bi de lisansör dergimiz auto bild de yapılan teste göre.....diye başlarlar konuya. o testlerde renaultlar vw varsa mümkünatı yok 1. olamıyo... dergi hep taraflı..passat yeni c serisinden bile iyi çıkıyo. K PR xxxx plakalı renault un testi kazanması mucize...geçen yıl aylık bi dergide yeni honda type-r yi megane RS clio RS audi S3 leon cupra golf GTI golf R32 focus STI astra gibi araçlarla hem pistte hem de yolda test ettiler Megane 1. S3 2. ve clio 3. oldu. ama geçen hafta bu kez auto show da buna benzer bi karşılaştırma yapıldı golf gti 1. leon cupra 2. megane de ancak 3. oldu...yani Auto car a göre müthiş olan megane rs bu testte ancak 3. oldu. okuyucular bu konu ile ilgili mail atıyorlar dergide yayınlanıyor ama dergiden kimse cavap yazmıyor. Yani bu testte bir de passat olsaydı mümkün değil renault ve citroen bu puanları alamazdı...

• LAGUNA 45.000 nüfuslu ilçede bile 2 tane var şimdiden
  • citroen c5 daha güzel ve çekici

Laguna III mu Yeni C5 mi?
  • Yıllardır renault kullanıyorum ama C5 çok klas duruyor. Dün bir markette gördüm ve avrupa'dan getirmişler sandım ve C5 olduğuna inanamadım. Önü muhteşem duruyor aksine Lagunayı incelemeye değer bile bulmadım. Oldukça kötü bir dış tasarımına karşı içi de bir o kadar güzel.. Ama dış tasarım benim için oldukça önemli, bu yüzden yılardır Megane'ın iç tasarımındaki ve gıcırtılarına dış tasarım yüzünden katlanıyorum..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.