Şimdi Ara

Laguna III mu Yeni C5 mi? (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
1
Favori
20.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: dr_aragorn

yurtdışındaydım yeni geldim aracı alamadım henüz çünkü karar veremedim daha bu arada arkadaşında önerdiği gibi hyundai sonata yı önerdiler.Amerikada 1 milyon adet satmış bu araç 2. eli de çok uygun sadece adı hyundai diye ülkemizde pek tutulmuyor komfor olarak ta özellik olarak da çoğu araçtan üstün aslında bu araç.bunu da alternatif oalrak düşünmeye başadım :) passat ı ve lagunayı tamamen aklımdan çıkardım onları almaktan vazgeçtim.Şimdi 2. el accord ya da sonata alınabilir diye düşünüyorum yalnız yeni sonataların bnzinli versiyonu yok galiba hepsi dizel benzinl dizel de fiyat olarak yaklaışınca ordan da biraz kafamda sou işareti kalıyor.çünkü sonatalarına tüp taktırıp performans kaybı olmadan çok zevkli sürüşler yaptıklarını anlatan kişiler var.biraz daha araştırma yapıcam galiba :) herkese iyi forumlar..

neden lagunayı aklınızdan çıkardınız???????????

• Ben farklı bir araç tavsiye edeceğim. "VOLVO S40 1.6 D Dynamic paket" araca bindiğiniz zaman emin olun hiçbirisi ile kıyaslamazsınız. Ben bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine martta aldım. iyiki almışım diyorum. Passat 1.4 tsı ile arasında karar vermekte güçlük çekmiştim ama şu an kullanıcısı olarak VOLVO nun neden farklı olduğunu daha iyi anlıyorum. kesinlikle 10 numara kalite bir araç. Hürriyet oto yaşam dergisi yılın otomobili seçti Volvo S40 ı, belirtmek isterim. O yüzden bence inceleyin.
  • Ben laguna derim
  • hoca cok para harcamak istemiyosan sonatının benzinli tiptronikleri var. bunların full donanım esp lisini bulursan ne viraj ne yol tutuş hiç birşey olmaz. bence şu anki yerini haketmeyen bir araba sonata.

http://www.sahibinden.com/fullWQQaXQQ8166257WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/hyundai_sonata_2_4WQQaXQQ5396311WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/konfor_guven_karizma_WQQaXQQ9538607WQQpXQQdisplayitem

bu arabalar ilandakinden çok daha düşük fiyatlara alınabilir. üsttekinde sunroof falan herşey var. en alltaki de bir önceki kasa.

Laguna III mu Yeni C5 mi?

2005 model sonata fiyatına astra veya megane veriyorlar!! Bir de madem benzinli+lpg düşünüyosun laguna 2 lerde gayet iyi arabalar ama bu motor gücü ve donanım olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oliwer -- 16 Temmuz 2008; 9:09:16 >

• Esp falan anlamam.D segmentinde ki en kötü yol tutuşa sahip.Ha araba iyi hoş araba.Donanımlı konforlu motoruda yeterli ama yol tutuş kötü.Ayrıca arabada yana doğru yığılma oluyor ve bunun esp ile uzaktan yakından alakası yok.Esp araç kaymaya başlayınca devreye girer yana yığılınca değil.

İyi forumlar
  • Bu konuda kesinlikle katılıyorum. ESP, araç artık limitlerini tükettiğinde devreye girer. Kimi araçta daha sert müdahalede bulunur kimisinde daha yumuşak ancak bunun bile bir sınırı vardır. Yapılan testlerde zaten ESP ya komple devre dışı bırakılır ya da ESP.nin müdahale ettiği hıza kadar ki değer kabul edilir. %100 net hatırlamamakla birlikte D segmentinde en iyi yol tutuşa sahip araç Alfa 159.du sanırım. Hatta 407.de ESP o kadar sert müdahalede bulunuyor ki sürücü dahi bocalayıp artık araca müdahale edemiyor.

Yararlı olup olmadığını zaten kimse tartışmıyor. Hayatlar kurtarıyor evet ama malesef ülkemizde bu tip elektronik yardımlar hep sınırların zorlanması maksadıyla kullanılır. Halbuki ESP normal şartlarda daha fazla güvenlik için vardır. Bir arkadaşımızın bu konuda güzel bir tespiti vardı. Ülkemizde ESP.nin hızı ve aracın fiziksel limitlerini yükseltmekten başka bir özelliği yok. Yani ESP var diye daha fazla gaza yükleniyoruz, virajlara çok daha hızlı giriyoruz, ESP/ASR.ye güvenip kışın kış lastiği olmadan yollara çıkıyoruz.

• quote:

Esp falan anlamam.D segmentinde ki en kötü yol tutuşa sahip.Ha araba iyi hoş araba.Donanımlı konforlu motoruda yeterli ama yol tutuş kötü.Ayrıca arabada yana doğru yığılma oluyor ve bunun esp ile uzaktan yakından alakası yok.Esp araç kaymaya başlayınca devreye girer yana yığılınca değil.

İyi forumlar

ya umarım arabam.com testinden alınmış standart lafları tekrar etmiyosunuz, kulladınız galiba sonata, hangi model, kaç motor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: serdar1646

quote:

Orjinalden alıntı: dr_aragorn

yurtdışındaydım yeni geldim aracı alamadım henüz çünkü karar veremedim daha bu arada arkadaşında önerdiği gibi hyundai sonata yı önerdiler.Amerikada 1 milyon adet satmış bu araç 2. eli de çok uygun sadece adı hyundai diye ülkemizde pek tutulmuyor komfor olarak ta özellik olarak da çoğu araçtan üstün aslında bu araç.bunu da alternatif oalrak düşünmeye başadım :) passat ı ve lagunayı tamamen aklımdan çıkardım onları almaktan vazgeçtim.Şimdi 2. el accord ya da sonata alınabilir diye düşünüyorum yalnız yeni sonataların bnzinli versiyonu yok galiba hepsi dizel benzinl dizel de fiyat olarak yaklaışınca ordan da biraz kafamda sou işareti kalıyor.çünkü sonatalarına tüp taktırıp performans kaybı olmadan çok zevkli sürüşler yaptıklarını anlatan kişiler var.biraz daha araştırma yapıcam galiba :) herkese iyi forumlar..

neden lagunayı aklınızdan çıkardınız???????????

öncelikle lagunayı aklımdan çıkardım çünkü dış görünüşüne gerçekten hiç alışamadım dış görünüşün alışamadığım bi araca da ısınmak gerçekten zor el freninin olmaması anaktarsız çalışması bunlar benim için hiç önemli değil :) C5 i çok istedim ancak 5 vites oluşu ve hantal oluşu gerçekten beni caydıran önemli nedenlerden ancak C5 in dış görünüşü harika mükemmel vs :) Şimdi başta demiştimki 1.6 filan olsun az yaksın ama burda forumda fikir alışverişi yaptıkça aracın daha performanslı olmasını sürüşü keyfinin daha fazla olmasını istiyorum artık.Şimdi kullandığım araç 1.6 peugeot 306 aracım güzel ama eskidi artık bi de 1.6 motor yokuşlarda filan sıkıntı en sinir olduğum şeylerden birisi.Bu faktörler göz önüne alındığında yüksek hacim motorlu konfor ve donanıma uygun olan araçlarda SONATA uygun gözüküyor.Ama arkadaşların bahsettiği gibi yol tutuşu veya ESP hakkında en ufak bir bilgim yok onu da sizlerden öğreniyorum.Aslında 2. el Accord larda aklımda ancak onlarında arkada oturma diz mesafesi gerçekten çok dar.SONATA nın iiçi gerçekten çok geniş kıyas almaz rakipleriyle.Bilmiyorum öyle işte :)

• Laguna 3 ün içini biraz a6 ya benzetmişler gibi geldi bizde 2007 laguna var gayet memnunuz tek sıkıntımız süspansiyonlar çok sert gibi....
  • quote:

Orjinalden alıntı: oliwer

quote:

Esp falan anlamam.D segmentinde ki en kötü yol tutuşa sahip.Ha araba iyi hoş araba.Donanımlı konforlu motoruda yeterli ama yol tutuş kötü.Ayrıca arabada yana doğru yığılma oluyor ve bunun esp ile uzaktan yakından alakası yok.Esp araç kaymaya başlayınca devreye girer yana yığılınca değil.

İyi forumlar

ya umarım arabam.com testinden alınmış standart lafları tekrar etmiyosunuz, kulladınız galiba sonata, hangi model, kaç motor?

Kullanmadan bu kadar net yorum asla yapmam..Kullandığım araç 2008 model dizel otomatikti...Esp mevcuttu..Unutulmamalıki esp asla daha fazla hız limitleri sağlamaz..Yavuz hocamın dediği gibi aracın limitleri bittiğinde esp devreye girer.Yani siz ailenizle bir viraj girdiğinizde üzerinizde oluşan korkuyu engellemez,aracın yana yığılmasını engellemez ENGELLEYEMEZ.

İyi forumlar

• quote:

Orjinalden alıntı: aolcer

Ben farklı bir araç tavsiye edeceğim. "VOLVO S40 1.6 D Dynamic paket" araca bindiğiniz zaman emin olun hiçbirisi ile kıyaslamazsınız. Ben bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine martta aldım. iyiki almışım diyorum. Passat 1.4 tsı ile arasında karar vermekte güçlük çekmiştim ama şu an kullanıcısı olarak VOLVO nun neden farklı olduğunu daha iyi anlıyorum. kesinlikle 10 numara kalite bir araç. Hürriyet oto yaşam dergisi yılın otomobili seçti Volvo S40 ı, belirtmek isterim. O yüzden bence inceleyin.

hocam volvo S40 1.6 d nin iç panelini pek beğenemedim.O yüzden şimdilik onu düşünmüyorum.Zaten ben D segmenti bir araç almak istiyorum..Bu arada Volvo nun yedek paraçaları ne durumda ?? Ford almış diye duymuştum.saygılar

• quote:

Kullanmadan bu kadar net yorum asla yapmam..Kullandığım araç 2008 model dizel otomatikti...Esp mevcuttu..Unutulmamalıki esp asla daha fazla hız limitleri sağlamaz..Yavuz hocamın dediği gibi aracın limitleri bittiğinde esp devreye girer.Yani siz ailenizle bir viraj girdiğinizde üzerinizde oluşan korkuyu engellemez,aracın yana yığılmasını engellemez ENGELLEYEMEZ.

İyi forumlar

teste gideceğim, bakalım bu yana yığılma söylediğiniz kadar bariz ve tehlike yaratıyor mu? yani viraja girdiğimde üzerimde korku yaratacak kadar aerodinamiği ve statiği bozuksa, hyundai mühendisleri uyuyor demektir.
  • quote:

quote:

İyi forumlar

teste gideceğim, bakalım bu yana yığılma söylediğiniz kadar bariz ve tehlike yaratıyor mu? yani viraja girdiğimde üzerimde korku yaratacak kadar aerodinamiği ve statiği bozuksa, hyundai mühendisleri uyuyor demektir.

Sert girdiğin virajlarda göreceksin yana yığılmayı..Esp yi devreye sokmaya çalışma eğer trafikte test edeceksen..Sonra demedi deme ibrahim

• quote:

quote:

İyi forumlar

4 gözle test sonuçlarını bekliyoruz :)

• Evet aracı test etmek kullanıcıya sadece %30 fayda sağlar. Asıl gerçekleri arabaya sahip olduğunuz zaman anlarsınız. Bu her araç için geçerlidir.
  • sen nerde test ettin arabayı, istanbul park damı? kaçla girdin de yığdın arabayı sonra da topladın?

açık söyleyim bu forumdakilerin çoğu daha ehliyet yaşında olmadığı için.. hayırlısı diyelim..
  • quote:

sen nerde test ettin arabayı, istanbul park damı? kaçla girdin de yığdın arabayı sonra da topladın?

açık söyleyim bu forumdakilerin çoğu daha ehliyet yaşında olmadığı için.. hayırlısı diyelim..

İlk olarak inanmak zorunda değilsin...Bencede ehliyet yaşı dolmamış bebelerin yorumları var..Sırf fanatiklik yapmak amacıyla buraya yazanlar var!!Değil mi?

Araç arkadaşımındı Konya-Anamur arası kullandım..Gülnar yolunu bilen bilir..Acaip sert virajlarla dolu bir yoldur..

Test et bakalım sonra görüşürüz..
  • @oliver,

test etmedinmi hala sonata yı?
  • Ben Laguna III çok beğendim iç olarak bu arada arkadaşlar birşey sorabilir miyim??Sizce bu Citroenlerin direksiyonlarının ortaları neden dönmüyor yani neden böyle birşey düşünmüş olabilirler??Ama seçimim tabikide [ L A G U N A ] Aracın testinde Renault F1 Team pilotu Heikki Kovalainen demiş ki: "Çok güzel bir araç eve götürebilir miyim?"
  • Laguna tabiki...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.