Şimdi Ara

Laguna III mu Yeni C5 mi? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
1
Favori
20.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence alacak arkadaşın 55bin YTL'si varsa ve para sıkıntısı da yoksa C5 alsın çünkü Bence C5'ten daha fazla zarar eder ama C5 gerçekten çok güzel bir araç yapmış yanında 407 falan halt etmiş.. Satarken C5'i en fazla 40bine satar 1-2 yıl sonra. ama Lagunanın hali hazırda müşterisi olur her zaman tutulmuyor dense de..
  • quote:

Orjinalden alıntı: tamerin

Bence alacak arkadaşın 55bin YTL'si varsa ve para sıkıntısı da yoksa C5 alsın çünkü Bence C5'ten daha fazla zarar eder ama C5 gerçekten çok güzel bir araç yapmış yanında 407 falan halt etmiş.. Satarken C5'i en fazla 40bine satar 1-2 yıl sonra. ama Lagunanın hali hazırda müşterisi olur her zaman tutulmuyor dense de..

hOCAM VALLA BU LAGUNA III. 2. elde ölür. hiç tutmayacak görün bakın C5 bunu satışta 2 ye katlar.
  • TÜRKİYEDE YOLDAN GEÇEN BİRİSİNE;
    GÜVENEBİLECEĞİ BİR FİRMA OLARAK RENAULT MU? CITROEN Mİ? DİYE SORSALAR... CEVAP BELLİDİR.
    BU NEDENLE ÇOK SATACAK ARAÇ BELLİ...

RENAULT SENELERDİR YATIRIM YAPMIŞTIR, SATIŞ VE SERVİS AĞI ÇOK YAYGINDIR VE ÇOĞU KİŞİNİN BİR RENAULT "MACERASI" OLMUŞTUR.
    CITROEN HALEN ÇOK AZ TANINMAKTA; SATIŞ, SERVİS VE 2. EL KONUSUNDA HALEN GÜVEN VERMEMEKTEDİR.
    ARAÇLARI KIYASLAMADIM BİLE, SADECE "MARKA" BUNLARI DEDİRTİYOR.

KÜÇÜK BİR KIYASLAMA YAPILACAK OLURSA;
    C5:
    ABARTILI VE BAZI ALANLARI GEREKSİZ YERE ÇOK BÜYÜTÜLMÜŞ, OPTİMUM DEĞİL...
    C5'E HAS ÖZELLİKLERİ SADECE EN ÜST VERSİYONLARDA BIRAKILMIŞ BİR ARAÇ, HİDRAKTİF SÜSPANSİYON VS...
    TASARIMLA İLGİLİ PROBLEMLERİ OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM SANKİ ACELEYE GELMİŞ DIŞINA ÇOK UĞRAŞILMIŞ, İÇİ VE YÜRÜYEN AKSAMINDA YENİLİKLER YAPILMAMIŞ GİBİ...
    1,6 HDI MOTOR -Kİ EN ÇOK SATILACAK OLAN VERSİYON MOTORU- NEREDEYSE 1500 KG OLAN ARACI HAREKET ETTİRİRKEN ARTIK EKONOMİK OLMAYACAK --> HEM ARAÇ AĞIR HEMDE 5 VİTESLİ.

LAGUNA:
    DAHA SADE, DAHA ŞIK VE DAHA FONKSİYONEL DURMAKTA,
    KONSOLDA DÜĞME KARMAŞASI YOK. DİREKSİYONUN ORTASI DÖNMEKTE :)))
    BU ARACINDA DIŞI UNUTULMUŞ ANCAK İÇİ VE YÜRÜYEN AKSAMI MÜKEMMELLEŞTİRİLMİŞ.
    ÜRETİMİ VE TASARIMI ÜZERİNDE ÇOK DİKKAT EDİLEREK, SANKİ RENAULT İÇİN "PRESTİJ"İ YENİDEN KAZANDIRMAYA GAYRET EDİLEREK YAPILMIŞ.
    VE GELELİM 1,5 MOTORA AYNI GÜCÜ DAHA DÜŞÜK HACİMLİ BİR MOTORDA ELDE EDİYORSANIZ TABİKİ DÜŞÜK HACİMLİ MOTOR DAHA TUTUMLU OLACAKTIR, AYIRCA 6 VİTESLİ VE ARAÇ AĞIRLAŞTIRLMAMIŞ AKSİNE BİR ÖNCEKİNDEN 15 KG DAHA HAFİF...

AYRICA "MEGANE"DEN SIKILAN D SEGMENT BİR ARAÇ = LAGUNA ALACAKTIR... BURAYA YAZIYORUUUM. (ZATEN YAZDIM )
    SADECE BÖYLE BİR YIĞIN SATACAKLAR...

• Lagunanın içi gerçekten 10 numara olmuş. Vectra kullanıcısı olarak çok beğendim. Dizel Motoru zaten tartışmaya gerek yok. AMAAA o dış tasarım ne öyle.. Berbat ötesi.. Bu kadar kaliteli bir araç sınıfında yine Passatlara, insignialara karşı sırf tipinden dolayı ezilecek. "Tipten banane " diyenlere oldukça güzel alınası bir araç
  • Renault ta halledilmesi gereken en önemli problem sorunsuz bi araç üretememekti. Bence mühendisle Laguna yı tasarlarken ilk buna adapte olmuş. O yüzden tasarım unutulmuş...gibi geldi...Ama ciddi ciddi tasarımlar çok sıradan oluyo...Renault un Avantime ve Vel Satisten ağzı yandı tabii...Ama sen yeni nesil bi araç üretiyorsun yıllardır kullandığın radyo teyp tasarımını hala kullanıyorsun.Dergilerde yapılan Vel Satis ve rakipleri arasındaki karşılaştırmalarda bile aynı teyp var...Vel Satis gibi bi arabaya hiç yakışmıyor...Belki Alman dergisinin art niyetinden de kaynaklanmış olabilir(çünkü bi de Cabbase var)...2 yıl üst üste F1 dünya şampiyonu oldun ama hala bir süper spor otomobil modeli yok...Ciddi bir prestij kaybı...Mesela Ferrari pilotları BMW ve Mercedes pilotları muhteşem araçlara biniyor...Bizim gariban Alonso Megane R26 ya mı binsin (R26 en iyi ve en kombine Hatch küçümsemiyorum) Renault ilk Safrane ve Laguna yı çıkardı ama basamaklardan yukarı çıkmak yerine aşağılara iniyo... Patrick Le Quement süresini doldurdu gibi...Yeni Lag tasarlanırken biraz olsa Coupe ye benzeyemez miydi yani....Bi Lag III e bi de Coupe ye bakıyorum sanki Coupe tasarlanırken Le Quement yıllık izindeymiş gibi..Yeni nesil 3.0 V6 DCI 235hp muhteşem bi motor

• Test sonuçları bana göre çok görecelidir, içinize ne siniyorsa onu yapın derim ama objektif olan bir konu var, oda marka imajı,
    tartışmasız renault daha üstün, citroen in servisi ve parçası pahalı,

c5 407 tabanı üzerine geliştirilmiş bir model,

iki arabayıda inceledim,

c5 görüntü itibari ile de lagunadan çok üstün, oda insanı esir alıyor zaten, ve diğer konulardaki zaafiyetini görmemize neden olabiliyor,
    lagunanın kalitesi daha iyi, zaten kaputu açınca anlayacaksınız,
    beni korkutan citroenin de kardeşi 407 gibi bazı konuşarda hastalıklı olması,
    siz hiç yolda siyah duman atan bir megane dci gördünüzmü? renault bu 1.5 motoru çok iyi geliştirdi, Türkiye şartlarındada sorunsuz çalışıyorlar, taksilerde 400.000 km yol yaptıklarını gözlemliyorum,

ford ve psa nın ortak geliştirdiği ve volvo da bile kullanılan 1.6 hdi motorda başarılı ama, bir dönem sorunlu olduklarını duymuştum,

bu iki otomobil sıkı rakipler, ama c5 gerçekten çok güzel.

• Bugun yeni c5 gördüm hiç fotolardaki gibi arkası yamuk bir araç hiçte çekici durmuyor araç siyahtı.

Fotolar nere gerçek hayat nere...
  • Passat Variant 1.4 TSI 122 hp Comfortline 52.670+1.120 (Metalik renk) = 53.790YTL

ne ugrasıyosun fransızlarla git alman al passat sedanda variantta aynı para
  • c5 derim
  • Kesinlikle C5.. Lagunayı trafikte görsen yeni olduğunu anlamazsın bile.. İkisinide test ettim, hiç düşünmeden C5 aldım.. Citroenin ikinci eli yok olabilir ama Lagunanında alana kardeş olduğu bir gerçek.. Sanki D sınıfı diğer markaların ikinci eli çok mu iyi? Mondeo? Mazda 6? Peugeot 407? Laguna? Volvo s40? Passat? A4? hepside değer kaybediyor.. D sınıfı araca binecek kadar keyfine düşkünsen bunu göze alacaksın..
  • renault gerçekten harika bir otomobil üretmiş,
    yeni laguna çok başarılı kimnederse desin çok
    satacaktır görünüşü karizmatik ve ok gibi
  • hangi arabayı aldınız?
  • quote:

Orjinalden alıntı: tamerin

Bence alacak arkadaşın 55bin YTL'si varsa ve para sıkıntısı da yoksa C5 alsın çünkü Bence C5'ten daha fazla zarar eder ama C5 gerçekten çok güzel bir araç yapmış yanında 407 falan halt etmiş.. Satarken C5'i en fazla 40bine satar 1-2 yıl sonra. ama Lagunanın hali hazırda müşterisi olur her zaman tutulmuyor dense de..

Slm arkadaşlar ben de konuyu açan arkadaş gibi bu fiyatlarda İyi bir D segmenti araç almak istiyorum..Tasarım olarak kesinlikle C5 derim laguna ile karşılaşttırlmamalı bile..Ancak arkadaşın dediği kadar zarar edeceksek hani bir durup düşünmek lazım derim?Acaba Yeni C5 in ikinci el piyasası nasıl olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carismatiq52 -- 6 Haziran 2008; 21:03:47 >
  • arkadaşlar avlla burdaki tartışmalardan dolayı aklım birazcıkta passata kaydı.1.4 tsi modeline bi de onun dsg şansızmanlısı gelcekmiş ki tadınmaz yenmez diyorlar.aklım iyice karıştı ben öyle arabayı alıp 2-3 sene kullandıktan sonra değiştirecek birisi değilim o yüzden uzun soluklu bir araç istiyorum onun içinde ince eleyip sıkı dokuyorum..anlıcanız kafam çok karışık :D
  • ikinci el olsun yedek parca servis olsun kullanım ve en önemlisi güvenlik dersen laguna 3 derim renaultda tasarımdan önce bunlar gelir
  • düşündüğün araçların hepsini test et.........

hangisi sana uyuyorsa onu al ........
  • bence burun farkıyla c 5.
  • quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Eski Laguna II kullanıcısı olduğumdan belkide, C5 daha farklı ve albenili geliyor.

Mantık Laguna, kalp C5 ten yana.

yorum güzel.laguna'yı yollarda görmeye başladım izmirde rahat 30-35tane görmüşümdür güzel araba fena değil.bugün ilk defa canlı olarak karşıyakada c5 gördüm son anda farkettiğim için sadece yanını ve arkasını görebildim.bence tipi lagunadan biraz daha güzel.bu 2araç arasında kalsam bende karar veremezdim gerçekten, karar vermek çok zor.2araçta asla pişman etmez.Allah yardımcın olsun.
  • ben C5 i test ettim, Citroen gerçekten kendini aşmış bu arabayla, ben çok beğendim, iç-dış dizayn ve kalite çok iyi, Laguna da güzel ve kaliteli bir araba ama o ön farlar yokmu; çok feci, ben çok insan gibi beğenmedim, tasarım olarak C5 çok daha hoş...
  • quote:

Orjinalden alıntı: alibekir

ben C5 i test ettim, Citroen gerçekten kendini aşmış bu arabayla, ben çok beğendim, iç-dış dizayn ve kalite çok iyi, Laguna da güzel ve kaliteli bir araba ama o ön farlar yokmu; çok feci, ben çok insan gibi beğenmedim, tasarım olarak C5 çok daha hoş...

benimde laguna'nın tek beğenmediğim tarafı ön farlar.ön farları saymassak araba güzel bence.birde renault'un sitesinde lagunanın teknik veri ve donanım sayfasına bakamadım nerden giriliyor acaba yardımcı olurmusunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AR_159 -- 11 Haziran 2008; 14:57:54 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.