Şimdi Ara

Laguna III mu Yeni C5 mi? (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
1
Favori
20.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • www.yenilaguna.com sitesinde, sağ en yukarıda " e-broşir istermisiniz?" yazıyor. Oraya tıklayınca PDF olarak indiriyor. 28 sayfa indikten sonra en arka sayfalarda hem teknik özellikler, hem de donanım bilgileri yazıyor.

Şunu da belirtmek isterim. Benim arabam şu anda 2008 Model Suzuki Grand Vitara 3 kapı. Ben de yakın zamanda evleneceğim için bunu satıp az yakan d segmenti araba almak istiyorum. C5'i ilk gördüğümde çok hoşuma gitti dışı. Fakat donanımına baktığımda standart olanlar iyi, fakat extra olarak hiçbirşey alamıyorum. İçinin resimleri de sitede 78000ytl lik olanın. 1,6 dizel 53000 lik olanın içiyle alakası yok. O yüzden ben de para vermişken herşey olsun istiyorum. 60000e kadar araba alıcam, sıfır olmasını istiyorum,az yakmasını istiyorum(benim jeep ile haftada 1 depo benzin (450km) yakıyorum),1,6 motordan yukarı olmasını istemiyorum(boşa vergi vermek istemiyorum, hem alırken hem kullanırken). Bu sebeplerden dolayı laguna III bana daha cazip geliyor, çünkü istediğim donanımı ekleyebiliyorum. Ve hepsini de eklemek isterim.

• Arkadaşlar acaba laguna 3 ün bagaj kapağı nasıl açılıyor elekronikmi yoksa amblemi itince filanmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: thatdayyy

www.yenilaguna.com sitesinde, sağ en yukarıda " e-broşir istermisiniz?" yazıyor. Oraya tıklayınca PDF olarak indiriyor. 28 sayfa indikten sonra en arka sayfalarda hem teknik özellikler, hem de donanım bilgileri yazıyor.

Şunu da belirtmek isterim. Benim arabam şu anda 2008 Model Suzuki Grand Vitara 3 kapı. Ben de yakın zamanda evleneceğim için bunu satıp az yakan d segmenti araba almak istiyorum. C5'i ilk gördüğümde çok hoşuma gitti dışı. Fakat donanımına baktığımda standart olanlar iyi, fakat extra olarak hiçbirşey alamıyorum. İçinin resimleri de sitede 78000ytl lik olanın. 1,6 dizel 53000 lik olanın içiyle alakası yok. O yüzden ben de para vermişken herşey olsun istiyorum. 60000e kadar araba alıcam, sıfır olmasını istiyorum,az yakmasını istiyorum(benim jeep ile haftada 1 depo benzin (450km) yakıyorum),1,6 motordan yukarı olmasını istemiyorum(boşa vergi vermek istemiyorum, hem alırken hem kullanırken). Bu sebeplerden dolayı laguna III bana daha cazip geliyor, çünkü istediğim donanımı ekleyebiliyorum. Ve hepsini de eklemek isterim.

tam düşündüklerimi yazmışssın ,bende d segmenti almayı düşünüyorum ,50-55 ten yukarısı 4 teker üstü araca vermek mantıksız geliyor hele yurt dışı fiyatlarını görünce, okadar para verince tabiki ful olsun istiyorum ama bende kararsızım,vw olsun istiyordum passata bakıyorum 1.4 benzinli 58 e geliyor xenon far yok,kasası 1-2 sene sonra değişir,gönlüm suv dan yana aylarca tiguanı bekledim 65 den başlıyor oda bazı,sunroflu ful olsun desen 70 -75 i bulur arada 20 fark çıkıyor,bu sefer alman arabası olsun istemiştim ama galiba bende laguna alacak gibiyim,hem kasası yeni,1,5 dizel olması,o paraya ful alınabilmesi avantaj, eylülü beklerim ben fiyatları yüksek bu sıralar,bir arkadaş 55 e düştüler demişti,bana 58 dediler tam alıcak gibi sıkı pazarlığa girmedim ama

sniper92 zannımca kart üzerindeyken elini uzatınca açılıyor,amblemin ortasındaydı galiba butonuda var

• ARKADAKİ RENAULT AMBLEMİ ORTASINDA GİZLİ BİR BUTON VAR ORADAN...
    MEKANİK DEĞİL AMA ELEKTRİKLİ KİLİT MEKANİZMASI VAR. ÇOK ŞIK...
  • AYRICA LAGUNANIN ÖN FARLARI ÇOK GÜZEL; RESİMLERİNE BAKMAYIN GERÇEĞİNİ GÖRÜN...
    GERÇEKTEN KİBAR VE KALİTELİ BİR SADELİKTE...
    DİĞER ARAÇLAR "ABARTI" BİR GÖRÜNÜMDE, KABALAŞMIŞ...
  • Benim bu karşılaştırmalardan anladığım şu

Bir benzetme yapayım

C5 çok güzel-havalı ama kaprisli mahelleden olmayan bir kıza Laguna 3 ise idare eder güzellikte ama kaprisi olmayan mahallemizin bildik kızına benziyor gönlün hangisinden yanaysa seçim senin.

Rahmetli Sakıp Sabancı nın dediği gibiBildiğim yoğurdu bilmediğim ayrana değişmem .Kıssadan hisse..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rhetorical -- 12 Haziran 2008; 23:38:59 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: SYSTEMOFADOWN

Benim bu karşılaştırmalardan anladığım şu

Bir benzetme yapayım

C5 çok güzel-havalı ama kaprisli mahelleden olmayan bir kıza Laguna 3 ise idare eder güzellikte ama kaprisi olmayan mahallemizin bildik kızına benziyor gönlün hangisinden yanaysa seçim senin.

Rahmetli Sakıp Sabancı nın dediği gibiBildiğim yoğurdu bilmediğim ayrana değişmem .Kıssadan hisse..

çok güzel açıklamışsın
  • TR'ye navigasyonlu Lag III gelmiyor mu ?
  • neyazıkki gelmiyor
  • türkiyeye arabaları bomboş getiriyorlar
  • laguna ile c5 kıyas bile edilemezzz

laguna her zaman binek taksilerde çok süper

şu an bile lagunanın en eskilerinden var bizde araba süper ya bak dikkatini çekerim eskisi süper yane yenisini de gördüm kendi gözümle süper bişe...
  • yeni C5 lagunadan kesinlikle çok daha alımlı bi araç olmuş c5 ile laguna kıyas edilemez diyen kişilere ise sadece gülüyorum,fanatikliğin sınırları iyice kaçtı bu forumda..
  • bence de laguna..gerek güvenliğiyle gerek donanımıyla..çok süper bi araba
  • Tamamen sizin öncelikleriniz önemli bu konuda.

Arkadaşlar gerek objektif gerekse de marka fanatikliği çerçevesinde görüşlerini belirttiler. Siz aklı selim yazan, objektif kıyaslama yapan arkadaşların görüşlerine değer verin.

Ben açıkçası yeni C5.i kendi kullandığım C5-II kasa kadar sevemedim çünkü hidraktif süspansiyon çıkarılmış, cam alanları daralmış, koltuklar daha dolgulu olmuş, bagaj küçülmüş, dingil mesafesi uzamasına rağmen diz mesafesinde bir gelişme yok, baş mesafesi kısalmış. Yani anlayacağınız C5 resmen kabuk değiştirmiş. Bir aile otomobili olma iddaasından çok artık D sınıfında bir spor otomobil olma iddaasında ancak enteresandır seçilen süspansiyonlar konfora yönelik.

İşte bunun için öncelikler önemlidir diyorum. Bana yeni C5.mi (C5-III) ya da bir önceki C5.mi (C5-II) diye sorsanız kesinlikle C5-II derdim. Aracın dış tasarımı benim için çok önemli değil. Desinler ya da baksınlar diye ya da ben baktıkça içim gitsin diye araç satın almam. Bu benim fikirlerim mesela.

Ancak hem Renault hem de Citroen kullanmış biri olarak yeni C5.i Laguna.ya tercih ederim. Citroen.in servislerinin problemli olduklarını da düşünmüyorum aksine daha samimi ve çözüm bulmaya çalışan teknisyen ve ustalarının olduğunu düşünüyorum.

Yeni C5.te en çok eleştirdiğim konular.
    1. Hidraktif süspansiyonun 2.0 en üst versiyon haricinde standart olmaması.
    2. Motor ve şanzumanda en ufak bir değişiklik yapılmamış olması geliyor.

Zaten bu iki konu da bir geliştirme olsaydı bu konunun dahi açılacağını ben düşünmüyordum.

• yok arkadaşlar valla bunun fanatiklikle alakası yok hakkaten c5 çok mu çok berbat geldi bana laguna gayet güzel tanınan donanım açısındanda ii bir araç...

yane dış görünümüne göre citron alıpta kendinizi bozulduğunda rezil etcekseniz orasını bilemem (gerçi dış görünümde bişe de yok)...bizim oturduğumuz ilde citroen yetkili satıcı ve bayi bulunmamakta...

laguna her bakımdan süper...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yavuz

Tamamen sizin öncelikleriniz önemli bu konuda.

Arkadaşlar gerek objektif gerekse de marka fanatikliği çerçevesinde görüşlerini belirttiler. Siz aklı selim yazan, objektif kıyaslama yapan arkadaşların görüşlerine değer verin.

Ben açıkçası yeni C5.i kendi kullandığım C5-II kasa kadar sevemedim çünkü hidraktif süspansiyon çıkarılmış, cam alanları daralmış, koltuklar daha dolgulu olmuş, bagaj küçülmüş, dingil mesafesi uzamasına rağmen diz mesafesinde bir gelişme yok, baş mesafesi kısalmış. Yani anlayacağınız C5 resmen kabuk değiştirmiş. Bir aile otomobili olma iddaasından çok artık D sınıfında bir spor otomobil olma iddaasında ancak enteresandır seçilen süspansiyonlar konfora yönelik.

İşte bunun için öncelikler önemlidir diyorum. Bana yeni C5.mi (C5-III) ya da bir önceki C5.mi (C5-II) diye sorsanız kesinlikle C5-II derdim. Aracın dış tasarımı benim için çok önemli değil. Desinler ya da baksınlar diye ya da ben baktıkça içim gitsin diye araç satın almam. Bu benim fikirlerim mesela.

Ancak hem Renault hem de Citroen kullanmış biri olarak yeni C5.i Laguna.ya tercih ederim. Citroen.in servislerinin problemli olduklarını da düşünmüyorum aksine daha samimi ve çözüm bulmaya çalışan teknisyen ve ustalarının olduğunu düşünüyorum.

Yeni C5.te en çok eleştirdiğim konular.
    1. Hidraktif süspansiyonun 2.0 en üst versiyon haricinde standart olmaması.
    2. Motor ve şanzumanda en ufak bir değişiklik yapılmamış olması geliyor.

Zaten bu iki konu da bir geliştirme olsaydı bu konunun dahi açılacağını ben düşünmüyordum.

asıl fanatiğin kendin olduğunu belli ediyorsun..hem de çok bariz...piskoloji de buna yansıtma yöntemi diyolar..yaz ilk başta fanatiklik yapanlar var bilmem ne sonra gel aynısını sen yap..en iyi marka citroen, oldu mu?rahat mısın?...benim de c4 üm var ama burda citroeni savunmam ben arabama bindiğimde bana daha fazla konfor veya güvenlik vaad etmiyor..cebime para da girmiyor...bilmem anlatabildim mi

• quote:

asıl fanatiğin kendin olduğunu belli ediyorsun..hem de çok bariz...piskoloji de buna yansıtma yöntemi diyolar..yaz ilk başta fanatiklik yapanlar var bilmem ne sonra gel aynısını sen yap..en iyi marka citroen, oldu mu?rahat mısın?...benim de c4 üm var ama burda citroeni savunmam ben arabama bindiğimde bana daha fazla konfor veya güvenlik vaad etmiyor..cebime para da girmiyor...bilmem anlatabildim mi

Şu son yazdıklarını hak edecek cümleler yazmadım ben. Citroen en iyi marka da demedim ben ve hatta yeni C5.i kendi açımdan eleştirdim. Ben sadece yeni C5.i tercih ederim dedim Laguna ile kıyaslamadım bile ancak ben nick belirtmememe rağmen marka fanatikliği konusunda yazılanları üstüne almışsın gibi görünüyor. Herhalde yaran var ki gocunuyorsun.

Sen C4.e bindiğinde belki araban sana daha fazla konfor veya güvenlik vaad etmiyor olabilir ama ben C5.e bindiğimde kesinlikle kendimi çok güvende ve konforlu hissediyorum. Cebime para girmesine gerek yok ben verdiğim para sonuna kadar helal olsun diyorum.

• tabiki C5
  • araçları fotoğraflardaki şekilde yorumlamayı bırakın.ben 2 aracıda gördüm ve c5 i 5 dk civarında laguna3 ü de 1.5 dci - 2.0 dci modellerini yaklaşık toplam 5-6 saat kullandım.c5 çok artistik duruyor.hani ben geçerken millet baksın falan gibi fikirlerin varsa c5 tasarım olarak uygundur ama c5 in bana dışardan görüntüsü çok fazla hantal geldi.fazla doldurulmuş ama bi o kadarda boş geldi.laguna3 daha mütevazı kendini içerde saklayan bi araç gibi duruyor.renault'un ceosu ghosn sürekli olarak problem çıkarmayan,servise sadece bakımlara yada ufak tefek şeylere uğrayan bi araç geliştirmek istediklerini söyledi.bana göre bunu zaman gösterecek ama başarmışlar gibi.bana laguna3 daha güzel daha cazip geldi ama tabii bu benim kişisel yorumum.aracın tipi kılığı hakkında sağa sola bakıp yorum alma git kendin gör kendin dene ve yaşa.kendin karar ver.sonra gaza gelip bi araç alırsın beklentini karşılamaz ve yorum yazarlarına nefesin yettiğince küfür edersin.git bayilere ve dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Public Enemy -- 21 Haziran 2008; 14:24:05 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Yavuz

quote:

Şu son yazdıklarını hak edecek cümleler yazmadım ben. Citroen en iyi marka da demedim ben ve hatta yeni C5.i kendi açımdan eleştirdim. Ben sadece yeni C5.i tercih ederim dedim Laguna ile kıyaslamadım bile ancak ben nick belirtmememe rağmen marka fanatikliği konusunda yazılanları üstüne almışsın gibi görünüyor. Herhalde yaran var ki gocunuyorsun.

Sen C4.e bindiğinde belki araban sana daha fazla konfor veya güvenlik vaad etmiyor olabilir ama ben C5.e bindiğimde kesinlikle kendimi çok güvende ve konforlu hissediyorum. Cebime para girmesine gerek yok ben verdiğim para sonuna kadar helal olsun diyorum.

Zaten fanatiklikte budur...Ne kadar başkalarına fanatik diyerek kendini temize çıkartmaya çalışman fanatikliğini saklamaya çalışmandandır..Ayrıca ben senin gibi kendi aracımı o markanın çıkarttığı araçtan ve başka araçlardan gözü kapalı üstün bulacak kadar fanatik olmadığımdan gocunacak yaramda yok!

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.